Märkä koira

Jotain epäilyttävää on nyt tapahtumassa!

Tajusin tuossa yksi ilta, että Rosa oikeasti haisee. Siis haisee ihan KOIRALTA. Koirahan se toki onkin, mutta voihan nekin haista vähemmän koiralta. Tai ainakin sellaiselta, jota mielellään rapsuttelee ja halailee. Niinpä poikien ruokatilauksen yhteyteen livautin Zooplus-pisteilläni pullon koirasampoota ja se pullohan saapui eilen. Ja illalla laitettiinkin Rosa lenkin jälkeen kylppäriin suihkun alle.

Koiran isännällähän ei ollut jostain syystä hirveästi kokemusta koiransa pesemisestä, ”olen minä sen ehkä joskus pessyt…?” No just näin. Sen oli hajuinenkin. Kiltisti kuitenkin isäntäkin myöntyi tähän pesemisajatukseen.

Koska Rosa vaan on niin älyttömän kiltti ja hyväsydäminen koirareppana, se alistui kiltisti kohtaloonsa, vaikka ei kyllä oikein tainnut tykätä. Lämmin vesi oli kai ihan kivaa, mutta sampoota ei olisi kyllä tarvinnut neidin mielestä välttämättä käyttää. Varoin korvia, koska luulen että niin ehkä kuuluu tehdä. Mulla ei ollut kai mitään kokemusta koiran pesemisestä!

Rosa kyllä taisi tykätä enemmän, kun isäntä pesi ja kuivasi, mutta sehän on selvä. Vielä kun ois sen ämmän kameroineen saanut kokonaan pois paikalta…

Pojat kurkistelivat kylppärin ovelta vuorotellen mitä ihmettä kummaa sille koiraparalle oikein tapahtuu…Pesun jälkeen oli pakko tulla varmistamaan, onko Rosa enää ollenkaan elävien kirjoissa. No olihan se. Ja koska pesu sujui niin rauhallisesti, uskalsin varovasti hiustenkuivaajalla kuivatella turkin lähes kuivaksi. Ja aika nopsasti se kuivuikin. Sen jälkeen sitten häntä heiluikin iloisesti entiseen tahtiin.

Ja nyt on kuulkaas puhdas koira!

Onko teillä kokemuksia koiran pesemisestä? Vinkkejä vastaanotetaan. Mikä on parasta sampoota? Saako niitä korvia kastella?

24 Comment

 1. Ei saa mennä korviin, oikeassa olit 🙂 Eikä silmiinkään, tuon nyt tajuaa kuka tahansa 😀 Koiraa ei tarvitse pestä kuin muutaman kerran vuodessa paitsi jos tykkää kieriskellä mudassa.

  1. Joo no jätinkin pään pesemättä. 😛 Ja Rosa vähän käänsikin aina päätä poispäin kun lähestyin korvia. 😀

   En tiedä tykkääkö Rosa kieriskellä mudassa, tuskin, lumessa kyllä!

 2. Elisa says: Vastaa

  Korvia ei mielellään saa tosiaan kastella, tietenkin jos on turkkirotua niin väkisinhän ne korvahaituvatkin veteen joutuvat. Mun perhoskoira pestään aina ennen näyttelyitä ja kesällä se nyt vaan on ihan välttämätöntä pestä muutenkin, kun pitkä turkki kerää vaikka mitä risua ja kuraa ja männynkäpyä. Tärkeintä koiran pesussa on erinomaisen hyvä huuhtelu: kun luulet huuhdelleesi tarpeeksi, huuhtele vielä 10min pidempään! Näin shampoojäämiä ei varmasti jää turkkiin. Lisäksi voi käyttää koirien omaa kiiltosuihketta/jätettävää hoitoainetta, joka helpottaa föönausta ja harjausta pesun jälkeen. Ja hyvä kun föönasit, ei varmana ole kiva hengailla märällä turkilla näin talviaikaan.

  Sekä Tigillä että Paul Mitchellillä on myös omat sarjat koirille ja kissoille ;D Itse olen käyttänyt ihan vaan jotain peruskoirashampoota, jota ostin Mustin ja Mirrin alesta.

  1. Joo no yritettiin ainakin huuhdella turkki mahdollisimman hyvin. Luin ton vinkin muuten hiustenkin pesuun, eli kun ne tuntuvat siltä ettei shampoota oo enää niin vielä pitää huuhdella. 😛

   Mullahan on pojille Tigin kuivasampoota, mustikkamuffinssia. 😛 Mutta ne kyllä tuoksuu taivaallisilta, pitää Rosalle kyllä joskus ostaa Tigin shampoo!

 3. Nea says: Vastaa

  Oi reppanaa <3 Tulee ihan edesmennyt kultainen noutajani mieleen. Sama ilme pesujen jälkeen 😉 Tessa harrasti uintia ”vähemmän puhtaissa” vesissä, siksi silloin tällöin kylpyyn joutuikin 😀

  Nea -Fashioned in Finland-

  1. Kyllä Rosakin kuulemma tykkää uida, toivottavasti kuitenkin puhtaissa vesissä. 😛

 4. Nonnu says: Vastaa

  Voi toista <3 Kauhean kiltisti hän tuossa tosiaan vaikuttaa olevan <3 Mä en usko, että maailmasta kovin helpolla löytyy koiraa joka tykkäisi pesemisestä 😀 Joskus aikoinaan kun mulla oli hoffityttö, se katosi aina mystisesti jonnekin huushollin syövereihin kun tuli pesuaika 😀 Ja huom. hän ei ollut mikään pieni otus, painoi melkein 50 kg ja silti onnistui tekemään katoamistempun!

