Sieluni on tummanruskea

Mielestäni on oikeasti todella epäoikeudenmukaista, että joillekin ihmisille on vaan suotu kivan väriset silmät. Olen täysin hulluna erityisesti tummanruskeisiin silmiin. Ja on tietenkin huutava vääryys, että mulla ei ole sellaisia omasta takaa. Siksipä kun Lensstore lähestyi minua ilahduttavalla tiedustelulla, haluaisinko kokeilla värillisiä piilolinssejä, ajattelin että perskutarallaa, todellakin nyt haluan niin tummanruskeat silmät kuin vaan irti lähtee. Ja sellaiset sain, jes!

Silmäni on laserleikattu 3,5 vuotta sitten ja sitä ennen käytin vuosia piilolinssejä. En pitänyt silmälaseista lainkaan ja piilarit olivatkin silmissä päivittäin. Silloin kokeilin myös värillisiä piilolinssejä, oikeastaan lähinnä omaa silmien sävyä vahvistavia. Näyttivät kyllä aikas hauskoilta, mutta olivat todella epämukavat silmissä enkä voinut pitää niitä kuin max pari tuntia. Näkökenttä oli niiden kanssa jotenkin tosi sumea ja tuntuivat ikäviltä. Pelkäsin, että niin käy näiden ihanuuspiilareidenkin kanssa.

Ja kyllä, sama homma aluksi näiden ruskeiden piilolinssien kanssa. Näyttävät tosi ihanilta, vähän Twilight -silmiltä (hihkuin ja hypin tasajalkaa riemusta jo laitettuani toisen silmään), mutta eivät heti tunnu kovin hyviltä. Sumentavat näköä ikävästi ja räpytellä saa usein. Huomasin kuitenkin silmien tottuvan näihin ja lopulta olivatkin ihan jopa hyvän tuntuiset. Edistystä on siis näissäkin tapahtunut!

Mullahan on kyllä todella kuivat silmät, todettu silmäeroosiota molemmissa silmissä. Kun käytin piilolinssejä päivittäin, mulle sopi vain yksi, superkosteuttava päivälinssi. Tuskinpa siis näitäkään voin esim. työpäivän ajan käyttää, etenkin jos joutuu tietokoneen näyttöä tuijottamaan. Mutta sen verran ihanat nämä kyllä ovat, että lyhyempiä aikoja aion näitä ehdottomasti käyttää. Avomiehellä on muuten just tasan näin tummanruskeat nappisilmät, superärsyttävää (ja ah niin ihanaa).

Tässä omat, tylsän siniset silmäni:

Onko teillä kokemusta värillisistä piilolinsseistä? Oletteko tyytyväisiä omien silmien väriin? Minkä väriset silmät on kivoimmat?

Valikoimaa ja lisätietoa mm. näistäkin ihanista nappisilmä-piilolinsseistä löytyy Lensstoren sivuilta ja just nuo tummanruskeat (Expressions Colors, Brown) kuukausipiilarit ja muitakin värejä löydät täältä. (Ja jos joku hankkii vielä piilarinsa suoraan optikolta, niin nyt kannattaa viimeistään tutustua netin ihmeelliseen piilolinssimaailmaan ja säästää huimasti rahaa!)

/EDIT 30.4.: Vasta nyt tajusin, että ois ehkä voinut laittaa silmiin rajaukset ja vähän ripsaria alaripsiin, kuten mun alunperin piti…Näköjään sit unohtui, olen niin tottunut nykyään viipottamaan ilman silmämeikkiä! Ja noh, myöhäistä on se nyt.

43 Comment

 1. Ennen vihasin omaa vihreäruskeeta väriä, mutta kun katsoin muilla samanvärisiä silmiä niin tajusin että ne onki aika hienot! Oon silti kokeillut vaikka mitä linssiä, lilaa, ruskeeta, vaaleenruskeeta, sinistä, tummansinistä, kirkkaansinistä ja harmaata 🙂 Vaihtelu virkistää ja ehkä just aina noiden kokeilujen jälkeen on osaanut tykätä omasta väristä enemmän 🙂 Seuraavaks haluun toisenlaiset harmaat linssit kokeiluun 🙂

  Musta sun oma väri on kiva, mutta sopii noi ruskeetkin hyvin 🙂

  1. Joo ei ne omat silmät tuntuneetkaan yhtään niin tylsiltä kun otti noi piilarit pois, vaikka ajattelin että oli virhe ees kokeilla! 😀

