Oikeasti en näytä tältä

Passikuvien otattaminen itsestään ei varmasti kuulu niihin mieluisimpiin asioihin, joita ihmiset tässä maailmassa joutuvat tekemään. Aina kuvan nähtyään on vaan todettava, että se on epäonnistunut, oikeastihan en näytä tuolta. Vaikka karu totuus on, että just siltä sä näytät. Kun pitää katsoa ihan suoraan kameraan (vähän vielä leukaa ylöspäin kohottaen), siinä ei voi päänsä asentoa kikkailemalla yrittää näyttää yhtään paremmalta. Ja se on just tasan se yks kuva mikä otetaan, jos se on vain tarpeeksi onnistunut…eli silmät edes suurinpiirtein auki.

Kävin tänään töiden jälkeen viisumikuvauksessa, enkä valmistautunut sen kummemmin, kysehän on vain yhdestä kuvasta, joka ei tule kuitenkaan näkymään sen suuremmin missään. No, seuraavalla kerralla yritän taas muistaa: enemmän meikkiä! Ja reippaasti varjostuksia poskiin, ettei pää näytä ihan niin hemmetin laatikolta. Ja hiuksetkin vois harjata paremmin ja ehkä jättää auki, ettei näytä niin mieheltä. Kuvissa yleensäkin mulla on helposti vasen silmä puoliksi kiinni, passikuvissa yritän avata sitä hieman enemmän, etten näyttäis täysin dorkalta. Vaikka näytän kuitenkin. Tylsistyneeltä dorkalta.

Värikuvat ovat mustavalkokuvia ehdottomasti pahempia. Onneksi sentään ajokorttikuvani onnistui ihan ookoo (ajoin kortin vuosi sitten) ja sitä kehtaa poliisisedille esitellä! Tosin se olikin mustavalkokuva, eikä värillinen kammotus. Passiin tuli onneksi sama kuva! Tähän tämän päiväiseen viisumikuvaan tuli muuten joku tosi outo viiva toisen korvani eteen, joka mun mielestä näyttää joltain virheeltä. Miehen mielestä se on vaan varjo. Pöh.

Lisäksi taas tuli ihmeteltyä, miten kamalasti tällaiset kuvat maksaa, neljä kappaletta 22 euroa. Ja miksi niitä ei saa vain yhtä, vaan pitää ottaa vähintään 4. Kehittäisivät paremmat koneet. Niitä kuitenkin tulostuu yhteensä kuusi kappaletta, mutta se kuusi kuvaa on tietenkin kalliimpi. Mutta oikeesti: kuka tekee niin monella kuvalla jotain? Passiinkin tarvitsee vain kaksi kuvaa. Näillä värillisillä nyt ei ainakaan mitään tee. Pitää varmaan lähteä käymään siellä Pietarissakin, vai vaaditaankohan siihen viisumiin nyt sitten erikokoinen kuva? Hillitöntä rahastusta tämäkin.

Mites te onnistutte passikuvissa? (Voiko niissä joku muka kunnolla onnistua?)

17 Comment

 1. Epe says: Vastaa

  En mie ainakaan onnistu 😀 Onneksi opiskelijakorttiin sai lukiossa valita ihan oman kuvan, nyt kyllä taitaa amkin korttia koristaa ajokorttipärstä… 😀 Miekin muistan kun ajokorttia varten kävin kuvissa – tilassa ei ollut peiliä mistä oisi voinut varmistaa miltä näyttää, joten nytpä saan poliisisedille sekä baarien ovimikoille esitellä itsestäni kuvaa, jossa hiukset ovat kauniisti (ellei oteta huomioon sitä hiussuortuvaa, joka muodostaa kaarisillan miun päälaen päälle) 😀

  1. HAHA! 😀 Voi ei. 😀

 2. Ruu says: Vastaa

  ajokortti kuvassa näytän hyvälle, mutta passikuvassa ihan kamalalle… eli ehkä niissä voi onnistua, mutta se on äärimmäisen harvinaista 😀

  1. Niin no, tosiaan, ajokorttikuva mullakin on onnistunein tähän asti. Sama homma kuin koulukuvauksessa aikoinaan: pään pitää olla niin samperin oudossa asennossa ja keskittyä liikaa siihen, että silmät ei ois kiinni.

