Paras smoothie

”Jos välillä tehtäis jonkinlaista muunlaista smoothieta?” ehdotan usein miehelleni, vaikka tiedän vastauksen olevan aina jyrkkä ”EI”. Teen joka ilta meille molemmille lasillisen smoothieta, johon tulee:

-mansikoita
-yksi banaani
-Valion juotavaa maitorahkaa
-Arlan maustamatonta Elastinen-rahkaa
-vähän Valion turkkiäijäjugua
-vähän luomumaitoa
-mantelimaitoa (makeuttamaton)
-chia-siemeniä
-Berryfectin marjajauhetta

Kaikki nää sekasin blenderiin ja sit vaan ääntä kohti!

Ja tän smoothien paras osa on ehdottomasti noi Berryfectin jauheet! Niitä meillä on nyt kahta erilaista, mustaherukkaa ja karpaloa ja molemmat on yhtä hyviä! Mä en syö leipää ja muutenkin aika vähän viljoja, joten kuituja saan pääasiassa marjoista. Nää jauheet on tosi kätevä muoto lisätä sitä supertärkeetä kuidunsaantia, ja tuovat myös rakennetta smoothieen. Marjoja suositellaan syötäväksi kaksi desilitraa joka päivä ja se on kaksi teelusikallista tällaista marjajauhetta. Syödään lisäksi marjoja ihan alkuperäisessä muodossaan joka aamu, joten ihan jauheeksi ei vaan niiden nauttiminen jää.

Syy, miksi näistä haluan nyt täällä blogissa vinkata, on yksinkertaisesti se, että aina kun kerron näistä marjajauheista kavereille tai tutuille, ne on ihan öönä, ”mikä ihmeen marjajauhe?” Niin tämmönen! Tällainen marjajauhepaketti maksaa noin 13 euroa ja kestää ahkerasti käytettynäkin tosi kauan. Ja näitähän myy nykyään lähes joka kauppa, mutta ainakin Ruohonjuuresta varmasti saa. Ja tietty toi smoothie-resepti nyt muutenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan on, noh, PARAS.

Onks muita Berryfectiin ihastuneita? Mikä on teidän lempparismoothie? Reseptejä saa myös antaa, mä voin toki yrittää niitä tyrkyttää miekkoselle… (Tosin eiköhän se kaikkea juo ja syö, minkä eteen laittaa. Paitsi jos siinä on sipulia, mitä en oo kyllä smoothieen ajatellu laittaa.)

 

21 Comment

 1. Kiitos vinkistä! Nolottaa ihan myöntää, että oon ihan ulapalla tällaisten kanssa, mäkin siis olin aluks ”öö mikä marjajauhe” 😀 Oon ahkera kokeilemaan erilaisia smoothieita, joten todellakin apinoin sulta tämän ja kokeilen!
  Mun lempparismoothie on tällä hetkellä niinkin yksinkertainen, että heitän sekaisin mielen mukaan kiiviä, banaania, itsepuristettua appelsiininmehua (tuoremehu ajaa asian hyvin) ja vettä. Toisinaan korvaan mehun maustamattomalla jogurtilla. Simppeliä, mutta hyvää! 🙂

  1. Yksinkertaiset smoothiet on aina parhaita!

   Tää mun smoothie pitää tosi hyvin myös nälkää ja tää onkin tosiaan mun iltapala, lisäks napsin vähän pähkinöitä. 🙂

 2. Anitra says: Vastaa

  Mansikka-banaani -yhdistelmä on kyllä paras, mustikoita ei tollaseen oikeen raaski käyttää. Mä heitän sekaan myös vauvasoseiden jämät (persikkaa, aprikoosia tms) ja sit vielä kauraleseitä. Omena-puolukka on kans aika kiva 🙂

  1. Joo, mansikka-bansku on se toimivin, maistuu varmasti hyvältä. 😀 Kauraa en voi syödä kun ei elimistö tykkää. 🙁

 3. LauraL says: Vastaa

  Mulla on nyt käytössä Biokian sininen marjajauhemix, mutta haluan ehdottomasti tota mustaherkukkaa. Me laitetaan aina kaakaonibsejä ja erilaisia siemeniä smoothieen. Välillä korvataan banaani ananaksella, joskus laitetaan molempia. Joskus sekaan pääsee myös (itsetehty) maapähkinävoi.

