Asiakaspalvelua

Sain eilen kommenttia liittyen blogiini: ”Sun pitäs kirjottaa siitä mistä asiakkaat haluaa.” No, tämän tyypin mielestä mun pitäis kirjottaa Formuloista, joita en siis eläissäni ole kertaakaan katsonut. Ei siis lasketa, mutta huvituin silti. Ainakin tästä asiakkaat-sanasta.

Viime aikoina kun olen monienkin blogien kommenttibokseista tullut lukeneeksi ihmeellisiä (lähinnä Anonyymien) vaatimuksia siitä, mitä blogin pitäisi sisältää ja etenkin: miten usein pitäisi postata.
Herranjumala sentään. Useimmat bloggaajat eivät saa bloggaamisesta rahaa, vaan se on lähinnä ihana harrastus, ajanvietettä (toki se voi olla sitä vaikka siitä rahaa saisikin…tai edes niitä saakelin rumia kelloja).
Olen ollut täällä blogimaailmassa vasta vähän aikaa, ja tällainen asenne tuli mulle nyt ihan uutena, vaikka tätä on varmaan esiintynyt aina. Kamalaa, jos bloggailukin koetaan asiakaspalveluksi!

Tietenkin postaustoiveita on varmasti kaikkien blogia pitävien mielestä ihan kivaa saada, ei siinä mitään, mutta eiköhän tässä kaikki kuitenkin kirjoita loppupeleissä ihan just tasan siitä, mistä itse haluaa. Ja miten usein haluaa. Ja jos ei miellytä, niin kukaan ei pakota jäämään pidemmäksi aikaa.

No, onko bloggaaminen asiakaspalvelua? Ja miten usein tykkäätte, että teidän seuraamanne blogit päivittyvät?

P.S. Ette edes tajua, miten onnellinen olen teistä, blogini lukijoista. Olette ihan mieletöntä sakkia ja rakastan jokaista kommenttia, jonka tänne jätätte. Olette parhaita!

…olenpas nyt herkällä tuulella. :’)

54 Comment

 1. Donna says: Vastaa

  Onpas outoa väittää että bloggaajien pitäs tehä jotain liukuhihnapostausta, asioista jotka ei kiinnosta itteensä tippaakaa, saati tiedä niistä mitään. Jos haluaa jotain virallisia arvosteluja sun muita lukee, niin voi suunnata kyllä blogien ulkopuolelle, koska mun mielestä blogit on yksityisen henkilön omia seputuksia omasta elämästään ja asioista jotka kiinnostaa, eikä todellakaan lukijoiden toiveita ja vaatimuksia (siis esim tuo formulat?!).

  1. No toi olikin vähän enempi tollanen ”tuli vaan mieleen”, ei mitenkään niin henkilökohtaisesti otettu. 🙂

 2. Ruu says: Vastaa

  ne on aina anonyymeinä jotka sanoo jotain tollasta, suurimmalla osalla on melko varmasti ihan profiilikin, mutta huudellaan sitli anona… ja kyllä miniun milestä bloggarin kuuluu ihan omilla ehdoillaa kirjoittaa ja päivittää ihan silloin kun itselle sopii, ei väkisin vääntämällä saa aikaan hyvää blogia.

  1. Olen joskus itsekin sortunut anonyymiksi, ihan koska en jotain mielipidettäni halunnut sanoa ”omana itsenäni”. Tosin kyseessä ei tällöin ollut mikään haukkuminen tai vastaava blogin pitäjään kohdistuva viha.

 3. Kyllä blogi on itelle sellanen päiväkirjamainen paikka, johon tulee kirjoteltua mitä sattuu – lähinnä sellasta ”turhaa” millä ei jaksa fb-kavereita piinata. Purkaa itseään ja höpinätarvetta. En mie (tai no me) sitä muille kirjoteta.

  Pönttöjä kommentoijia. Ja tosta postaustahista – kyllä musta harvemmin laatua kun monta kertaa päivässä täyttä höpöhöpöä. Haha, tai no mikä sitä itse on sanomaan.

