Kollageenia KAIKKIALLA!

Supermood Egoboost

Siis ootteko tekin havainneet, että kollageenia on nykyään kaikkialla?!? Saan jonkin verran blogiini tuotteita testiin ja olen viime aikoina ollut kovin hämmästynyt niiden kollageenimaisesta sisällöstä. Etenkin kalakollageeni on totisesti nyt tosi iso juttu.

Egoboost

Suomalaisen Supermoodin Egoboost -sarjan syötävät tuotteet, kauneusjauhe ja suklaa sisältävät molemmat kalakollageenia kaiken muun hyvän lisäksi. Itse olen normaalisti kovin innostunut, noh, paitsi tietenkin suklaasta, myös kaikesta smoothieen lisättävästä superjauheesta. Egoboost Inner Beauty Powderin pääraaka-aineena on kalakollageeni ja pakurikääpä ja päivittäisen 1 rkl annoksen voi sekoittaa oikeastaan mihin tahansa nesteeseen. Jauhe lupaa vahvistaa immuniteettia, eheyttää ihoa ja korjaa pigmenttivirheitä. 1-2 ruokalusikallista tätä söpön väristä jauhetta sisältää 2500-5000 mg kalakollageenia. C-vitamiinia samassa määrässä jauhetta on 80-160 mg ja pakuriuutetta 50-100 mg.

Egoboost

Saman sarjan kauneussuklaa on samaa kamaa: pakurikääpää ja kalakollageenia. Onko näin hyvää tekevän suklaan syöminen nyt suorastaan pakollista?

Rehellinen mielipiteeni näistä: YÖK. Kauneusjauhe ei erotu marjahedelmäsmoothieni joukossa mitenkään, ei maun tahi ulkonäkönsä puolesta, mutta silti mua vaan ällöttää jo ajatus kalakollageenista. Tiedän, että useimpia, ihan järkeviä ihmisiä ei pieni kollageenilisä haittaa, mutta mua haittaa. Ei mun juttu yhtään. Iltasmoothie on yks mun suurimmista nautinnoista, enkä halua laittaa siihen kalakollageenia. Mieluummin otan vaikka muutaman extrarypyn. Sama pätee suklaaseen (ja syön mieluiten Tupla-patukkaa).

puhdas+

Kotimainen puhdas+ on myös äkännyt kalakollageenin. Kollageenia sisältävä aurinkosuoja ei ällötä mua lainkaan. Kalakollageenin määrästä ei sanota pullossa mitään, mutta tämä on maailman ensimmäinen kollageenia sisältävä aurinkosuojavoide! Testiin saamassani voiteessa on alhainen SPF12, mutta tätä on saatavilla myös korkeammassa suojassa, SPF22. Kokeilin tätä kädelle ja tuntui erittäin miellyttävältä käyttää! Imeytyi hyvin ja jätti ihon mukavan pehmoiseksi. Aurinkovoiteella on hintaa 32,90 e.

puhdas+

Samalta sarjalta aurinkokapselit sisältävät myös kalakollageenia! Lisäksi kapselit sisältävät NutroxSun-yhdistettä, joka on uusi, suun kautta nautittava sisäinen aurinkosuoja, joka estää UV-säteiden (UVA ja UVB) haitallisen vaikutuksen soluihin ja estää näin ihon palamista ja tehostaa ruskettumista. Mä olen joskus kauan sitten syönyt vastaavanlaisia aurinkokapseleita ennen kesää, mutta en kyllä havainnut minkäänlaista vaikutusta mihinkään. Nyt aion testata uudelleen. Kollageeni tällaisessa kapselin muodossa menee varmasti hyvin alas ilman mitään suurempia tuntemuksia. Tämä 60 kapselin paketti maksaa 57,90 euroa.

puhdas+ collagen water

Viimeisenä kollageenin lähteenä multa löytyy vielä kollageeni-lähdevesi! Oikeasti, KAIKKEA SITÄ ON. Tässäkin on kalakollageenia. Ei sisällä mitään, mitä nykyään niin kovasti kammotaan, eli laktoosia, hiivaa, gluteenia, suolaa, tärkkelystä, maissia, sokeria, soijaa, makeutusaineita… Yhdessä 250 ml:n annoksessa on 2,5 g kalakollageenia. Tätä en suostu juomaan, pelkkä ajatus saa vatsalaukun kääntymään ympäri. Mulla on kunnon angsti syötävää ja juotavaa kalakollageenia vastaan!

puhdas+ -tuotteita myy apteekit, tavaratalot ja terveyskaupat.