 2. Nino says: Vastaa

  Mäm olen kanssa aina himoinnut ruskeita silmiä ja juurikin ruskeita piilareita kokeillut, mutta samat ongelmat tuli vastaan kun sulla, näkökenttä sumentui, joutui räpytellä paljon ja sitten vielä inhottavin oire: noin tunnin käyön jälkeen kova päänsärky. Tästä kokeilusta on jo aikaa ja olenkin haaveillut että kun nyt taas piilolinssitkin on paljon kehittynyt, niin kokeilisin taas ihanaisia ruskeita <3

  1. Joo ei noi ole kyllä missään nimessä yhtään niin mukavat kuin ”tavalliset” piilarit! Niidenkin kanssa mulla oli aina etenkin talvisin ongelmia töissä, kun oli kuiva ilma, ei räpytellyt silmiä tarpeeks ym.

 3. Mulla ei oo mitään ongelmaa silmäntökkimisessä, mutta silti ajatuspiilareista tuntuu vaan jotenkin väärältä. En ole siis koskaan kokeillut, enkä ole aikeissa kokeillakaan lähiaikoina.

  Mä tykkään eniten vihreistä silmistä, omat on enimmäkseen siniset, mutta niissä on kuitenkin vihertävää sen verran, että tietyissä valaistusolosuhteissa ne näyttää vihreiltä. Miehellä on maailman ihanimmat vihreät silmät <3

  1. Hmm, väärältä. 🙂 Näitä värillisiä piilareita saa kyllä aina vähän tökkiä paikoilleen, normaalit piilarit sujahtaa nopeasti kun kerran silmiä räpäyttää. Mutta ei ole mullakaan mitään ongelmia piilareiden laittamisessa ja pystyn tökkimään silmiäni miten paljon vaan 😀

   Vihreät silmät on kyllä kans tosi kivat. 🙂 Ja noh, tietty kiva et miehellä on ihanat silmät, niitähän kuitenkin enimmäkseen tulee kateltua!

 4. Pientä likinäköisyyttä on, laseja käytän luennoilla, ajaessa ja telkkaria katsoessa. Olen ehkä outo, mutta pidän todella laseistani. Ne ovat kivat ja kehystävät mukavasti kasvojani.
  Muutaman kerran olen kokeillut värillisiä linssejä enkä pitänyt niistä yhtään. Maailma näytti sumuiselta ja muutaman tunnin jälkeen iski kamala päänsärky. Koko ajan on niinkuin roska silmässä ja pelkäsin että ne luiskahtaa pois. En hirveästi tykkää tavallisistakaan piilareista, tosin se ehkä johtuu siitä että olen melko kokematon linssikäyttäjä.

  Omat silmäni ovat melko tummat vihreänruskeat. Pidän silmistäni, oikeastaan ainoa osa kropassa johon voin vilpittömästi sanoa olevani tyytyväinen.
  Parhaalla kaverillani ja äidilläni on ihan tummanruskeat, melkein mustat silmät ja onhan ne hurjan kauniit. Myös poikaystäväni jännät sinivihreät silmät ovat mielestäni hienot.

  1. Mä harkitsin laittavani noi piilarit vappuna silmiin, mutta saa nähdä, tänään on vähän kuivat silmät (eilen käytin noita).

   Just tommoset melkeen mustat silmät on niin hienot. 😀

 5. Anonymous says: Vastaa

  Vau noi näyttää tosi luonnollisilta! Mun omat silmät on ihan tasaisen vihreät tummalla reunuksella. Oon aina ajatellu että nää on tosi tylsät, mutta toisaalta en oo hirveen monella nähny samanlaisia (nää näyttää ihan vihreiltä tasavärisiltä piilolinsseiltä :D). Mun molemmilla vanhemmilla on siniset silmät ja en tiiä johtuuko siitä, että joskus jos on tietyn värinen paita tai meikki niin mun silmät näyttää ihan jäänsinisiltä! Jännää.

