Munahaukka

Kauhukseni tänään kaupassa tajusin, että tämähän on ensimmäinen pääsiäinen, kun meikäläinen bloggaa! Mikä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että en ole blogissani aiemmin hehkuttanut rakkauttani Kindereihin! Okei, MILLÄÄN asteikolla en ohita isoveljeäni Kinder-hulluudessa, kukaan ei niin voisi tehdäkään (mutta tästä olisi aihetta tarpeeksi ihan omaankin postaukseen). Kinder on ehdottomasti parasta suklaata, mitä maailmassa on. En tosin tiedä, onko hyvä vai huono asia, että Kindereitä saa nykyään ympäri vuoden. Pienenä niitä aina kovasti odotti ja sormet ja varpaat ristissä toivoi, että näitä saisi kaupasta koska vaan. Nyt kun niin on jo monta vuotta ollut, ei se olekaan niin kivaa. Odottamisen ilo, you know.

Mutta skitsointa on se, että pienet Kinderit eivät ole enää MITÄÄN. Nyt niitä saa kahdessa ISOMMASSAKIN koossa. Vaatimukset Kindereiden suhteen siis kovenee. Alkuperäiskoko on kyllä ehdottomasti söötein ja tietenkin myös perse levenee kerrallaan vähemmän…Mutta ei mulla silti ole mitään isompaakaan kokoa vastaan…päinvastoin.

No, viime pääsiäisenä napsin kännykamerallani kuvia näistä jättiKindereistä ja lähetin isälleni, ”tällainen sitten tänä vuonna!” Pienestä pitäen siis tapana on ollut, että aina pääsiäisenä vanhemmat piilottavat Kindermunia ympäri asuntoa ja minä ja veljeni joudumme ne etsimään. Näin on edelleenkin. Siis haluan nyt vielä tarkentaa, että minä olen 28 vuotta ja isoveljeni on 36 vuotta. Ja joka ikinen pääsiäinen ryömimme ja kurkottelemme ympäri vanhempiemme asuntoa Kinderin kuvat silmissä kiiluen. Älkää kommentoiko tätä mitenkään, olkaa niin kilttejä, nolottaa ihan tarpeeksi muutenkin.

Pienenä likkana myös Kinderin sisältö oli tärkeä, nykyään se lentää samantien roskiin, jos Reiska ei ehdi kiilata väliin. Koska nämä halutut kerättävään sarjaan kuuluvat lelut olivat aina kaikista painavampia, keksin punnita Kinderit kaupan hedelmävaa’alla. Kärräsin siis kasan Kindereitä hedelmäosastolle ja…no niin. Olinpa siis oikein nerokas tapaus jo lapsena.

Tänään kaupassa minua ilahdutti, kun Kindereille oli saatavilla ihan kunnon niille tarkoitettu munakenno. Siihen lappasin ne max neljä munaa ja kiikutin ostoskärryyn, eivätpähän enää vieri ärsyttävästi ympäriinsä. Virpojia ei meillä onneksi käy, joten saan syödä munani ihan yksin, ei haittaa! Kinderit olivat muuten ihan parasta virpomisessa, kaikki muu oli ihan BUU. Kehtaisinkohan mennä tänä vuonna virpomaan ja annetaanko Kindereitä nykyään enemmän kuin lapsuudessani?

Mites teille maistuu Kinderit?

58 Comment

 1. ami says: Vastaa

  Ah, kyllä se Kinderi ainakin hakkaa helposti kaikki muut pääsiäissuklaat. Eikä tarvi edes hakata, niin vaivattomasti menee ohi. Fazerin suklaata ei ehkä voita mutta hyvä kakkonen tai kolmonen on. Oot kyllä ollut aika munahaukka pienenä noiden punnitustes kanssa, hahaha :—DDD
  Mua ei nolottais toi teidän kinderienetsintäperinne yhtään, pitäähän noita nyt olla! Meillä ei munia piilotella… Hö.

