Tervetuloa meille!

Kaksi viikkoa sitten sain laskun tälle vuodelle blogini ylläpidosta ja hieman pyörryin, sillä se oli puolet kalliimpi kuin vuosi sitten! Koko tämän kaksi viikkoa mietin, että olisko jo aika laittaa pillit pussiin tämänkin blogin osalta, koska ei täällä ihan hirveästi porukkaa enää käy (lukuun ottamatta jotain tiettyjä, sikavanhoja ja nolojakin postauksia, jotka saavat päivittäin kävijöitä Googlen kautta), ja ihmekös tuo, kun päivitystahti on ollut…noh, olematon. Mutta tässä blogissa on silti KOKO MUN ELÄMÄ, tai siltä ainakin tuntuu. Joten jahkailin ja tuskailin ja sit se maksu vaan lähti tililtä ja hupsheijaa, on tämä nyt ainakin sitten seuraavan vuoden vielä pystyssä, päivittyi tai ei!

Mutta mennään asiaan: lupailin jo pari kuukautta sitten postausta meidän nykyisestä asunnosta eli KODISTA. Muutettiin siis vuoden lopulla omistusasuntoon oltuamme ensin puoli vuotta vuokrakämpässä tuossa ihan vastapäätä täällä Arabianrannassa. Oliviakin sai päiväkotipaikan ihan lähipäikystä, missä Amandakin on, eli siltä osin kaikki meni kyllä ihan nappiin. Nyt ollaan tosiaan omassa asunnossa elelty jo tovi ja kuten uudiskohteissa aina, kaikenlaista säätöä ja harmia on ollut tämänkin asunnon osalta ihan riittävästi, mutta pidän tästä kämpästä silti aivan hurjasti! Tältä täällä näyttää:

Kaikki, jotka ovat täällä tähän mennessä käyneet, nauravat ensimmäisenä meidän keittiölle, joka on siis aivan sama kuin siellä Maununnevan talossa! Toki pienempi, mutta kaapistot ovat siis tasan samanlaiset Puustellin. Ainoana, nerokkaana erona niissä on nyt vetimet, jotka olis pitänyt tajuta laittaa aiempaankin, sillä nyt pinnat pysyvät paljon siistimpinä.

Kodinkoneetkin (eli mikro, astianpesukone, jääkaappi, pakastin, liesi ja höyryuuni) ovat samaa settiä kuin aiemmin, eli Gaggenaun. Minä en merkistä edelleenkään mitään oikein ymmärrä, mutta avomies on tässä asiassa tarkka. Ja kyllähän nuo hyvin toimivat (paitsi että vähän vituttaa, kun uunin vesien kanssa saa jatkuvasti säätää. Mutta ainakin se puhdistaa itse itsensä!) Keittiön osalta mentiin tosi paljon omilla valinnoilla.

Haluan huomauttaa, että meillä ei ole yleensä näin siistiä, nämä kuvat on otettu vähän ennen kuin täällä kuvattiin natiiviartikkelia eli hyödynsin tämän hetken, heh. Yleensä täällä on vaan aivan järkyttävä leluräjähdys ja yleinen sotku.

Meillä on kaksi vessaa, toinen on isompi kylppäri jossa myös pieni sauna eli nuo kuvat yllä. Oma sauna on kyllä eri kiva asia, vaikka tiedän mitä rakas avomieheni sanoo tämän luettuaan: ”ethän sä ikinä edes halua saunoa!” Mutta kyllä mä haluan, en tuntikaupalla enkä joka ilta, mutta pari kertaa viikossa se on ihan kivaa hommaa. Amanda 5 vee, joka aiemmin kammosi saunaa, on nyt innostunut myös käymään siellä, kunhan EI heitetä löylyä ja on trippimehu (maku: mansikka) mukana. Olivia ei vielä saunasta diggaa, mutta kylpee kyllä vaikka tuntikaupalla.

Kylppäriä ei päästy valinnoissa isommin muokkaamaan, eli valmiilla vaihtoehdoilla mentiin, mutta pidän siitä kyllä paljon silti. Saunaan sentään laitettiin vähän kivempaa valaistusta.

Lisäksi meillä on pieni vessa, jossa ei nyt ihmeemmin esiteltävää ole, pönttö ja allas. Kaksi vessaa on kuitenkin hyvä juttu tämänkin kokoisessa perheessä.

Olohuone on aika pieni ja se oli juttu, jota vähän tuskailin ennen kämpän ostamista. Monesti olen haaveillut ihan erillisestä keittiöstä (että sais suljettua lapset ulkopuolelle kun tekee ruokaa), mutta tässähän on sitten avokeittiö ja olkkarikin vähän siinä samassa. Olohuoneen vieressä on makuuhuone jossa liukuovikaapistot ja sänky ja eipä sitten muuta sinne mahdukaan. Ja lasitettu parveke löytyy, mutta siellä ei olla vielä kuin nopeesti käväisty. Ylimmässä, kasikerroksessa asutaan.

