Hyvääpahaa muffinssia

En periaatteessa enää syö leipää, eikä sitä ole mikään ikäväkään. Enkä todellakaan söisi mitään karppaajille tarkoitettua, hirvittävän pahaa leipää, vaikka siitäkin on nyt myynnissä kaikenlaisia variaatioita. Mutta koska olen vanhempieni kasvatuksen tulos (=kahviaikaan pöytä täynnä herkkuja), rakastan kuitenkin pullia ja kakkuja ja vaikka ne itseltäni pääasiassa kiellänkin -joitakin kyläilyjä lukuun ottamatta- kiinnostun tottakai vähähiilarisesta sitruunamuffinssista. Niitä tuli eilen näytteenä töihin, kaupoissa nämä olivat toissapäivänä.

Tämä ei sitten ole mikään maksettu mainos, vaan uteliaisuuteni tulos, josta teille kerron. Faktaa: yhdessä muffinssissa on alle 2 grammaa hiilihydraattia, mikä on 92 % vähemmän kuin vehnämuffinssissa. Vakuuttavaa. Pussin avattuani on tietenkin pakko heti haistaa ja hyi helkkari, on kyllä outo haju. Mutta mitä muutakaan voi tällaiselta tuotteelta odottaa? Maku ei ole hirveän paljon parempi, ja sähköpostitse tullut tiedote kehottaakin päällystämään muffinssin tummalla suklaalla tai kermavaahdolla. Yhden pystyn kuitenkin syömään ilman sen kummempia väristyksiä ja pussi jää työpöydälleni. Seuraavana aamuna haistan muffinssit ja JOSTAKIN KUMMAN SYYSTÄ NIITÄ ALKAA TEHDÄ MIELI. Apua? Olenko kohta riippuvainen karppimuffinsseista? No, toista muffinssia en kuitenkaan ole vielä (toistaiseksi) syönyt. Katsotaan uudestaan iltapäivällä…

12 Comment

 1. No kiva..”tässä ois nyt tämmönen ultraterveellinen pahanmakuinen tympeä leivos.Päällystäkää kaikella synnillä niin saatte nieltyä..”

  1. Mut raakasuklaa ja kermavaahtohan ON karppaajien herkkuja. 😛

  2. Kyllä kyllä..Mutta oisivat survoneet jo valmiiksi niihin jotain makusteltavaa.Jos ostaa kahvileipää niin tylsää erikseen alkaa päälystellä..mut mä oonki laiska..

  3. No mutta hei karppaajat on jaksavaa porukkaa!

  4. Hienoa <3

 2. nea says: Vastaa

  Joo, kermavaahto on niin ilmavaa ettei siinä oo paljoa hiilareita. Raakasuklaa on pahaa. Muffinssit kyllä kiinnostaa! Täytyy kokeilla…

  1. Kohta saa taas kermavaahtoa JA mansikoita. <3 Joo sillon ei karpata.

 3. Semi says: Vastaa

  Mistä sä tommosia ostit? Terkuin nimimerkki ”Pakko ehkä kokeilla”

  1. Näytteenä tuli töihin. 🙂 Mutta eiköhän näitä saa ainakin suuremmista marketeista.

 4. Hapsi says: Vastaa

  Miksi et leivo itse jotain karrpikakkua/pullaa? Nettihan on reseptejä täynnä :P… Jos on laiska sitten tietty ei onnistu :D.

  1. Joo siis mun ei tarvitse kotona syödä mitään tällaisia, eli en rupea myöskään mitään leipomaan (oon myös laiska)! 😀 Mut joo, onhan noita tosiaan netissä vaikka ja kuinka paljon.

 5. Musta tämmöset terveellisemmät herkut on vähän huijausta. Mässyä silloin, jos mässyä mielii. Tai mun on tietty helppo sanoo, kun en sillee oo mikään karkkihiiri, vaan sen pullan voi syyä sillon kun sen haluaa.

Vastaa