Kirottu kissanruoka

En sitten näköjään tunnu pääsevän eroon tästä Applaws-kirouksesta. Kun Arska tuli taloon, niin jäljellä oli muutama pussi Applawsin märkäruokaa, jota täydennysruuaksikin kutsutaan. Sen parin pussin aikana se pirulainen sitten ehti siihen tulisesti rakastua. Jätin kuitenkin kyseisen ruuan täysin ostoslistalta, vaikka Reiska oli ihan hulluna siihen. Koska Arska tarvitsi parempaa ruokaa. Ja Arskahan se oli, joka ensimmäisenä ne kitaansa kupista veteli. Tämä nyt sattuu edelleenkin olemaan se ainoa ruoka, jota Arska on tähän mennessä hyvällä ruokahalulla syönyt. Tosi huonosti se syö kaikkea muuta (paitsi raksuja, erityisesti Rosan raksuja!), käy nuolemassa vaan kastikkeet päältä ja jättää Reiskalle loput. Olenkin jatkuvasti huolissani tän sinisen pitkähännän syömisistä (tai lähinnä syömättä jättämisistä).

Mutta nyt kun tein taas tilauksen Zooplussaan, ostin tätä poikien Applaws-herkkua, pitkästä aikaa. Voihan sitä kai tosiaan täydennyksenä antaa, jos pitkästä aikaa näkisi Arskankin kunnolla syövän jotain märkäruokaa…

Onko teidän elukoilla joku tietty lemppariruoka ja saako ne sitä?

P.S. Nyt kannattaa muuten kirjoittaa ahkerasti tuotearvosteluja Zooplussaan, voipi voittaa 20 euron lahjakortin. Ihan pikku vinkkinä vaan.

Laatikot on ruokaa kivempia!

25 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Applawsin märkäruokahan on loistavan laatuista kamaa, kunhan siihen suhtautuu kuten pelkkään lihaan eli huolehtii vitamiinien saannista muuta kautta. Aptusen Multicat tabletti vaan Applaws purkin/pussin ohessa kissalle naamaan, niin ei mitään ongelmia. 🙂

  1. Joo, totta, oon vaan niin laiska antamaan noita extrajuttuja purkista, joten mieluummin syötän sellaista sapuskaa, jossa on tarvittavat vitskut messissä. On noita tabujakin tullut kokeiltua, mutta eipä nuo ryökäleet moisia syö jos ei väkisin kurkkuun tunge -> ikävää.

 2. RC says: Vastaa

  Meitin kissat ei syöneet mitään märkäruokaa koskaan (just kävivät vaan kastikkeet nuolemassa) mutta tota applawsia kun ostettiin niin nyt vetävät molemmat ihan järkyttävällä ruokahalulla ja ovat alkaneet jopa kerjäämään (??). Tietävät että illalla on märkäruuan aika ja voi että sitä konserttia kun molemmat paukuttaa ruokakipolla 😀

  1. Joo Arska huutaa raksujen perään aina iltaisin kun ruokakaapin ohi kävelee. 😀 Ja tuo Applawsin märkäruoka saa sen kanssa sekoamaan. Sitten kun kuppiin tuleekin jotain ihan muuta, niin pettymys on suuri. 😀 Reiska ei oo niin kiinnostunut sapuskasta, vaikka toi Applaws on senkin herkkua, mutta kaikki muutkin menee lopulta, vaikka sitten pienen mielenosoituskuopimisen kera. Se on Arskan myötä muutenkin alkanut suhtautumaan asioihin viileämmin, kun Arska säätää senkin edestä. 😀

 3. MissM says: Vastaa

  Meillä taas ei uppoo toi Applaws ollenkaan. Liian ”hienoo” ruokaa meidän ronteille ;D jotain kaupan halvinta kissanruokaa kyllä vetävät ihan urakalla :D. Kolmesta kissasta yksi syö melkein pelkästään naksuja, märkäruoka/liha ei oo sitä ikinä kiinnostanut. Se onkin sitten ainoa jolla meillä on tuon painon kanssa vähän ongelmia, light raksut kun eivät kelpaa, pitää olla rasvasimmasta päästä tai ei syö mitään moneen päivään.

