Lastenvaunutilitys

Oman blogin ehdottomasti parhaimpia puolia on se, että pääsee valittamaan. Ja jos hyvin käy, saa myös lukijoiltaan tukea! Katsotaanpa, miten käy tällä kertaa.

Mä kävin tän vaunushown oikeestaan rankemmin viime talvena, koska silloin meni tosissaan hermot. Tässä samassa rappukäytävässä asuvat perheelliset ihmiset kun jättävät lastenvaunujaan tuonne jo tarpeeksi ahtaaseen tilaan ulko-oven viereen. Pahimmassa tapauksessa siinä on kahdet vaunut vierekkäin, jotka sitten tukkivat osan käytävästä ja kaiken huipuksi on kehdattu jättää yhdet myös aivan meidän oven eteen. Noh, olen käynyt erinäisiä palosammutuskursseja, joihin sisältyvän teoriaosuuden olen sisäistänyt ehkä turhankin suurella vakavuudella. Totuus kun on se, että Suomen lain mukaan mitään tällaista helposti syttyvää materiaalia ei saa jättää rappukäytäviin. Tämä helposti syttyvä materiaali sisältää myös lastenvaunut. Ja kun etenkin talvisin rappukäytävä on ängetty täyteen näitä saatanan kärryjä, niin minähän hermostun.

Viime talvena näitä vaunuja hetken vihaisesti tuijoteltuani otin yhteyttä isännöitsijään, ja pyysin häneltä toimia asian suhteen ja hän lupasi tehdä asialle jotain. Lisäksi vajosin niin säälittävän alas, että jätin vaunuihin lappuja, joissa pyysin vaunujen omistajia tajuamaan asian vakavuuden. No hyödyttikö mikään näistä toimenpiteistäni? Eipä oikeastaan. Paitsi että isännöitsijä laittoi asiasta lapun rappukäytävän ilmoitustaululle ja on siinä siis yhä edelleen. Vielä kun joku tottelisi. Viime talvena rappukäytävässä OIKEASTI sytytettiin jotain palamaan, nimittäin ulko-ovi. Jos rappukäytävässä olisi tällä nimenomaisella hetkellä ollut lastenvaunut, ne olisivat satavarmasti saaneet saman kohtalon, ”vähän” suuremmalla savumäärällä vaan.

Minua äkämystyttää, koska satun asumaan ekassa kerroksessa ja noiden helevetin kärryjen vieressä (eipä sillä, etteikö se savu leviäis joka kerrokseen). Tuhopolttoja tehdään Suomessa todella paljon ja ne kohdistuvat juurikin tällaisiin helppoihin kohteisiin. En tosiaankaan halua rappukäytävään ja sitä kautta meidän asuntoomme valtavaa määrää savua, etenkin kun meillä on täällä päivisin ötökkä, joka ei osaa tarpeen tullen peittää ulko-ovenalusrakoa ja avata ikkunoita. Jos lastenvaunut syttyvät tuleen, tulos on järkyttävä määrä vaarallista, tappavaa savua. Eihän se itse tuli mitään heti tapa, mutta siitä aiheutuva savu kyllä tappaa. Joten kysyn vaan: MITEN IHMISET VOIVAT OLLA NIIN TYHMIÄ JA VÄLINPITÄMÄTTÖMIÄ? Kyse on Suomen laista, eikä kenenkään mäkättävän Kissaämmän henkilökohtaisesta mielipiteestä!

Räyhäsin asiasta vuosi sitten myös Facebookissa (tietenkin!) ja ylivoimaisesti yleisin kommentti tähän oli: ”Älä nipota! Itsekin joudun jättämään vaunut rappukäytäväämme, koska en jaksa raahata niitä ylös asuntoomme likaisina!” Ja minä kysyn vaan: miksi sitten hommasit lapsia, jos et jaksa huolehtia niihin liittyvistä rojuista? Mielestäni tämä ei ole mikään syy jättää kamojaan ympäri yleisiä tiloja. En minäkään jätä omaisuuttani rappukäytävään muiden tielle, miksi lastenvaunut muka olisi sallittua sinne jättää? Jos ei kamat mahdu omaan asuntoon, niin olisi ehkä syytä muuttaa hieman suurempaan, tai kenties harkita omakotitaloa? Ja sitten viimeisenä tulee tietenkin tämä perus: ”Sinä et voi ymmärtää, kun sinulla ei ole lapsia.” Antakaa mun kaikki taas kestää.