 3. Jennipenni says: Vastaa

  Kerran luulin onnistuneeni passikuvissa, sitten kiikutin ne poliisiasemalle ja siellä todettiin, että kuvat ovat liian vaaleita. Kiva! Sain ilmaiseksi uudet, mutta niistä tuli luonnollisesti paljon huonommat 😀

  1. Argh, ärsyttävää! 😀

 4. Tiedätkö niitä kuvia julkkiksista lehdissä, jossa he ovat jäänneet kiinni esim rattijuoppoudesta tai aineissa ajamisesta tai jotain? niitä mugshotteja?

  http://cherryredcupcakes.files.wordpress.com/2009/06/img_0024.jpg

  siskoni taisi nauraa pari tuntia sen jälkeen kun näki tuon kuvan. onneksi koko totuus ei kunnolla näy tuossa kuvassa. toivon hartaasti, etten oikeessa elämässä näytä alkoholisoituneelta rikolliselta.

  1. 😀 !

  2. Mut eihän tuo nyt ole paha. 🙂

  3. niin ku silmpäpussit ja kaikki tuollaiset hirveät yksityiskohdat ei näy 😀 tänä vuonna pitäis ottaa uus kuva uuteen passiin YHYYY!!! noh, blogimateriaalia

  4. Nimenomaan, blogimateriaalia. 😀

 5. Mirka says: Vastaa

  Hahha, oikein hyvältähän tuo sun kuvas näyttää! 😀

  Mulla on passissa kuva vuodelta 2003 tai jotain ja siinä en ainakaan oo onnistunut. Sen jälkeen en ookaan käynyt otattamassa passikuvaa kuvaamossa. En oo kai tarvinnu passikuvia mihkään hmm mmm. Opiskelijakorttiinkin otin ihan itte kotona vaaleeta taustaa vasten ”tosi hienon” pärstäkuvan. Mut toi mikä mulla on tossa passissa on jokseenkin huvittava, koska muistan tarponeeni kuvaamoon kauheessa lumisateessa ja sen tuosta ilmeestä huomaakin. Näytän siltä, että vihaan kuvaajaa yli kaiken. Noooh, pieniä epäkohtia 😀

  1. Duunin kulkukortissa hei mulla on oikeastikin hyvä kuva! Siinä mulla on aika vaaleet hiukset ja aina ruokalassa sitä väkisin katsellessani mietin, että pitäiskö mun joskus taas vaalentaa… 😀

 6. Mulla on masentanut jo vuoden, kun tajusin, että tarvitsen keväällä uuden passin 😀 Varsinkin, kun se on hommattava kohta, jos aion toteuttaa suunnittelemani reissun… Mies hommas passin pari vuotta sitten ja hui kamala sitä kuvarumbaa! Mulla on nyt ajokortissa ja passissa sama 10-v. sitten otettu mustavalkokuva, joka on ihan ok, kun se on pieni ja epäselvä. Mutta kun nyt se on ilmeisesti värikuva ja sit on niin tarkkaa se asento ja kaikki ja näkyy kaksoisleuka ja aaaargh xD En ole turhamainen, en suinkaan. hitto, et varmaan harjottelen monta päivää hyvää meikkiä siihen kuvaan 😀

  1. Hehe. No onneks sitä passia ei ainakaan ite tuu niin usein tarvitsemaan, ja sehän on nykyään niin vähän aikaa voimassakin. Värikuvat on kyl pahempia, ehdottomasti.

  2. …tosin, kohta on se totaali-rupsahtaminen täällä edessä…

 7. Höpsistä, kaunis olet tuossakin kuvassa :).
  Mutta niinhän se menee, että itse on itsensä pahin kriitikko :).
  Ei kyllä omakaan kuva henkkareihin kovin hyvin onnistunut (hiukset on kiinni ja menevät aivan päätä myöten…), mutta henkkarit täytyykin 5 vuoden välein uusia… Hirveää rahastusta todellakin, mutta ehkä ensi kerralla tulee taas vähän parempi kuva :p.

Vastaa