Oi oi, tassujaparkojani paleltaa!

Tehdäänpä heti yksi asia selväksi: asunnossamme on kesät ja talvet vähintään +27 astetta. Se EI ole kylmä, se on todella lämmin, joku voisi sanoa jopa kuumaksi. Jos Reiskalta kysyttäisiin -mutta ei kuitenkaan kysytä-asuntomme on ikiroudassa. Lämmittelypaikat ovat siis tarpeen vuoden ympäri ja niitähän löytyy muutamia erittäinkin hyviksi havaittuja.

Näistä uusin löytö sijaitsee kylpyhuoneen peilikaappien päällä, jonne hypätään pesukoneen kautta. Sinne ei pienenä uskaltanut hypätä, mutta nyt Reiska on jo iso poika. Valo lämmittää ihan mukavasti, jos se vaan on päällä. Alas tullaan samaa reittiä, mutta varovainen pitää olla, ettei satu. Muuten henkilökunta voi suuttua.

Reiska tietää heti, mitä se tarkoittaa, kun joku henkilökunnasta laittaa uunin päälle. Tai lähinnä ottaa sen pois päältä. Nimittäin siitä noin keskimäärin 10 minuutin kuluttua uunin yläpuolella oleva taso (jossa myös keräykseen meneviä lehtiä säilytetään) lämpenee. Sinne sitten könytään makoilemaan ja nautiskelemaan lämmöstä. Toivottavasti henkilökunta on muistanut jättää sinne lehdiltään tilaa.

Joskus tassut on vaan niin jäässä, että ei auta kuin pujahtaa Hello Kitty-viltin alle. Vielä parempaa on, jos siellä viltin alla sattuu olemaan myös viaton jalkapari, jota voi silloin tällöin näykkäistä, ihan vaan huvin vuoksi. Päikkärit viltin alla ilman että joku henkilökunnan jäsenistä meinaa istua päälle: parhautta.

Olohuoneen ikkunalauta.Vaikka ikkunan raosta vähän vetää, sohvan takana sijaitsevasta patterista tulee mukavasti lämmintä ilmaa. Jos vaan henkilökunta on muistanut vetää sohvan tarpeeksi irti ikkunalaudasta!

Kun elää tarpeeksi pitkään, oppii, että tekniikasta voi olla joskus jotain hyötyäkin. Vahvistimesta tulee lämmintä ilmaa, mutta sen käytettävissä oleva pinta-ala on harmillisen pieni. No, siihen on tyydyttävä. Toista henkilökunnan jäsentä tosin välillä harmittaa, kun karvoja muka menee rakosista sisään. Mutta parempi niinkin, kuin että herran pylly paleltuisi! Henkilökunta voisi olla ymmärtäväisempi.

Oikea asento on tietenkin kaikki kaikessa! Tassut tiiviisti masun alle lämpimään! Ehkä televisiostakin hehkuu jotain pientä lämmönpoikasta auttamaan yli tästä järkyttävän kylmästä talvesta? Kaikki keinot käyttöön! Välillä henkilökunta tosin kehtaa nurista, kun ei muka näe televisiota kunnolla. Ne siat.

Reiskan henkilökunta on kuitenkin sitä mieltä, että kissoilla on asenne kohdallaan. Ja välillä herkuttelee ajatuksella Reiskan heittämisestä lumihankeen…

24 Comment

 1. Elisa says: Vastaa

  Hahaha, ihana Reiska-kisu! 😀 Samaistun ihan täysin häneen, sillä mulla on kylmä. Aina. Mun olis ehkä pitänyt syntyä Espanjaan tai pikemminkin päiväntasaajalle.

  Miten ois Reiskalle semmonen lämmitettävä peti? 😀 Niitä nimittäin on joissain lemmikkitarvikeliikkeissä…

  1. Heh, joo oon nähny niitä jossain! 😀 Ois kyllä hyvä…

   Ja mulla on kans aina kylmä, paitsi harvemmin kotona kuitenkaan. Ja Jumpin auttaa! <3 Reiska on viime aikoina ollut kovin kiinnostunut mun Jumpinin hupusta, yrittää välillä väkisin tunkea sinne. 😀

  2. mä mietin tämmöstä http://www.zooplus.fi/shop/suosikit/kampanjat/topseller_kissat/142728

   meidän pikkukissi nukkuu patterin päällä mutta luulis että se käy ajan mittaan hankalaksi kun tulee painoa eikä nuo tilat oo kovin väljät muutenkaan 🙂

  3. Joo noita oon nähny kans useitakin erilaisia. 🙂 Tuolla rakennustyömaalla eilen katselin niiden asuntojen pattereita vähän sillä silmällä, mutta niihin tommonen ei vissiin sopis. 🙁

  4. Elisa says: Vastaa

   Ei muutaku kauppaan siis! Ja Reiska kiittää 🙂 Tai sitten katsoo petiin päin ”hmm, onpa ruma beigen sävy, en huoli”, eikä ikinä käytä sitä 😀

  5. Niin. Sille kun on tullu ostettua kaikenlaista, josta se ei oo kiinnostunu tippaakaan. 😛 Lisäksi ihan hieman arveluttaa tommosen lämpöpedin turvallisuus…..Ja aika ruma tommonen on. 😛 Ja vaikeempi saada mihkään vähänkään ylemmäs.

