GILI AIR

Perjantaina tultiin parin tunnin matka botskilla Balilta tänne Gili Airille. Täähän ei enää Balia olekaan, vaan Lombokia. Neljäksi yöksi varattiin täältä hotellihuone (= yksi huone ja ulko-wc) ja nyt ollaan siis kaksi yötä täällä hengattu. Hotellimme sijaitsee saaren pohjoisosassa, joka on etelää rauhallisempi. Eikä oo elo täällä ollut yhtään hullumpaa.

Tää saari on vähän niinku maalla olis! Sorkkaeläimiä, kukkoja, helvetisti kärpäsiä, kissoja (kovaäänisiä sellaisia!) moottorisahan murinaa…ja sit ihan jotain muuta: tää hillittömän ihana lämpö, ei lainkaan moottoriajoneuvoja, kaikki on iloisia ja kyselee kuulumisia, kaunis meri, moskeijasta kajahtava joka aamuinen ja iltainen rukous… Kyllä, mä tykkään tästä paikasta.Pienihän tää saari on, vaikkakin keskisuurin Gili-saarista (Gili Trawangan on isoin, Gili Meno on pienin). Mies juoksi saaren ympäri puolessa tunnissa (ei, minä en ole juossut vielä kertaakaan tämän loman aikana.)

Jep, tänne kannattaa ehdottomasti tulla, jos haluaa tehdä ei mitään. Täällä minuutit ja tunnit kuluvat mainiosti rannalla istuskellessa, tuore ananasmehu kätösessä. Ruokaa saa jokaisessa pienessä ravintolassa odottaa pienen ikuisuuden, mutta sehän ei täällä ketään haittaa.

Huomenna mennään koko päiväksi merelle snorklaamaan. Ja käydään myös Gili Menolla (ainakin kai syömässä). Toivottavasti sää on hyvä, tänään on enimmäkseen satanut ja ukkostanut. Tiistaina lähtö takas Balille, Seminyakiin.

Tätä ihanaa, pientä hassua saarta jään kyllä kaipaamaan. Jotenkin en vaan kestä, että tällaisia paikkoja on edes maanpäällä olemassa.

30 Comment

 1. Mella says: Vastaa

  Miten oot pystynyt olemaan nuiden kissojen läheisyydessä silleen, että et oo kidnapannu niitä mukaasi laukkuun paluureissulle? 😀
  xoxo Mella

  1. EN MITENKÄÄN. 😀 Ne on niiiiin hirmu söpösiä. 😀 Okei, ehkä se hemmetin kova ääni on vähän pistäny miettimään, nää on todella puheliaita yksilöitä täällä. 😀 Kulkukissojahan ne ovat, mutta hyväkuntoisia ja niillä on selkeesti kaikilla omat alueet ja kyllä aika moni ravintoloitsija on ne nimennyt ja antaa ruokaa 🙂

 2. eekku says: Vastaa

  Ihanan rauhalliselta vaikuttaa ei ainakaan mikään turistirysä 😀

  1. Täällä on todella paljon suomalaisia!!! 😀

 3. Mia says: Vastaa

  Ihania kuvia!!! Mäkin voisin lähteä tuonne pienelle stressinlievitysreissulle 😀

  PS. Kuulumisia kotimaasta: Täällä tulee kuin etelänavalla ja tulee kivasti lunta siinä samassa 😉

  1. Joo oon kuullu jotain lumimyrskyn suuntaista siellä tapahtuvan… 😀

 4. Niina says: Vastaa

  Mä niin rakastuin Gili Menoon, vaikka koin sen elämäni pahimman vatsataudin siellä. Voisin lähteä millon vaan takasin. Huoh ja huoh. Nauttikaa <3

  P.S. Kai Airillakin suihkusta tulee suolavettä? 😀

  1. Vatsatautia ei oo kummallakaan VIELÄ ollu, mulla on ollu vähän vatsakipuja eka Sanurissa ja täälläkin, mutta ei mitään pahempaa.

   En oo kyllä maistellu tota suihkun vettä, mutta ei se kyl ainakaan suolasta oo…! Puhdistettua!

  2. Niina says: Vastaa

   Vitsi mitä luksusta! Meillä tosiaan tuli Menolla suihkusta pelkästään sellaista haalean lämmintä suolavettä. Tai aika viileää se oikeastaan oli, aika kultaa muistot. Jotenkin se sopi sen saaren meininkiin ihan täydellisesti. 😀

  3. Nooo seki ois kelvannu, en ois valittanu! 😀

 5. Salla says: Vastaa

  Näenkö mä punoitusta selässä ja etureisissä???

  Ps Ihania kuvia <3

  1. Aaahahahahah ET!!! 😀 😀

 6. OI, näyttää ihanalta!

  1. Ja sitä se olikin. <3

 7. nea says: Vastaa

  Todellakin ihanan näköistä 🙂 Mä vein tänään roskia ja meinasin pannuttaa ihan vaan kun oli niin kova tuuli ja liukas alusta 😀 Ja hei magic mushroomeja tuoreena ja ilman vaarallisia välikäsiä (?) – damn mikä mesta teillä siellä 🙂

  1. Oh no, oo varovainen siel pihalla, se on aina tosi liukas! 🙁 Oikeestihan täällä on kaikki huumausaineet tosi vakavasti tuomittava juttu 😉

 8. Aah, aivan ihanat maisemat! <3

  1. Joo <3

 9. Anonymous says: Vastaa

  Mies juoksi saaren ympäri varsin leppoisalla tahdilla selkeästi alle puolen tunnin (26:46). Ihan vaan kavereiden vittuilen välttämiseksi tarkensin. T: Mies

  1. 😛

 10. ai että mitä ihania lämpökuvia <3 <3

  1. Hyvä, että fiilis välittyi 🙂

 11. Nää teidän reissukuvat on kyllä upeita <3 Vähän omakin mieli lepää kun näitä katsoo 🙂

  1. Ja mä en haluu täältä pois!!!

 12. Aivan ihania kuvia. Näyttää niin ihanalta paikalta.

  1. Ja olikin. <3

 13. Upeita kuvia .Vautsiii 🙂 Ihania kisuja 😀

  1. Kissoja oli kyl vähemmän ku aattelin etukäteen 🙁

 14. Hei ihana toi banneri!!!

  Tuntuu et ”kaikki” on nyt Gilillä, mun FB:ssäkin on vaikka kuinka monta hehkutusta sieltä. Minä se pysyn täällä Pohjois-Thaimaassa, enkä ees rusketu. Täällä on alettu maaseudulla polttaan peltoja, joten pienistä savuhaitoista on tullut kärsittyä. Mutta pakko se väri on jostain hakea, eihän sitä kehtaa takas Suomeen lähteä, jos on yhtä valkoinen kuin tullessa 😀

  1. Musta tuntuu, että kaikki on aina jossain päin Indonesiaa. 😀 Noh, en sinänsä ihmettele.

Vastaa