  1. Niin no mä vielä hetki sitten postasin jopa 3 x päivässä kunnes aloin miettiä, että kuka muka jaksaa lukee niin monta kertaa päivässä mun höpinöitä? 😀

 4. Nova says: Vastaa

  Haha, kaikkea sitä =D Tokihan bloggaaminen voi jollain tapaa olla ’asiakaspalvelua’, mutta jos on, niin silloin se on sitä bloggaajan omilla ehdoilla. Postaustoiveitahan voi aina esittää, mutta tuo anon kommentti saa vaan niskakarvat pystyyn. Mun mielestä on suorastaan röyhkeää jos lukija alkaa sanelemaan mistä sun pitäis kirjoittaa. Hmm, en osaa sanoa mikä postaustahti on sopiva. Ei liian harvoin, mutta ei liian useastikaan (siis about 5 kirjoitusta päivässä olis vähän liikaa =D).

  1. Niin, kai se on vähän fiiliksenkin mukaan. Jos on paljon asiaa, niin… 😀

   Itse kirjoitan tarkoituksella lyhyitä postauksia, harvemmin niitä metrin mittaisia, koska olen aika laiska lukemaan oikein keltään mitään miljoonaa merkkimäärää kerralla. Eli haluankin pitää omat postaukseni lyhyinä ja nopeina lukea, ainakin suurimman osan. Avautuminen on sitten asia erikseen. 😀

 5. Niina says: Vastaa

  Kerran päivässä on ihan ok, mutta laatu korvaa mielestäni määrän. Mielummin luen huolella ja ajatuksella tehtyjä postauksia kuin jotain sontaa, jossa ei ole mitään järkeä.

  Minusta on ihan kiva kuulla välillä jotain postaustoiveita (esimerkiksi kysyttäessä opinnoistani, niin tein ilomielin siitä aiheesta postauksen). Jos joku aihe ei kiinnosta, niin en siitä alkaisi hyvää hyvyyttäni kirjoittamaan. 😀

  1. Totta. Olen viime aikoina nähnyt kummallisia ”Muistittehan lukea aamuisen postaukseni?” -postauksia. 😀

 6. No en menisi sanomaan, että bloggailua vois kutsua asiakaspalveluksi. Mä en ainakaan kirjoita lukioiden takia blogia vaan itseni takia. Eiku kyllä mä vähäsen lukioittenkin takia mutta kuitenkin suuremmaksi osaksi on kyse siitä, että saa vähän purkailla tuntemuksiaan. Itse en enää jaksa lukea blogeja jotka päivittävät enemmän kun kaks-kolme kertaa per päivä, laatu on huomattavasti tärkeämpi.

  Tosin kun alotin suomenkielisen blogin pitämistä pelkäsin hirvittävästi suomalaisia anonyymejä ja että ne tulis mussuttaa mulle kanssa jotain, mutta so far so good! Yhden toivomuksen olen saannut, tosin se oli mielestäni hyvä idea joten kirjotin siitä..

  1. No lukijoita tulee ehkä huomioitua lähinnä yrityksellä kirjoittaa selkeää, luettavaa tekstiä selkeän ulkoasun lisäksi. Ja tietenkin turhat asiattomuudet veke. Paitsi on nekin joskus paikallaan, hah. Eli toki lukijoita pitää huomioidakin.

   Näin pienessä blogissa ei ole näistä anonyymeista pelkoa, ja haluan kyllä pitää blogini aina vapaana kommentoinnille, en siis aio kommentointia koskaan rajoittaa. Sananvapaus, perkele, täälläkin!

  2. True dat! Sananvapaudesta siis. Ja kaikesta muustaksin. Niinpä ainoa hyvä puoli siinä, että on pieni blogi 😀

  3. Mä olen ainakin tosi kiintynyt tähän porukkaan, joka täällä käy!

 7. Mä en kyllä bloggaamista näe missään nimessä asiakaspalveluna. Tietenkin lukijoita on hyvä kuunnella ja ottaa onkeensa kommenteista yms, mutta kyllä mäkin ensisijaisesti kirjoitan just sellaisista jutuista jotka mua innostaa ja kiinnostaa. Aika usein kyllä juttutoiveet on ollut ihan mielenkiintoisia ja hiljalleen olen niitä toteuttanutkin 🙂

  Jos nyt haluaa ikävästi yleistää niin.. Musta tuntuu, että kosmetiikkablogimaailmassa ollaan paljon solidaarisempia, ystävällisempi ja ”muvampampia” kuin muoti/tyyli/lifestyle blogiessa. Oon blogannut nyt vajaa 4 neljä vuotta ja negatiivisia kommennteja on ollut vain kourallinen ja ihan oikeasti ikäviäkin on ollut vain pari.

