Rio de Janeiro

Lentojen ostamisesta lähtien mun päässä on soinut Bellinin Samba De Janeiro ja tulen kohta hulluksi. Mutta otetaanpas uudestaan. Siis ostin tänään lennot RIO DE JANEIROON! BRASILIAAN. Aika hetken mielijohteesta. Tai siis tarkoitushan olikin lähteä tammikuun lopulla johonkin, mutta jotenkin vaan satuin lukemaan Ipaneman biitsistä ja tsekkasin vähän lentoja siihen suuntaan…

Lähtö on 20.1. ja paluu Suomeen 1.2. En tiedä oikein mitään Brasiliasta eikä mun passikaan ole riittävän kauan voimassa. Mutta täällä nyt vaan hyräilen tuota helvetin ärsyttävää biisiä.

Samba!

P.S. Antakaas tulla niitä Brasilia-vinkkejä sitten kiitos.

P.P.S. Kuten huomaatte, aurinkovoiteita sentäs löytyy!

20 Comment

 1. Puf says: Vastaa

  Vauu makeeta! Lähtisin kans!

  1. 😀

 2. No eipä vissiin ruennut tuo biisi soimaan päässä täälläkin :))
  Onneks on oma matka varattuna, saattaisi muuten iskeä aika kuumotus. Me ollaankin yhtä aikaa reissussa, mä tosin vain viikon verran 🙂
  Samba! 😀

  1. Jee! Samba!

   Mulla soi toi biisi kyl päässä seuraavan kuukauden, huoh. 😀

  2. Niin ja vähän tylsää lähteä vaan viikoks noin kauas, lentoihin kuitenkin menee jo melkein vuorokausi suuntaansa.

  3. Mulla onneks kohde lähempänä, pelottaa jo vähän mitä selkä tykkää tästäkään lennosta :/ Oiskohan mulle jotain Dubai-aiheista biisiä, voisin vaihtaa tän samban ilomielin johonkin…

  4. Hei mekin funtsittiin Dubaita! Mut mä olen siellä jo käynyt ja siellä on ehkä HIEMAN liian vähän lämpöä ku mitä kaipaan nyt 😀

   …tuskastelen kuitenkin sit sitä kuumuutta Brasiliassa!

 3. Wau, ei voi olla totta!! Ooh, Brasiliaan?? Ehottomasti kerrot sit ihan kaiken, hyvän ja pahan ja ja..
  Brasilia on kyllä ollu haaveena jo kauan, hirvittää vain pitkät lennot mennen tullen + matkojen hinnat. Saitko edullisesti ? Tuntuuko turvalliselta lähteä ? Valitettavasti ei nyt sitten ole tietämystä ja vinkkejä antaa, itse on tullut reissattua Marokko, Marrakesh, Goa ja sen semmosta.
  – Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta –

  1. Juu, lupaan teille Ipaneman, Copacabanan, Sokeritoppavuoren…ainaski! 😀

   Lennot on vasta ostettu, meno-paluu n. 600 e /hlö. Sain aika kivalla aikataululla, yksi koneen vaihto per suunta eikä hirveesti mitään ylimääräistä kentällä hengailua. Mutta joo, kyllähän se matka n. 16 h suuntaansa ottaa silti, joten onhan sinne lähdettäväkin vähän pidemmäksi aikaa kuin viikoksi.

   Hotellissa haluaisin säästää aika hurjasti, koska mulle riittää se sänky + toimiva wc (ja wi-fi! :D) Turvallisuus…en hirvesti kyllä mieti tommosia juttuja! 😀

  2. Anonymous says: Vastaa

   Hei,
   kyselit Riosta. Lampoa on nyt paivalla 32, yolla 24. Ukkosmyrskyja.
   Mikali haet perhelomakohdetta, missa voit rauhassa kavella ja katsella, olet hieman eksyksissa.

   Rio on varmasti nakemisen arvoinen, mutta rikollisuuden ja vakivaltaisuuden vuoksi taalla on syyta olla aina hereilla. Lapsia en tanne ainakaan toisi.

   Taalta loytyy monenlaista ravintolaa ja baaria. Aloitetaan vaikka mehubaareista. Niista saa yleensa erilaisia tuoremehuja ja pikkusuolaista. Loytyy erilaisia pasteijoita ja piirakoita.

   Suosituin ravintolatyyppi on kiloravintola. Tama on ikaankuin seisova poyta, mutta ruoka punnitaan kassalla. Valikoimaa riittaa.

   Churrascaria. Liharavintola missa loytyy seisova poyta, salaatteineen ja varsinainen liharuoka tulee vartaissa poytaan. Tarjoilijat leikkaavat lihaa vartaista. Ei tarvitse lahtea nalissaan pois.

