Pierupetteri

Kun viisi vuotta sitten otin Reiskan, valmistauduin henkisesti kissanpieruihin. Luulin siis, että kissat piereskelevät paljon ja ne pierut haisevat tosi pahoilta. Tai näin olin ainakin kissojen omistajilta kuullut. Mutta Reiska ei ole harrastanut tällaista haisevaa toimintaa lainkaan. Olin siis todella helpottunut, yksi pierevä herra huushollissa riitti mulle mainiosti. (Siis mies, jos joku ei hiffannut.)

Arska sen sijaan toi todellisen pettymyksen tämän asian suhteen. Arskan pierut ovat äänettömiä mutta tappavia. Sopivin aika pieruille on illalla kun katson sohvalla telkkaria ja Arska loikoilee sylissäni. Voi. Luoja. Mikä. Haju. Viattoman katseen saattelemana, tietenkin.

En tajua. Samaa sapuskaa pojat syövät ja Reiska ei kuitenkaan koskaan tällaista toimintaa harrasta. Vai piereekö se pirulainen vaan salaa, silloin kun olen pois kotoa??

Kissanpierut, ovatko tuttuja teille?

Ainiin. Lisäksi vessassa haisee aina ihan KAMALAN pahalta, kun Arska on käynyt hiekkiksellä asioillaan. Ja se on siellä aina todella kauan. Usein se jää sinne ihan vaan istuskelemaan pitkäksi aikaa. Normaalia?

34 Comment

 1. Nyt kun meille on rantautunut toi pikkunen, niin ollaan huomattu että penturuoka ulos tullessaan haisee aivan julmetulle ydinpommille 😀 Kumpikaan näistä isoista ei oo koskaan vetäny samanlaisia torttuja, samanlaisella haisuvolyymilla. Oisko syynä siis Arskallakin penturuuassa?

  1. Jep mietin kyllä samaa, syy voi hyvinkin olla pentusapuskassa. Tosin Reiskakin syö sitä samaa ja ihan kaikki ei ole kyllä penturuokaa, mitä noille annan…

 2. Petri says: Vastaa

  Hahaha, pierupetteri. On se hyvä että joku sentään pitää perinnettä yllä. Mikä onkaan mukavampaa kuin herätä yöllä kunnon töräytykseen.

  1. Onneksi tapahtuma on äänetön, enkä nuku yleensä poikien kanssa. 😛

 3. Ruu says: Vastaa

  ei meillä kyllä ole tuollaista ongelmaa, mutta toivotaan että teilläkin tuo lopppuu kun ruoka vaihtuu isojen poikien evääksi 🙂

  1. Välillä tosiaan annan myös isojen poikien ruokaa, enimmäkseen tietenkin pentu…

 4. Tuttua. Meillä joku päästää joskus (kuten eilenkin illalla) sellaisia töräytyksiä, että koko 100 neliöinen alakerta haisee kotvan aikaa ihan viemärille. Eilen taas tutkin nurkat, että onko jollain kenties päässyt ripulit olkkariin ja tarkastin vessat, että tulviiko viemäri, mutta en löytänyt syyllistä. Onneksi ei kuitenkaan hirveen usein moista tapahdu, mutta silloin tällöin kuitenkin. Haju on kyllä lamauttava… ;D
  Syyttäisin ruokaa.

  1. Haha 😀

 5. L-L says: Vastaa

  En muista Lotan pentuaikana varsinaisesti töräytelleen. Laatikkoteokset sen sijaan olivat haisevia ja aika usein myös löysällä. Lotta ei tykännyt oikein yhdestäkään penturuoasta ja se söi paljon erilaisia lihoja. Siltikin niiden jalostus olis ns. vetelää ja haisevaa…

  Penturuoka on varsin todennäköinen syyllinen, mutta esim. rokotusten yhteydessä voi kysäistä eläinlääkäreiltä onko anaalirauhasten toiminta normaalia. Anaalien tyhjentyminen on myös hajuisa kokemus ja ne voivat käydä kipeiksikin jos ongelmia ilmenee.