  1. Totta puhut, olen huomannut tasan saman blogeja ja kommentteja lukiessani. Toisaalta kosmetiikkabloggaajat itsekin vaikuttavat jotenkin rennommilta verrattuna muotibloggaajiin! 😀 Tai sitten ihan vaan näiden blogien ”tyylit” ovat erilaisia.

  2. Tyyleissä tosiaan on eroja 😉 Mä en edes hirmuisen montaa tyyliblogia jaksa seurata just sen takia, harva on oikeasti mielenkiintoinen..

 8. ”Asiakkaat” voivat aina vaihtaa blogia, jos ei jutut kelpaa! 🙂 Pysy siis vain omalla hyvällä linjallasi Formuloiden sijaan.

  1. Haha joo emmä oo kirjottamssa urheilusta! 😀 …tai no muutenkaan asioista, joista en tiedä mitään.

 9. Asiakaspalvelua..noup.
  Eikös tämä ole harrastuspohjalta toteutettavaa höpinä-aktia ennemmin?Vapaaehtoistahan täällä on pyöriä ja lukea kirjoituksia. Jos jonkun tyyli ei miellytä, aiheet ei kiinnosta niin jättää lukematta. Yhtä turhaa napinaa kuin valittaa telsuohjelmista, töllö kiinni jos ei jaksa kiinnostaa.
  Kivahan on jos ees jotakuta omat höpinät miellyttää, löytää sielunkumppaneita tästä äärettömästä bittimaailmasta. Kiva kuulla toisten ajatuksia omista pohdinnoista jne.Mutta jos alkaa joka suuntaa kumartaa niin samalla sitten toisaalle väkisin pyllistää.
  Juttu/kirjoitusehdotuksia varmaan jokainen blogittaja ottaa mielellään vastaan, sieltä voi tulla ideoita joista itsekkin innostuu vaikkei ole tullut ajatelleeksikan kyseistä aihetta. Ja itsestä tympeisiin aiheisiinhan ei kannata tarttua, koska hyvä kirjoitus tulee yleensä aiheesta joka itseäkin kiinnostaa.
  Mutta niinhän se menee, että toisien mollaamisesta jotkut saavat kiksejä niin ”oikeassa” kuin blogimaailmassakin.Anonyymisti kettuilu ja haukkuminen on blogimaailman selän takana supattamista..
  Lippu korkealle kaikki bloggarit, jokainen taablaa tyylillään,pus <3

  1. Näin juuri!

 10. Anonymous says: Vastaa

  Formuloista kirjoittaminen on ihan hyvä idea. Naisnäkökulmaa tuohon kuninkuuslajiin olisi kiva saada ja varsinkin ihan harrastuspohjalta. Onhan sielä paljon muotiakin mukana esim varikkotyttöjen tai kuskien vaimojen taholta.

  1. No voi hohhoijaa. Tämä ei myöskään ole mikään muotiblogi.

  2. Mohn says: Vastaa

   Varikkotyttöjen??? Onks niillä päällänsä jotain muodikasta saati jotain, josta riittäisi kirjoitettavaksikin asti?? Hahhhah! ;-D Anteeksi jos oli asiaton kommentti, alkoi vaan hieman tirskututtamaan. x)

   Mitäs sitä sitten formuloista kirjoittaisi? Että Heikki on symppis, Kimi suu täynnä pikkukiviä soheltava diiva ja Nico vähän pelle, melkein suomalainen ulkomaalainen ja siellä ne painaa formuloissaan ympäri rataa. Muutaman muun kanssa. Ja rahaa palaa jokusen valtion budjetin edestä. No joo, huvinsa kullakin. Vaikka eipä sillä, kyllä mä formuloistakin mielelläni luen Kissaämmän kirjoittamana, jos niistä haluaa kirjoittaa. 😉