 2. Nina says: Vastaa

  Ah, söpö ja erittäin omanarvontuntoinen Reiska 🙂

  1. No sitä se kyllä on! 😀

 3. Ruu says: Vastaa

  🙂 kyllä meillä nuo isot retaleetkin välillä nukkuu patterin päällä, eli ei se koko ole este 🙂

  1. Tässä nykyisessä asunnossa patterin päällä ei pysty nukkumaan, kun niissä on tosiaan tuo ikkunalauta ihan kiinni. Mutta kyllä sieltä lämpöä silti pääsee, etenkin jos se on lähes täysillä. 😀

 4. *Reps* 😀 Kiitos tästä. Varsinkin tuo kolmas kuva on loistava 😀

  1. Arvaapa monta kertaa oon meinannut istua päälle. 😀 Se on monesti niin levynä, ettei tajua.

 5. Ihana ^^

  Meijän toinen kissa aina hengaili peittojen alla. Jos istui sohvassa torkkupeitto päälle sen änkes aina sinne. Yöt se nukku mutsin jalkojen päällä ja peiton alla. Päivisin se hengaili mutsin sängyssä päiväpeiton alla. Välillä se hengaili mattojen alla. Välillä se juoksi seinään.. Hitsi kaikista kissapostauksista tulee aina nii ikävä meijän vanhoja edesmenneitä kissoja 🙁

  1. Joo, kissat on…kissoja! 😀

   Hui hui en halua edes ajatella, että Reiskaa ei joskus ole. Reiska elää ikuisesti! 😀

 6. Miia says: Vastaa

  Todella spöö kissa tuo Reiska. 🙂 Suosittelen lämmittely paikaksi patterisänkyä. Meillä ainakin kovassa käytössä näin talvisin.

  1. Niin no kun nykyseen kämppään sitä ei voi pattereihin laittaa! Ne on ihan kii ikkunalaudassa. 🙁 Eikä muutenkaan oo tilaa.

 7. Epe says: Vastaa

  Reiska <3 😀 Meidän entisen kissan lempipaikka oli saunan lauteilla äärimmäisessä nurkassa, ilman saunan lämmitystä kylläkin 😀 Muutoinhan tuo löytyi aika useasti miun lampaantaljan päältä, tai juurikin sängynpeitteen alta. Ja miun vaatekaappi oli kova hitti, jos sen ovi sattui vahingossa auki jäämään 😀

  Mutta aivan kaikista paras: isän sukka/alushousukori 😀 <3

  1. Joo vaatekaappiin Reiskaki aina himoitsee, ÄRRRsyttävää 😀

 8. Ihan mahtavia kuvia <3

  Ja ihana blogi sinulla muutenkin, löysin tänne tänään ensimmäistä mutten taatusti viimeistä kertaa. 🙂

  1. Hauskaa, tervetuloa! 🙂 Käyn myös vierailulla sinun blogissa!

 9. Mohn says: Vastaa

  Reiska on kyllä ihana! Meidän russelirouva (no ei se ole vasta kuin 4v) rrrrrrakastaa lämmintä. Sen lempparinukkumapaikka on mun äidin vanha kauppakori josta on sanka mennyt rikki. Siinä on sitten pehmusteena puuvillaviltti ja sinne se itsensä änkee pienelle kerälle. Mahtuu nippa nappa. Tassut on yleensä miljoonalla kippuralla ja kuonokin pitää saada mielellään jonnekin kainaloon piiloon tms.

  Se rakastaa myös nukkua peiton alla, käpertyy keräksi nukkujan polvitaipeiden taakse. 😉 Jos tulee välillä kuuma niin hetkeksi peiton päälle ja sitten jossain vaiheessa taas uudestaan peiton alle. Joskus sitä tulee peiteltyä villashaalilla kun se nukkuu sohvannurkkaan käpertyneenä tai siinä korissaan. Meidän vapaa-ajanviettopaikassa sillä on sellainen punottu kori jossa on villapeitto jonka sitten voi kääriä sen ympärille. Niin ja jos löhöilee soffalla niin koirulin pitää päästä kainaloon. =) Hassu kissamainen koira meillä, siis tuon lämpöhakuisuuden suhteen. 😉

  1. On noi kissat tommosia lämpöhöppänöitä. 🙂 Munkin varmaan alunperin piti syntyä kissaks. 🙁

 10. Ah, tuo viimeisin kuva Reiskasta on kyllä mainio! Meilläkin kissat pötköttää tolleen käpälät vatsan alla, ne on silloin döödöössä. Hä, ihan oikea sana se on! Meillä poikien döödööt aina sotketaan kutittamalla rinnasta sormella, hehe.

  Vinyyli nukkuu aina peittojen alla. Mitä useampi peitto, sen parempi. Viski taas ei niin lämpöhakuinen ole, se kun on vielä lapsi niin voi nukkua vaikka missä. :I Kuten myös olkapäälläni. Tai tyynylläni silloin, kun mun pää on siinä.

Vastaa