Rosasta

Siitä lähtien kun Facebookissa kerroin, että luokseni muutti mies ja koira, kaikki kohtaamiset ihmisten kanssa ovat alkaneet heidän esittämällään kysymyksellä ”niin sulla on nykyään myös koira?” Noh, mun kanssa nyt ei kukaan muutenkaan ikinä keskustele mistään muusta kuin Arskasta, Reiskasta ja Rosasta, mutta silti jo vähän kyllästyttää. Etenkin kun saa aina selittää tän Rosa-systeemin. Tässä se nyt vielä tulee:

Rosahan siis ei ole minun koira. Rakastan sitä ihan älyttömästi ja ikävöin sitä tasan sillä sekunnilla kun se lähtee toiseen kotiinsa, mutta Rosa on mieheni koira. Se on meillä noin kuukauden kerrallaan ja sitten se lähtee kuukaudeksi toisen omistajansa luokse. Ja vaikuttaa oikein tyytyväiseltä tähän järjestelyyn. Pojat eivät ole enää moksiskaan Rosasta, vilkaisevat vaan ohimennen ”jaa taas tuo tuli”. Tykkäävät haistella Rosaa, jos se ei hirveästi liiku, eli esim. nukkuu tai on muuten rauhallisena paikallaan. Rosa ei välitä kissoista lainkaan, mikä on tietenkin helpottanut tätä systeemiä ihan hirveästi.

Mutta sitten se ärsyttävä, joskin ihan ymmärrettäväkin asia. Kun joku haluaa tulla meille kylään, niin syy tähän intouteen ei suinkaan ole minä, ehei, vaan Rosa. Heti ensimmäiseksi tiedustellaan ”niin onko se Rosa nyt teillä?” ja jos vastaan että eipä ole just tällä hetkellä, niin ”nooo katellaan vaikka sitten vähän myöhemmin uudelleen.” Samperi. Onhan Rosa ihana, ei siinä mitään, mutta hei please, niin olen minäkin!

Eilen Rosa tuli taas meille, joten eiköhän kohta joku halua kyläilemään.

Löytyykö teiltä outoja eläinjärjestelyjä? Tuleeko teillekin vieraat vaan eläinten takia???

P.S. Lapsena olin yhden tytön kaveri vain siksi, että sillä oli cockerspanieli. Ei huvittanut tehdä mitään tyypin kanssa, jos koira ei tullut mukaan. Vähän ehkä ilkeää.

30 Comment

 1. Mä joudun välillä selittämään meidän kissasta. Siis minä ja ex otettiin kaksi kissaa Hesystä 2004, kun erottiin ne jäivät exälle. Muutamia vuosia sitten kissat alkoivat tapella rajusti ja minä otin lopulta toisen takaisin itselleni. Eli nyt ne on erotettu, exällä yksi kissa ja mulla yksi. Meille ei kyllä kukaan tule kissan takia, koska kissa ei siedä vieraita ihmisiä – piileskelee saunassa.

  1. Meijän pojat ei tosiaankaan piileskele! 😀 Ovat heti eteisessä kattelemassa, kuka tuli. Niin, toki kissojakin tullaan katsomaan, ei vain Rosaa. Mutta Rosa tuntuu olevan ehdottomasti suosituin.

 2. Emily says: Vastaa

  Itsellä on samanlainen järjestely omien koirieni toisen omistajan kanssa. Kotia vaihdetaan vaan tiheämpään kuin kerran kuukaudessa. Meillä ei niinkään kaverit ihmettele, missä koirat ovat, jos tulevat käymään, mutta nykyinen anoppini sitä vasten aina ”Ai eikös koirat tulleetkaan mukaan.. missäs ne ovat”.

  1. Mun koko perhe on allerginen Rosalle, siis vanhemmat + broidi. Rosa on joku superallergisoiva koira!

 3. Anonymous says: Vastaa

  Mulla on joku kaveri, jotka ei enää halua tulla kylään, kun meillä on kaksi koiraa. Eivät tykkää koirista. Pidän ennemmin koirat. Toinen niistä joutuu huomenna pieneen polvileikkaukseen. Ja emäntä on ihan paniikissa..toivottavasti kaikki menee hyvin:)

  1. Varmasti menee hyvin!

 4. Panda says: Vastaa

  Kaikki tulee aina kattomaan Nestoria – Sofian olemassaolosta ei tunnu kukaan tietävän VIELÄKÄÄN :D?