  3. Mietin samaa, mutta… 😀

   Ja koskaan tosiaan en ole formuloita katsellut ja tuskin tulen katselemaankaan, eli jää kyl kirjottamatta. 😀

 11. Sonja says: Vastaa

  Meinasin vähän tirskahtaa kun luin tämän. Voi luoja että jotkut osaavat olla tyh… siis mielenkiintoisia mielipiteitä omaavia ihmisiä. Tietenkin kun kirjoitan itse, ajattelen miten lukija siihen suhtautuu ja tykkääkö jos kirjoitan tästä enemmän ja niin pois päin, mutta en nyt sentään lukijoita asiakkaina ajattele. 😀

  1. Nojoo, oishan se kamalaa olla vapaa-ajallaan(kin) asiakaspalvelija. 😀

 12. Neiti says: Vastaa

  Ööö formuloista? Ei, ei todellakaan pidä kirjoittaa formuloista. EI. Mun mielestä blogien ”asiakkaista” voidaan ehkä puhua niiden blogien kohdalla, jotka bloggaa työkseen. Suuri osa suosituimmista blogeistahan on nykyään jo duuni niille bloggareille, ja kyllä se sisällössä ja postaustahdissa näkyy ihan selvästi. Ja silloin kirjoitetaan sitä, että mistä lukijat tykkää ja mikä blogin ”linjaus” on.

  Mutta sen takia mä juuri luen sun blogiasi, koska tämä ei ole sellainen. Mua ei itseäni kiinnosta tippaakaan postaukset, missä käsitellään Versacen uutta kevätmallistoa tai tehdään kivoja kevätkollaaseja. Tai tullaan sanomaan pikaheipat ja isketään siihen jogurttikipon kuva vähän värittämään, et kato kiirettä pitää ja ootte mussuja. Enkä oikeastaan edes tiedä, että miksi luen niin paljon tyyliblogeja, koska muoti itsessään ei juurikaan edes kiinnosta minua ja suuri osa aktiivisesti päivittävistä blogeista on mielestäni aika sieluttomia ja en edes lue niiden postausten tekstiä, koska 99% kerroista se on ihan turhaa liibalaabaa. Nyt esim. paljon blogeissa kiertänyt Kony2012-video ja pari sanaa ”katsokaa, tukekaa” ei todellakaan herätä mussa mitään ajatuksia ja koko postauksen olisi ihan hyvin voinut jättää välistä (ja kyllä, olen sitä mieltä että koko Kony-kampanja on todella harhaanjohtava, ja sitä mieltä näyttää olevan koko Uganda).

  Itse tykkään lukea normaalista elämästä, kissoista ja vaikka niistä kinder-munista. On kiva jos postauksia tulee usein, mutta jos niissä ei ole mitään sanottavaa, niin silloin se ei ole kiva. Kyllähän se niin on, että tässä blogien täytteisessä maailmassa tulee asetettua tosi paljon tiukemmat kriteerit seuraamilleen blogeille kuin vielä muutama vuosi sitten. Mutta kyllä se on aika outoa, että bloggareilta odotetaan mielettömyyksiä, sillä luulis nyt nykyisestä blogimäärästä kaikille löytyvän joku blogi mikä on ihan kokonaisuudessaan kiva.

  1. Voi voi, on mulla ollut jotain Versacea ja jugurttikippoakin! 😀 Mutta en tod. lähde mihinkään Nelly-kollaaseihin, kaikki kunnia vaan niitä tekeville! 😀 Näen tällaiset postaukset vain pelkkänä mainoksena ja jos jostain blogissani kirjoitan, niin kirjoitan siksi, että koen löydetyn asian omasta mielestäni hyväksi ja haluan jakaa tietoa sen hyvyydestä myös muille. Oli se sitten vaikka se jugurtti! 😀

   Jätin muuten törkeästi tuon Konyn katsomatta kokonaan, kun ärsytti niin pirusti kun se oli about jokaisen blogissa. Tyyliblogeja luen todella harvoja, jaa, mitkä niiksi nyt sitten luetaankaan. Enemmänkin olen kiinnostunut nimenomaan meikkiblogeista ja ihan peruselämästä kertovista (ja näissä tietenkin itse bloggaaja vaikuttaa paljon).