  1. No, ei se sinänsä nolota paikan päällä, mutta tuossa kirjoittaessani kyllä mietin, että mitä helvettiä, oikeestiko vielä tehdään sitä. 😀

   Ja noi punnitukset olikin ihan jotain sairasta, mutta TOIMI! 😀 Sain aina kaikki keräilylelut kasaan! 😀

 2. Miia says: Vastaa

  Syystä tai toisestta olen ostanut nyt pääsiäisenä jo monta kinderiä. Tykkään normaalisti tummasta suklaasta jossa kaakaota on tyyliin 70%, mutta pääsiäismunissa kinderin suklaa on parasta, kallimpien munien suklaa on välillä suorastaan ala-arvoista. Ja nyt osassa kindereit on barbapapoja :DD

  1. NIIN ON! JES! Barbat rules!!

  2. Mitä!?! Barboja!?! Minä olen ostanut niitä Kinderin pikkupatukoita kun en leluista perusta, mutta Barbojen takia saattaisin itsekin hyökätä munahaukkana hedelmävaa’alle puntaroimaan 😀 Tai siis lasten vuoksihan minä niitä munia ostaisihan *kröhöm, just joo*… En minä tuota lapsena tajunnut, heiluttelin vain ja kuuntelin onko koliseva vai rapiseva ääni 😀 Ne kilpikonnat oli ihan huippuja, varsinkin se Paco joka röhnötti kaatuneena mahallaan banaaninkuori päässä…

   Nonni, nyt tekee mieli Kinder -suklaata…

  3. Joo, ei oo viel tullu. 🙁

   Ostin semmosia minikindermunia tänään tukusta. :)) Löytyipä vielä niitä!

 3. HANI says: Vastaa

  ”Kinderin kuvat silmissä kiiluen” xDD anteeks mutta kommentoin silti vaikka pyysit että ei saa kommentoida. toi oli hauska, reps.

  joo kyllä, virpoessa kinderit (ja raha) oli aina parasta. hmm, pitäiskö pääsiäiseks ostaa muutamat munat 😉

  1. Niin no nykyään varmaan entinen 1 markka on 1 euro jne. :<

  2. HANI says: Vastaa

   jep,eikä niiltä naapurin mummoilta paljoo ees herunu, silti!! raha ku raha, aina kelpaa :DD

 4. Johis says: Vastaa

  Mun pitää ehkä ostaa muutama kinderi jos niissä kerran on barbapapoja!! Kyllä kinderit on parhaita pääsiäismunia, vaikka ei ihan kärkikastiin muuten mun suklaalistoissa pääse 🙂

  1. Yhden tossa vetelin, ei Barpaa. ;( 3 jäljellä!

 5. Anne says: Vastaa

  Muistatkos niitä muovisia Kinder kissoja ja pupuja, joissa oli sisällä peukalonpäänkokoisia pikku Kindereitä 😀 Muista yhden ainoon kerran äidin ostaneen meille lapsille sellaset ja ai että oli hyvää! Saakohan niitä vieläkin kaupasta..?

  1. Hääääh, en muista!! 🙁

 6. Jaahans, pitäiskö meidän sit tulla teille virpomaan (eiks vauvoja just retuuteta tämmösiin juttuihin?!) ja palkaksi käy tiätty vaan Kinderit XD

  1. Lapsia kyllä, vauvoja ei! Ei tipu Kindereitä.

 7. Merja says: Vastaa

  Mun miehen tädin ystävä on töissä Kinderin tehtaalla kasaamassa niit yllätyskoteloita.. 😀 Jotenkin osaa nyt arvostaa enemmän niitä kun oon viel jutellutkin tän ystävän kans viime kesänä Italiassa kun käytiin.

  Mutta joo, Kinderit on kyl parhaimpia pääsiäismunia!

  1. Reiska osaa arvostaa nimenomaan niitä koteloita 😛

 8. nea says: Vastaa

  Hah, meillä äiti oli se, joka keksi punnita niitä Kindereitä kaupassa, en mä itse ;D Äiti oli myös se, joka ompeli mulle karvaisesta tiikerikankaasta minihameen yläasteella (jota käytin usein ihan tavallisina koulupäivinä) ja ehdotti, että laittaisin sen meidän pääsiäisjuhlaan verkkosukkahousujen kanssa… Miten musta on tullutkaan näin kiltti???

  1. Joo, ihan käsittämätöntä 😉

 9. Ruu says: Vastaa

  ja nyt olen ensimmäinen joka sanoo etten tykkää. Kinder on sarjassa kyllähän sitäkin syö, mutta ei ole ensimmäinen valinta, tosin olen siitä outo nainen muutenkin etten oikein tykkää edes suklaasta, meillä sitä voi mies syödä kilo kaupalla.

