Koiran pissityksestä

En ole aiemmin (siis ennen Rosaa) ajatellut, että aiheesta nimeltä koiran ulos vieminen tarpeilleen saadaan aikaan niin paljon eri näkemyksiä ja kinaa ja pahaa mieltä. Arabianranta kyllä avarsi tässäkin. Talvisin ketään ei kiinnosta, mihin koira pissaa tai kakkaa, mutta annas olla kun tulee kesä, KAIKKIA KIINNOSTAA. Avauduin tästä pienesti blogissani viime kesänä, täällä. Mutta nyt on taas myrskynmerkit ilmassa, etenkin omassa taloyhtiössä.

Meidän taloyhtiöllähän on oikein siisti sisäpiha, jossa nurmikkoaluetta aika paljonkin. Vien joskus Rosan sinne nurtsille pyörimään, helteellä varjoalueet ovat kivoja ja Rosa rakastaa maassa kierimistä. En kyllä anna sen pissata saati kakata, ne hommat hoidetaan muualla. Nyt vaan kysymys kuuluu, että missä se enää on sallittua?

Töiden jälkeen vien Rosan aina pikapissalle kadun puoleiselle nurtsialueelle, enkä itse näe siinä mitään pahaa (pidemmälle, ”kakkalenkille” mennään vähän myöhemmin, sapuskan jälkeen). Nyt taloyhtiömme uudesta asukastiedotteesta selvisi, että juuri näille nurtsialueille on toivottu koirankieltokylttejä. Siis niinku mitä ihmettä! Tällä kyseisellä kadulla asuu todella paljon koiria, mihin hemmettiin ne sitten pissaisivat jos eivät noille nurmikoille? En edes ehtisi Rosan kanssa pidemmälle kun pissa jo lentäisi!

Kieltokylttiaikomus ei ollut kuitenkaan mennyt läpi, koska kuulemma kylttejä ei kuitenkaan toteltaisi. No siis ylläri! Koko Arabianranta on täynnä pieniä nurmikkoalueita ja ohhoh, koirat tekevät tarpeensa ulos. Eli pissaavat nurmikolle ja kakkaavat tietenkin välillä myös. Pissaa ei voi kerätä pois, kakat kyllä voi ja pitääkin. Mitä pahaa on pissaamisessa? (Tai kakkaamisessa, kun ne kuitenkin siivotaan pois?) Asiasta on ollut nyt kiivasta keskustelua taloyhtiön FB-sivuilla, mutta en ole saanut tähän oikein mitään vastausta. Ehkä sitä parhaillaan pohditaan.

Kertokaa te varmasti tässäkin asiassa viisaammat lukijani, MISSÄ KOIRA SAA NYKYÄÄN PISSATA?

P.S. Huomaan, että etenkin tyttökoiran kanssa on vähän vaikeeta. Ne kun eivät nosta jalkaa vaan pissaavat ”kakkausasennossa”. Ja kun en pissaamisen jälkeen tietenkään mene hakemaan mitään muovipussi kourassa, saan usein ihmetteleviä katseita. Tekee aina mieli sanoa ilkeämmin tuijotteleville, että ”se vaan pissas!” Mutta näköjään sekin on tuomittavaa toimintaa…

43 Comment

 1. Veera says: Vastaa

  Huh en ole toviin joutunut pohtimaan tätä asiaa. Asun itse alueella missä on metsää talojen välissä. Olen kuitenkin kerran asunut alueella missä naapurin papat ja kaduntallaajat jaksoivat jatkuvasti puuttua koirieni tarpeisiin. En oikein ymmärtänyt sillon tätä kakan keräys kulttuuria ja millon sitä unohtu pussit kotiin ja millon sitä mielummin jäi kiistelemään tökeröiden ihmisten kanssa. Olen onnistunut riitelemään koiran kakasta yhden jos toisen ihmisen kanssa. Tietysti on ikävää jos vahinko sattuu huonoon paikkaan ja pussia ei ole, mutta on aika epäinhimillästä kuitenkin vaatia ketään käsin kuljettaa paskaa muualle. Noh jokatapauksessa mun mielestä kakka saati pissa ei oo niin kovin vakava juttu, kyllä sitä tänne suomen maahan mahtuu! On kuitenkin parempi että minun kaltainen kakan suojelija ei asu ihan missään ytimessä.