Kommentoikaa!

50 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Kerron tässä ensin muutaman faktan itsestäni:

  a) minulla on lapsi
  b) lapsi matkustaa vaunuissa
  c) meillä ei ole hissiä
  d) asumme ahtaasti kaksiossa

  Ja olen niin totaalisen samaa mieltä kanssasi! En ymmärrä mikä siinä on niin ylimaallisen vaikeaa saada ne vaunut laitettua sinne omaan asuntoon tai sitten vaikka johonkin varastoon, jos ei sitten millään jaksa raahata niitä rappuja ylös… Joten kyse ei ole siitä, ettetkö tosiaan ymmärtäisi mitään, koska sinulla ei ole lapsia.. Ymmärrät. Tai sitten minä olen jäänyt paitsi jostain kummallisesta äiti-kultista, jossa on pakko jättää vaunut rappukäytävään. Nämä vanhemmat, jotka jättää ne vaunut sinne rappuun, eivät ehkä ymmärrä, että siihen myrkkysavuun voi kuolla, jopa se oma kullannuppu eikä vaan se alakerran ankea täti, joka valittaa niistä vaunuista. Se miten sen niiden vanhempien ymmärryksen saisi laajenemaan, niin sitä en ole vielä keksinyt. Tosin jos yrittäisi viestiä, että kun rahtaa vaunuja rappuja pitkin sinne omaan asuntoon kasvaa joku muukin kuin läskimaha, eh?

  No joo, oikeasti ihan tosi hyvä kirjoitus ja niin asiaa.

  Terveisin
  Erään palomiehen tytär

  1. Kiitos kommentista, tämä tuli tarpeeseen!

   Meidän talossa on hissi, joten ainakaan pienempiä vaunuja ei tarvitse raahata portaita pitkin. Mutta ymmärtääkseni kaikki vaunut kuitenkin saa myös kasaan? Ymmärrän, että se on varmasti raivostuttavaa niiden kanssa väkertää, mutta sen ei silti pitäisi olla tarpeeksi painava syy rikkoa lakia tai muutenkaan jättää niitä muiden tielle.

   Lisäksi tosiaan tilaa rappukäytävän oven edessä on vähän, ja kaksi vaunua tukkivat jo suuren osan kulkutiestä. Tämä ei välttämättä ole hyvä juttu, jos esim. tarvitaan paareja tmv. pelastustoimenpiteitä.

 2. Anonymous says: Vastaa

  Sorry, tuli kahteen kertaan..:)

  1. Huomasin, poistin toisen! 😀

 3. tiina says: Vastaa

  Olet kyllä aivan oikeassa. Mikä ihme se on kun se lapsen saaminen tuntuu pistävän joillakin (ennen ehkä ihan järjissäänkin olleen) pään niin sekaisin että ei ymmärrä mistään mitään, ja kaikki on vaan kiinni siitä että muut ”eivät ymmärrä kun heillä ei ole lapsia”.. Huoh. Tuon paloturvallisuuden lisäksi tosiaan saattaa itku tulla joku päivä kun ensiaputaitoiset ihmiset olisivat tulossa auttamaan välineineen/paareineen jotakuta sairaskohtauksen kourissa olevaa…

  1. Niin, asioiden pitää sattua ensin omalle kohdalle, että niistä jotain oppii. Näinhän se valitettavan usein on.

   Inhoan muutenkin tuota ”sä et vaan voi ymmärtää, kun sulla ei ole lapsia.” Jos joskus lapsia tulen saamaan, tiedän varmasti jo nyt, että niiden kamat EIVÄT loju muiden ihmisten tiellä!