  1. Meijän pojille kelpaa naksut kun naksut. Eniten himotusta tosin aiheuttaa Hill’sin (kaikki maut), Arskan pää työntyy naksupussiin ennen kun ehtii saada ees kuppia esille. Orijenia oon antanu kans, mutta nythän Zooplussalta ei sitä enää (tällä hetkellä ainakaan) saa 🙁

   Ja Rosan naksukupilla Arska vierailee ahkerasti myös…

 4. Meillä kelpaa halvat kaupan kissanruoat. Mä luovutin ns. paremman ruoan syöttämisen kissalle kun se ei sitten juonut mitään ja söikin vain raksuja -> joutui tiputukseen. Nyt annan mitä syö, yleensä siis jotain halpaa kuten Gourmet Gold tai ihan perus Latz. Kuivamuonaa yritän antaa niin, että on tehty munuaisvammaisille (siis kissalta on syntymästä asti puuttunut toinen munuainen). Kissa on jo 10v ja vaikuttaa normaalilta, en siis jaksa stressata.

  1. No Arskan kohdalla oon nyt todennut sen väitteen vääräksi, että kyllä kissa lopulta syö kun ei muutakaan anna. Tai no, syöhän se, mutta ei kunnolla. Tai no kai se tarpeeksi syö, kun vielä hengissä on.

 5. Meillä kelpaa kans vaan Latz, ja Pirkan sardiini ja meriherkut. Vanhemmat kissat syö helpommin kaikkea muutakin, mutta pikkuneiti ei kelpuuta.
  Kastikkeessa olevia ruokia en enää anna, koska siitä nuollaan aina vaan ne kastikkeet, olen siirtynyt hyytelössä oleviin ruokiin ja ne menee kokonaan.
  Ostin just Royal Caninin pussiruokia ja Cosma thai:n purkkivalikoiman, mutta roskiin meni suurin osa. Kun syöttää laadukkaita raksuja, niin märkäruoka voi olla ns. markettiruokaa. Ja pakkokin se on, kun ei noille maalaisille kelpaa muu 😀

  1. Joo meilläkin jää aina ne märkäruokabiitit enimmäkseen jäljelle, kastikkeet nuollaan tarkkaan pois. Tosin Reiska on alkanut syömään kyllä kanaa, kokonaisia paloja!!!, joskus annan sinne kun me syödään. Arska ei moiseen taivu…eikä Reiskakaan kyllä ennen. Nyt ovat suurta herkkua. Outoa.

 6. AC says: Vastaa

  Mun toinen kissa syö IHAN MITÄ VAAN, ahmatti oikeen <3 Vauveli (tai no on hän jo 1,5v) ei sitten oikeen pidä mistään muusta kun raksuista. Paitsi pirkan pienet purkit, sardiinit ja merenelävät. Ja nyt oon huomannut, et melkein mikä vain uppoaa, ainakin vähän, kun ruoan joukossa on tarpeeks raksuja 🙂 jopa pilkottu sianmunuainen meni kun oli raksuja joukossa. Pelkällään ilman raksuja kissa vaan tuijotti mua ja munuaisenpaljoja vuorotellen sellasella ”ootko tosissas??”-katseella 😀

  1. On Arskakin vauveli, vaikka on jo yli vuoden! 🙂 Onhan se semmonen pikku veijari.

 7. Myssylle ei kelpaa mikään muu ku whiskasin lohta kastikkeessa-annospussi ja naksut.

  1. On niin hauska nimi tuo Myssy 🙂

 8. Taina says: Vastaa

  Meillä ei syödä mitään muuta kun kuivaraksuja, märälle ruualle vaan irvistellään. Lisäks sitten jauhelihaa sillon tällön, maitoo herkkupäivinä ja salaatinlehtee. Ennen ostin aina markettiruokaa, mutta nykyään tilailen zooplussalta laadukkaampia ruokia ja oon kyllä huomannut selkeen eron kissan kunnossa, turkissa ym. 🙂

  1. Salaatinlehteä?? Hmm, pitäisköhän noilleki joskus antaa. 😀

  2. Taina says: Vastaa

   Juu, en tiedä mistä moinen himo johtuu, mutta aina kirmaa paikalle kun kuulee salaattipussin rapinaa 😀 olen miettinyt, jos kasvattaisi ohraa tuolle, kun kerran vihreästä niin tykkää, mutta en ole vielä ajatusta pidemmälle päässyt…

  3. Munkin pitäis!

 9. Talvi says: Vastaa

  Tuli mieleen, että ootko kokeillu Brit Caren märkäruokaa? Ainakin se uppoaa mun kissoille tosi hyvin. Meillä kyllä syödään myös tuota Applawsin kalaversiota ja feline porta 21 annospusseja. Nappuloista menee royal canin, brit care, profine cat. Markettien kissanruuat on pannassa meillä. Niistä menee toisella kissalla maha ihan sekaisin. Ostan kaikki ruuat mustista&mirristä, sieltä saa nykyään boonuksia ostoksista. 🙂

