100 % wool

Asunnossani on pirun kylmä. Käänsin eilen patterit täysille, mutta ei ne vaan toimi. Ärsyttää, pitäisi ehkä soittaa jonnekin. Pitääköhän jonkun talonmiehen vääntää ensin jostain lämpövivusta? Väliaikaishätäratkaisuna kaivoin kaapista kesällä Stockalta hetken mielijohteesta ostamani villaviltin ja käperryin sen alle kirjaa lueskelemaan. No eihän siinä kauaa mennyt kun pari toimivaa lämpöpatteria lähestyi tutkimaan uutta villakasaa.

Onni on lämpimät pojat. Vielä kun osaisivat olla kinastelematta siitä, kumpi saa viltin päällä makoilla, tilaa kun riittäis kummallekin…Ja Arska oli myös sitä mieltä, että villa maistui hyvältä. Eli lopputulos oli sitten se, että viltti meni aika pian takas kaappiin ennen kuin oli tuhannen palasina ja pojat täynnä tappelujälkiä.

Selvitän tänään, mihin numeroon mun pitää soittaa, jotta saadaan lämpöä huusholliin. Grrr. Talvi tulee.

/HAH! En valittanut turhaan! Ne patterit tosiaan pitää ilmata!

18 Comment

 1. villassa on sitä jotain. mun toinen kissa käy ihan kuumana villasukkiin, erityisesti täysvillasta neulottuihin… 🙂 muutama sukkapari on saanu vuosien varrella kyytiä ja sukat on lähes kaikki reikäisiä! onneksi osaan itse neuloa uusia… 🙂

  1. Joo villasukat on parhaita!

 2. Anonymous says: Vastaa

  Pitäskö ne patterit ilmata? Se voisi auttaa. =) Ainakin tässä meidän vanhassa Töölöläis!!! =) kerrostaloasunnossa jotkut patterit eivät meinaa lämmetä, vaikka huoltomies on käynyt lisäämässä paineita pannuhuoneessa. ”Lisäämässä paineita pannuhuoneessa” 😉 Kuulostaa jotenkin hassulta, mutta niin hän tekee.

  Mutta täytyy sanoa, että en tiedä voiko uusia pattereita edes ilmata… ei varmaan. Etkö asukin nyt uudessa talossa? Ei pitäisi ruveta neuvomaan, kun ei näköjään tiedä mitään. Ehkä kannattaa soittaa sille huoltomiehelle. =)

  Ainiin, tässä meidän talossa yksi vanhempi rouva oli aiheuttanut vesivahingon, kun hän oli itse ilmannut pattereita ja ilmeisesti jättänyt sulkematta kunnolla. Kuuma vesi oli valunut alhaalla olevaan asuntoon asti…

  t.Elena

  1. Heh, joo, Töölössä sai aina syksyisin jonkun aikaa odotella ennenku meni lämmöt päälle. Nyt ei hajuakaan!! Uusi talo joo, kesäkuussa valmistunut…väänsin kaikki patskut täysille mutta tulee vaan jotain todella, TODELLA, heikkoa lämpöä… 🙁 höh!

 3. Ruu says: Vastaa

  meillä ei ainakaan vantaalla ole vielä lämmöt edes päällä, ne huoltoyhtiössä vääntää ne päälle sitten joskus, ja meilläkin on jo kylmä, keroo paljon että kissat on kasvattanut tuuhemapaa pohjavillaa itselleen 🙂

  1. No niin, eli taisin taas olla eka tässäkin taloyhtiössä, joka asiasta pisti valitusta huoltoyhtiöön… 😛

 4. Myy says: Vastaa

  Joo ei ne patterit varmaan vielä lämpene, joskus myöhemmin syksyllä vasta. Meidän uudessa talossa patterit vaan suhisi, kun laittoi päälle. 😀

  1. Joo näin just 🙁

 5. Nonnu says: Vastaa

  Meidän talossa lämmöt laitetaan varmaan vasta lokakuussa päälle. Siihen asti saadaan istua naama sinisenä ja hampaat kalisten. Hyrrr.