  1. Senkin outo! 😀

 10. Nova says: Vastaa

  Minä en lapsena ollut Kinder-hullu, taisin tykätä niistä tavallisista munista. Köh, olipas tuo erikoinen lause… =D Vaan hei, minähän tykkäsin lapsena piimästäkin ja purkkihernekeitossa ne läskipalat oli mun mielestä hyviä..urb. Mutta vanhemmiten makuaistini jalostui ja kyllä vain Kinderit maistuu. Niissä munissa sitä suklaata on vaan harmittavan vähän, tosin saisihan sitä ostettua patukoissakin. Niin ja Kinder Buenot ja Pinguit (löytyy kylmähyllystä) ovat jotain niin hyvää =P

  1. Hö, mitä vikaa piimässä!?! Kinder Buenot ON buenoja!

 11. viv says: Vastaa

  Lapsena ei se suklaa ollut niin pääasiassa vaan ne lelut! Mulla on vielkin tallessa kaikki krokotiilit ja hait mitä sai vuosina X kindereistä! Oon niistä niiiiin ylpee, sillä viimeeks Lontoossa ollessa eksyttiin johokin spesiaalikeräilylelukauppaan ja siellä oli ne samat täydelliset sarjat myynnissä lasivitriinissä 80puntaa! Nykyisin taas suklaa maistuu liiankin hyvälle kindereissä ja veljenpojat saa sisälmykset.

  1. Oooh. Mun lelut taisivat lentää roskiin aikoja sitte. 🙁

 12. Nina says: Vastaa

  Tämä ei taatusti yllätä yhtään, mutta ei kyllä kinderit maistu 😀 Mutta hei, en tiennyt että niitä on tuollaisia pupunmuotoisiakin! Ne lelut on edelleen jänniä, syötän aina suklaat muille ja räpellän niiden kanssa 😀

  1. Noni ilmottelet vaan sitte kun oot vailla tehokasta Kinder-syöjää 😛

 13. Kinder ♥ Mä tykkään kyllä niistä pienistä patukoistakin – toki tämä on siskoni syytä. Silloin ei tartte niitä leluja heittää pois. Tosin mähän niitä säästelen edelleenkin, on mulla muutama Looney Tunes-skeidaa mitä sieltä sai joskus vuonna yks ja kaks. Koska Tipi on ihana ja Sylvester kans!

  Ja tähän lopuksi todella iso BUUU mun äidille joka ei enää jemmaa mitän eguja minnekkään – ei ees saada mitään eguja enää.. Mä en ala!

  Ja vielä yks juttu – mä en oo ikinä ollu virpomassa 🙁 Joten minäkin tässä mietin onko 29-vuotiaana okei mennä virpomaan?

  1. Virvotaanko Ruotsissa kans?

  2. Ei mitään hajua. Jos virvotaan, niin ei ole koskaan mun oville tullut – ihan hyvä vaa, sillä jos avaisin oven mulla ois todennäköisesti vaan nuudeleita annettavana. Karkit on mun!

 14. Itse en oo kinder-munista niin välittänyt, mutta ne Maxi- ja Bueno-patukat on jotain taivaallista <3.
  Ostan yleensä pääsiäisenä niitä mini-rairuoho-munia ja pakollisena on saada edes yksi Mignon-muna <3.

  1. Mignon hyi 🙁

 15. Niina says: Vastaa

  Miksi mulle ei enää piilotella suklaamunia? 😀 Mutta noista Kindereistä olen kyllä ihan eri mieltä. Olen niin perso suklaalle, että ontto muna on mun mielestä kauheeta huijausta. Oikeasti. Mitä järkeä ostaa Kinder, kun voi ostaa Mignon-munan, joka ei sisällä mitään roinaa ja siinä on sitä suklaatakin enemmän. 😀 Terveisin yks sika vaan.

