Matkakuumotusta

No hei huomenta kaikille! Tässä näkyy kuvakaappaus sivulta, johon näin kaakaotauon ajaksi itseni pakotin. Alkaa nimittäin kohta iskeä pieni paniikinpoikanen, kun ei olla vielä tsekattu ollenkaan hotelleja, vaan ainoastaan lennot Intiaan on ostettu. Myös viisumihommat on ihan levällään. Mulla on jatkuva matkavakuutus, mutta tuossa viikonloppuna tajusin, että sen voimassaolo kuitenkin päättyy just ennen matkaa (eli silloin tulee aina uusi lasku), joten mun pitää pyytää vakuutusyhtiöltä lasku jo etukäteen, että saan sopivan matkavakuutustodistuksen tulostettua viisumihakemukseen. Ja tietenkin viisumivalokuvien ottaminen ja lomakkeiden täyttämiset on edessä, mälsää hommaa. Kyllä niihin monta viikkoa saa helposti kulutettua.

Eli jos joltakulta meni ohi, niin ollaan lähdössä hieman yli viikoksi Delhiin maaliskuussa. Jolloin pidän samalla viikon viime vuoden kesälomastani! Kannattaa olla säästeliäs lomissa…Tämä oli taas näitä mun ex tempore -matkavarauksiani. Nykyinen pomoni oli viikon reissulla Delhissä ja tajusin, että Finnair lentää seitsemässä tunnissa suoralla lennolla, eli ei mitään turhia vaihtoja ja lentokentillä kökkimistä, voi ihan hyvin mennä viikoksikin vaan. Ja menin sitten heti nettiin ja varasin lennot. Suunnittelin aluksi lähtöä jo alkuvuodesta, mutta onneksi tajusin katsoa myös ne sääolosuhteet…Maaliskuussa tosin voi jo olla turhankin lämpöistä, mutta sittenpähän on. Palella en ainakaan halua!

Mitään sen enempää ei ollakaan tehty tai mietitty, ei niin mitään suunnitelmia. Eiköhän viikon Delhissä saa kulutettua kivasti ilman suunnitelmiakin? Luulis ainakin. Hotelli on nyt kuitenkin se suurin kysymysmerkki ja edelleenkin pyydän vinkkejä: hotellisuosituksia? Aluesuosituksia? Muita suosituksia? Jotain muuta sanottavaa?

Mutta nyt mun on pakko jatkaa töiden parissa! Tai siis, selata hotelleja…

13 Comment

 1. Hienoa! Minä lähden ensi maanantaina Intiaan kolmeksi viikoksi. 🙂 Koulureissu tosin, mutta kuitenkin. Ollaan Punessa (Mumbain lähellä) ja tehdään myös retki Rajastaniin. Palattuani olen viisaampi, omia kokemuksia Intian matkailusta ei vielä ole.

  Viisumin sai ainakin täältä Ruotsista käsin aika kivuttomasti, konsulaatissa hakemusta jättäessä vain täytyi jonottaa jonkin aikaa (ja se passikuva on tosiaan hyvä olla valmiina). Rokotukset kannattaa myös hoitaa kuntoon, jos ei ole. Ainakin hepatiittipiikit on hyvä ottaa (tosin ne ovat kai suositeltavia ihan Suomessakin).

  Ja käykää nyt ihmeessä katsomassa se Taj Mahal, kun olette periaatteessa ihan hoodeilla. 🙂

 2. MAHTAVAA. Kerrot sitten kokemuksia! En ole minäkään Intiassa aiemmin käynyt.

  Taj Mahal kyllä kiinnostais, tietenkin. Rokotukset pitäis kai olla ihan kunnossa, minulla ainakin. 😀

 3. Heidi K says: Vastaa

  Mä kävin Delhissä tossa vajaa pari vuotta sitten toukokuussa duunin puolesta. Toukokuussa oli jo ihan hemmetin kuuma, hiki virtasi pelkästään paikallaan seistessä. Majoituttiin Taj Palace Hotelissa (muistaakseni), mutta mulla ei ole mitään hajua hinnoista, kun kyseessä oli tosiaan duunimatka. Mutta oli kyllä erittäin siisti ja laadukas hotelli, oikeeta luksusta 🙂

  Shoppailulle ei jäänyt aikaa, joten niistä mahdollisuuksista en osaa kertoa. Itselleni jäi Intiasta sellainen kuva, että ompahan nyt sekin nähty eikä tarvitse toiste mennä. Ei vaan iskenyt minuun millään tavalla.

  Ja on muuten ihan tavallista, että siellä menee vatsa sekaisin (enemmän sääntö kuin poikkeus). Esim. meidän delegaatiosta about puolet sai vatsapöpön, minä mukaanlukien. Ja syötiin kuitenkin hyvätasoisissa paikoissa… Kannattaa oikeasti ottaa jotain vatsa/ripulilääkkeitä mukaan, koska muuten voi tulla itku. Jollain maitohappobakteerivalmisteilla voi heittää vesilintua siellä, niistä ei ole mitään hyötyä.

