Nestemäistä mineraalia

Olen tosiaan kokenut mineraalimeikit ja etenkin mineraalimeikkipohjat iholleni kaikista parhaiten sopiviksi. Kasvojen ihon kunnon kanssa kamppaillessani olen selkeästi huomannut, miten paljon meikit vaikuttavat! IDUN mineralsin ja bareMineralsin jauhemaiset mineraalimeikkivoiteet ovat olleet lemppareitani jo vuosia, mutta monen monta kertaa olen silti hairahtunut testaamaan muita, nestemäisiä vaihtoehtoja. Ihoni sietää näitä kuitenkin huonosti ja menee tukkoon parin päivän käytön jälkeen.

Nyt sain testiin bareMineralsin uuden bareSkin Pure Brightener Serum Foundationin, sekä siihen kuuluvan Perfecting Face -siveltimen. Olin todella innoissani, tuoko mineraali eron nestemäiseen meikkivoiteeseen? Niin ja onhan tässä toki kyseessä myös hoitava tuote, eli meikkipohjan ja peittävyyden lisäksi seerumia kasvojen iholle! Se tarkoittaa tässä tapauksessa syreenin kantasolu-uutetta ja C-vitamiinia, jotka lupaavat heleyttää, kirkastaa ja tasoittaa ihoa. Melkoista!

Minähän kyllä tykkään nestemäisistä meikkivoiteista, koska ne tuovat paitsi vaihtelua meikkaamiseen, myös hieman enemmän kuulautta meikkipohjaan. Mutta ne myös tosiaan tukkivan ihoani ja voin käyttää niitä vain parisen kertaa viikossa, mieluiten ei peräkkäisinä päivinä. Aina vaan palaan mineraalipohjiin…Ja tykkään toki käyttää niitäkin. Rakastan aamuisin suihkia kabukilla menemään!

Mutta tämä bareMineralsin nestemäinen uutuus tietenkin kiinnosti. Voisikohan se sopia mulle jatkuvasti käytettynäkin?

Meikkivoiteeseen kuuluva erikoinen sivellin on tosi hauska! Keskellä on pieni ”allas”, johon meikkivoidetta tiputetaan sopiva määrä. Laitoin meikkivoiteen heti kunnon testiin sen saatuani ja käytin sitä joka päivä viikon ajan. Tässä ajassa kyllä huomaisin selkeästi ihon kunnon huononemisen!

Ensimmäinen siveltimen sipaisu ei vakuuttanut ja mietin jo heti, että apua, tää meikkivoide ei kyllä taida toimia mun iholla lainkaan. Meikkivoide vaikutti todella ohuelta ja levittäminen vaati työstämistä. Yllä olevassa kuvassa mulla on kasvoilla pelkästään meikkivoidetta kevyt kerros ja toinen kevyt kerros poskipäillä ja kuten huomaatte, ihon pigmenttivirheet (vanhat arvet) näkyvät heikosti edelleen. Ja näin siis käy, kun ei lue ensin ohjeita vaan lähtee samantien innoissaan säätämään. Minähän se vaan sivelin siveltimellä kasvot läpi ja ihmettelin, että onpas tämä hankalaa ja ei edes näytä hyvältä!

Ja sitten kaivoin saamani ohjeaineiston esiin. Ensinnäkin pullon huolellinen ravistaminen on supertärkeetä, tässä meikkivoiteessa kun ei ole emulgaattoreita, joten jos ei sekoita, niin ei tule mitään. Toiseksi sivellintä pitää pyöritellä kasvoilla, ihan niin kuin puuterimaista mineraalimeikkivoidetta kabukilla levitettäessä, reippain pyöritysliikkein! Ja johan sitä peittoa ja kivaa pintaa tulee! Mikään todella peittävä meikkivoide tämä ei kuitenkaan ole, vaan itse asiassa paljon kevyempi kuin useimmat kokeilemani meikkivoiteet. Mutta kuitenkin jotenkin tosi hyväntuntuinen.