  Vaikka pojat syövät samaa ruokaa, ei ole tavatonta että vain toiselle tulee hajuhaittoja. Kissat on kuitenkin aina yksilöitä ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Nim. Etsin edelleen kuivanappulaa joka kelpaisi kolmelle kissalle ilman, että jonkun perä räjähtää…

  1. Joo oikeessapa olet. Apua mä olen kyllä ihan pihalla näistä kissojen peräpääjutuista. Kivesten laskeutuminenkin pitäis jotenkin havaita ennen kun poikakissaa voi leikkauttaa…öööööh. 😀

   Mitään siis älyttömiä hajuhaittoja nyt en vielä ole kokenut, eli tuskinpa kyse mistään sen vakavammasta on. Jätökset ovat kuitenkin molemmilla normaaleja.

  2. L-L says: Vastaa

   Varmaankin jo ennen kuin ”pallukat putoaa” niin kollintuoksut on sellaiset ettei ole epäilystä 🙂

   Ja oikein touhukas ja toimiva kolli varmasti saattaa jo suhauttaa merkkauspissatkin…

 6. Dweia says: Vastaa

  Tätä oli jotenkin ihana lukea samaan aikaan kun syö aamupalaa.. Nomnomnom. Varsinkin tuo laatikkokohta nosti makuhermoille, jotenkin erilaisen maun 😀 Ei oo ollu kissaa muutamaan vuoteen ja edellinenkin asuu kotikotona vanhempien luona mutta kyllä muistan ne silent killerit mitä se katti silloin tällöin sylissä istuessa päästeli :DDDD

  1. Hehe ois ehkä pitäny laittaa jonkinlainen varoitus alkuun… 😀

 7. Nonnu says: Vastaa

  Se mun Burma piereskeli kuin viimeistä päivää eli kaipa tuo aika normaalia on? Ehkä? Ihmisetkin piereskelee joten kai se on ihan luonnollista 😀
  Nyt meillä piereskelee Mopsi jonka pierut haisee niin jäätävälle rikkikakalle, että moikkamoi! 😀

  1. Joo kyllä ruoka vaikuttaa ainakin kakan hajuun, heti huomasi eron kun jossain vaiheessa antoi ns. markettisapuskaa laadukkaamman sijaan.

 8. Meidän pienet herrasmiehet ei piereksi 🙂 Mutta jöötit, mitä tulee 7kg kissasta on kyllä jo ihan pikkulapsitasoa.. Ja kun toinen ei juuri koskaan katso tarpeelliseksi peittää jätöksiään, haju kylppärissä voi olla aika tömäkkä. Eipä kauaa kikkareet vanhene vessalootassa 🙂

  1. Joo no tuleepahan putsattua ajoissa!

 9. ami says: Vastaa

  Nauratti. :—DDD Mun kokemusten mukaan koirat piereskelee enemmän ja ne on sitten kunnon munapieruja… Meillä kissa on kyllä aika hienostunut mutta kyllähän senkin kakka haisee, ei siitä mihinkään pääse.

  1. Joo koiraa en ton takii ottaiskaan kun ne pieree ihan liikaa 🙁

  2. Hö, ei meidän koira piere! Mut se onki hieno neitikoira. Edellinen ikivanha uros päästeli kyllä sellaisia ydinlaskeumia, että… Oli kiva kun sen nukkumapaikka oli sängyn vieressä mun tyynyn kohdalla. 😀

 10. Anonymous says: Vastaa

  Meillä vanhempi kissa ( nyt jo 14v) on pennusta asti saanut aikaiseksi niin käsittämättömän hajuista kakkaa, että aina on oksennus kurkussa kun menee laatikkoa siivoamaan. Olen päiväkodissa töissä ja voin kertoa että MIKÄÄN ihmislapsen tuottama jätös ei ole vetänyt vertoja tuon kissan hajulle 😀 Eikä ole vuosien saatossa vaikuttanut ruokien vaihtaminen hajuun mitenkään.. Eli varaudu pahimpaan 😀
  -Katja