 4. Nina says: Vastaa

  Täytyy sanoa että ei ole kokemusta, ei omista eikä muiden vaunuista, mutta koska minua vituttaa kaikenlainen sääntöjen saati lakien rikkominen ihan vain välinpitämättömyyden vuoksi, olen samaa mieltä. Vahvasti. Respect.

  Voisin kirjoittaa omaan blogiini vaikkapa siitä kuinka taloyhtiömme URPOT asukkaat eivät osaa täyttää jäteastioita oikein, vaan änkeävät jätehuoneen kaksi ensimmäistä astiaa niin täyteen että kansi sojottaa suoraan kohti taivasta. Niitä astioita kun on vaivaiset kymmenen, mutta helevetti kun saattaisi joutua kävelemään muutaman metrin enemmän. Tai se kun kielloista huolimatta jätehuoneeseen tuodaan pesukoneista ja trampoliineista lähtien kaikki irtopaska mitä kämpästä löytyy. Ja sitten ihmetellään kun vuokra nousee. Voi perse.

  Huh, kylläpä helpotti.

  1. Nina says: Vastaa

   Kiitos aja anteeksi. 😀

  2. No, onneksi mä olen kohta muuttamassa täältä pois, ehkä tulevassa rappukäytävässä totellaan sääntöjä? 😀 Joo, varmasti…

   Ja kiitos kun avauduit! 😀 Ihmiset on kusipäitä.

  3. Nina says: Vastaa

   T tilittää täällä mulle kuinka se luki tämän tekstin ja nyt sitäkin alkoi vituttaa lastenrattaat rappukäytävässä. Ja nyt se huutaa sitä kuinka vielä enemmän vituttaa lastenrattaat ja rääkyvät lapset ruokakaupoissa. Aika mielenkiintoista monolgia vetää tuossa 😀

  4. LOL. Jos mä oisin blogannu vuos sitte ja kirjottanu tän postauksen vuos sitten, niin tässä ois ollut HUOMATTAVASTI enemmän raivoa mukana, kuin mitä nyt. 😀 Enää mua ei enää niin hirveesti kiinnosta, koska kohtahan tästä tosiaan muutetaan. Mut jos tulevassa talossa on sama homma, niin VOI PERKELE. 😀

 5. Ruu says: Vastaa

  vaunut, pulkat, lasten fillarit, hemmetti meillä on ulkovarasto muille ja hissi toisille, ja silti noita kaikkia välillä löytyy tuolta käytävästä, ja pistää vihaksi. Alan olla vanha niuho 😀

  1. Niinpä, tunnen itseni ihan mummoksi.

 6. Hanna says: Vastaa

  Aamen. Oisin niin hyvin ite voinut kirjoittaa tämän kirjoituksen. Pirun vaunut! Ja joo, kun en itse ole hankkinut lapsia niin miksi mun pitää olla osana kantamassa toisen vastuuta omasta valinnastaan? Siis jos noi syttyy palamaan niin miksi se on multa pois, itse en niitä siihen jättäisi.

  1. Niin, paitsi että jos jotain oikeasti tapahtuu, se voi hyvinkin olla just sulta pois.

 7. Aamen, ei muuta sanottavaa!
  Tai on sittenkin: Hitto, että mä alan nähdä punaista aina, kun luen/kuulen jostain tuon fraasin ”et sä voi ymmärtää, kun sulla ei ole lapsia” !!
  Helvetti, jos se tarkoittaa sitä, että unohtaa täysin käytöstavat ja muiden ihmisten huomioimisen, niin jälleen yksi syy tulee listaan, miksi en aio koskaan hankkia lapsia !!
  Ärr ja murr!!
  Onneksi täällä meijän talossa ei voi rappukäytävään tavaroita jättää, kun käytävät ovat ahtaita ja ulko-oven vieressä olevassa syvennyksessä menee ovi kellariin, niin senkään eteen ei saa jättää mitään :p.