Parasta on tyttöjen huone! Ei ne siellä toki hirveesti viihdy eikä edes nuku, mutta onpahan joku paikka mihin dumbata lelut iltaisin. Amanda odottaa kerrossänkyä saapuvaksi, mutta ihan vielä en Omppua moiseen laita, eli ehkä sitten vuoden tms. päästä. Sen myötä tulee tähänkin huoneeseen sitten vähän enemmän tilaa. Mutta joo, öiset nukkumiskuviot meillä on aivan mitä milloinkin sattuu ja viimeistään aamuyöllä kumpikaan tytöistä ei tässä huoneessa enää ole.

Lisäksi asunnosta löytyy ”vieras/työhuone”, josta en ottanut kuvia koska oli etenkin näiden kuvien ottamisaikana aivan vaiheessa ja vaatehuone/komero joka on tietty täynnä kamaa. Neliöitä asunnossa on yhteensä 91. Eteinen on pieni ja toki kaikki lähdöt ja saapumiset tyttöjen kanssa täyttä tuskaa. Erityisen tyytyväinen olen parketistamme (Timberwise)! Valittiin se nettikuvien perusteella, kiireessä ja hirveässä vauvavuosiväsymyskoomassa ja pelkäsin että siitä tulee aivan väärän sävyinen, mutta se on kyllä ihan täydellinen.

On täällä vielä tekemistä ja sisustamista, mutta oikein mukavaa jo elellä.

Saa kommentoida jos joku sellaista vielä jaksaa tehdä! Yleensä kommentit taitaa kuitenkin tulla IG:n kautta, eli sielläkin sopii heittää mitä mieltä meidän kämpästä.

8 Comment

 1. Tiia says: Vastaa

  Tosi kivan näköinen asunto! Ja on jotenkin niin virkistävää lukea tästä teidän valinnasta muuttaa omakotitalosta kerrostaloon. En oikein itsekään kaipaa omakotitaloa, mutta parveke olis kiva joskus saada! 😀 Onko teillä tarkoitus muuttaa työhuone jossain vaiheessa jommalle kummalle tytölle omaksi huoneeksi? Me asutaan tällä hetkellä kaksiossa (64 neliötä) yhden lapsen kanssa (kohta kahden) ja toiveissa on päästä vuoden sisällä kolmioon, että saisi leluille edes oman huoneen. En vielä jotenkin jaksa uskoa sellaiseen ihmeeseen, että seuraavan parin vuoden sisällä lapset nukkuis kokonaiset yöt omissa sängyissä ja vielä omissa huoneissa, niin en senkään takia kaipaile meille hirmuista määrää lisäneliöitä 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   JEE, KOMMENTTI! 🤩🫶🏻 Joo, työhuoneesta varmasti tulee Amandan huone jos täällä niin pitkään viihdytään. Ja jep, en odota minäkään mitään nukkumisihmeitä täällä lähiaikoina tapahtuvaksi, siksipä meille tulee huomenna leveempi sänky! 🤣

 2. Helkky says: Vastaa

  Tosi kiva oli huomata täällä uusi postaus! Olen lukenut blogiasi vuosia, ja vaikka olen tänne alun perin kosmetiikkajuttujen perässä tullutkin ja itse ihan eri elämäntilanteessa, reipas ja eloisa kirjoitustyylisi saa lukemaan kyllä myös perhejutut 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Hyvä siis, etten vielä lopettanut tätä blogia 😄 👌🏻 Ja kiitos, pitääpä postata taas pian!

 3. Kirsi says: Vastaa

  Heii, uusi postaus! Mäkin olen seuraillut vielä, ig:ssä kun ei täällä ole juttuja näkynyt. Mutta kiinnostaa kyllä asuntojutut, vaikka en ole yhtään samanlaisessa elämänvaiheessa. Sulla on raikkaita mielipiteitä, se kiinnostaa.

  1. Kissis says: Vastaa

   Ihana, kiitos 🥰

 4. Coconut says: Vastaa

  Onpa ihana, että päätit vielä jatkaa blogia! 😊
  Kivalta näyttää koti! 👍 Ja kyllä ne yötkin jossain vaiheessa rauhoittuu, mutta kyllähän se energiaa syö, jos joka yö on heräämisiä. Meilläkin oli yhteen väliin melko rallia yöllä, mutta nykyään jo herätään pääsääntöisesti samasta paikasta, johon nukahdettiinkin 😄

  1. Kissis says: Vastaa

   Mä jaksan uskoa siihen, että joskus saa vielä nukkua enemmän 😂

Vastaa