  Ja hei asiasta ihan kukkaruukkuun, kiitti kun suosittelit MSCHICin Baked Mineral Foundationia! Oon käyttäny tähän asti Lily Loloa, mutta nyt ostin tosiaan tota MSCHICiä sun suosituksesta. Ja oon ollu ihan törkeen tyytyväinen 🙂

 4. Heidi K, kiva kun jätit viestiä! Noilla hotellihinnoilla on varaakin vähän luksuksempaan, luulin nimittäin ensin, että hinnat ovat per yö, mutta ovatkin PER VIIKKO! 😀 Mutta toisaalta, olen aina hotellissa tyytynyt vähän keskitasompaan, kun siellä lähinnä muutenkin vaan nukutaan. Mutta pitää kahtella…

  Vatsan kanssa mulla ei oo ollut koskaan reissussa suurempia probleemeja, mutta nyt kyllä vähän jänskättää! Otan puol apteekkia mukaan. Odotan Intialta melkoista kulttuurishokkia, saa nähdä pidänkö siitä vai en.

  Joo, en oo käyttäny muita meikkipohjia MSCHICiin tutustumisen jälkeen, se on vaan tosi hyvä ja älyttömän helppo sutia aamulla naamaan.

 5. Kulttuurishokki on kyllä aika taattua kamaa 🙂 Itse pidin vatsan kuosissa ottamalla aamuin illoin huikan viskiä. Tod yrjöttävää, mutta toimii! (Tappaa kai kaikki pöpöt 🙂

  Itse olin kans työreissulla Delhissä, mut siitä tein muutaman päivän Kultaisen Kolmion keikan, eli Agra, Taj Mahal ja Jaipur tuli nähtyä. Suosittelen lämpimästi Taj Mahalia (kandee vaivautua mestoille jo auringon noustessa) ja Agra Fort oli tosi kaunis paikka. Jaipurissa kannattaa katsastaa Amber Fort.
  Kaikissa paikoissa kannattaa ottaa opas, muuten niistä ei ymmärrä oikein mitään. Ja kannattaa liikkua ilmastoidulla turrebussilla, ei paikallisjunilla ja busseilla (kuten mä).

  Nyt on nähty näpsäkästi samalla iskulla kaikki, mitä halusin Intiasta nähdä. Never again 🙂

 6. Anitra says: Vastaa

  Vähän sama meininki kuin muilla: kerta riitti Intian matkailua. Ja troppeja todellakin mukaan, itsehän sain ruokamyrkytyksen. Mut, tulipahan tuokin kolkka nähtyä 🙂

 7. Haha, ”never again” kuulostaa pelottavalta. 😀

  Ja Anitra TE OLITTE GOALLA! SITÄ EI LASKETA!!! 😀

 8. Wau. Tuollaisia extempore varauksia pitäisi itsekin uskaltaa harrastaa. =)

  Kuulostaa kyllä ihanalta. Veikkaan, että se viikkoa menee nopeasti kaikkea uutta ja upeaa ihmetellessä. 😉

 9. Ex temporet on ihan kivoja, mutta käyvät lopulta lompakolle. 😀 Tuntuu kyllä, että nykyään nää matkavaraukset menee tälleen aina: innostun jostakin kovasti ja oon jo samantien varaamassa matkaa. 😀 No, ihan kivoissa paikoissa on silti tullut käytyä, joten turhia sitä katumaankaan!

  Joo, se viikko varmaan menee sitten jossain oksennustaudin kourissa. 😀

  Piti vielä tohon Heidi K:n kommenttiin viitaten sanoa, että ihmiset käyttää usein noita maitohappobakteerivalmisteita väärin. Niiden käyttö kannattaa alottaa jo pari päivää ennen matkaa, kotimaassa, ja jatkaa käyttämistä vielä matkan jälkeenkin kotona. Eli ne eivät ole mikään ripulilääke, vaan ainoastaan tasapainottavat vatsan toimintaa ja koska bakteerikanta on eri maissa niin erilainen, niin niistä on monille siinä totuttelemisessa apua. Itse syön aina maitohappobakteereja tommosilla pidemmillä reissuilla, eikä koskaan oo ollut mitään, vaikka mulla on muuten suht herkkä vatsa.

  JA NYT MEEN KOPUTTAMAAN PUUTA!! 😀

 10. Heidi K says: Vastaa

  Mä tein just tolleen eli söin niitä maitohappobakteereja ennen ja jälkeen (ja tietty reissun aikana :), mutta silti pääsi joku pöpö yllättämään 😀 Mullakaan ei ole IKINÄ ennen mennyt reissussa vatsa sekaisin, vaikka joskus on tullut syötyä hieman kyseenalaisissa paikoissa… Ja vatsapöpö tuossa helteessä ja seisovan ilman keskellä ei oo kiva juttu, sitä ei voi toivoa kenellekään 🙂

 11. Ääk, pelottele nyt vielä lisää! 😀 Mut joo, eipä noille mitään mahda. 🙁

 12. Intialaiset mahapöpöt syö meikäläisiä maitohappobakteereja aamiaiseks 🙂

 13. keljukainen: kiva! 😀

Vastaa