Meikkivoide on todella riittoisaa. Koko kasvoihin riittää pieni määrä meikkivoidetta, ei siis todellakaan tarvitse täyttää koko siveltimen ”allasta”, vaan mieluummin lisätä meikkivoidetta muutama tippa kerrallaan. Yhdellä tipalla kannattaa aloittaa. Ohjeen mukaan 2 tippaa on kevyt peitto, 4 tippaa medium ja 6 tippaa täysin peittävä. Mulla meni koko kasvoihin 3 pientä tippaa meikkivoidetta.

Meikkivoiteen sävy (bare nude) osui mulla nappiin. Sävyjä on yhteensä huimat 20 kappaletta, joten jokaiselle varmasti löytyy omansa. SPF 20 on kiva juttu myös. Meikkivoide on hypoallergeeninen ja ei-komedogeeninen. Ei sisällä silikonia, öljyjä, parabeeneja eikä hajusteita, dermatologisesti testattu. Komia on ansioluettelo!

Itse suosin meikkipohjassa luonnollisuutta, en tykkää liian pakkeloidusta ja tunkkaisesta nassusta. Vaikka mun kasvojen ihossa on peitettävää (kiitos nuoruuden aknearpien), en silti halua liian paksua meikkipohjaa. Kevyen puuteroinnin jälkeen lopputulos on mun mielestä tosi jees! Yllä olevassa kuvassa mulla on meikkivoiteen päällä sipaus mineraalipuuteria ja kevyt huitaisu poskipunaa. Meikki pysyy koko päivän ihan freessinä ja tosiaan kivan luonnollisen näköisenä. Eroa jauhemaiseen mineraalimeikkipohjaan on ehdottomasti siinä, että tämä nestemäinen tuo pientä kaunista kuultoa.

Mutta mikä parasta: tämä meikkivoide ei tosiaankaan tuki ihoa! Ei siis mitään käyttörajoitusta tän suhteen! Itse asiassa ihoni voi paremmin kuin pitkään aikaan, liekö sitten selityksenä se syreenin kantasolu-uute mikälie. Kyllä vaan mineraalit on ihmeellinen juttu!

Suosittelen meikkivoidetta lämpimästi kaikille mineraalipohjista tykkääville ja etenkin jos on ongelmia ihon tukkeutumisen kanssa. Väittäisin tämän soveltuvan ihan jokaiselle ihotyypille. Paitsi jos peitettävää on todella paljon tai ei muuten vaan tykkää kevyemmistä meikkivoiteista.

Suositushinta meikkivoiteelle on 58 euroa ja siveltimelle 39 euroa. Saatavilla ainakin Stockalta, Sokokselta ja Kicksistä. Jos joku nyt miettii, että onko pakko sijoittaa samalla tähän siveltimeen, onko se oikeasti pakollinen ostos tän meikkivoiteen kanssa, niin testasin meikkivoidetta myös Shiseidon meikkivoidesiveltimellä, Beautyblenderillä sekä sormin ja sanoisin että sivellin ei ole pakollinen, mutta lopputulos sen avulla on ehdottomasti paras.

Laitan lopuksi vielä sävykartan, itse nimittäin ainakin sitä kovasti googlettelin…Ja vinkkaan vielä lopuksi, että Kicksissä on nyt sopivasti 20 % alennus määrätyistä meikkivoiteista ja tämä maksaa siellä tällä hetkellä 36 euroa (siellä normihinta tälle on 45 e). Enkä ole missään yhteistyössä Kicksin kanssa! Tuotteet olen saanut maahantuojalta. Myös postauksen valmiskuvat ovat maahantuojalta. Naama ja mielipiteet ovat omiani.

Mitä ajatuksia tämä teissä herätti? Kiinnostaako mineraalimeikit? Kirjoitatteko jo toivomuslistaa joulupukille? Löytyykö sieltä kenties bareSkin?

LISÄYS: Niin, myyhän tätä monet nettikaupatkin, esim. Feelunique myy alle 30 euron hintaan, ei postareita, nopea toimitus!

42 Comment

 1. Ilona says: Vastaa

  ”Naama ja mielipiteet ovat omiani.”Ihana Kissis, paras Kissis! :’D Tää meikkivoide kiinnostaa kyllä ihan simona- juurikin toi kerrostettavuus voisi olla plussaa. Kevyt koostumus kuulostaa varsin kivalta,ja olisi kiva nähdä toimiiko nestemäinen mineraalisetti mulla paremmin! Ostoslistalle menee!