  1. Olen, mutta ei oikeen uppoa. 🙁 Ja mä olen tosi pettynyt siihen Mustin ja Mirrin bonusohjelmaan! Kun muuttivat sitä parisen vuotta sitten, niin en oo enää mitään sieltä saanut ”takaisin”…pitäis ostaa kaikki sapuskat sieltä, että jotain hyötyis. Ennen sai alennusta suoraan ostoksista. Mutta näinhän se toki on heille järkevintä varmasti.

  2. Talvi says: Vastaa

   Niinno eihän se mikään huippu boonus-ohjelma ole. Kolme kuukautta aikaa kerätä boonuksia aina kerrallaan. Yleensä saan sieltä jonkun kympin kun oon ensin ostannu yli 200€. Ostetaa kaikki ruuat sieltä. 😀

   Aika jännä ettei brit care uppoa, sehän on koostumukseltaa aika samanlaista kun tuo applaws 🙂

  3. On se huippu niille, jotka ostaa sieltä kaiken 🙂 Ja joo, valikoivia otuksia, prkl…

 10. Kuorotipu says: Vastaa

  Mä jätin raksut kokonaan pois kissoilta viime syksynä, kun meille tuli uus kaveri. Poitsu syö mitä vaan, mutta raksut menee ahmimalla ja tulee lähes samantien ylös. Samasta syystä meillä ei enää tarjoilla hyytelöruokia, ne ahmitaan ja oksennetaan lähes heti perään. Vanha kissaneiti taas aiemmin tuppas kranttuilemaan hyvinkin paljon, mutta on oppinut taas syömään paremmin, kun tietää ettei ruoka säily kipossa. Raakaa lihaa se ei kuitenkaan emännän harmiksi suostu syömään 🙁 Katkaravut on kuitenkin sen suurta herkkua ja niitä aina ajoittain saakin. Pojalle taas tarjoillaan porsaan sydäntä, ja sehän tykkää.

  1. Meillä ei yleensä raksuja oksennella! Märkäruokaa aina, jos jotain. Arska ei oo oksentanut kun kerran, Reiska oksentelee kyllä sillon tällön jos on kova nälkä ja syö vauhdilla.

   Katkaravut on olleet ehkä hirvitys nro 1 Reiskalla. 😀 Tosin en pidä niistä itsekään, joten ymmärrän Reiskaa 😀

 11. Meidän Morrikselle ei kelpaa märkäruuista muu kuin Latz ja Whiskas Junior -annospussisekoitukset. Kaikkea on kokeiltu, mutta kun tuo ei sitten muuten syö, jos ei ruoka miellytä, ei millään. Ei kelpaa tuore ruoka, ei raakaruoka, ei ”paremmat” kissojen märkäruuat. Sen on oltava Junioria. Ja kissa on kaksivuotias. Paino-ongelmia hällä ei kuitenkaan ole (Junior on käsittääkseni rasvaisempaa), on ihan normaalin kokoinen (rakenteeltaan pieni) kotikisu. Syö kuitenkin kerralla aina sen verran vähän, ja on todella aktiivinen. Raksuista menee (silloin kun sattuu huvittamaan) Latzin Ocean Sensations, ja satunnaisesti Perfect Fitin kananmakuinen Sensitive (nirsoille kissoille). Kissannamuja on aika turha edes kokeilla, jotkin pikku lihapötköt ovat pienissä määrin maistuneet.

  Mutta auta armias, kun palvelusihminen tekee itselleen ruokaa. Sieltä kyllä maisteltaisiin. Morris on varastanut leivän päältä leikkeleet, juustot ja nuollut vielä valkosipuli-Cremebonjouritkin, maiskutellut juustonaksuja, nuoleskellut Tuc-keksejä, raakaa perunaa hän rakastaa, salaateista hän pöllii kurkunpaloja (ja puoliksi syökin varastamansa). Myös maustettu ja paistettu jauheliha on kelvannut, kun sellaista on jäähtymässä pöydällä ollut ennen jääkaappiin laittoa. Kaikkea ihmisen ruokaa pitää koskea ja mielellään vähän nuolaistakin. Arveluttavia kissanruokia taas ei mennä kahta metriä lähemmäs…

Vastaa