Vapaaehtoista toimintaa

messutOlen kirjoitellut täällä blogissa omista mummoilutouhuista, eli siitä, kun innostuin pitämään Helsingin Diakonissalaitoksen kautta sunnuntaista kahvihetkeä ikäihmisten hoivakodissa. Tästä on jo pari vuotta aikaa ja ilahduin kovasti, kun äskettäin kuulin, että työkaverini pitää tällä hetkellä kyseistä kahvihetkeä. Olenkin viime aikoina miettinyt, että haluaisin tehdä jotain hyödyllistä taas. Voisin siis jälleen olla kiinnostunut vapaaehtoistyöstä!

Juurikin siis sopivasti sähköpostiini tipahti tiedote Vapaaehtoistoiminnan messuista, jotka järjestetään torstaina 3.12. klo 14-18 Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Messujen järjestäjien haaste on tämä:

”Kansalaisareena ry:n, HelsinkiMission ja Kirkkohallituksen helmi-maaliskuussa 2015 teettämän tutkimuksen mukaan tällä hetkellä yli puolet 25–49-vuotiaista henkilöistä, jotka eivät tällä hetkellä osallistu vapaaehtoistoimintaan, olisivat halukkaita osallistumaan, jos joku pyytäisi heitä mukaan. 15–25-vuotiaista vastanneista 58 prosenttia oli kiinnostunut vapaaehtoistyöstä.”

Ja mä uskon tämän täysin! Vapaaehtoistoimintaan lähteminen saattaa tuntua hankalalta ja siltä, että pitää käydä kaikenmaailman kursseja ja testejä päästäkseen mukaan. Niitäkin toki joihinkin vapaaehtoistöihin on, mutta auttaa voi todella monella tavalla. Koska itseäni nyt kovasti taas kiinnostaa, aion mennä torstaina messuille tutustumaan vaihtoehtoihin. Messuilla yli 80 näytteilleasettajaa esittelee vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia. Ja laitan tämän tänne ihan vaan vinkiksi teillekin. Messuille on vapaa pääsy.

Mitä mietteitä tai kokemuksia teillä on vapaaehtoistoiminnasta? Kiinnostaako se?

Artikkelikuva: Weheartit

10 Comment

 1. Tipi says: Vastaa

  Olen pitkään jo miettinyt vapaaehtoistoimintaan mukaan lähtemistä. Vanhukset ovat sydäntä lähellä ja paljon. Omat mummot ja ukit ovat kuolleet kohta 20 vuotta sitten. Ikävä on vieläkin.
  Hieman olen jarruttanut sen takia, että omat vanhempani pyörivät nyt iältään tuossa 70 v:n nurkilla ja kohta he ovat se taho, jotka tarvitse apua – ehkä jopa päivittäin.
  Ja toinen pointti, jos joku vapaaehtoistoiminnassa mukava oleva mummo kuolee – suren sitä kuin omani menettämistä…
  Mutta vanhukset tarvitsevat seuraa ja antaisin sitä mielelläni. Nyt täytyy oikein miettiä asiaa! Kiitos, kun otit aiheen esille.

  1. Mun isovanhemmat kuolivat kun olin aika pieni, äidin isä jo ennen syntymääni. Siksikin siis innostuin tuohon toimintaan lähtemään. Harmitti, kun sen jouduin lopettamaan, mutta elämäntilanne sitä silloin vaati. Ehkä nyt uudelleen? Vapaaehtoistyö eläinten kanssa kiinnostaisi ehdottomasti eniten. <3

   1. Tipi says: Vastaa

    Eläimet. <3 Olen niin eläinrakas, että en voisi katsoa yhdenkään kärsimystä – saati sitten kuolemista. Siis riippuen toki missä paikassa se vapaaehtoistyö tapahtuisi.
    Tästä syystä maksa useaan paikkaan jäsenmaksua, eläinsuojeluyhdistyksissä ja ostan kannatustuotteita. Omalla tavalla auttamista.
    Ja kotona on vanha kisu, joka oli kahdessa perheessä "heittopussina" ja nyt jo ollut meillä seitsemättä vuotta kuningatar- ja perheen pää -statuksella – unohtamatta viiden tähden hotellipalveluita. 🙂

    1. Muakin eläinten auttaminen innostais kaikista eniten. 🙂 <3

 2. Sissi says: Vastaa

  Muakin kiinnostaisi tosi paljon ja jonkin aikaa sitten ilmaisinkin eräälle taholle kiinnostukseni toimintaa kohtaan mutta sieltä ei koskaan vastattu mitään. Olen aikanaan tehnyt vapaaehtoistyötä MLL:ssa ja jos suinkin mahdollista, aattelin poiketa noilla messuilla.

  1. Höh, no onpa tylsää. Helsingin Diakonissalaitoksesta on vaan mulla kokemusta ja siellä kyllä aina vastailtiin ja muutenkin kaikki toimi ihanasti.

 3. ellu. says: Vastaa

  Just eilen laitoin paikalliselle yhdistykselle viestiä, olisiko jotenkin mahdollista osallistua heidän toimintaansa avustavana henkilönä seniori-ikäisten tietotekniikkakursseille 🙂 Olen tuommosta miettinyt ihan toiminimelläkin, mutta jos nyt edes alottaisi tuolla vapaaehtoistoiminnalla, niin sais hiukan pohjaa koko hommalle ja näkispä samalla, mitä se sitten todellisuudessa on! Mutta ihan ehdottomasti kannattaa osallistua tuommoseen toimintaan, senioreja ei voi koskaan auttaa liikaa tai osallistua heidän auttamiseensa edes jotenkin pienesti 🙂 Mammat ja papat <3

  1. Jee, kuulostaa hyvältä! 🙂

 4. Mimosa says: Vastaa

  Vapaaehtoistyö olisi kyllä kivaa, kunhan ei tarvitse olla tekemisissä lasten tai vanhusten kanssa. Olen katsonut sivusta vapaaehtoistoimintaa (jossa oli yksi ehdokas tekemässä hommia) harjoittelupaikassa ja se on ihan jees, itse saa päättää milloin tulee ja milloin menee, hänkin teki sitä sen takia, että saa vaihtelua kotona olemiseen 😀 Kävi siis säännöllisesti 2-3 krt viikossa parin-kolmen tunnin ajan.

  Tämmöinen messu tai info olisi paikallaan kyllä täällä Joensuussakin, saisi kattavammin tietoja kuin kysellä sähköpostitse johon saa ehkä vastauksenkin joskus.

  1. Joo, mäkin innostuin näistä messuista just siks, että suoraan pääsee juttelemaan ja saamaan tietoa!

Vastaa