AURINKOON

GILI AIR

Tää oli kyllä nyt todella TUSKAINEN PROJEKTI. Kun minä haluan reissuun, niin todellakin perehdyn asiaan täydellä tarmollani. Se tarkoittaa helevetin monta tuntia tietokoneella, äärettömän määrän kirosanoja, hiuksien (omien) repimistä ja melkeen jo vähän kyyneleitäkin. Mun on tosi helppo sanoa, että mihin KAUAS mä haluaisin matkustaa, mutta kun pitäis varata lennot lähelle, Eurooppaan, niin olen todella pulassa. Monet Euroopan isot kaupungit toki kiinnostavat shoppailumahdollisuuksineen ja kivoine kahviloineen, mutta nyt pitää päästä rannalle. Ja koska olen totuttanut itseni oikein kivoihin rantoihin Malediiveilla, Indonesiassa, Kuubassa jne., on jotenkin pirun haastavaa löytää jotain edes kelvollista lähempää. Tiedän, snobi mikä snobi.

Poikaystävä, kaverit, tutut, kaikki vähänkin viime aikoina kanssani tekemisissä olleet ihmiset ovat joutuneet kuulemaan mun valitusta tästä asiasta. Pari kertaa on käynyt mielessä jopa LUOVUTTAMINEN, mutta koska toinen lomapätkäni on elokuun lopussa, en halua viettää sitä Suomessa palellen. Ja nyt nää Suomen säät… Hei nyt on heinäkuu, ja vasta pari kertaa olen poistunut kotoa ilman takkia! Kaipaan niin kovasti aurinkoon!!!

Olen siis käynyt läpi koko internetin. Saisin tällä hetkellä varmasti töitä mistä tahansa suomalaisesta matkatoimistosta! Tiedän oikeasti lähes kaiken Euroopan kivoista, suosituista lomakaupungeista, niiden hotellitarjonnasta, all inclusive -mahdollisuuksista, parhaista rannoista ja kauppakaduista. Tiedän, paljonko lämpöasteita kesäkuukausina on Sisiliassa, kuinka kovaa Madeiralla tuulee, mihin Kroatiaan kannattaa mennä jos haluaa hiekkapohjaiselle rannalle jne. jne. jne. Syy, miksi oikein mikään ei ole mulle kelvannut on ollut vähän milloin missäkin. Meillä on tietty tarkka aika, jolloin voidaan matkustaa ja on joko vaikeaa saada järkeviä lentoja sille ajalle, liikaa säätämistä, liian lapsiystävällisiä hotelleja, liian ankeita hotelleja, liian kylmä (eli alle 25 astetta), tai sit ihan vaan että MINÄ OLEN PIRUN HANKALA. Varmaan pääasiassa tuota jälkimmäistä.

Mutta eilen se sitten viimeinkin tapahtui, kun päätin että ESPANJAAN MENNÄÄN ja onnistuin syöttämään ebookersiin oikealla hetkellä menon ja paluun ja sain hyvät lennot kivan edulliseen hintaan. Palma de Mallorca on määränpää ja enää pitää päättää että mitäs siellä sitten. Kahdeksan yötä olisi kuitenkin tarkoitus siellä olla ja elää ja lämpöä on parasta olla se lähes 30 celsiusastetta! Santa Ponsa -nimistä aluetta olen vähän vilkuillut, mutta Palma Nova olisi lähempänä Palmaa… Haluan siis ehdottomasti todella lähellä rantaa sijaitsevan hotellin, mutta kuitenkin järkevän etäisyyden päässä jonkinlaisesta kauppa/ravintolakeskittymästä. VINKKEJÄ OTAN ILOLLA VASTAAN. Mikä alue Mallorcalla on kiva? Hotellisuosituksia? Onko teillä kesämatkoja tiedossa? Minne?

Kaivoin jo kaikki auringonottoon liittyvät putelini piiloistaan. Melko läjä. Otan ehkä ne kaikki mukaan.

Aurinkovoiteet

P.S. Joo, en missään nimessä odota tuollaista vettä kuin tuossa ekassa kuvassa. Se on Gili Airilta, helmikuiselta reissultamme.

P.P.S. Olen suunnittelemassa arvontaa blogini FB-sivuille. Jos et vielä TYKKÄÄ, niin nyt kannattais.

0 Comment

 1. Sannak says: Vastaa

  Minä olen ollut tuolla Santa Ponsassa, mutta siitä on todella kauan aikaa. Tykkäsin kyllä paikasta. Siellä oli jo silloin ihan hyvin ravintoloita, mukavia baareja ja yökerhojakin, joten palveluiden taso tuskin on ainakaan laskenut. Ranta itsessään oli kiva, sellainen suojainen ja minusta ihan viihtyisä.
  Saaren toinen laita on ihan erilainen ja sielläkin on porukkaa viettänyt kivaa lomaa, kunhan nyt ei sinne brittinuorten bilepaikkaan erehdy lomaa varaamaan 🙂 Sieltä vain on Palmaan paljon pitempi matka, joten tuskin tulee kyseeseen.
  Itseasiassa olin aika yllättänyt, että kaikista Euroopan rantakohteista valitsit Mallorcan. Itse en olisi siihen päätynyt, vaan olisin ehkä suunnannut Italiaan tai Kroatiaan 🙂

  1. Joo, yllättyneitä olivat…kaikki, kun lopulta sain jotain varattua. 😛 Kroatian muuten MELKEIN varasin! Mutta ne kallioiset rannat…äää. Ja Italia ois ollut ihan must, jos ois ollut sopivia lentoja sinne. 🙁 Kovasti katselin Sisiliaa ja Sardiniaa kyllä. Mutta, seuraavalla kerralla sitten. Palma kyllä kiinnostaa, siis nimenomaan se kaupunki. Hei siellä on Sephorakin! 😀 Aika moni Facessa suositteli Palmaa, joten siksikin siitä kiinnostuin. 🙂