   Mutta koska blogeja ON niin pirusti, eiköhän niiden joukosta sitten löydy sitä formulaakin sitä kaipaaville. 🙂

  2. Neiti says: Vastaa

   ^ No sulla oli siitä Versace for H&M-jutusta, sen mä hyväksyn, catwalkilta poimittuja kuvia en 😀 Jogurttikippo on vaan aina huono veto, kaikella kunnioituksella. Pidin tosin siitä postauksesta, missä petyit työpaikkasi aamiaispuuroon 😛

  3. No mut onneks näin jälkeenpäin kuultuna parikin oli innostunu sitä jugurttia mun suosituksesta ostamaan, yks jopa märmätti mulle kun ei parista kaupasta löytynyt. 😀

   Ja mä sorruin siihen puuroon taas tossa viikko sitten mut jatkossa muistan!!! Miten niin paha voi kuiteski tuoksua niin hyvältä?

 13. Pia says: Vastaa

  Spesifejä postaustoiveita voi ehkä esittää jos blogin teema on jokseenkin rajattua (esim. jos kirjoittaisit pelkästään kissoista), mutta omista kirjoitushaluista startannu blogisti, ja nimenomaan harrastaja-sellanen, voinee ilman omantunnon tuskia raapustaa ihan mitä mieli tekee.

  Postausten tiheyskin on asia josta tuskin voi muut kuin änkyrät anonyymit esittää vaatimuksia, jokaisella bloggarilla kun on elämää tietokoneen ulkopuolellakin..tai ainakin valtaosalla, veikkaisin ;D

  1. Ai mikä elämä??

  2. Pia says: Vastaa

   No se mistä kirjottaa xDD

 14. Mohn says: Vastaa

  Äääh. Jos saisit palkkaa tästä hommasta niin sitten vois puhua asiakkaista. Kai.

  Samaa mieltä kuin moni muukin, blogin kirjoittaminen on harrastus (niin kauan kuin se palkka ei juokse…tai no, voihan työkin kai olla harrastus…) ja kirjoittaja kirjoittaa itselle. Tai itsensä takia.

  Nykyään vaan tuntuisi olevan trendi, että lapsista kasvaa itsekkäitä nuoria ja aikuisia jotka olettaa, että kaikki tehdään heitä varten, heitä ajatellen, heidän lähtökohdistaan. Heidän sopii sitten vaan painella nappeja ja valita, esittää toiveita (vaatimukisia) sen suhteen mitä haluavat ja miten ja systeemit tuodaan sitten siihen nenun eteen valmiina.

  Minä luen hyvää ja melenkiintoista blogia vaikka se päivittyisi kerran vuodessa. Jos se päivittyy liian usein en pysy mukana ja joitakin postauksia saattaa jäädä väliin tai ne tulee lukaistua vähän huolimattomasti vikuillen. Minulle henkilökohtaisesti on aivan se ja sama miten usein blogia päivitetään, en minä sitä sen takia seuraa! :-O

  1. Vaikka palkkaa bloggaamisesta saiskin, niin ”asiakas” särähtää silti korvaan. 😀 Vaikka on toki esim. firmoilla blogeja, joissa oikeastikin käy niitä asiakkaita. Hieman eri asia kuitenkin…

 15. Nina says: Vastaa

  No nyt on tullut niin monta tyhjentävää vastausta että en osaa sanoa tähän enää mitään. Paitsi sen että täällä pyörii kyllä todella täyspäisiä tyyppejä 🙂 Miksei ne kaikki ole samanlaisia?? Sieppaa tosiaan välillä lukea miten bloggaajilta vaatimalla vaaditaan jotain, ihan sama mitä. Voi perse.

  PS. Kyllä se on on ihan hyväksyttävää laittaa jogurttipurkki blogiin 😛

  1. Voiko sitä enempää elämältä toivoa kuin täyspäisiä blogin lukijoita?

   PS. Samaa mieltä!