  1. Tällaisella Arabianrannan kaltaisella asuinalueella on kyllä ihan kiva että kaikki keräis koiriensa kakat, ja tehdään niin todellakin itsekin. Tasan kerran mulle käynyt niin, että oli vaan 1 pussi mukana ja Rosahan se kakkaskin kaks kertaa. Kyllä tietenkin tuollaistakin sattuu, mutta pääasiassa ne kakat kyllä pitäis kerätä. Tuota nurtsialueelle pissaamista en vaan tajua, miksi se pitäisi kieltää. Talojen seiniin kuseskelu (etenkin liiketilojen ollessa kyseessä) on tietenkin vähän nou-nou.

  2. Veera says: Vastaa

   Kommenttini oli hieman pilke silmäkulmassa kirjoitettu, heh kyllä tietysti ymmärrän että kakat kerätään hyvin hoidetuilta alueilta. Näitä turhia kakkapoliiseja vaan sattuu olemaan jotka vaatii pusikoistakin keräämään 🙂 Olen itse joskus tehnyt väärin mutta olen myös saanut osakseni hyvin epäasiallista kohtelua. Ikuinen maalainen kuittaa! 😉

  3. Joo, en ottanutkaan sitä mitenkään muuten! 🙂 Välillä tosin olen itsekin vähän ”kakkapoliisi”, joskaan en kyllä koskaan mitään sano, jos nään, että selkeesti joku ei kerää koskaan niitä kakkoja…

 2. Mäkin välillä mietin, mihin uskallan antaa pikkuhaukkuni pissiä! Meidän talon yläpihalla koiran käyttäminen asioillaan on ”ehdottomasti kielletty” joten en voi mennä siitä ovesta koiran kanssa ulos, ei se osaa pidättää niin kauan, että ehdittäis johonkin ”sallitulle alueelle”! Iloisesti tuo lirittelee jalkakäytävän reunoilla olevien istutusten juurille, mutta siitäkin olen saanut pahoja katseita. Niin että mihin sitten pitäis? Asun järven rannalla ja lähellä on kävelytie, jonka varrella on koirien ”viestikeskuksia”, ihan mahtava idea jos koira jaksais pidättää kaikki asiansa sinne asti! Kyseessä on siis tavallaan hiekkalaatikko, jonka keskellä on tolppa. Aika monet näyttää osaavan käyttää niitä, toivottavasti noi yleistyis! Kakkojen kanssa mäkin oon ehdoton, ne on kerättävä. Mä kerään meidän kakskilosen rääpäleen papanoita niin joskus turhauttaa nähdä 20 kertaa isomman kaverin vääntävän läjän ilman, että omistaja tekee elettäkään sen pois siivoamiseksi… Nappaanki samaan pussiin joskus toisenki jätökset 😀

  1. Ymmärrän tietty, että sisäpihoille ei toivota koirien pissaavankaan, koska siellä pyörii samoissa ruohikoissa myös lapset. Mutta että kävelytien varrellekaan ei sais…

   Joskus muuten huomannut, miten HILLITTÖMÄN läjän jättää jälkeensä isot koirat, etenkin tanskandoggit! 😮

 3. Myy says: Vastaa

  Toi on kyllä vähän hankalaa. Mekin asutaan hyvin pihamaisen asuinalueen keskellä ja tuntuu typerältä kiirehtiä ja hoputtaa koiria pois täältä ennen kuin saa mitään hätiä tehdä. Onneksi tossa on vielä rakennustyömaata ja sen aita on mun mielestä vapaata riistaa. 🙂 Kakat aina pussiin, joten periaatteessa ihan sama mihin kakkaa. Paitsi kerran se vetäisi kunnon ylläriruikulit yhden omakotitalon eteen ja vähän hävetti, kun eihän niitä saa mitenkään pussiin..

