Hiuslakka -coin flip

Mä sillon jossain kesäisessä hiustököttilempparit-postauksessa jo hehkutin tätä Catwalkin Session Series -hiuslakkaa, joka on vaan paras tähän asti kokeilemistani. No sehän tietenkin lopulta meni loppumaan ja kaivoin töistä saamani Sebastianin lakan tilalle. Yöööööööööööööööögh. Kamala haju ja hirveetä tahmaa! Ikävä tuli heti Catwalkia! Ongelma/vitutus tietenkin hieman se, että nämä Tigin lakat Suomessa maksaa kahdestakympistä ylöspäin, mikä ihan hieman kirpaisee. Ja Englannin nettikaupoista näitä ei piru vieköön saa enää tilattua, aerosolipulloja kun ovat. 🙁

Tuon Catwalkin sain muuten työkaverilta kesällä, kun se ei voinut kuulemma sietää sen hajua. Mä taas tykkäsin heti todella paljon! Mut hei, oonkin ihminen, joka tykkää mm. bensan ja liimojen hajusta. 😀 Parasta hiuslakassa kuitenkin oli se ”pehmeä suihke”, eli pullosta ei tuu täydellä volyymilla vaan kevyesti. Tuo Sebastianin ”Shaper Fierce” -lakka taas haisee ihan hirveeltä, en vaan voi sietää. Kumma juttu. Ehkä vien sen sille työkaverille, jospa se tykkäis.

Mutta asiaan: kuinkas onnekkaasti sitten kävikään eilen, kun kävin vielä hakemassa parit vikat joululahjat Kampin kauppakeskuksesta ja siellä bussitasolla olevassa kampaamossa oli Session Seriesit -30 prossaa! No, tässä vaiheessa en sitten tietenkään tajunnut, että näitä lakkojahan tässä sarjassa on kaksi: Finishing Hairspray ja Work It Hairspray. Mitään muuta eroa ei pullojen ulkonäöllä (nimen lisäksi) ole, kuin että Finishing Hairspray on muutaman sentin pidempi ja pullon ympärysmitta ehkä puol senttiä vähemmän? Ja mulla ei ollut MITÄÄN muistikuvaa mun lakkapullon koosta saati sitten tarkemmasta nimestä! Myyjä yritti kyllä kovasti auttaa, mutta niinhän siinä sitten kävi, niin kuin mulla aina näissä fifty-fifty-jutuissa, että VALITSIN JUST SEN VÄÄRÄN. Kyllä kotona taas kirosin. Eli Finishing ois pitänyt valita, mutta Work It kuulosti ja näytti muka ”tutummalta.” Että paskanmarjat taas.

En kuitenkaan jaksanut mennä vaihtamaan tätä, ja liekö vaihtaisivatkaan (”sitä on kuitenkin käytetty!”), joten tätä Work it:iä sitten aamulla kiltisti hiuksiini suihkin. Olen muuten hiuslakan megakuluttaja ja jotkut varmasti ajattelee useinkin mun hiuksista: ”liikaa lakkaa!” Mutta mahtavan kampaajan, Nina Björkmanin, sanoin: ”hiuslakkaa EI KOSKAAN voi olla liikaa!” Ja nyt kun mulle on alkanut taas kasvaa uusia extrahiushaivenia, ainoastaan kunnon lakka kesyttää ne!

No, Work It -hairspray toimi oikein hyvin. Sanoisin, että aika saman tasoisesti kuin Finishing! Suihkua tosiaan tulee pontevammin eikä se ole niin kevyttä kuin aiemmin käyttämässäni, mutta on niitä pahempiakin suihkijoita nähty ja koettu. Ja tuoksu on hyvä, ehkä jopa sama! Mun pitää varmaan mennä ostamaan pari pulloa näitä jemmaan…

Tässä vielä kuva näiden lakkapullojen huimasta erosta:

Oikealla siis se eka, Finishing hairspray, josta puuttuu korkki.

8 Comment

 1. Miia says: Vastaa

  No tossa on just se että kampauksen työstöön omansa ja viimeistelyyn oma. Mä olen tykänny goldwellin lakoista viimeaikoina. Mulla on laikkaa aina pari pulloa jemmassa, koska maailma pysähtyy jos lakka loppuu. Lakkaa ei voi olla liikaa kunhan suihkuttaa tarpeeksi kaukaa ja lopputulos ei ole kypärä, vaan hius liikkuu jos tuulee. Tylsää kun Tigin tukku on niin kaukana sörnäisissä asti…

 2. Heh, joo, hiffasin näiden lakkojen eron, tosin käytän näköjään kumpaakin viimeistelyyn. 😀

 3. Nina says: Vastaa

  Kuten Miia tuossa kirjoitti, maailma kyllä pysähtyy jos lakka loppuu. Mun _ehdoton_ suosikki on Osiksen freeze, en ole vielä parempaan törmännyt. Esim. monien hehkuttama Tigin Masterpiece(köseoli) on mun tukalle ihan kökkö :/ Osis on kyllä ihan hirveen hintasta sekin, mutta kärsin ja maksan, koska muuten lähtee järki 😀

 4. Elisa says: Vastaa

  Oon kamala enkä edes omista hiuslakkaa. Kuulostaa varmaan ihan hirveältä 😀 En vaan ole kokenut tarvitsevani, kun en ikinä laita hiuksiani.

  Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa, ja laitoinkin ebaystä tilaukseen kauheat kasat pinnejä, kumilenksuja ja muita hiustenlaitossa tarvittavia juttuja 🙂 Ehkä se lakkapullokin siis eksyy vielä mun kaappiin!

 5. Elisa hui! 😀 Mä en selviäis ilman, pää on muuten niin täynnä lenteleviä haivenia.

 6. Anonymous says: Vastaa

  Tää ei nyt tavallaan millään tavalla liity aiheeseen, mut mun on ihan pakko kommentoida (ja tää on tosissaan tyyliin toinen kerta ikinä kun kommentoinm, vaikka kaikenlaisia blogeja on useamman vuoden tullut luettua) kun sulla on vaan niin kiva tyyli kirjottaa, sun huumori iskee ja vaikutat jotenkin ihanan aidolta ja vilpittömältä ihmiseltä, joka ei yritä esittää mitään. Luin koko blogin melkeen yhdellä istumalla! Jatka siis samaan malliin, sait musta ainakin vakkarilukijan! Ihanaa joulua sulle ja Reiskalle totta kai! 🙂

  -Madde

 7. Janna says: Vastaa

  Minä en juuri lakkoja käytä, koska a) en osaa käyttää sitä niin että se toimii ja siitä on jotain hyötyä ilman että tukka sojottaa joka suuntaan. Ehkä mun tukka ei tykkää lakoista. b) minulla ei ole ikinä aikaa laittaa lakkaa.

  Pitäisi varmaan opetella. Nimimerkillä nuttura päähän ja menoks

 8. Madde: Hui! Aito ja vilpitön-minä!?! 😀 Kiva! Tuu siis uudestaankin! 😀 Ja IHANAA JOULUA takas! <3

  Janna: Ei kande opetella jos vaan pärjäät ilmankin! Voi ku mäki!

Vastaa