 16. Nirso says: Vastaa

  Bloggaaminen ei missään nimessä ole asiakaspalvelua. Jos bloggaajat alkavat kirjoittaa vain lukijoiden pyytämistä aiheista, koko blogin sisältö muuttuu. Koko blogi muuttuu. Ja sitten vanhat lukijat eivät enää halua seurata blogia, joka on muuttunut. Ehdotuksiahan aina ainakin minä otan avosylin vastaan, mutta vaatimukset ovat toinen juttu.

  1. Niinpä.

 17. Elisa says: Vastaa

  Kosmetiikkabloggaajana olen minäkin huomannut, että kosmeblogiyhteisö on todella lämminhenkinen ja ystävällinen 🙂 (tietty nyt kun sanon tän, niin joku ano alkaa riivaamaan mua :D)

  Kirjoitan blogia sekä itseni että lukijoideni takia. Mielelläni otan juttuvinkkejä vastaan, ja parasta on kun lukijat saavat minut ylittämään mukavuusrajani jollain tapaa. Kokeilen uusia juttuja kosmetiikassa ja meikeissä pääasiassa siksi, koska joku lukija/toinen bloggaaja ehdotti. Bloggaamatta tuskin meikkaisin näin monipuolisesti, saati uskaltautuisin ostamaan Pirkan silmänympärysvoidetta.

  Itselleni bloggaaminen onkin siis kaksisuuntaista: toteutan toiveita niin kauan kun ne mielestäni ovat kivoja, mutta postaan myös ihan justiinsa niistä aiheista kuin haluan. Postaukseni, jotka eivät liity kosmetiikkaan, eivät juurikaan saa kommentteja tai kävijämääriä nousuun ja tiedän sen jo julkaistessani. Silti kuitenkin ne julkaisen, koska ne luovat sitä kuvaa jonka haluan blogistani antaa ja tahdon niistä jutuista kumminkin kertoa.

  Kukaan ei minulle blogin pitämisestä maksa, eikä kommentoija mitenkään vaikuta siihen kuinka paljon tililleni kopsahtaa kuukausittain rahaa. Siinä mielessä kukaan ei ole asiakkaani enkä ole heille vastuussa. Kuitenkin haluan itse osittain olla vastuussa, ja lukijoiden takia yritän esim. postata suht säännöllisesti ja vastata kommentteihin.

  Mielestäni myös kommentit jotka eivät bloggaajaa miellytä, voi poistaa huoletta. Sananvapaus on kiva juttu, mutta ihan yhtä lailla minun ei tarvitse katsella oman blogini kommenttilaatikossa herjaavia tai tyhmiä viestejä, jos niin en halua. Bloggaamisen pitäisi olla hauskaa kaikille, ei mikään tappeluareena. Ihan yhtä lailla sitä Oikeasta Elämästäänkin poistaa ne ihmiset, jotka haukkuvat ja vttuilevat. Miksei sitten blogikommenteista?

  1. Joo, toihan on ihan makuasia, että miten kommentoinnin haluaa blogissaan pitää. Enkä tosiaan yhtään tiedä, millaisia kamalia kommentteja jotkut saavat, mutta koska vastaan ei ole sellaisia vielä tullut, niin… 🙂 Välillä kyllä ihmettelen sitä sanavahvistusta kommenttia lähettäessä…etenkin pienempien blogien kohdalla. En ole ainakaan mitään roskapostijuttuja nähnyt itse, joten pidän sitä jokseenkin turhana (etenkin jos on valvottu kommentointi käytössä). Ja viime aikoina ne ovat olleet melkoista sotkua. 😀

  2. Sananvahvistuksen haluaa kyllä ottaa käyttöön sen jälkeen kun on poistellut muutaman sata roskapostikommenttia.

  3. Oho? Ite en oo saanu yhtäkään. 🙁

  4. Elisa says: Vastaa

   Mullekaan ei vielä ole tullut yhtään roskapostikommenttia. Sen sijaan sähköpostiin on pari roskapostimeiliä tullut, mutta ei sen kummempaa.