  1. Tossa kuvassa ne näyttääkin mun mielestä paljon luonnollisemmilta kuin jos katsoo peilistä tosi läheltä. Tietty riippuu vähän valaistuksestakin. Mutta kauempaa katsottuna ovat kyllä tosi kivat, tykkään 🙂

 6. Minna says: Vastaa

  Ennen halusin vihreät tai ruskeat silmät. Nykyää olen tyytyväinen omiin hieman turkoosisen sävyisin silmiini. Ja onhan minulla ruskea piste vasemmassa silmässä. 😀

  Tiedätkö, että maailmalla haluttaisiin juuri tuollaiset siniset silmät, kuin sinulla? 😉 Niin se vain menee, että me sinisilmäiset ihannoimme ruskeita silmiä ja ruskeasilmäiset ihannoi sinisilmiä. 🙂

  1. No TIEDÄN! Intiassa huomas aika hyvin! 😀

 7. Nea says: Vastaa

  Tykkään silmieni väristä, kai ne vaaleanvihreät ovat 🙂 Vaihtavat hieman väriä vaatteiden/meikkien mukaan. Sain testiini tuolta aquan väriset linssit, kiva testata 😀

  1. Multa aina kysytään, että minkäs väriset silmät sulla on! Jos ei ole ihan kirkkaassa valossa, niin monet luulevat näitä joskus harmaiksi tai vihreiksi.

 8. Anonymous says: Vastaa

  Ei ruskeita!! En pidä ruskeista yhtään! Hyi. Olen aina rakastanut mustat hiukset ja jäänsiniseet silmät-yhdistelmästä. Nam. Nappaan vielä joku päivä miehen jolla taivaansiniset silmät <3

  Omat silmät ovat kuulemma mustikansiniset. Kaipa hieman samanlaiset kuin sulla, mutta mulla on jotain keltaista(!) töhryä siinä keskellä 😀 Nuorempana en ajatellut omista silmistä mitään, mutta kun kuulin että pojat tykkäsi mun silmistä niin mikäs siinä 😀 nehän olikin ihan kivat!

  -Nannah

  1. On sinisetkin kivat jos ne on TOSI siniset, just semmoset jäänsiniset! Mullakin on vähän tollasta harmaavihertävää törkyä keskellä! 😀 Vauvakuvissa oli kyllä ihan tosi siniset.

 9. Mut on kans laseroitu (iiiät ja ajat sitten), mut miks mä olin siinä uskossa että sen operaation jälkeen ei saa käyttää piilareita?? Voi tietty johtua siitä, että ohjeistukset on muuttuneet sitten about vuoden 1995 🙂

  Ihan BTW, mulla kävi niin mahtava säkä että näkö saatiin -12:sta (uujea) nollaan. Kerran on jouduttu toista silmää korjausleikkaamaan muutama vuosi sitten (jotain ikänäköä kuulemma, paskammarjat sanon mä!). Mut halleluuja ja harekrishna nykylääketieteelle!

  1. Eeeei kai tommosta sääntöä ole, miten ne nyt vois vauroittaa mitenkään. Ainoo tietty et leikkauksen JÄLKEEN ei saa ehkä hetkeen piilareita käyttää, eli silmän pinnan pitää parantua ensin. Ja tietenkin monilla leikkaus kuivattaa silmiä, joten sikäli voi piilareita olla hankala käyttää.

  2. Ja mulla on kyl näkö huonontunut vähän ton leikkauksen jälkeen, vasemmassa silmässä on miinusta varmasti jonkin verran, mutta se todettiin kyllä jo sillon. Yhteisnäkö on kuitenkin hyvä, joten eipä lie väliä.

 10. Mohn says: Vastaa

  Minä en ole koskaan osannut erityisesti ihailla ruskeita silmiä, ne on mun mielestä ehkä jopa vähän tylsät. Ne on aina saman väriset. Ei sillä, onhan ne nätit ja kyllähän oikein söpöillä ruskeilla silmillä saa multakin pikkuisen pään sekoamaan. ;-D

  Itselläni on sellaiset….hmm, en oikein edes osaa sanoa minkä väriset silmät mulla on. Olen aina ajatellut, että ne on harmaat, mutta niissä on aavistus kellanruskeaa pupillin ympärillä ja tummat renkaat ulkoreunoissa joten ne näyttävät joskus vähän vihreiltä. Siniset ne eivät mielestäni ole koskaan olleet. Meikillä ja vaatteilla pystyy aika paljon vaikuttamaan siihen minkä värisiltä ne näyttävät ja joskus valokuvissa ne on kummallisen tumman näköiset. Aika tavallisen väriset ne kyllä on, paljon näkee blogeissa hyvin samantyyppisiä silmiä.