  1. Ihmiset yleisesti ottaen ovat laiskoja, välinpitämättömiä ja omaan napaansa tuijottelijoita. Tämän huomaa viimeistään sitten, kun siirtyy kunnolla työelämään. 😀

   Ja on täälläkin pirun ahdasta, mutta silti jätetään. Supermurr.

 8. LauraL says: Vastaa

  Aika urpoo porukkaa, jos ei tajua, kun kerta olet ihan niihin vaunuihinkin lappuja jätellyt. Tossa pitäis olla joku sakotus, jos ei muuten tajua. Ja just toi, että meneehän(?) ne vaunut/rattaat kasaan ja raapottaa niitä ja muksu(j)a joko rapuissa tai hississä ja laittaa sen muksun niihin vaunuhin vasta ala-ovella.

  ”…en jaksa raahata niitä…” 😀 lapselliset on niin lapsellisia tai tyhmyyttähän toi on kun ei muita ajattele kuin itteensä.

  Mä en varmaan edes uskaltais jättää vaunuja tolleen kun pelkäisin että joku vie ne. Vaikka mitäpä mä lapseton urpo mistään mitään tiedän 🙂

  1. No eihän tuo ole mistään muusta kuin laiskuudesta/saamattomuudesta kiinni. Eli ei tosiaankaan mikään pätevä syy.

   Tosin eipä toi nyt kovin kummosesti isännöitsijältäkään ole toimittu, ihan kun kukaan noita ilmoituksia lukis saati välittäis…

 9. Elisa says: Vastaa

  Kaverinikin asuu kaksiossa muksunsa kanssa ja on herraisä vielä yksinhuoltaja, ja silti rattaat löytävät tiensä joka ulkoilureissun jälkeen tietenkin omaan kämppään. Jos ne on likaiset, niin ne voi viedä ihan kylppäriin ja huuhdella renkaat tai muuta radikaalia.

  Joissakin uudemmissa taloissa on pyörävarastoissa erikseen paikkoja lastenvaunuille, joka on tietty hyvä juttu sillä sitten nämä laiskat rappuunjättäjät voisivat ehkä pitää niitä siellä. Mä en uskaltais (eikä tuo kaverinikaan) jättää vaunuja rappuun kun pelkäisin et joku varastaisi ne, siis noihan on myydessäkin sadan euron tai yli arvoiset jos on hyvin pidetyt! Esim. noista kuvan vaunuista sais helposti sen, ainakin mitä kuvasta näkee kuntoa.

  Yleensäkin tää kerrostaloelämä on vähän vaikeeta jos sattuu yksikin välinpitämätön (tai vaihtoehtoisesti kyttääjä) asukas taloon. Entisessä taloyhtiössä joku teini piti joka viikonloppu parit rappukäytäväbileet ja muutaman kerran löytyi kaljapullo rikottuna sieltä samaisesta rappukäytävästä… How nice. Kivasti löytyi myös niitä ”hei tullaan aamuneljältä baarista ja aletaan popittaan täysii”-tyyppejä. Onneks nykyään on rauhallisempaa, ainoa häiriö on koiran haukku kerran viikossa ja lähes jokaöinen naapurien äänekäs seksielämä 😀

  1. Kyttääjä ilmoittautuu o_ ! 😀 (Nojoo, en mä oikeesti hirveesti kyttää…)

 10. Miia says: Vastaa

  Voihan video. Et arvaa mitä meidän rappukäytävässä on mun ja naapurin oven välisessä tilassa?!

  1. Oh no, arvaan. 🙁

 11. Emppu says: Vastaa

  Lastenrattaista puheen ollen… olin yks päivä kirppiksel ja siel sit tuli mun perässä sellanen elämäänsä kyllästyneen näkönen n. 30-kymppinen nyrpeen näkönen äiti rattaittensa/vaunujensa minkä lie kans… Kun jäin siin ahtaassa välissä jotain kattomaan, ni sielt tuli takaa sellasia huokasuja ja kröhimisiä,et hohhoijaa.. suunnilleen, et eksä nyt nää, et MINÄ JA MUN RATTAAT ollaan nyt tääl, muut pois tieltä.. Alko niin paljon ärsyttää sen nyrpee naama,et jäin aina oikee tahallee siihe etee tutkimaa aarteita 😀 Tiedän, lapsellista, mut en voinu vastustaa kiusaust.