  1. Meillä onneks alkaa maisemat viimeinkin näyttää joltain muulta kuin rakennustyömaalta!!

 4. Elisa says: Vastaa

  Täytyy myöntää ihan suoraan, etten ihan täysin ymmärrä tätä ihmisten järkyttävää hysteriaa eläinten jätöksistä tai ylipäänsä tuota ympäristön kontrolloinnin halua. Milloin on koira pissannut väärälle nurmikolle, millon on naapuritaloyhtiön pensasaita ruman näköinen… Voi apua! Toivon, ettei musta ikinä tule tuollainen keski-ikäinen valittaja. Ja keski-ikäisyys on mielestäni ennen kaikkea mielentila ;D

  Just viimeksi kaverin kanssa katottiin, kun niiden naapuritalo oli aidannut kaikki nurmialueensa. Siis ihan kaikki, myös sen polun joka johtaa talojen yhteiselle lasten leikkipaikalle. Nyt siis lapsiperheet joutuivat kiertämään nämä aidat pitkältä tien kautta tämän aitaamisvimman vuoksi 😀 No, onpa ainakin nurmi vissiin kaunista katsella, ihmettelen vaan miten ne sitten leikataan.

  Anteeksi avautuminen, on vaan niin ylikontrolloitua tämä oleminen nykyään 😀

  1. Niinpä, samaa mieltä. 🙁

 5. Anna says: Vastaa

  Mulle on kyllä ihan yks ja sama minne koira pissiin, kunhan ulos! : D Paskan kanssa oon kyllä sitä mieltä, että jos on koiran hankkinut, niin saisi kyllä myös asutusalueella jätökset kerätä. Itsellä ei ole ollut vuosiin koiraa, mutta silloin kun vielä kotona asuin ja tuli juuri tämä jätöstenkeräysasia pinnalle, niin kyllä sitä ihan helposti kääpiövillakoiran papanat nappasi muovipussiin ja roskiin.
  Jos omalla pihallaan käyttää koiran kakkosella tai muulla omalla tontilla/metsässä niin silloin toki ymmärrettävää, jos paskat jää keräämättä. Mutta kävelyalueella, rannalla, puistossa olisi aika jees, jos noista huolehdittaisiin. On sitä useamman kerran vahingossa astunut paskan päälle ja mm. rannalla tullut heitettyä vahingossa vilttikin suoraan sontakasaan…

  1. Joo, kyllä kakat pitää kerätä.

 6. Mä kyllä annan koiran pissata ihan heti kun ulos tullaan tien viereeen nurtsille. Mun mielestä aika turhaa jeesustelua se kyttääminen, koska me asutaan sitäpaitsi alueella missä on miljoona citykania (arabiassakin taitaa olla?) ja valkoposkihanhea jotka molemmat tekee jätöksensä ihan mihin haluaa, joten siinä ne koiran pissat on mun mielestä aika se ja sama. Koirankakat kerätään kyllä, vaikka ne meidän pikkupiskin jätökset ei ole yhtään niitä kaninpapanoita isompia. 😀

  1. Heh, mies just ehdotti, että voisko valkoposkihanhien nimen muuttaa kakkahanhiksi. 😀 Siis se ranta on TÄYNNÄ sitä skeidaa!!!