  Minusta sinun silmäsi eivät ole ollenkaan tylsät, oikein kauniit ovat! Niissä on tuollaista ihanaa intensiivisyyttä ja tummuutta ja pieni monivärisyys on mielestäni vain plussaa.

  1. Heh, no kiitos vaan! 😀 Yleensä mun silmiä ei koskaan kehuta, paitsi pakottamalla. 😀 Ja nyt on kyllä ripsihuollostakin aikaa, joten nuo eilen otetut kuvat VOISIVAT olla paremmatkin. Pidennyksillä nyt tosin mitkä vaan silmät näyttää ihan kivoilta, siis sillon kun ovat kondiksessa. 😀

 11. mulla on kyllä sellanen olo etten ehkä tän lensstorelahjuksen jälkeen hommaa värillisiä. on ne sen verran rasittavat. vaikka tottuu niihinkin, joskus nopeemmin ja joskus hitaammin. mulla niissä näkyy läheltä aika selkeesti semmonen pikselöinti, mutta harvempi niin läheltä katseleekaan.

  ja oon kyllä alkanut tykätä omien silmien väristä vaan enemmän kun on ollut huijaussilmät!

  1. Joo, läheltä näkyy pikselöinti kyllä, mutta tosiaan, kuinka moni tulee niin lähelle? Mä käyttäisin näitä ehdottomasti päivittäin, jos silmät kestäis!

 12. Petri says: Vastaa

  Siis paras juttuhan on se etten edes tajunnu mikä on muuttunut ekassa kuvassa. 😀 Jotenkin kyllä näytti vähän hassulta. Mutta mitä voi miehiltä odottaa…

  Mutta pakko vielä kommentoida että ei sovi noi ruskeat kyllä yhtään, ei niinkun _yhtään_.

  1. Eka et tajunnu et mikään on ees muuttunu ja sit ei sovi yhtään? 😀

  2. Petri says: Vastaa

   Nii. 😀

 13. Sonia says: Vastaa

  Sun omat on paremmat! 🙂 Ne on tosi jännän väriset!

  1. Jaa no kiva! 🙂

 14. M says: Vastaa

  Meikä ui vastavirtaan ja sanon että sulla näyttää molemmat hyviltä, ruskeilla ja omanvärisillä! 😀 Itellä on tummahkon vihreät silmät, joihin oon iha tyytyväinen ite. Toki vois joskus huvikseen kokeilla värillisiä piilareita, ois ihan mielenkiintoista!

  1. Kyllähän siinä aina vähän hätkähtää kun peiliin katsoo eriväriset piilarit silmissä. 🙂 Tässä tapauksessa ihan positiivisesti 😀

 15. Ruu says: Vastaa

  Kunhan vaan ihmiset tajuaisi käydä siellä optikolla mittauttamassa ne silmänpaineet ja kaarevuudet. liian usein näkee et face kirppareilla ostellaan linssejä lauseella ”koskaan en oo kokeillu, mut haluun siniset piilarit” Aaaaarrrgghhhhh no omat on kunkin silmät, mutta silti ahdistaan tuollainen. 😀

  1. Nämä värilliset piilarit ovat yleensä ns. kaikille sopivia, eli joko ei sovi tai sitten sopii…joissain piilareissa pitää tietää tarkempia kaarevuuksia. Tosin mun päivälinsseissä sillon ei ollut noissakaan eroja.

  2. Ruu says: Vastaa

   siis varmaan sopii joo, mutta jos on silmänpaineissa joku vituillaan niin sillon ei pitäisi laittaa mitään silmiin, eli pointtina se että ei silmiin mitään jos ei tiedä että kaikki on kunnossa.

  3. Joo totta, silmänpaine on asia erikseen ja siksi on tottakai hyvä käydä optikolla noi jutut tsekkauttamassa. Olen ehdottomasti samaa mieltä!

 16. Äh, pakko tulla olemaan varoittava esimerkki… Älkää siis tehkö kuten minä tein, tehkää kuten minä sanon 😀

  Käytin kymmenisen vuotta (värillisiä) piilolinssejä mukamas vailla ongelmia. Käytin piilolinssiparia poikkeuksetta yliaikaa niin vuorokaudessa kuin käyttöiässäkin, jopa nukuin piilolinssit silmissä. Viime syksynä silmäni alkoivat jatkuvasti kutista, punoittaa ja vuotaa, ja se helpotti vain, kun otin piilolinssit pois.