  1. Hahah, mutta näinhän se on! 😀 Jauhemaista mineraalipohjaa on kyllä ehdottomasti vaivattominta kerrostaa kuin tätä nestemäistä, mutta kun tässäkin vaan muistaa sen pyöritysliikkeen, niin hyvä tulee. Jotenkin tällaisella siveltimellä se ei tullut mulle ensin mieleenkään. 😀

 2. Jane iredalella on todella hyvä mineraali bb-voide. Se on yksinään turhankin paksu ja peittävä, mutta kosteusvoiteeseen sekoitettuna ihan täydellinen. Saman merkin mineraalipohjat on muutenkin parasta maailmassa, jos haluut kokeilla jotain muuta merkkiä 🙂 idunista ja baremineralsista mulla ei itellä ole kokemusta.

  1. En oo Jane Iredalen meikkipohjajuttuja kokeillut! BB-voiteita kohtaan mulla on jotenkin ihan pieni ennakkoepäilys. 😀

 3. Lara says: Vastaa

  Mulla on menny jotenkin usko noihin mineraalimeikkeihin, sillä mikään ei tunnu pitävän valtavaa kiiltoa poissa. On kyllä ärsyttävää 😀

  1. Hmm. Mä taas tykkään siitä, että vähän kiiltelee, paljon parempi niin, kuin että olis jotenkin ihan supermatta! Tietty riippuu ihostakin, ainakin tällaselle vähän huonommalle ei tosi matta vaan toimi. 🙁 Mulla ei kyllä tän bareSkinin kanssa tuu mitään järkyttävää rasvaista kiiltoa, mutta kyllä toki kerran ainakin päivässä vähän puuteria laitan, jos muistan/ehdin/jaksan…

 4. MS says: Vastaa

  Tätä voisi kyllä jossain vaiheessa kokeilla, kiitos vinkistä! 🙂 Mun ainoa hyväksi kokemani mineraalipohja on FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuteri. bareMineralsin mineraalimeikkipuuteri ei sovi mun iholle sitten yhtään, mutta Mineral Veil toimii kyllä hyvin. Sitä käytin joskus useammankin purkin irtopuuterina meikkivoiteen päälle ja tykkäsin lopputuloksesta. Muutaman luomivärin omistan myös bareMineralsilta, samoin jonkun rajauskynän. Täällä ei ole tehty joulupukille vielä mitään listaa ja uskon, että pukki ei tuo mulle mitään kosmetiikkaa, koska kaapit pursuaa sitä muutenkin 😀 Yritän tietenkin vielä käyttää kaikki suostuttelukeinoni ja perustella miksi tarvitsen purkkeja lisää ;D Haha.

  1. FLOW on mulle ihan vieras! Tai siis tiedän toki merkin, mutta en tiennyt että niillä on meikkejä! 😮

   Mulla on Mineral Veiliä myöskin 🙂

  2. MS says: Vastaa

   Jos haluat käydä kurkkaamassa mun kokemuksia tuosta FLOW kosmetiikan mineraalimeikkipuuterista, oon kirjoitellut siitä blogissa täällä. Jos suosit mineraalimeikkejä, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote! 🙂 Itse tykkään ainakin tosi paljon. Tuntuu kuin toiselta iholta ja näyttää luonnolliselta, mutta tekee silti ihosta melkein täydellisen 😉

  3. Käyn!

 5. Mä en lämmennyt Bare Mineralsin Original pohjalle, tai mineraalimeikeillä oikeastaan muutenkaan, mutta tämä kyllä kiinnostaa. Nestemäinen meikkivoide on vaan mun lemppari, vaikka meikkipuutereista tykkään kanssa.

  1. Mä tykkään kyllä molemmista, musta on kivaa kun on vaihtelua! 🙂

 6. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja sävyjäkin näyttää olevan vaalealle iholle. Perinteiset mineraalimeikit eivät oikein toimineet minulla, ja olen monia merkkejä kokeillut.