   Ihmisista. Cariocat (riolaiset) ovat tunnettuja siita, etta mika tahansa tekosyy riittaa rannalle menemiseen ja siksi cariocat ovatkin aika rentoa vakea. Ystavallisyys on brasilialaisten perusluonne. Kannattaa kuitenkin suhtautua kutsuihin yms. varovasti, silla rikollisuutta on paljon. Perus carioca kutsuu sinut poytaansa, jos vaan osaat kommunikoida hanen kanssaan.

   Puistoja taalla riittaa, mutta sanoisin etta ei niissa pahemmin kannata samoilla. Poikkeuksena Jardim Botanico eli kasvitieteellinen puutarha. Varmasti ainoa vahan turvallisempi ”puisto”.

   Copacabanalla ei oikeastaan koskaan ole hyva meininki rannalla. Voihan sinne menna, mutta mitaan omaisuutta ei pida mukanaan kantaa. Av. das Atlantican varrella on kioski toisensa peraan, joissa toki voi aikaansa viettaa. Sunnuntai on pyhitetty ulkoilulle ja silloin on eniten ihmisia liikkeella. Pimean tultua rannanpuoleisella jalkakaytavalla ei parane tallustella…. aivan, rantarosvot voivat iskea.

   Kaupunki on taynna nahtavaa, Corcovado, Sokeritoppa, Lapa, Santa Teresa jne. jne.

   Rio ei sitten nuku koskaan, jos tanne haluaa tulla bailaamaan niin siihen Rio on varmasti maailman paras paikka.
   Kyllahan taalla kaikki ui, mutta jos tarkkaan katsoo on vesi kovin ruskeahtavaa. Se ruskea mosso on ihmisten ulostetta. Kaikki jatevedet kotitalouksista johdetaan suoraan mereen ilman minkaanlaista kasittelya. Itse en ole ikina veteen mennyt, enka mene. Jos haluaa uimakelpoista vetta loytaa, tulee poistua 50 – 100 kilometria Riosta.
   Jos valttamatta haluaa menna rannalle, suosittelen praia de Pepe rantaa Barra da Tijucassa.
   Asun niin kaukana kaikista mahdollisista paikoista missa voi tulla ryostetyksi. Itse en enaa juurikaan mene Zona Sul:n, Copacabana, Ipanema & Leblon, koska siella on kaikki hinnoiteltu turisteille ja favelapojat mielellaan paastavat turistit ylimaaraisesta omaisuudestaan. Itse siis en ole tullut aseen kanssa ryostetyksi, mutta muuten kylla useasti. Olen asunut taalla jo vuosia ja en taalta mihinkaan enaa lahde, ellen sitten muuta johonkin rauhallisempaan kaupunkiin sisamaassa.
   Carlos

  3. Oho, kiitos! 😀 Vuokrattiin asunto Copacabanalta, joten… 😀

 4. Brazilia .. oih .. mun ikuinen haave päästä sinne , Losin lisäksi .. mutta pelkään lentämistä :/ …

  1. Mäkin oon aina halunnut kyllä Etelä-Amerikkaan, mutta toi Brasilia ei silti ollut listalla semmoinen ihan pakko päästä heti -kohde, kuten esim. Tokio. 😀 Mutta silti oon TODELLA tyytyväinen matkakohteeseen! Thaimaata oon lähinnä katsellut, mutta onhan tää paljonpaljon parempi. Etenkin kun tänä aamuna tuolla rännän keskellä töihin tarvoin, niin huhheijaa, kyllä tota lämpöä odottaa. 😀

  2. Ja niin, en mäkään lentämisestä tykkää. Tulee aina vähän paha olo, en saa koneessa nukuttua jne.

 5. Nina says: Vastaa

  Ohoo, mahtavaa!! Ja aika hyvään hintaan saitte lennot! Meille tulee sellanen läpsystä vaihto kun mä lähden sit 2.2. 😀

  Ja noista aurinkorasvoista tuli mieleen että kävin just eilen pyörittelemässä Ultrasun-aurinkorasvaa Sokoksella. Se on kuulemma ihan kingi! Harmi että korkein kerroin on 50, tarttee varmaan ostaa lisäksi joku hiton sukkapuku. 😀 Varoittelivat että Australiassa voi olla helmikuussa lämmintä joku yli 40 astetta. Eeeh…

  1. No niin voi olla tuolla Riossakin. 😀

   Ja joo, aika tsäkällä kyl törmäsin noinkin edullisiin lentoihin, ei ollu mikään mainostettu tarjous tms. Mut niinhän se näissä lennoissa just menee, jos on oikeeseen aikaan oikeessa paikassa…

 6. Inka says: Vastaa

  Oo, olen kade! Varmasti mahtava reissu 🙂

  1. Toivotaan! 😀

 7. Oi oi pien pyörähdys rion aurinkoon tekis hyvää itse kullekin!

  1. Kyllä! <3

Vastaa