  En tuu nyt kylään koska Rosa (<3) :< Näädät vois kyl tulla joku kerta taas häsläämään poikien kanssa 😀 Nestori on HUGE kun sillä on talviturkki ja muutama talvikilo

  1. Heh niijoo nyt Rosasta on vaan haittaa. 🙁 Mut tulkaa ihmees sitku taas voi!

 5. J says: Vastaa

  Ymmärrettävää kyllä, tietyt ihmiset ovat niin tohkeissaan koirasta, että ajattelevat että se pitää ottaa joka paikkaan mukaan ja ihminen olisi kadottanut täysin itsenäisyytensä – kiva on ottaakin moneen paikkaan mukaan, mutta kyllä koira pärjää joskus itsenäänkin eikä tulisi mieleenkään viedä kirjastoon yms.! Enkä jaksa sitä ikuista hössötystä kuinka on kasvanut, vaikka edellisestä näkemisestä olisi aikaa pari päivää. Ja sitten on toinen ääripää – läheiset, joita ei voisi vähempää kiinnostaa uusi perheenjäsen. Ihan kuin olisi hankkinut uuden sohvan, eli nimeäkään ei tarvitse kysyä tms. Kultainen keskitie olisi ihan kiva, ja onneksi toiset sen ymmärtävätkin. 🙂

  1. Joo. Olis pitänyt laittaa tohon jotain hymiöitä tms., koska ei toi teksti ollut silleen vihamielisesti vakavissaan kirjotettu!

  2. J says: Vastaa

   Ymmärsinkin että tekstissäsi oli pientä virnettä mukana, ymmärsin siis ihan oikein 🙂 Mutta siis ymmärsin, että jollain tasolla myös tarkoitit jotain tuossa. Samassa hengessä munkin kommentti ja olisi kai pitänyt tunkea enemmän hymiöitä (jos se ymmärtäminen olisi siitä kiinni), koska loppujen lopuksi muut saavat suhtautua lemmikkiin melkein miten vaan kunhan oma suhde siihen on kunnossa. Nykyäänhän siis enemmänkin naurattaa miten ääripäitä muiden suhtautumiset voi olla.

 6. ellu. says: Vastaa

  Tähän täytyy vastata ihan rehellisesti, että joo, elukoita noin 90% kyläilijöistä tulee katsomaan. Joskus ne on jopa ihan vieraita ihmisiä, joille olen luvannut, että saavat tulla tutustumaan johonkin lajiin ja katsomaan, miten meillä elävät jne. Mutta siihen on tottunut ja se taitaa olla aika normaalia näitten elukoitten kanssa 🙂 Eli en ota itteeni, jos kaveri kysyy, saako tulla kattomaan meidän uusinta lonttia, eikä mua ;D

  1. Niin, kuten äsken kommentoinkin, en ota itteeni mäkään. Eläimet on kivoi.

 7. Amen and i hear you 😀 Ollaan hankkimassa kissan lisäksi koira ensiviikolla. Todellakin kaikki joille olen asiasta maininnut, ”OI IHANAA ilmota kun se on siellä, niin tulen kylään!”. Ei yhtään ennen sitä siis tarvitse odottaa vieraita 😀

  1. No mäkin oon kovasti nyt hinkumassa kylään kaikille, jotka ottaneet kissanpennun 😀

 8. Panda says: Vastaa

  Mutta voin ajatella tuon myös niin, että eläimet helpottavat lähestymistä. Minulla on muutama kaveri keiden kanssa ei oikein ”osaa” olla mutta kun heillä on kotona eläimiä on jutustelu ja ilmapiiri paljon rennompaa :). Eli ne ovat ikään kuin siltana keskusteluilla ja jutustelulle joka muuten tuntuisi ehkä vaivaannuttavalta. Sama jos ihminen on tosi ujo, niin eläimistä kun alkaa ensin höpöttelemään niin ihminen suorastaan aukeaa kun puhutaan hänelle rakkaasta asiasta :). Koen ehkä asian myös niin.