  1. Joo sävyjä on ihanan monta!

 7. Mun on pakko päästä kokeilemaan tätä ja pian! 🙂 Kerran jo yritin käydä hakemassa testerin eräästä nimeltä mainitsemattomasta kosmetiikkaliikkeestä, mutta kun kukaan ei halunnut palvella mua niin luovutin. Ehkä pitää yrittää uudemman kerran. 🙂

  1. No höh 🙁 Testeri on kyllä järkevää hakea, koska näitä sävyjä kuitenkin on…

 8. Onpa hyvä että on noin paljon sävyjä! Pitänee mennä pyytämään testeri. Talvella pintakuivuus korostuu eivätkä jauheet oikein pelitä silloin välttämättä.

  1. Joo mullakin kuivuu etenkin suun ympärys talvisin aika hurjasti, joten luulen tän olevan parempi! 🙂

 9. Salla says: Vastaa

  Tää on tosi kiinnostava! Ja tosi hyvältä näyttää sun iho! 🙂

  1. No hei kiitsa! Tällä hetkellä se onkin vaihteeks paremmassa kunnossa. 🙂

 10. Kiinnosti siihen asti kunnes näin hinnan 😀

  1. Heh, joo laadukkaat mineraalimeikit on vähän kalliimpia, mutta ne on myös tosi pitkäkestoisia. Ja tän hinta ei kyllä etenkään Kicksissä ja nyt vielä alennuksen kanssa tosiaankaan oo paha!

 11. Mie käytin joskus BareMineralsilta sen puuterimaisen meikkivoiteen kokonaan. Ongelmaksi muodostui tosiaan tuo pintakuivuus, joten nestemäinen meikkivoide vois olla tosi jees. Tällä hetkellä mulla on MACin Mineralize meikkivoide käytössä ja sekin on ollut ihan pätevä, mutta pelkään sen kanssa tuota tukkeutumista.

  1. Joo mä toivon tän tuovan edes vähän helpotusta pintakuivuuteen verrattuna jauhemaiseen pohjaan! Saa nähdä miten käy, kun tulee kunnon miinusasteet…

 12. Myy says: Vastaa

  Hei superjee kiva kiitos tästä postauksesta! Oon monesti miettinyt ton ostamista, mutta sitten jänistänyt, koska siveltimen kanssa hinta on suolainen mikäli se ei toimi. Mutta kuulostaa tosi hyvältä! Mun naamalle tommonen kevyempi peitto on just jees. Täytynee lähteä tutkimaan sävyvalikoimaa. 🙂

  1. Joo no sulla ei oo mitään peitettävää!!

 13. RainDrop says: Vastaa

  Mä käytän normaalisti BareMineralsin mineraalimeikkiä ja tää on ollut ostoslistalla jo varmaan kuukauden, jahka pääsen kauppaan asti myyjän avustuksella valitsemaan oikean sävyn 🙂 Onneksi ei maksa täälläpäin noin järkyttävän paljon…

  1. Siveltimen kanssa toki loppusumma on suolaisempi, meikkivoide itsessään ei musta ole niin kovin hintava.

 14. Heidi says: Vastaa

  Mua kiinnostaa lähinnä toi sivellin! Tosi kiva idea, mahtaiskohan toimia muillakin meikkivoiteilla…? Viime aikoina on tullut muutenkin liikaa noita kiinnostavia meikkivoidesiveltimiä, ainakin Estee Lauderilla ja Sigmalla tän bareMineralsin lisäksi. Todennäköisesti yksikään ei tulisi mun maailmaani mullistamaan, mutta kyllä kosmetiikkaintoilijan sisällä nyt velloo!

  1. Kyllä, miksi ei!? En oo testannut (vielä), mutta en nää syytä, miksei toimis, tosi hyvin vieläpä.

 15. Satu says: Vastaa

  Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen kokeiltava, itseäni vaan hinta vähän arveluttaa.
  Käytin aiemmin Lily Lolon mineraalimeikkejä, mutta talvisin ihon pintakuivuttua rajusti oli jauhemaisten meikkien käyttö talven ajaksi lopetettava. Enkä ole sitten niihin nyt takaisin palannut, kun olen Dermosil Aina-voiteella pärjännyt läpi vuoden. Mutta pitää kyllä laittaa muistiin, että kun tulee hetki, jolloin voi tuollaisen summan meikkivoiteeseen sijoittaa, niin tuota on kyllä kokeiltava.