 7. Mulla ei ole koiraa mutta meidän alakerran naapurilla on (montakin, pieniä koiria) ja naapurilla sattuu olemaan se ainut ”oma piha” jonka on aidannut tökerösti varmaan vähän pidemmällekin mihin oma tontti ylettyisi.. Meidän parvekkeelta kun katsoo alas niin heidän piha näkyy. Ja niin näkyy ne koiran kakatkin. Koska ne paskattaa koiransa OMALLE PIHALLEEN! (ja puoliksi taloyhtiön, krrh…) Hoh hoh.. 😀

  1. 😀

 8. Minna says: Vastaa

  Meillä ei ole koiraa, mutta viime viikolla oli taas äitini haukku hoidossa meillä jokusen päivän. Kyllä on helppoa asua omakotitalossa, kun omaan pihaan voi kusettaa koiran ja jos kakka tuleekin, niin sen voi lapioida metsään. (me asutaan omakotitaloalueella ja meidän tontti rajoittuu metsään) Mutta huomasin yllättäen, että sosiaalisessa mediassa levinnyt kakkahysteria onkin jäänyt minun mieleeni. Koiraa taluttaessa tiellä (olimme matkalla metsätielle), koira pysähtyi pissille ojanpientareelle jonkun toisen talon kohdalla. Heti vilkuilin olan yli, että katseleeko nyt joku? Saako koira pissiä tähän? Kyseessä on tosiaan tyttökoira, joka tietysti kyykkii. Noh, ei täällä kait olla niin nipoja, kuin Helsingissä, mutta huomasin reagoivani lukemieni valituksien vuoksi, vaikka täällä taitaa ihmiset olla vielä aika leppoisaa väkeä.

  1. Joo, omassa pihassa on kyllä puolensa.

   Mäkin huomaan vilkuilevani Rosan kanssa jatkuvasti, etenkin nyt, kun tuli märmätystä asiasta…

 9. Salla says: Vastaa

  Jep, yritä tässä 10-viikkoisen pennun kanssa sitten ehtiä jonnekin metsään pissalle 😛 Totta kai maalaisjärkeä ja hyviä tapoja saa olla kaikilla, mutta hei joku raja! Mä muistan kerran, kun poikakaverille ja Rikille huusi juurikin tästä syystä joku pappa parvekkeeltaan, että ”Minä tiedän missä te asutte!!!”. Poikakaveri sitten vastasi vaan, että ”Kuule kiitos samoin.” ja jatkoi matkaa 😀

  1. Heh heh. 😉 No kyllä Rosallakin on pitkän päivän jälkeen tosi kova pissahätä, ei siinä kauas ehtis.

   Ihan super. :’D

 10. Ihan asian vierestä, mutta… Aivan ihania kuvia Almasta sun Instagram sivulla! Voi miten söpö. Ja ihana se missä se syö Rosan kanssa – se häntä! 🙂

  1. Hehe, no söpöhän se onkin ku mikä! 😀

 11. ellu. says: Vastaa

  Meillä on iso piha, mitä kiertää pensasaita. Talon edessä on pensasaidassa kolo, josta pääsee postilaatikolle ja on ns. meidän portti pihalle. Koiran jätökset ei haittaa, edes vaikka olisivat sitten tuolla meidän ojassa, mutta PAKKOKO ne on siihen ”portille” kakkattaa? Ainut kohta, missä varsinaisesti itse kävellään posti hakemassa (ja joku sen postin siihen myös tuo..) ja siihen sitten pitää päästää, eikä edes siivota pois -.- Muuten mua ei millään muotoa tuo häiritse, koska tykkään itsekin koirista ja yhtälailla koiran pitää päästä tekemään tarpeensa, kuin minkä tahansa muunkin eläimen.. mutta ihminen pystyy kyllä hiukan katsomaan, mihin se koira kävelee tienpiennarta. Ärsyttävää!

  Mutta ehdottomasti kyttäämistä, mikäli mihinkään nurmialueelle ei muka koiraa saisi päästää! 😛

  1. Joo, en mäkään anna pissata saati kakata mihinkään muiden porteille tai talonpieliin, sehän on selvä.

 12. Anonymous says: Vastaa

  ^ Salla, vähä repesin tolle ”Kuule kiitos samoin.” :DD
  Mutta joo, kakkahysteeria, mikä ihana tekosyy. Onneksi itse asun omakotitalossa ja tonttia on pari hehtaaria, eli on sitä lääniä mihin p*skoa. Mutta tosiaan, koirien tarpeista on tehty aivan liian iso numero. Kakat tuleekin kerätä jos ei oo omalla tontilla, pissiä nyt ei voi kerätä, ellei oo nopee ja pistä kuppia alle…