  1. Eijjjei, Mignon on kamalaa! 😀

  2. Niina says: Vastaa

   Mitä helvettiä…:D

  3. No on! Sain viime vuonna neljä ja taisin heittää ne pois kun en kestäny katella. 😀

  4. Niina says: Vastaa

   Jestas. Jos niitä siunaantuu tänä vuonna sulle, niin otan ilomielin munat vastaan ja pistän suut makiaksi. 😀 Laita vaan sitten rohkeasti viestiä, niin laitan mun osoitetta tulemaan, hihiii. 😀

  5. Muistan tämän! 😀

  6. Joo, täälläkin yks vapaaehtoinen, jolle voi ylimääräiset Mignonit lähettää :D.

  7. Pitäisköhän pistää joku Mignon-arvonta pystyyn. 😀 Löytyis äkkiä muitakin munahaukkoja…

 16. Anonymous says: Vastaa

  Kyllähän Kinderit maistuu aina. Toki ne lelut on ihan perseestä.

  1. Paitsi Barpat!

 17. Kinder on ihan älyttömän hyvää! Vaikka muuten tykkäänkin lähinnä tummasta suklaasta, niin Kinderit maistuvat kyllä. 🙂 Ja heh, tuo sinun punnitsemistekniikka kuulostaa astetta kehittyneemmältä versiolta, itse ainoastaan ravistelin munia (ööh…kuulostipa kaksimieliseltä) ja yritin äänestä päätellä, onko sisällä keräilylelu. 😀

  1. Joo, vanhemmat lähti tossa vaiheessa aina vähän matkan päähän, ”toi ei sit ainakaan oo meidän muksu!” 😛

 18. On sitä tullut Kindereitä punnittua, viime vuonna viimeeksi ja mun ukko häpes silmät päästään..mutta kun mä HALUSIN ne norsut…Ja olihan mun pari pientä poikalasta helmoissa, joten ei mua ihan pimeenä (kai) pidetty.Pojat ei niin persoja oo suklaalle kun mamma.
  Mä muistan ne aikaisemmassa kommentoidut kisut joiden sisällä minikindereitä.
  Ne pikkuiset läpyskäiset Kinder-patukatkin ihan herkkua.

  1. Hei nyt mäkin muistin ne miniKinderit!!!! 😀 Ne oli ihan SUPERHYPERHYVIÄ!!!!!

 19. Mohn says: Vastaa

  Hmm, onkohan mulla ollut jotenkin ankee lapsuus kun pääsiäismunista puhuttaessa mulle tulee ensimmäisenä mieleen keitetyt kananmunat ja niiden maalailu? Mä tykkäsin koristella niitä. Niin ja sitten kun taidot kehitty niin munien puhaltelu ja niiden puhallettujen munien koristelu oli ihan huippua. Voi että, olipas se ihanaa! *muistelee*

  Kinder…no jaa, ihan jees. Mutta tollasesta yhdestä munasta tulee kylläkin vaan vihaiseksi, siinä on niin naurettavan vähän sitä suklaata. Ei sillä, en tykkää Mignoneista vaikka täynnä suklaata ovatkin.

  1. Mäkin rakastin maalata munia! <3 Ja marmoroida. <3

 20. omppu says: Vastaa

  mä ostin marketista pussillisen niitä minikindereitä ja mussutin ne muutamassa illassa…… kinder<3 ei oikein kehtaa ostaa tuota keskikokosta kinderiä kun on nii suolanen hinta. tyydyn kyöpelinvuori-munaan kun siinä tulee kiva yllärikin hyvän suklaan lisäks 🙂

  1. Joo, vähän kirpasee se keskikokosen hinta. 😀

 21. Pia says: Vastaa

  Jos sattuu tuurilla tulemaan yllätyksestä niitä isompia mötyköitä/keräilyhahmoja, meillä on pistetty erilliseen lootaan lautapelien varanappuloiksi (ja jostain kumman syystä porukalla pelattaessa kaikki tahtoo aina jonku kinder-nappulan) 😀

  1. Kätevää!

 22. Kinderit on ihan parhaita, ostan aina vaan niitä! 😀

  1. Joo ei tulis mieleenkään ostaa muita.

 23. Minna says: Vastaa

  Hahaa, Kinderit on kyllä parhaita! Ei vedä muut munat vertoja! ;D

  1. No ei lähellekää pärjää!

 24. Elisa says: Vastaa

  Mä muistan ne krokot mitä kerättiin sillon joskus muksuna! Vitsit ne oli hienoja! Ja näyttää yhä edelleen olevan huuto.netissä myynnissä 😀 Kaikkee sitä.

  1. Hah, eikä! 😀 Mäkin muistan ne krokot kaikista parhaiten! 😀

Vastaa