  1. Ananasta pitäis testata!

 4. Kiitti vinkistä, itse tulee nautittua useita smoothieta viikon aikana. Itse tykkään kaikesta, missä on mustikkaa, olen laittanut tuoreita, mutta pitääkin varmaan kokeilla jauhe-versiota.

  1. Mä en oikeen tykkää tuoreista mustikoista smoothiessa, kun ne on vaan jotenkin niin ”roskaisia”…vaik tää marjajauhekin on tommosta ”roskaa”, niin sitä ei kuitenkaan oo vaikee juoda! Hassua.

 5. Toi on ihan parasta toi jauhe! Tai no mulla on se missä ei ole tota kuitua, koska en tartte extra kuituja… Tosin en mustaherukkaa en kyl ostais, koska mustaherukka on saatanasta (kaikki ne traumat skidina kun oli vaan silleen että OOOH MUSTIKOITA ja tunki suuhunsa kourallisen MUSTAHERUKOITA. SE PETTYMYS!!! 😛 (Joo olin vähän sokea skidinä…))

  Itse yritän laittaa smoothieseen mahdollisimman muutaman raaka-aineen, ettei mausta tule ihan skitso.. mango-meloni jugurttipohjalla edelleen se paras 🙂

  1. Mä en tykkää mustaherukasta yhtään missään muussa muodossa ku tässä jauheena! Eli voin suositella kyl tätäki 😉

 6. Elisa says: Vastaa

  Banaani on vakio, samoin pakastepinaattikuutiot. Kuulostaa jännältä, mut ei maistu yhtään siellä rahkajuoman ja hedelmien/marjojen joukossa! 🙂

  1. Bansku tuo makeutta ja siks se on aika must! Toi pinaatti oli kyl tosi weird! 😀

  2. Elisa says: Vastaa

   Kokeile pinaattia! Ei maistu milleen ja on tosi terveellistä, eli ei voi olla ku hyötyä! 😀

 7. Mun pitäisi lisätä kuidunsaantia nyt kun en syö viljoja. Marjajauheet voisi olla avain!

  1. Kyllä.

 8. Myy says: Vastaa

  Liotatko noi chiasiemenet ensin (siinä mantelimaidossa) vai heitätkö sellasenaan? 🙂

  1. Heh, en liota! 🙂 Tiedän kyllä, että niitä kai sais vähän enemmän irti, jos näin tekis, mutta mä heitän ne ihan sellaisenaan.

 9. smoothiet olis niin namia , kun vaan viittis ..

  1. Viittii viittii!

 10. Mä tykkään banaanin ja puolukoiden yhdistelmästä smoothiessa, samoin mun yks vakkariresepti on banaani + pinaatti + avokado + kaurahiutale + joku tuoremehu, Kaurahiutaleita pitää aina olla! Ja pahanmakuiset avokadot on helppo piilottaa smoothien joukkoon 😛 (pahanmakuiset siksi, että en tykkää avokadoista, ei siis siksi että piilottelisin sinne jotain pilaantuneita versioita :D) (ai miks niitä pitää syödä, jos ne on pahoja? No ku ne on terveellisiä..! :P)

  1. Puolukkaa en ehkä uskaltais kokeilla, voiko olla hyvää 😀 En tykkää puolukasta kun vispipuurossa! Samoin avokado on KAMALAA…Eihän se tosin smoothiessa sillä tavalla maistu muiden mukana, mutta, äh!

Vastaa