  1. Mä aloitin aikoinaan Lily Lololla mun mineraali-innostukseni, nyt en ookaan sitä vuosiin käyttänyt…

 16. innaB says: Vastaa

  Mä sain pikkiriikkisen näytepurnukan tuota ja seki varmaan kestää pitkään kun on niin riittoisaa.:D että tuohon kicksin tarjoushintaan ostettuna ei hinta välttämättä niin paha ole kun tuote on kuitenkin riittoisaa.

  1. Niin on!!

 17. RainDrop says: Vastaa

  Jos ei halua erityisesti tukea suomalaista myyjää (tai ei saa ilmaista näytettä :)) niin esim. Lookfantasticista tätä saa reilulla 30 eurolla (ja on tällä hetkellä parin euron alennuksessa) ja heillä on vieläkin ilmainen toimitus kaikkialle.

  1. Jep, kyllä tätä saa ulkomailta halvemmalla tilattua. Yleensä aina linkkailen kaikenmaailman kosmeverkkokauppoihin, tällä kertaa läväytin vaan Suomen hinnan. 😀

 18. Salka says: Vastaa

  Mulla taas tää kökkööntyi ihohuokosiin jäätävästi :O Tosin, tätä testattiin kasvoille liikkeessä ja veikkaan, että meikkivoiteen alle laitetut ihonhoitotuotteet eivät ehkä olleet mun ihotyypin ja meikkivoiteen yhdistelmälle toimivin? Lisäksi näytin ihan järkyltä sen sävyn kanssa, mikä mulle valkattiin, ihan sairaan lakanalta! 😀 Harmi, sillä itsellä oli suuri ennakkoihastus tuotteeseen! Sulla meikkivoide näyttää kyllä tosi hyvältä 🙂

  1. Nouuu…?? Mutta noh, kaikilla on tietty erilainen iho eikä kaikki vaan sovi kaikille. Sävyjä tosiaan riittää, joten outoa, että sulle laitettiin niin vaalea? Ja pyöriteltiinkö se ihan kunnolla iholle siellä liikkeessä? Koska joo, tää tosiaan kökkööntyy helposti, jos ei tekniikka oo ihan hallussa.

  2. Salka says: Vastaa

   Mä luulen, että meikkaaja ajatteli sen olevan mulle sopivin sävy, mutta se osoittautui liian kalpeaksi ja kökköisen lopputuloksen jälkeen en enää ollut haluakas jatkamaan oikean sävyn etsimistä 😀 Mielestäni meikkari kyllä pyöritteli tätä ihan tosissaan kasvoille, voi olla että mun t-alueen huokoset olivat silloin vaan jotenkin ekstrahöröllä ja alle laitetut tuotteet ehkä korostivat niitä entisestään :O Mutta jos jotain positiivista, yleensä kosmetiikkaa myyviä tahoja on osoiteltu sormella asiakkaille aivan liian tummien meikkipohjien myymisestä, nyt ei ainakaan niin tapahtunut ^_^ Ehkä mä uskallan vielä antaa tälle joskus mahdollisuuden, haen kotiin testerin ja omassa rauhassa testailen, kökkööntyykö tää kun alla on ne normit hoitovoiteet 🙂

  3. Joo, ehdottomasti kannattaa antaa tälle vielä uusi mahdollisuus! 🙂

 19. Kävin Kicksissä ja toi 03 on vaalein sävy mitä heillä on. Ja se on jäätävän tummaa! Sain näytteen 05:sta mukaan (joka sekin on varmaan liian tumma mutta kokeillaan). Eli ei tämän halutessaan paljon auttaisi kuin ulkomailta tilata.

  1. Oho! Musta on jännää, miten niin usein tota 03:sta tuputetaan suomi-hipiälle! Koska mulle yleensä se on passeli, mutta mä en oo sieltä vaaleimmasta päästä! Ja tosi monet kuiteski on ihosävyltään niiiin paljon vaaleampia.

Vastaa