  Meillä ei onneksi enää ole talkkaria vaan huoltohommat hoitaa huoltoyhtiö. Talkkari on eläkkeellä ja ennen eläköitymistään oli talkkaroinut täällä viimeisimmät 40 vuotta eli äijä oli vähän henkseleitään paukutteleva kaikkitietäjä.
  Kun muutettiin tähän asuntoon vuonna 2008, tämä oli kuin jääkellari. Hiippailtiin villasukat jalassa yötä päivää ja pyykki kesti kuivua about neljä päivää kun sisällä oli vaan niin saatanan kylmä. Soitin talkkarille ja sanoin, että tuus laittaan vähän pöhöä noihin kylmiin pattereihin
  Äijä tulee paikalle jonkun mittarin kanssa ja heiluttelee sitä ilmassa ja toteaa mulle: ootteko asuneet jossain tropiikissa kun tämä +19 asteen lämpötila ei kelpaa?
  Mä olin hetken ihan öönä, että mitäs viddua tää ukko nyt alkoi paukuttaan mulle naamaansa?!? Sanoin, että aivan sama missä ollaan asuttu, että laitas nyt vaan ne patterit toimimaan kun pyykkikään ei kuivaa täällä sisätiloissa! Tähän sain vastaukseksi, että pyykkiä ei saa kuivattaa sisätiloissa. Jaa mitä? Empä ollut sitten semmoistakaan ennen kuullut 😀

  Noh, eipä se niitä pattereita sitten lämpiämään laittanut, koska hänen mielestään meidän piti alkaa tottuttelemaan +19 asteen lämpöön.
  Se äijä ei vaan tiennyt kenelle alkoi pelleilemään. Mä olen meinaan tunnettu reklamaation tekijä, huonosta palvelusta salaman lailla valituksen tekevä kansalainen.
  Kun tämän asian pyöräytti isännöitsijän kautta, niin johan tuli ukko laittamaan patterit pöhisemään.

  Ja sen pituinen oli se tarina 😀 Hyvää yötä!

  Ps. Lämpimän näköinen viltti ja ihanat kissapojat <3 pusuja sälleille!

  1. Joo huoltoyhtiö on meilläkin, tosin joku nimetty tyyppi siellä on. Laitoin sille sähköpostia ja vähän jo kaduttaa, oon taas eka vinkumassa asiasta 😛

   Öö mitenni pyykkiä ei saa kuivattaa sisätiloissa? Missäs sitte! 😀

  2. Nonnu says: Vastaa

   Tämä entinen talkkarimme antoi mulle tuohon samaan kyssäriin vastauksen, että joko ulkona tai sitten taloyhtiön pyykkituvalla.

   Jep jep, pyykkitupa on D-rapussa (me asutaan A:ssa) eli märät pyykit tarttis rehata toiseen päähän taloa ulkokautta, koska rappujen välillä ei ole mitään sisätiloissa menevää salakäytätävää. Ulos en edes harkitsisi vieväni pyykkejä kuivaamaan, koska naapuri oli kerran niin tehnyt ja heiltä oli varastettu Finlaysonin pyyhkeet ja Marimekon lakanat samantien :/

   Joten mä kuivatan pyykkini täällä sisällä 😀

  3. Joo meilläkin on tommonen kuivaushuone, ja oon kyllä miettiny että lakanat pitäis viedä sinne aina kuivumaan kun kotona on niin vaikeeta niitä kuivatella…mutta en kyllä joo uskaltais välttämättä ihan kaikkea viedä sinnekään! 🙁

   Kesäisin kuivatan partsilla, mutta kun ilmat kylmenee niin eihän ne siellä enää kuivu.

  4. Mutta mulla on kyllä tosi tehokas ilmankierrätys/ilmastointi, joten pyykit kyllä kuivuu nopsaan…en nää mitään ongelmaa tossa sisällä kuivattamisessa ja aion tehdä niin jatkossakin!

 6. Mulla palelee aina jostain syyskuusta alkaen. Meillä on onneksi takka, mutta vielä ei oo sitä lämmitetty. Sohva kun en kivasti sen vieressä, niin siihen, kun istahtaa, niin lämmintä. Meillä on onneksi sähköpatterit, ne lämpee aina, kun haluu. TOSIN sen maksaa sit sähkölaskussa kyl joo…

  1. Oi takka…OI <3

 7. Winter is coming! ♥

  1. No juu :/

 8. Joo tuo on joka syksyinen ongelma, ei ne patterit lämmitä ennen ku pistetään talossa lämmöt päälle. Sitten kun ne on päällä niin patterit porottaa täysillä vaikka yrittäis pistää kuinka pienelle! 😀

Vastaa