  1. Panda says: Vastaa

   Tai jos omassa kaveripiirissä ihmisillä on elämäntilanne että ei pysty ottamaan eläintä tai ei muuten vain ole, niin sellaisia kaipaa ja haluaa mennä katsomaan. Jutustelu kaverin kanssa tulee siinä samalla :). Ihmiset ovat myös paljon avoimempia ja rennompia kun eläin on läsnä. Nestori on piristänyt useamman hyvin vanhan ihmisen päivää puistoilulla, pitäisi ehkä alkaa tekemään vanhuskotikäyntejä :D. Halibernit on niin mainstream ;).

  2. Joo, oon kyl tasan samaa mieltä. Eläimet tuo tilanteeseen rentoutta. Ja en tosiaan kirjottanu tätä postausta mitenkään pahalla tai silleen etteikö sais tulla kylään eläimiä kattomaan 😀 Toi oli enempi niinku vitsillä, ois pitäny laittaa jotain mainintaa asiasta. 😀

  3. Anonymous says: Vastaa

   Mulla kuoli kissavanhus vuosi sitten ja varsinkin alkuun oli kovia vieroitusoireita kun oltiin sen kanssa yhdessä kuitenkin yli 13 vuotta. Kävin aina kaverin luona hakemassa kissaterapiaa, kun sillä on kaksi kissaa, jotka tulee intona heti ovella vastaan ja änkää syliin.

  4. 🙁

  5. Panda says: Vastaa

   Anonyymi 🙁

   Kissis, joo en sitä niin ottanut. Kunhan pohdintakärpänen iski kun mietin että miksiköhän sitä on aina ”helpompi” mennä kylään eläinperheeseen kuin pelkkään ihmisperheeseen :).

   (OKEI tullaa kattoo Rosaa!

   ;D)

 9. Petri says: Vastaa

  Mulla on kaveri joka haluaa jatkuvasti tulla katsomaan mun tekemiä lomavideoita. :/ Ei liity mitenkään eläimiin mutta päätin silti jakaa tämän tärkeän tiedon!

  1. Anonymous says: Vastaa

   OMG, lomavideo ilma eläimii ? Onks filmatut ihmiset sitt eläimii: kotkii, haukkoi, käärmei, aasei,hiirii. Haluat ehkä avautua enemmän ?
   Mun mies on siis sellanen, ettei se lähe mihinkään, ellei tarjota safkaa ja bissee.
   Siis Sika.

  2. 😀 just hyvä

 10. Taina says: Vastaa

  Haha, naureskelin ääneen tälle 😀 Mun äiti ja alakouluikäset pikkusiskot tulee meille kattoon aina kissoja, ja eipä ne sitten mitään muuta oikein teekään 😀 No äidin kanssa jutustellaan, mutta tytöt juoksee aina kissojen perässä, kun ne tykkää niistä niin paljon. Eläimet on aina helppo tekosyy jos ei muuten keksi ”aihetta” vierailulle, mäkin oon usein tehny sitä että jos joku ottaa kissanpennun, niin meen sitten sen varjolla kyläileen. 🙂 Niin kuin yllä jo mainittiin, eläimet luo rennon ilmapiirin ja niistä on helppo alkaa jutteleen.

  1. Kissanpennut saa kyllä ihmiset liikkeelle! 😀

 11. Emma says: Vastaa

  Ihmekö tuo, kultsut on hienoja ihmisiä 🙂

  1. Rosa on sekarotuinen, kultsua ja cockeria. 🙂

 12. innaB says: Vastaa

  No siis mullahan ei ole kuin kääpiöhamsteri niin se harvemmin innostaa joitain varta vasten tulla sitä sitten kyläilemään, vaikka aina sinne dunan äärelle sitten uteliaana mennään katsomaan mikä siellä piipertää…. ja saatetaan laittaa pikkuista paidan sisään yms. 😀
  Sen sijaan auto taas tuntuu olevan sellanen magneetti, sillä tietyt ovat sellaisia että kysyvät kahville ja kun sanoo että okei, niin sitten sieltä löytyy se koira haudattuna: ”voisit sä sitten heittää mut sinne ja tonne…”. Yhdessä vaiheessa kävi niin rasittavaksi, että on pitänyt vain kylmästi sanoa aina että ei käy.

  1. 😀 😀 kääpiöhamsut <3

   Joo, auto on pahin. Onneks meil ei oo. 😀

Vastaa