  Parasta koirashampoota ikinä on KW Minkkiöljyshampoo, tuoksuu ihanalle ja turkki on kuin silkkiä sen jälkeen <3 Tiedän koiranomistajia jotka pesevät omatkin hiuksensa tuolla shampoolla…. 😀 Ja koska Rosalla on astetta pidempi turkki, tuo shampoo on ihan omiaan kyllä juuri tuollaiselle turkille 🙂

  Tuommoinen tuote:
  http://www.findogs.fi/kauppa/product_details.php?p=272

  1. Joo kummasti Rosa tossakin pikkuhiljaa hivuttautui oven suuntaan, et saisko jo kohta mennä. 😀

   Hei vaikuttaa hyvältä!! Tänks.

 5. Tämä oli kyllä varsin hellyyttävä postaus <3 Olet kyllä todella söötin koirakaverin löytänyt!

  Itse olen silloin dogsitteraikoina huuhdellut pelkällä vedellä loskat ja kurat, varsinaista shampoopesua ihan vain pari kertaa vuodessa. Ja noille pitkäturkkisille suosittelen myös ”hoitoainesuihketta”.

  1. No koira tuli tässä tapauksessa vähän niinku kaupanpäälle… 😀

   Joo mä en kyl muista pesseeni näin perusteellisesti koiraa aiemmin, jotain suihkutteluja tosiaan tullu dogsitterinä varmasti tehtyä. Hoitoainesuihke ei tullut nyt mieleenkään, pitääpä pitää mielessä…

 6. Nonnu says: Vastaa

  Ja tuo KW shampoo sopii myös kissoillekin, jos pojatkin kaipaavat joskus pesua! 🙂

  1. Krhm, ne katselivat kyllä touhua oven raosta niin kauhusta kankeina, että ihan heti eivät ois kyllä valmiita samanlaiseen operaatioon, eikä toivottavasti tarviikaan! 😀 Arska nyt vois olla vielä ees vähän helpompi tapaus, mutta Reiska inhoaa jo pelkkää ajatusta vesipisarasta sen lähettyvillä. 😀

   Repeilin kyllä kun pojat kävivät vuorotellen ovella kurkkimassa kylppärin tapahtumia.

 7. Nina says: Vastaa

  Voi sesse! Mun pitää tulla kyllä kohta taas kylään.

  1. Joo! 😀

 8. Ruu says: Vastaa

  koirillekkin on oamt tiginsä 😀 http://www.diivadog.fi/siisteys-1/pet-head-by-tigi.html

  1. Joo tiijän, noi on ihkui 🙂

 9. unns says: Vastaa

  Koiran peseminen on kyllä aivan oma operaationsa meillä! Meidän koira inhoaa vettä, ja on aivan maansa myynyt kun joutuu suihkun alle. Föönaaminenkin on inhaa, mutta ei sentään ihan yhtä kamalaa kuin suihku 😀

  1. Oli Rosakin vähän maansa myynyt mutta kiltti kun on… 🙂

 10. Mohn says: Vastaa

  No minä kuulun siihen koulukuntaan, joka on sitä mieltä, että koirien peseminen on tarpeetonta. Tietenkin on pakko pestä jos jossain p*skaläjässä kierii tms. (joopa joo, edesmennyt flatti löysi joskus aikoinaan lenkillä ihmisen ihanat jätökset pusikosta, joissa olikin sitten vallan hurmiollista huolella piehtaroida). Meidän russelirinsessa on pesty kai kerran elämänsä aikana (taitaa täyttää ensi kesänä 6 vuotta…tai 7, en mä oikein pysy perässä), koska ui tässä yksi kesä semmoisessa järvessä, jonka vesi sai sen haisemaan pahalle. Ei tainnut suuremmin nauttia operaatiosta.

  1. Joo, eipä sitä turhaan pestä. Mutta kun Rosa haisi!!!!!! Ja oli pesty viimeksi ties koska!

 11. Myy says: Vastaa

  Hih, mä olen elänyt jossain ihan muussa maailmassa, missä meidän turkkikoirat kylpi lähes viikottain ja tuoksui hoitoaineelle. 🙂

  Kunnon pitkäturkin pesussa (esim. afgaani) vauva-amme on ihan ässä juttu, kun koiran voi pistää erikseen shampoo- ja hoitoainekylpyihin. Kasvattajan luona kissatkin oppi pienestä pitäen kylpyhommat ja hyppäsi koirien mukaan ammeeseen. 😉 Kylvyn jälkeen haut osaa kipittää suoraan vällyjen väliin pyyhkeisiin (kunnon paketissa on hyvä pötkötellä!) ja tovin kuivuttua fööniin.

  1. 😀

 12. Anonymous says: Vastaa

  siis koiran pään ja korvat SAA kyllä kastella ja pestä, kunhan katsoo että korvien sisälle ei sitä vettä mene ja yleensä koira automaattisesti tempasee silmätkin kiinni kun alkaa vettä päätä myöten valumaan. eihän sitä päätä/korvan taustoja saa muuten pestyä ollenkaan. itse teen niin että kastelen/huuhdon yhden korvan kerrallaan niin että toisella kädellä pidän korvaa ns. kiinni ettei sitä vettä pääse sinne sisälle ja varovasti lotuutan suihkusuuttimella korvan 🙂

  1. Joo näinhän se varmaankin on…en uskaltanut oikeen päätä pestä 🙁

Vastaa