  5. Mulle ei oo ees niitä! Säälittävää!

 18. Hanna says: Vastaa

  Saisinko kahvin tan tekstin kanssa kiitos. Jata maitovara, ei sokeria.

  1. Hahaha! 😀

 19. Täällä on tullut esille oikeastaan kaikki ne asiat, jotka itsekin olisin sanonut :).
  Eli mielestäni bloggaaminen ei tosiaan ole asiakaspalvelua, varsinkaan jos siitä ei mitään korvausta saa. Ja joo, tuo asiakaspalvelu kyllä särähtää korvaan liikaakin…
  Itsehän aloitin bloggaamisen lähinnä estääkseni oman pään leviämisen ja mielenterveyteni menettämisen, kun työttömänä hetken aikaa joutui olemaan eikä tekemistä ollut.
  Toisena on ollut sitten mukava seurata sen avulla tuota purkkien vähenemistä (tai lisääntymistä).
  Postaustahti on itsellä hidastunut 1/pv, kun ei vaan ehdi ja toisaalta ei asiaakaan riittäisi muuten, erittäin tylsää elämää kun viettelen :p.
  Ja mielestäni se onkin ihan sopiva tahti myös lukijana, en muuten ehtisi millään edes lukemaan suosikkiblogejani, jos kaikki blogit päivittyisi useammin kuin kerran päivässä :D.

  Sun blogi on ihana just tämmösenä, keep up the good work ^_^.

  1. 1 x päivässä on mustakin sopiva, ei ehkä kovin paljon useammin. Mutta voihan sitä aina hypätä postauksia yli tai sitten lukea joskus rauhassa kaikki…

 20. Häh, ei voi ymmärtää tuollaista asennetta! Käytän työpäiväni siihen että tuotan sisältöä työnantajani ehdoilla ja asiakkaiden toiveita kuunnellen, joten vapaa-aikana haluan kyllä kirjoittaa blogia ihan omien mieltymysteni mukaan.

  Toki postaustoiveita ja muita ideoita on mukava kuulla ja toteuttaa. Samoin jos blogin lukijoilta saa positiivista palautetta jostain, voi se innostaa tekemään lisää samantyylisiä postauksia kun tietää että niistä voi olla iloa ja hyötyä muillekin. 🙂

  Joo, ja minä tunnustan olevani niitä jotka postaavat välillä useammankin kerran päivässä, pitää paremminkin koittaa hillitä itseäni että olisi jatkuvasti kirjoittelemassa ja kuvailemassa jotain blogiini. 😀

  1. Joo, munkin piti alussa hillitä itseäni mutta nyt postaan sillon kun siltä tuntuu…eli kerran päivässä. 😀

 21. Pakko näiden tyhjentävien kommenttien jatkoksi on mainita, että se sinun jogurttipostaus jäi pyörimään mieleen 😀 Ei siis mitenkään pahasti, vaan aina käy mielessä että pitäisi ostaa sitä Kissaämmä-jogurttia ;D

  Minäkään en näe bloggaamista asiakaspalveluna, vaan tuijotan ihan rehellisesti omaan napaan sen suhteen mitä blogiini pusken. Toki en voi tehdä suoraa vertausta kun meidän aiheet on erilaisia, mutta kuitenkin. En minäkään kirjoittaisi aiheesta joka ei minua kiinnosta, en vaikka asian esittävä ”asiakas” jättäisi juttuni lukematta. En onneksi ole vastaavanlaisiin vaatimuksiin törmännytkään, kirjabloggaajatkin ovat niin kilttejä ja mukavia 🙂

  Niin ja postaamistiheys ei vaikuta siihen mitä blogeja seuraan. Kyllä se sisältö on se mikä merkitsee. Siksihän minä sinun blogiakin luen ja väliin huutelen, kun aiheet ja kirjoitustyyli on hyvät 🙂

  1. Heh, oon ostanut sitä jugurttia usein. 🙂 Namia!

   Kirjablogia olisi kyllä ihana pitää, jos vaan ehtisin lukea enemmän kirjoja…vaikka mieli kyllä tekisi ehtiä.

Vastaa