  1. Näin just!

 13. Mun täytyy oikeasti nostaa pääkaupungin asukkaille hattua, suurin osaa kerää koiran jätökset. Toista se on täällä pikku kaupungissa, tienposket täynnä paskaa, ei mikään kaunis näky. En ole koko viiden vuoden aikana yhdenkään koiran omistajan nähnyt ottavan paskoja pussiin, minua melkein katsotaan oudosti, kun meillä on joskus koira hoidossa ja kerään niitä…. 😀

  Tässä taloyhtiössä ei saa koiraa myöskään paskottaa tässä pihassa, jossa on paljon nurmikkoa. Mutta vieressä on sitten kyllä pusikkoa, vaikka muille jakaa. Menee aika älyttömyyksiin tuo kieltäminen, sitten pitäisi jo taloyhtiöiden rakennusvaiheessa vaikka ottaa huomioon ne koirat (ovat yleisiä lemmikkejä) ja rakentaa niille oma pieni ”temmellysalue”, jossa niitä voisi käyttää. On se kumma, jos koiraa joutuu pian autolla lähteä paskottamaan, kun kävelymatkan päässä kaikki kielletään. 🙁

  1. Joo kyllä suurin osa tosiaan jätökset kerää, koirien omistajat on pääasiassa fiksua porukkaa. 😉

 14. meil on taloyhtiön etupihassa kieltokyltti, mut tos on lähellä ojanpiennar johon voi jo pissittää, tosin saa nähä mitä sit tapahtuu kun sen ojanpientareen tontti on täynnä taloja, mut en mäkään kauheen hyvällä sitä kato jos jengi pissattaa edes talvella tohon etupihalle, se on niiin törkeen näkönen jos ei tuu tuoretta lunta peittämään sitä keltasta kasaa… Ja tossa kun leikkii kaikki taloyhtiön kakarat, niin ei se oo kauheen kiva ajatus et ipanat siellä pissinurtsillä pyöris, tosin mulle eika sama kun ei oo ipanoita eikä sitä koiraakaan.

  1. Arabianranta alkaa olla jo niin täynnä taloja ja sitä nurtsia, että jos niitä kylttejä aletaan laittelemaan, niin ei siellä kyllä kohta oikeesti koiraa pysty pissittämään missään.

  2. Vähän sama homma alkaa olemaan täällä kans, sillon kun muutettiin oli viel pieni metsäkin toissa ihan vieressä, nyt se metsä on rakennustyömaa, et kai tuo koiranpissapaska sota alkaa täälläkin kohta aktiivisemmin.

 15. LauraL says: Vastaa

  Mun mielestä koirien (ja kissojen jos niitä ulkoiluttaa) kikkareet pitää kerätä poikkeuksetta tai mettässä vaikka kaivaa kuoppaan. Oon tässä suhteessa aika kukkahattutäti. Pissa ei nyt niin haittaa, mutta vois sitä vähän yrittää kattoo mihin koira pissii. Ihan toisten portinpieleen, aidan tolppaan tai rapun eteen ei ole kovin fiksua tehdä asioitaan. Tai sellaseen paikkaan missä ihmiset ehkä istuskelee tai leikkii.
  Lähipiirissä on henkilöitä joiden mielestä niiden koiran jätökset on niin pieniä ettei niitä tartte kerätä, toi on musta just niin ärsyttävää, että omasta koirasta tehdään poikkeus. Monet koiranulkoiluttajat on ihan ok, mutta sitten on näitä joita ei kiinnosta ja ne vaan näprää älypuhelintaan koko lenkin ajan.

