Onnelliset omenat

Olen töissä oppinut hyvän omenamehun makuun. Silloin tällöin jääkaappiimme, jossa normaalisti kasvustojaan levittää homeiset juustot ja puoliksi juodut terveyslimut, ilmestyy Hakosen puutarhan omenamehua. Ja näin onnellisesti kävi taas.

Kyse on siis omenamehusta, joka tässä läpinäkyvässä muovitörpössä näyttää ihan, no, pissalta, mutta maistuu oikein makoisalta. Tämän rinnalla kaupan omenamehut kummasti kalpenevat. Tähän purkkiin on uponnut 2 kg omenoita! Hakosen puutarhalla jokainen lajike poimitaan talteen silloin, kun omenat ovat kypsyneet sopiviksi ja tämä tapahtuu lajike lajikkeelta, eikä mehuja mennä sekoittelemaan keskenään. Kun mehu pakataan, jokaiseen pakkaukseen lyödään leima, joka kertoo lajikkeesta ja koska mehu on puristettu. Tämä kuvassa näkyvä mehu sisältää siis lajiketta nimeltä V-KUULAS ja mehu on puristettu 24.8.2011. Hakosen tila sijaitsee Karjalohjalla, mutta kyllä näitä muualtakin saa, esim. Eat&Joysta. Ymmärtääkseni tämän kalliimpaa (9,90 e/1,2 litraa) omenamehua Suomesta on hyvin vaikeaa löytää, mutta no, hei, elämä on…ja parhaimmat omenat on!

Muita omenamehun ystäviä? Maksaisitteko tai maksatteko hyvästä mehusta näin paljon?

13 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Tropicin omenamehu <3

 2. TBone says: Vastaa

  V kuulas …

  Tyyriit on mehut, täytyy olla hyvää. Tosin Eat&Joylla hinnoissa on melkoisesti Helsinki-lisää.

 3. Luulis lundenäärillä olevan varaa!

 4. TBone says: Vastaa

  Jospa onnettomien omppujen mehu ois halvempaa? 🙁

 5. Nina says: Vastaa

  Siis hetkinen, onhan tämä nyt tiiviste? 😀

 6. Ruu says: Vastaa

  miten ne tietää että ne kaikki omenat oli onnellisia 🙂 Aika hintavaa, mutta kai se on hintansä arvoistakin sitten.

 7. Anonymous says: Vastaa

  heips, lueskelin tässä sun blogia ja näin kuvan zooplussasivustasi ja ihmettelin että miksi käytät sitä englanninkielistä? ja sanoit jopa että vain 100 euron ostoksiin saa ilmaiset postikulut? tässä on suomenkielinen sivu: http://www.zooplus.fi/ eikä tarvi kuin 39euron ostokset ja saa maksuttomat postikulut 🙂

  lisäksi, kai tiedät ettei applawsin märkäruokiin ole lisätty vitamiineja, ja että se on ns. ”täyteruokaa”, en muista virallista sanaa, eli kai annat ruuan lisäksi esim multicattia? 🙂

 8. Anonyymi: En tiennyt! Tai siis, ymmärsin, että siinä nimenomaan ON tarvittavat vitamiinit! Lisäksi kyllä syötän esim. sitä Animondaa, ymmärtääkseni siinä ainakin pitäis olla…ja naksuja. Pitää vielä tutkia!

  Olen tilannut myös tuolta Suomen Zooplussan sivuilta, mutta käytän lähinnä engl.kielistä, koska siellä on ollu paremmat tarjoukset. Siellä on siis tämä ilmaisten kuljetusten raja 100 euroa, tuolta Suomen sivujen kautta 39 euroa. Tilaan siis joka tapauksessa aina tuon yli satasen satsin kerrallaan.

 9. …noissa Applawsin purkkiruuissa ei ainakaan ole joo lisättyjä vitamiineja, pusseista ei sanota vitamiinien suhteen mitään. Ehkei sit niissäkään oo. 🙁 Höh. Kiitos kun vinkkasit.

  Sen sijaan Applawsin naksuissa näyttäis olevan lisättyjä vitskuja:

  A-vitamiini 12000 IU/kg, D3-vitamiini 1200 IU/kg, E-vitamiini (A-tokoferoli) 600mg/kg

  Ei vaan hajuakaan, saako Reiska noista naksuista tarpeeks vitamiineja!?! Pääasiassa kuitenkin syö märkäruokaa. Ja entäs sitten se tauriini?

 10. Nina: Ei ole tiiviste, vaan ihan valmista mehua. Tosin mulle mehut on aina liian vahvoja, joten lisään vettä kuitenkin.

 11. Ruu says: Vastaa

  jos se ei ole tiivistettä, niin vastaus on, ei en ikinä raaskisi maksaa siitä noin paljon, mutta olen muutenkin pihi pas..ainen 🙂

 12. Elisa says: Vastaa

  Muistan aina isoäitini tekemän omenamehun, oman pihan puista tietty ja lajike tuo tuttu Valkea Kuulas 🙂 Hilloja mamma jaksaa vielä pakertaa mutta mehuja ei enää, juurikin tuon ”huonon” työ-tulos-suhteen takia. Omenoita kun menee kiloittain juurikin muutamaan litraan, vaikka mamma säästäväisenä aina käyttää viimeisetkin tipat hyödyksi.

 13. Tämä mehu kyllä maistuu aivan erilaiselta kuin kaupan ”normimehut”. Mutta en itsekään maksaisi mehusta noin hurjasti, joku raja. Tropicanaa ostetaan ja sekin on suht kallista.

  Ja voi että mulla on ikävä OMENAHILLOA! Koskakohan olen viimeks sellaista syönyt, varmaan jossain Mäkkärin piirakan välissä?! 😀

Vastaa