  Ja toinen tällä samasella kirppisreissulla ärsyttäny asia oli se,et jouduin kuuntelee puol tuntii jonku kakaran tekoitkuhuutoo… Jos sä oot kirpparil ja lapsi saa tollasen kohtauksen,ni eikö vois ajatella muita ja lähtee menee sielt!! Aaaaargh!

  Pistää sapettaa tälläset.

  Terkuin, Emppu

  1. Haha, mahtavaa, niin sitä pitää!

   Mut voiko muka olla niin, ettei kukaan ole eri mieltä tästä tai viitsi/uskalla valittaa siitä että minä valitan? Vai onko blogini lukijat vaan yksinkertaisesti niin älyttömän VIKSUJA? <3 No sehän on selvä! Mut kyl mä nyt edes yhtä ”hanki elämä” -kommenttia odotin…

  2. Anonymous says: Vastaa

   Vanha päivitys, mutta pakko tähän viestiin kommentoida.
   Nuo lapsten itkupotkuraivarit kaupassa, on sellaisia, että niitä olen itse ennen lapsia kestänyt vaivatta, se on minun elämästä vain hetki. (vanhemmille se on suurempi hetki).. Ja sen jälkeen, kun omia lapsia sain, en voi kun myötätuntoisesti katsoa niitä väsyneitä rääkyviä kakaroita kuuntelevia vanhempia.
   Sehän on sellainen asia, että ei niitä lapsia voi kotona pitää koko elämäänsä, etteivät kanssaihmiset joudu ehkä kuuntelemaan hetkeä, jonkun lapsen karjumista. (se on oikeasti vain se hetki, ja on helpompi lähteä itse toiseen kauppaan tai mennä vähän etäämmälle tästä äänisaasteen tuottajasta, jos ei kestä kuunnella)

   Jos sinä joka kerta viet sen muksun pois kaupasta kun se vähän äännähtää, niin kyllähän se äännähtää sitten vähän enemmän seuraavalla kerralla, kun hoksaa, että se on oiva keino lopettaa äiskän kauppareissu. Ja jonkunhan ne ostokset on tehtävä, vaikka sitten se rääkyvä tenava kainalossa.

   Tuollainen ”lapset v*ttuun” asenne julkisilta paikoilta, saa nykyään lähinnä hymähtämään. Tämä on sellainen asia, johon oikeasti pätee se:”odota ku sinulla on omia lapsia”. Kyllähän se minäkin ajattelin, että meidän lapsi ei sitten ikinä kaupassa räävy, vaan kyllähän ne omatkin tenavat on muuan kerran polla punaisena kirkunut kaupassa ja ostokset on tehty loppuun. (ei millään viitsisi jättää täysiä kärryjä kassaneitien tyhjennetteväksi).
   Niissä kun valitettavasti ei ole vielä äänenvaimenninta.

   Että pikkaisen kärsivällisyyttä myös lapsettomillekkin, ei niitä lapsia sinne kauppaan kettuillakseen raahata rääkymään, ja siinäpä ne kun muutaman kerran saavat kirkua, eikä siihen reagoida äkkiä viemällä ulos kaupasta (tai vaihtoehtoisesti lahjota), oppivat, että siellä kaupassa on aivan turha nostaa meteliä, kun se ei siihen lapsen mieleiseen lopputulokseen päädy, vaan tehdään niinkuin oli alunperinkin tarkoitus tehdä, ja tehdään ostokset 😉

  3. Joo, mä uskon tän kyllä täysin, enkä katso kaupassa (tai muuallakaan) lapsia ja niiden omistajia pahalla silmällä. En pidä huutavista lapsista, mutta sellaisihan ne ovat ja se on ymmärrettävää. Eri asia on sitten tilaisuudet, joista lapsia on pyydetty pysymään poissa, mutta niitä silti sinne väkisin viedään…ei mennä siihen.

