Maapähkinä-rusinapalloset

Bongasinpa tuossa uusimmasta Kauneus&Terveys -lehdestä kivan herkkureseptin. Ja niinpä tein äsken tulevalle iltakahveelle maapähkinä-rusinapallosia ja vaikka resepti tietenkin on ”helppo ja nopea”, kyllä mulla näihin aikaa meni…mutta oikein hyviä tuli!

Resepti kokonaisuudessaan kuuluu näin:

Maapähkinä-rusinapalloset

50 g kokonaisia kuorellisia maapähkinöitä
100 g rusinoita
150 g kuivattuja viikunoita
50 g kookoshiutaleita
sormisuolaa
noin 1 dl kookoshiutaleita

Hienonna pähkinät, rusinat ja viikunat. Laita ne kulhoon. Lisää vielä kookoshiutaleet ja sormisuolaa makusi mukaan. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta pötkö, jaa se paloihin ja pyörittele palat palloiksi. Kieritä pallot lopuksi kookoshiutaleissa.

Nojuu no aineiden murskaamisessa oli omat ongelmansa, kun ei ehkä ihan ollut sopivaa apuvälinettä siihen. Aika pieniksi kuitenkin onnistuin lopulta raivolla kaiken rikkomaan. Aineita en kyllä jaksanut mitenkään tarkemmin mittailla vaan laitoin aika oman maun mukkaan. Virallinen tarkastaja (kuva yllä) oli tietenkin alusta saakka paikalla. Hidasti hommia siis entisestään.

Aluksi laitoin kaikki aineet kasaan, mutta lopulta piti kuitenkin erotella pähkinät ja rusinat viikunoista. Heitin joukkoon pari taateliakin, koska tuntuivat sopivan hyvin. Ja oikeassa olin! En muuten ollut varma, olisko näihin kuitenkin kannattanut hommata kuivia viikunoita, itse kun ostin pehmeitä, jotka huomattavasti vaikeampaa rikkoa joukkoon…Mutta ehkä myös parempia?

Mitään pötköä en kyllä näistä jaksanut väsätä, vaan muussasin aineet lopulta yhteen ja pyörittelin niistä palloja, ja vielä lopuksi vähän kookoshiutaleita päälle. Saas nähdä mitä mun wannabe-paleo-vieras näistä sanoo…

Maistuisko tämmöset palluraiset teillekin?

19 Comment

 1. Omnomnom, kuulostaa herkulliselta. Tyksin taatelista, joten kannatan sen lisäämistä. Sen sijaan itse jättäisin kookoksen pois. =)

  1. Joo, se oli ehkä vähän turha kyllä.

 2. Ruu says: Vastaa

  ei voi testata, rusinat on jotain ihan kamalaa :/

  1. Höh! Rusinat on hyviä!

 3. essim says: Vastaa

  Nom nom nom, täytyy kokeilla. Suolan lisääminen kuulostaa hassulta, toihan vaikuttaa makealta herkulta?! Ja on muuten kiva tuo barbababa-lautanen!

  1. Joo laitoin ihan todella vähän suolaa, ei mustakaan nää tarvii sitä!

 4. Nam! Rakastan pähkinöitä, viikunoita, taateleita ja rusinoita, joten tämä ei voi olla muuta kuin hyvää! 🙂 Ja tuo barbababa-lautanen ON hieno. 🙂

  1. Mulla on musta lautanen kans! 🙂

 5. Petri says: Vastaa

  Voi olla että joutuis passaamaan. :/

  1. Ylläri. 😛

 6. Heheh ”raivolla rikkomaan” Boy do I know that feeling 😀

  Mäpäs voisinkin näitä muuten testata!Kuulostaa namilta!

  1. Joo pieniä epätoivon hetkiä tossa kieltämättä kyllä kävi. 😛

 7. Nina says: Vastaa

  Näyttää kyllä ihan syötäviltä 😀 Vois kokeilla itsekin!

  1. Kandee!

 8. nea says: Vastaa

  Na-mi! Pehmee viikuna (ja taateli) on varmaan hyvä idis, sitoo paremmin kun tuossa näyttäisi olevan aika kuiva massa. Ja suola ei niinkään itsensä takia, vaan muiden makujen korostajana on tärkeä lisää. Suolattu suklaahan on ihan hitti nyt, ja muutenkin makeissa leivonnaisissa on usein hiukan suolaa. Mutta siis nami 😛

  1. Jep näitä ei ois muuten saanu oikeen kasaan jos ei ois ollu jotain tarpeeks liiskaantuvaa mukana. 😛

 9. Hyissssssattana – tollasta talipalloa ei pelastaisi edes marsipaani!

  Toi sun käyttämä jodisuola ei muuten oo reseptin mukaista sormisuolaa. Tämä on sormisuolaa. Ihan eri juttu.

  1. No kauan kestikin, että joku avautuu aiheesta. Tiedän kyllä, mutta muuta ei ollut.

 10. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Etsiresepti
  http://www.etsiresepti.fi/

Vastaa