  Olen puolisokea, joten menin hankkimaan silmälaseja (mulla ei ollut edes laseja, voi mikä ääliö…) ja optikon ja silmälääkärin tuomio oli, että jos haluan näköni pitää, en enää koskaan saa laittaa piilareita silmiini.

  Silmäni olivat täynnä arpikudosta! Vielä nytkin, kun olen puoli vuotta käyttänyt vain ja ainoastaan rillejä, silmissäni on _silminnähtävää_ arpikudosta. Nyt, kun tiedän, millaista se on, sen myös huomaan itsekin – ennen kun en tiennyt arpikudosta silmissäni olevan, luulin silmieni vain olevan luonnostaan sellaiset, kummalliset.

  Lääke- tai lääkärihoitoa en loppupeleissä (ja luojan kiitos) kuitenkaan tarvinnut, mutta silmien herkkyys tuli jäädäkseen. Mulla on aina esim. autoillessa oltava mukana puhtaita nenäliinoja ja mieluiten vettäkin, sillä silmiäni kirveltää ja kutiaa joka ikinen päivä niin, että ne alkavat valua ja lopuksi näkökin sumenee, ja tämän saa korjattua vain puhtaalla paperilla, paras hoito on vesipesu. Kirvelyn saa aikaan pieninkin roska, tupakansavu, tuuli, sipulin leikkaaminen, ja aina ei edes ole ilmeistä syytä, ne vaan alkavat sattua ja vuotaa.

  Tyhmästä päästä kärsii koko muija 😛

  1. Niin, unohdin lisätä itsestäänselvyyden, joka mulle olikin mahdoton toteuttaa: älkää hyvät ihmiset käyttäkö niitä piilolinssejä ikinä kokoaikaisesti ja varsinkaan yliaikaisesti, vaan aina vähintään ohjeiden mukaan, mieluiten vähemmän.

  2. Ruu says: Vastaa

   siis jatkuva piilari käyttöhän tekee sitä että saattaa tulla niitä verisuonia lisää,miehelle sanoi optikko että niitä on alkanut tulla että nyt täytyy olla tarkkana, ettei tule enempää, ja ukko siis käyttää aina piilareita, ja minä olen ihan saatana tarkka nykyään että ei käytä piilareitä enää muutak kun ulkoillessaan <3

  3. Joo, eipä tosiaan näiden juttujen kanssa sovi leikkiä, eli kuten tuossa aiemmin kommentoin, kyllä se optikolla käynti on tosi tärkeetä ennen kuin aloittaa piilareilla leikkimisen. Kävin minäkin, kun ekan kerran piilareita hommasin, enhän olisi niitä osannut edes silmiini laittaa!

 17. Anonymous says: Vastaa

  Mä kyllä oon aikoinaan lukenut ettei tuon laserleikkauksen jälkeen saa enää koskaan käyttää piilareita?

  1. Kuulostaa oudolta. Miksi ei saisi? Kuivuuden ymmärrän kyllä, silmäleikkaus aiheuttaa sitä joillekin.

 18. Mä sain kans Lensstorelta värilliset linssit ja ajattelin, että onpa mukava testata kun en ole koskaan ennen kokeillut. No ihan kivathan nuo on, mutta se lensstoren palvelu oli kyllä niin syvältä että ei tosiaankaan jäänyt mikään hyvä kuva siitä kaupasta. Tyyliin ensin tullaan tyrkyttään puoliväkisin linssejä ja sitten aletaan nihkeileen. Mähän en saanut edes tuota koteloa linsseille..

  1. Oho, no höh, ikävää. Mä kans mietin etukäteen et tuleehan sieltä kotelo ja nesteet kans, koska semmosia en omista. Onneksi tuli.

 19. Hanna says: Vastaa

  Mulla on just tosi tumman ruskeat silmät, mutta itse tykkään enemmän sinisistä tai vihreistä silmistä 🙂 menee kai niin että tykkää aina siitä mitä itsellä ei ole. poikaystävällä on kyllä onneksi vihreät silmät 🙂

Vastaa