  1. Samaa mieltä oon. Tosin, viime lenkin ajan mä näpräsin puhelintani koko ajan, haha.

 16. Olen nyt aloittanut kommentin neljä kertaa ja jokaisen alun deletoinut pois. Mulla on sormi vähän liipaisimella tämän aiheen kanssa, joten pitää hiukan miettiä miten asian muotoilee, ennen kuin karkaa ihan lapasesta. Tiivistän sen näin:

  Pyh ja pah. Suomessa ei ole tämä koirakulttuuri vielä ihan voimissaan. Pikkuisen oppia vaikka Keski-Euroopan koirameimingeistä ja pari ommelta löysemmälle se pipo. Koiranvihaajia on aina ja niiden kanssa taisteluun ei kannata käyttää turhia paukkuja. Sä olet fiksu koiranomistaja ja toimit näissä asioissa maalaisjärjellä, se riittää. Seuraavan kerran kun joku rutisee jotain Rosan pissaamisesta tai katsoo pitkään, kaivat taskusta pillin ja pyydät näyttämään mallia.

  1. Joo, en mä tosiaan niin vakavasti jaksa ottaakaan, näitä valittajia löytyy aina. Mutta jotenkin se vaan silti vituttaa!

 17. Panda says: Vastaa

  Ihme kyllä kukaan ei oo tulu vielä avautumaan lenkillä että näätien kakat pitäs kerätä pois, ootin tätä 100% varmuudella :—D

  1. Niin joo nekin kakkaa 😀

 18. Mutsin tyttökoira pissaa kuin poikakoirat. Ja se pissaa muuten yleensä 2 metriä ulko-ovesta, vaikka kuinka yrittäis selittää sille että nono mennään tonne metsään eka. Tosin ei kyllä kukaan ääneen ole valittanut. Ehkä koska ne tietää, että se koira on vähän vajaa. Ei mul muuta. Paitsi, että jos koiran hankkii nii ne paskat kerätään. Ei mitä mutku mutkuja. Ei ole todellakaan kivaa esmes astuu paskaan. Ja yks juttu viel! Ne koirat pidetään remmeissä eikä päästetä kävelee itsekseen. Ei oo hirveen kivaa olla lenkillä ja sit joku rottweileri juoksee vastaan hullun kiille silmissä. Vaiks se kultsipuppeli ois kuinka kiltti tahansa niin on olemassa ihmisiä jotka pelkää ihan törkeesti koiria. Olen puhunut. Kiitos.

  1. Rosa on kyllä joskus vapaana hiljaisina iltoina tyhjällä kadulla. Olen kyllä samaa mieltä, mäkään en hirveesti diggaa vapaana olevista koirista.

 19. tämä kakkapissa episodi on niin naurettavaa 😀 ihmiset jaksaa kyl valittaa koiran jätöksistä jotka maatuukin lyhyessä ajas eivätkä satuta kettään, vähän ulkonäkö ja haju haittaa vain luonnolle, ei muuta. sen sijaan rikotuista pulloista ja roskaamisesta ollaan ihan hys hys vaikka ne ei maadu ja saavat pahempaa jälkeä aikaiseksi, kuin kakka saatikka pissa 😉

  1. Niinpä 🙁

 20. Anonymous says: Vastaa

  Mä en kans ymmärrä mitä haittaa siitä jos koira pissii johonkin pikkukaistalle, jossa kukaan ei muutenkaan hengaile. Siis eihän se koira jaksa kävellä ties miten pitkälle vaan pissi tulee sinne minne kuuluukin, eli luontoon.

 21. Lilli says: Vastaa

  Onneksi talonyhtiöiden hallituksen asettamat kieltokyltit ovat lähinnä muistutuksia jätöksien keräämiseksi. Kieltokyltit eivät ole lainvoimaisia, eikä järjestyslaissa määrätä kuin kiinteän ulosteen kerääminen taajama-alueella. Koiran virtsaaminen (ja kakkaaminen!) on kieltokylteistä ja kielteisistä kyttääjistä huolimatta ihan osa normaalia elämää, Ihan lainkin mukaan 😉 Tämä siis minun vastaukseni valittajille. Asun alueella, jossa piha-alueelta ei pääse ihan parissa minuutissa ulos…

Vastaa