 12. Oon ihmetellyt näitä lastenvaunujuttuja siksi, että miksi kukaan ylipäänsä jättää ne vaunut rappukäytävään? En minä jättäisi, kun yleensähän ne vaunut on kalliita, jokuhan voi viedä siitä mukanaan. Siis vaikkei taloon pääsisi kuin avaimella sisälle, niin joku vieras esim. Mitä itse oon nähnyt, niin pyörävarastossa on tilaa tai sitten tosiaan vaan ne rattaat kasaan ja ylös, jos mitään tilaa ei ole. Tajuaisin sen, että paloturvallisuudesta tietämättä jätetään vaunut, mutta kun kerran siitäkin on infottu, niin en tajua.

  Ja hei, ihmettelen, ettei kukaan oo täällä vielä puolustanut vaunuja 😉

  1. No sitä minäkin ihmettelen, ei ne enää kehtaa! 😀

   Ja vaikka ei tietäiskään paloturvallisuudesta tai vaunut ei ois rahallisesti arvokkaat, niin erityisesti jos tilaa on vähän ja ne jätetään selkeesti muiden tielle, niin…sitä en ymmärrä. Luulis, että joku järki jossain vaiheessa puskis esiin. Mut ei.

 13. nea says: Vastaa

  Meidän talossa asuu vaan vanhuksia ja hyvin käyttäytyviä nuoria ihmisiä (ja käsittämätön määrä chihuahuoita!), joskus kuuluu vaimeaa vauvan itkua mutta epäilen sitä peiteoperaatioksi kun missään ei näy rattaita..? Otaniemessä oli raput täynnä kiesejä ja ne ärsytti mua kauheasti vaikka siellä oli tilavat raput, joku niissä rattaissa on 😀 Mutta mäkin olen tällainen lapseton elämästä mitään tietämätön porvari ;}

  1. Otaniemessä? Opiskelijakämpissäkö? Höh, opiskelisivat, eivätkä vauvoja hommais! 😀

  2. Ja joo, siltä varalta, että äitejä tänne eksyy: vauvoja ei suinkaan HOMMATA, niitä SAADAAN! JOS SAADAAN.

 14. Niina says: Vastaa

  Eikö niitä vaunuja saa kasaan? Vai eikö vaan jakseta nähdä sen verran vaivaa? Tämähän on jo verrattavissa siihen koirankakka-asiaan: jos hankit lemmikin, niin sitoudut pitämään siitä huolta ja keräämään ne kakit pois kadulta. Sama asia vauvojen kanssa: rojut pois muiden tieltä.

  Meidän talossa lastenrattaa ovat ilmeisen yleinen trendi. Tosin rappukäytävä on muutenkin iso, joten kyllä ne sinne mahtuvatkin. En ole jaksanut asiasta metakkaa nostaa (vaikka varmaan vituillaakseen pitäisikin, hohoo), koska asia ei minua häiritse. Mutta huh huh, jos olet asiasta valittanut, niin miten ne rattaat vieläkin löytävät tiensä rappuun? Eivätkö äidit osaa lukea? 😀

  1. Eivät vaan välitä. 😛

 15. nea says: Vastaa

  Joo kun kato lapsella saa automaattisesti kaksi vuotta lisää asumisaikaa 😀 Latokasken opiskelijarivareissa asu sellasia, joiden vanhimmat pääs jo ripille, ja samalla rakennutettiin omakotitaloa viereen xD

  1. No niinpä tietty. 😛

 16. Donna says: Vastaa

  Oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa! Itellä on pieniä sisaruksia isän luona ja siellä aina jätetään vaunut joko pyörävarastoon tai tuodaan sisälle. Ei se vaunujen putsaus voi olla niin vaikeeta että jollain paperilla vetäis ylimääräset mudat pois ja vaikka laittais kasaan. Kerrostalossa kun ei voi asua just niinkun ite haluis, pitää ajatella muita ja todellakin noudattaa niitä lakeja ja säädöksiä.

