Mmmm…

Kesässä ehdottomasti parasta: mansikat. Viime kesänä ostin lähes päivittäin mansikoita, siis heti niiden tultua edes jotenkin siedettävän hintaisiksi. Tänä kesänä näköjään sama meno jatkuu. Kauppakeskus Arabian K-marketissa on aikas hyviä ja jo ihan ok-hintaisia suomalaisia mansikoita ja sitä kautta nyt sitten pitää päivittäin tulla kotiin. Välillä dippaan mansikoita kermavaahtoon tai kuten eilen -mascarponevaahtoon! Innostuin ostamaan mascarponejuustoa ja sekoittamaan sitä kermavaahtoon. Mutta maku oli vähän pettymys, ei se kovin hyvää ollutkaan. Sokeria ois pitänyt laittaa paljon enemmän, ja sen käyttöä yritän just välttää. Mutta onneksi en tykännyt, sillä mascarponejuusto on aika kallista.

Ja joo, syön mansikoita yleensä haarukalla ja dippaan kermavaahtoon. Nopeeta ja siistiä!

Tänään taas töiden jälkeen mansikkaostoksille! Ostan ehkä loman alkamisen kunniaksi kaksi rasiaa! Seuraavat kolme viikkoa onkin sitten VAPAUTTA.

Oletteko te jo ehtineet nauttia suomalaisista mansikoista ja MITEN NE VOI OLLA NIIN PIRUN HYVIÄ???!!!?? Pakkohan niitä on ostaa, nyt kun niitä saa! Ja aion myös pakastaa!

P.S. En tajua, miten kestän olla tän päivän töissä, odotan nimittäin iltaa jo aika innolla. Kuuden aikoihin lähtö Kellokoskelle Arskaa hakemaan. Voisko loma enää paremmin alkaa?

19 Comment

 1. Oh, toivottavasti suomalaisia mansikoita on vielä viikon päästä, et mäki saan ees yhden! (paljon parempia kuin ruotsalaiset imho) 😀

  1. On niitä ja vieläkin halvemmalla! Toivottavasti. Suomalaisia mansikoita ei kyl hakkaa mikään!

 2. ami says: Vastaa

  Kamala tunnustus: En oo ostanut tänä kesänä vielä kertaakaan oikeita mansikoita. Pakkasesta kyllä mutta niitä nyt ei lasketa yhtään. Harmittaa mutta kun se hinta… Ehkäpä tänään mökkireissulle repäsen ja ostan litran!

  1. Mä yritän olla miettimättä sitä, että oon kohta ihan peeaa mansikoiden ostamisen takia. 😀 Voisin vaik pitää viikonlopun verran taukoa…ehkä.

 3. Mansikat on nyt ihania! Oon oikeestaan joka päivä ostanu niitä välipalaksi 🙂

 4. Se on kyllä käsittämätöntä, toi mansikoiden ylivertainen maku siis. Aikoinaan Australiassa asuessa KAIKKI muut hedelmät ja marjat (no ookoo, ehkä mustikoita lukuunottamatta) oli siellä niiiiin paljon parempia, mut mansikat maistui aina ihan paskalta/ei miltään.

  1. Joo, mansikoita ei kyl tod. kande ostaa muuten ku Suomesta kesäaikaan suomalaisina.

 5. LauraL says: Vastaa

  Kyllä mansikoita on menny jo useampi litra, eikä mun kannata niitä ostaa kerralla kahta litraa vähempää. Niistä saa jälkkäriä ja aammulla puuron päälle ja ihan pelkästäänkin on tosi hyviä. Ja pakkaseen kyllä laitan niitä kans.

  1. Joo pakkaseen pakko talveks!

 6. Ruu says: Vastaa

  mä en raaski ostaa noita, vaikka ne hyviä oliskin 🙁

  1. Niinno en mäkään nyt IHAN joka päivä näköjään. 😀

 7. No AIJAA! Mäkin ostan melkein joka päivä rasiallisen. Viime vuonna ostin 10 litraa pakkaseenkin, jotka menikin sitten jo ennen syyskuuta… Tänä vuonna ostan koko pakastimen täyteen, se on saletti.

  1. Sama täällä!

 8. Eipä ole tullut vielä ostettua yhtään kotimaisia mansikoita, mutta jospa huomenna korjaisi asian! Joku sanoi että neljällä eurolla saisi täältä kotimaista mansikkaa mutta jäin miettimään että olikohan se rasiahinta kun ei kait ne lirtahinnaltaan vielä niin edullisia voi olla? Mutta se paras mansikka eli polka ei ole vielä edes kypsynyt. Luoja kun se kypsyy niin tämä likka sekoaa ! 😀

  1. Mä oon seonnu nyt jo. 🙁

 9. Anonymous says: Vastaa

  suosittelen ostamaan mascarponen asemasta vaniljatuorejuustoa mihin sitten sen sekoitat 😛

  1. Hmm aijaa? Vaniljatuorejuusto ei kyl kuulosta kovin hyvältä…? 😀

 10. Mä oon vasta yhet kotimaiset ostanut tänä kesänä, on niin hintavaa ettei persus kestä. Kesässä on kyllä NIIIN parasta mansikat, joka päivä! 🙂

  1. Joo mut kyl kai ne pian halpenee? :/ Tänään en raaskinu, tein hedelmäsalaattia! 😀 Ja huomenna ei kai onneks saakaan mansikoita tosta ostarilta ku sunnuntai, huh! 😀

Vastaa