  1. Hmph!!!!

 11. Jenni says: Vastaa

  Totaalirepeäminen kissanpieru ja -kakkajutuille xoDD! Harvemmin pääsee näistä keskustelemaan ;oD!
  Meillä on kaksi kissaa, joista kumpikaan ei piereskele. Tai sitten tekevät sen hyvätapaisesti vessassa, jolloin se sekoittuu varsinaisen tuotoksen hajuun. Joka on melkoisen, öö, voimakas!
  Toinen kisuista on lempinimeltään Leidi Gaga ja Hanuri Pertikisin häntä on kutsuttu. Sillä on ollut pienestä asti vaikka mitä harmia takapuolen kanssa ja anaalirauhaset on jouduttu pari kertaa tyhjennyttämään lääkärissä.
  Hyvin kuvitettu postaus muuten. Repeily jatkuu xoDD!

  1. No eiks oo piristävää lukea blogeista välillä muustakin ku Yves Rocherin meikeistä? 😛 (Vaik ei niissäkään mitään vikaa oo, päinvastoin!)

   Pelottavaa nyt toi anaalirauhasjuttu…en oo ajatellu koskaan asiaa kissojen kohdalla…!

 12. Meillä tuo Nyyti piereskelee kyllä ja tosi pahan hajusia pommeja. Ei mitenkään kovin hienostunut neiti. Ja se aina pakenee paikalta, kun on äänettömän ja haisevan pierunsa päästellyt ilmoille. Toisinaan se rupsuttelee sängyllä ennen nukkumaan menoa. Ja yhtä kamalia ne koiran, kuin kissanki pierut on. 😛

  1. Pakenee paikalta 😀 Just niin kissamaista…

 13. Täällä kyllä pierut oikeen tuttua huttua 😀 hehe. Just niitä salaisia tappavia. Ihan kamalia. Kakka on kyllä yleensä niin kiinteää, että ei haise ihan hirveen pahalle kun on niin kuivaa.

  1. Joo mä veikkaan että loota ainakin haisee vähän paremmalta sit kun luovutaan pentusapuskasta.

 14. Epe says: Vastaa

  http://www.iltasanomat.fi/kamalaluonto/car-1288490717182.html Arska on vaan ottanut tuollaisen poliittisen kannan <3

  1. 😀

 15. Arja says: Vastaa

  Huh, kuusi kissaa meillä asustaa, en onneks VIELÄ oo kohdannut tota pieruongelmaa ja nyt vasta siitä luin eka kertaa, siis et kissatkin piereskelee. Koirilla kyllä tiedän olevan siihen taipumusta 🙂
  Mut niinkuin ihmisilläkin, vika lienee ruuassa ?

  1. Samaa ruokaa ne pojat syö, toinen pieree, toinen ei 😀 Mutta joo, en nyt asiaa ongelmaksi koe, ei niitä muuten edes haista kuin tuolloin ”telkkariaikana” 😀

 16. Anonymous says: Vastaa

  Hmm.. veikkailisin, että pieruongelmat johtuu vääränlaisesta ruoasta. Syötätkö eläinkaupasta saatavaa ruokaa vai markettiruokaa kissoillesi? Niissä on nimittäin huima ero koostumuksissa! Vrt. markettiruoka ”kanaa” saattaa sisältää kanaa vain 4% ja paljon viljoja ym. turhaa mitä kissa ei periaatteessa tarvitse, kun taas lemmikkikaupan ruoissa proteiinin määrä on huomattavasti suurempi ja ainesosat tarkemmin valittuja. Suosittelen kokeilemaan!

  1. Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.

   Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Vastaa