  ♥ Donna / http://andrevei.blogspot.com/

  1. No näin just. Ja jos tällainen on liian vaikeeta, niin tosiaan, omakotitaloon/rivitaloon vaan, saa rauhassa levitellä kamojaan…

 17. Anonymous says: Vastaa

  Haha. sinuna antaisin kunnon opetuksen, eli sinuna ottaisin vaunut omaan kotiisi päiväksi tai kahdeksi, saisivatpahan opetuksen, tai kiikuta raattaat ulos jos vituttaa toivottavasti ymmärtävät tämän jälkeen ottaa rattaat koteihinsa.

  1. Anonyymi #1 000 001 says: Vastaa

   Tai jos se tila nyt sattuisi joskus olemaan tyhjänä niin vie siihen vaikka oma polkupyörä ja blokkaa vaunut sillä. Olis jännä tietää mihin vaunut sitten päätyis… 😀

  2. Hmm, ei yhtään huono ehdotus…vuosi sitten itse asiassa harkitsin rattaiden heittämistä pihalle.

 18. Anonymous says: Vastaa

  Meinasin ehdottaa ihan samaa että kaappaa ne vaunut päiväksi tai pariksi omaan kämppääsi niin eiköhän sen jälkeen löydä oikeaan asuntoon! =D -Ciara

  1. Niin tai sitten saan syytteen varkaudesta tai toisen omaisuuteen kajoamisesta. 😀

  2. Anonymous says: Vastaa

   elä jää kiinni

 19. Mulle tuli kans ekana mieleen, että kippaa ne rattaat pihalle 😀 Siinä on tietty vaan riski, että ne varastetaan, mutta niinhän se on sisälläkin.

  1. En ehkä jaksa alkaa enää rettelöimään tässä rappukäytävässä, katotaan sit seuraavan kohdalla asiaa uudestaan. 😀

  2. Anonymous says: Vastaa

   Kiinnostaa tietää miten asian laita nyt on? Ovatko rattaat hävinneet rappukäytävästä vai oletkohan jo itse muuttanut pois?

   Yksi keino on ahdistella isännöitsijää niin kauan, että hän oikeasti hoitaa asian. Hänellehän se kuuluu. Esimerkiksi niin, että hän jakaa/lähettää jokaiseen asuntoon lapun, jossa uhataan kantaa lastenvaunut pois taloyhtiön toimesta. Ja sen voisi toteuttaa esimerkiksi sitten huoltoyhtiön edustaja. Ensimmäisellä kerralla vaunut pihalle ja seuraavalla kerralla kaatopaikalle. Ja olisi muuten ihan lainmukaista.

   Terveisin,

   Eräs joka ymmärtää asian vaaran.

  3. Siellä rapussa ne edelleenkin on. 🙂 Kaksin kappalein.

 20. Perrrkkele. Nimittäin vaikka asutaan aika pienessä taloyhtiössä, ja suurin osa asukkaista on vanhempia ihmisiä, niin vaan on tännekin punkenut muutama yh kaikkien rattaidensa kanssa. Yhdellä on kahdet eri rattaat, kuulemma ”kurakelejä” ja siistejä kelejä varten. Wtf.

  Täälläkin taloyhtiökin on uhannut tyhjentää rappukäytävän vaunuista, jos ne eivät ole hävinneet päivämäärään x mennessä.. No, kyllähän ne hävisi, sen yhden päivän ajaksi §#%&?!! Taloyhtiön pj asuu naapurissamme, ja on yrittänyt omalta osaltaan saada näitä vaunuihmisiä kuriin vaunujensa kera, mutta tuloksetta…

  Terveisin,
  lapseton opiskelija-akka joka ei ymmärrä lapsiperheraukkoja

  1. Niinno näpsäkkää toki säilyttää niitä kuravaunuja alhaalla oven vieressä, ei tartte roudata kun se lapsi alas. MUTTA EI SEN PITÄISI MENNÄ NIIN.

   Onneksi meillä nykyään lastenvaunuvarasto, jota jopa käytetään.

Vastaa