Mitäpä te tuumaatte tästä kollageenibuumista? Onks teillä kollageenit jo tehokäytössä?

Kuvien tuotteet saatu blogiin.

23 Comment

 1. Oot oikeassa, ei sellaista tuotetta tällä hetkellä, jota ei mainostettaisi kollageenilla. 😀 Aloin just miettimään, mikähän on seuraava hype.

  1. No niinpä! Se jää vaan nähtäväksi. 😀

 2. Kollageeni on kyllä tämän hetken sana! Q10 on väistynyt takavasemmalle, hyaluronihappoa näkee kyllä vieläkin. Kollageeni ja hyaluronihappo on kyllä molemmat tarpeellisia, ettei naama rupsahda 😀 Noista mua kiinnostaa Puhdas+ aurinkosuojasuihke ja nuo kapselit 🙂

  1. Äh, eli mun pitäis kuitenkin innostua näistä sisäisesti käytettävistä kollageeneista?

 3. Salla says: Vastaa

  Sitä SPF22 olis kyllä kiva kokeilla! Mä käytän joka kesä ja aina reissussa aurinkokapseleita. Tosin en ton hintaluokan ;D

  1. Joo, hinta on kyllä melkonen! Tosin, nää taitaa muutenkin olla aika hintavia…?

 4. Sissi says: Vastaa

  Nesteenä ei mene, kapseleita voisin ottaa ja aurinkosuojavoiteessa kollageeni on ihan jees.

  1. Jep, kunhan sitä ei vahingossakaan maista. ;D

 5. Ei mulla periaatteessa oo mitään kommentoitavaa paitsi, että tuli kyllä ryynit suuhun ajatuksesta suklaasta, joka sisältää kalaa. Hyissssaaa.. Mä näytän mielummin rusinalta, kun söisin tuota suklaata (tai tota pulverii..) :DD

  1. Haha!

 6. Joo kollageenia siellä ja kollageenia täällä! Imeytyykö se edes kovin hyvin sisäisesti nautittuna, olen käsittänyt että ei. Nää kaikki tuotteet on mielestäni vielä aika kalliita. En innostu!

  1. Mietin ihan samaa. Jos joku tietää, niin saa kertoa.

   1. Yksi hurahtanut says: Vastaa

    No kyllähän sen tämän mukaan imeytyy, tuskin pelkällä lumevaikutuksella rypyt suoristuu tieteellisessä tutkimuksessa. 🙂

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24401291#

    1. Hmm, okei! Kiinnostavaa!

 7. Myy says: Vastaa

  Luin, että otat mielummin muutaman extraryypyn. :’D Mua ei ällötä. Voin hyvin syödä sun pinkit jauheet. <3

  1. Hehe. 😀 Saatan jopa tuoda ton purkin sulle…

 8. Linda says: Vastaa

  Lahjomaton mielipide YÖK oli kyllä paras. :’D Joo, syötävä kollageeni epäilyttää. Naudan vielä enemmän, mutta kalan kyllä myös. Ja eikö sitä saa syömällä vaikka pihvin? Pitäisi varmaan perehtyä tähän asiaan.
  Mutta aurinkosuoja kuulostaa supermielenkiintoiselta! 🙂

  1. Joo sitä nautavettä mulla ois vielä ollu. :’D

 9. Hmmm.. kalakollageeni kuulostaa, hmmm, jännältä 😀 En oikein vielä ole päättänyt kuinka suhtautuisin tähän kollageenihypetykseen! 😀

  1. Joo no siis se kalahan ei kyllä maistu mitenkään tossa! Mutta joo, ajatus kuvottaa SILTI.

 10. Allekirjoitan tuon yök-mielipiteen. Oon kyllä muutenkin kasvissyöjä mutta jotenkin ewwwww. En käytä liivatettakaan muualla kuin lääkkeissä jos on pakko, koska mua etoo ajatuskin.

 11. LauraL says: Vastaa

  Jostain luin kollageenikapseleista ja olin että pitäiskö kokeilla, kuulostaa mielenkiintoselta. No nyt ei sitte teekään mieli 🙂 Mulla on kyllä tota suklaata, mutta taitaa jäädä jatkossa ostamatta. Spiruliina kaiketi korvaa hyvin noi aurinkotabut.

  1. Ai korvaa? Kiinnostavaa! Inhoan spirulinaa, mutta nyt mulla on sitä yhden jauheen juoukossa, joten ei ehkä maistu 😀

Vastaa