   Mikä on brittinuorten bilepaikka? 😀

   1. Sannak says: Vastaa

    Magaluf on se bilepaikka.
    Hyvä loma teille varmasti tulee tuollakin. Tosin Malediivien jälkeen.. Ei varmaan ole helppo miellyttää oikein mikään 🙂
    En tiedä oletko lukenut kahden bloggaajan pitämää matkailusivustoa takemethere.fi. Suosittelen, varsinkin akuuttiin matkakuumeeseen 🙂

    1. Aa, joo, se. 😀 Sieltä en tosiaan hotellia aatellu ottaa. 😀

     Nyt tärkeintä on kyllä AURINKO ja LÄMPÖ. Ja se Sephora… 😀 😀 😀 !!!

     Pitää tutustua tuohon, kiitti!

 2. Salla says: Vastaa

  Buhahahaaaaa! Oon saanu niin hyvät naurut tästä sun matkaprojektista, että ihan harmittaa kun nyt sit on lennot reilassa 😀 T: Nimim. Hotellisäätöä odotteleva huutonaurava lomalainen

  1. Mulla oli oikeesti pää kipee pari viimestä iltaa kun pää sauhuten noita matkoja kattelin!!! 😀 MUT ON TÄSSÄ SE HOTELLI VIELÄ VARATTAVANA.

 3. sanna says: Vastaa

  Olisipa kiva päästä reissuun täältä sateen keskeltä. Santa ponsa oli ensimmäinen
  etelän reissun kohde silloin joskus.. tykkäsin paikasta:)

  1. Joo, ihan tajuttoman huono kesä :'( En yleensä kesäsin kaipaa mihinkään reissuun, mutta nyt noi Epsanjan lämpötilat kyllä todellakin houkuttelee… Vaikka toki se elokuun loppuun mennessä sielläkin vähän kylmenee. Sit varmasti täällä on jotkut megaseksihelteet. 😀

 4. Kuorotipu says: Vastaa

  Kroatian rannat on kyllä ”vähän” kivikkoisia vaikka maa muuten onkin ihana 😀

  Mulla on kauhea matkakuume, mutta yritän hillitä itseäni. Säästin kesälomasta viikon syksymmälle, jos sitä vaikka syyslokakuussa kävis esim barcelonassa. Sais vähän kesää jatkettua 🙂

  1. Joo, siks mä Kroatian hylkäsinkin, kun haluan kunnon biitsille! 😀 Barcelonaan tahtoisin kovasti kanssa <3

 5. Kepa says: Vastaa

  Kannattaa ehdottomasti vuokrata joku päivä auto! Mallorca on niin pieni saari, että sen ehtii päivässä huristella läpi ja siitä saa niin paljon enemmän irti. Todella kauniit vuoristot, joihin ei rantakohteissa saa tuntumaa muuten kuin sillä auton vuokraamisella. Eikä bensaa mene juuri lainkaan niillä pikkumatkoilla.

  1. Joo, vois kyllä harkita. 🙂 KAIKKI sanoo samaa. 🙂

 6. T' says: Vastaa

  Meidän PITI mennä Kreikkaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Vaan emmepä menneet koska minä tulin kipeäksi! Ja oli muuten sitkeä tauti. Varmistuttuamme parantumisestani aloimme katsomaan äkkilähtöjä. Arvaapa löytyikö yhtään? No ei. Sii ei yhden yhtä äkkilähtöä tai muutakaan reissua niille päiville, kuin olisi ollut mahdollisuus lähteä. Nada.
  Nyt sitten odottelen, että saisin tietää siirtyneen kesälomaviikkoni ajankohdan, jotta pääsisi varaamaan uutta reissua. Jos ehtii. Halvoista hinnoista lienee turha haaveillakaan, on nämä ”kesäkeli” Suomessa sen verran koleita.

  En ihan hirveästi ole itseäni viitsinyt ärsyttää tutkimalla valikoimaa etukäteen, koska pelkään löytäväni niin hyvän diilin, että v*tuttaisi jos se ei olisikaan enää saatavilla sitten kun pääsisi varailemaan.
  Kroatia houkuttelisi, mutta sinnekin on yllättävän kalliit reissut. Eikä kalliorannat haittaa, koska uima-altaalla on mukavampaa, ei ole hiekkaa jne 😀
  Baleaarit ovat meilläkin yksi vaihtoehto, kaikista mieleisin olisi kuitenkin Portugalin Cascais, näkisi ehkä Lissaboninkin.

  1. On noita edullisiakin lentoja ja pakettimatkoja vielä tarjolla! Mut etenkin Italia oli aika hyvin jo sold out, jonne oisin ensisijaisesti tahtonut… Kreikkaan mä en oikeen uskalla tämmösenä aikana nyt mennä, vaikka muuten se ois ollut eka valinta.

   Ei joo paljon kandee katella etukäteen noita, kun hinnat muuttuu niin hurjasti! Mutta Lentodiilit-sivustoa kannattaa kyllä seurailla. 🙂

   1. T' says: Vastaa

    Kiitti vinkistä! Täytyy katsella. Pakettimatka helppoudessaan kyllä olisi ensisijainen vaihtoehto.
    Juu Kreikan tilanne on aika kökkö 🙁 Ihana maa kyllä..

    1. Joo mitä noita hintoja ja aikatauluja kattelin, niin kyllä se pakettimatka voi jopa tulla halvemmaks.

Vastaa