Uutta Ainoo!

Pyrin pitämään yhden karkkipäivän viikossa, yleensä lauantaina tai sunnuntaina. Muuten yritän väkisinkin pysytellä erossa kaikesta makeasta, ettei homma lähde ihan käsistä (se nimittäin niin helposti lähtee…). Mutta koska töihin tuli eilen syksyn uutuusjätskejä, minun tietenkin piti tehdä pienenpieni poikkeus, ihan vaan vaikka blogini takia…Mutta koska kyseessä oli ällöhkömakea Aino, etukäteisajattelin, ettei tarvitse paljoa maistella! Tässä siis vähän fiiliksiä jäätelöistä, jotka ovat poimittavissa jätskialtaista lokakuun alussa. Elleivät ole nyt jo, nämä kun aina yllättävät.

En siis ole yleensä mikään Aino-jätskien fani, koska ne ovat, noh, ällöhkömakeita. Ja laktoosillisia. Eivätkä ne maut tosiaan oikein muutenkaan ole olleet kovin himoittavia, vaan vähän kummallisia. Tämän syksyn uutuusmakuihin kuuluu Tyrniluodon Aarre, Suklainen metsämarja (laktoositon!) ja Suklaa-Toffee-Minttu. Näistä oikeastaan etukäteen vain jälkimmäinen saa ajatuksena veden kielelle. Mutta jätski on jätskiä ja se on hyvää. Joten uhrauduin maistamaan näitä kaikkia kolmea hieman.
Toivottavasti arvostatte tätä uhrautumistani.

Olen kai jotenkin vähän tyrnivastainen ihminen. En oikein ymmärrä tuota kummallista marjaa, joka haiskahtaa liiankin terveelliseltä. Tässä jätskissä se ei maistu juuri miltään. Ihan hyvää ei-minkään-makuista jäätelöä. Jotenkin odottaa kohtaavansa ulkonäön perusteella jonkun lakan maun, mutta sitten vastassa ei olekaan oikeastaan mitään. Höh. Näyttää kuitenkin hyvältä ja onhan toki pelkkä vaniljajäätelökin hyvää. Mitenkään terveellisempää tämä ei kuitenkaan taida olla…höh.
 

Suklaa-Toffee-Minttu ei vaan voi pettää. En ole mikään suuri pelkän suklaajätskin ystävä, mutta ovelasti suklaaseen piilotetut näkymättömät mintturakeet ovat jotenkin tosi jänskiä ja tätä uppoisi kyllä helposti koko purkillinen. Tätä myydään siis vain tällaisessa pienemmässä purkissa. Ehkä ihan hyvä niin. Tosi hyvää, suosittelen maistamaan.


Suklainen metsämarja on näistä kuitenkin mun ehdoton lemppari. Maistuu vähän kuningatar-Pingviini-tuutilta! Suklaajäätelöä on just sopivasti, pohjalla. Tämäkin, kuten noh, kaikki jäätelöt, on ihan parasta vähän sulaneena. Njam! Tätä voisin ostaakin.

Me suomalaiset syödään tosi paljon jätskiä, talvellakin. Syöttekö te siis paljon jätskiä? Odotatteko uutuuksia?

 
(Niin, en tiedä, onko tämä postaus luokiteltavissa mainokseksi. Jos on, niin varokaa, varokaa! En kuitenkaan ole yhteistyössä Nestlen kanssa.)

32 Comment

 1. Ei ois pitäny tulla lukemaan tätä ennen kauppaan lähtöä. Saattaapi olla, että eksytään sitten jätskialtaan kautta kotia *huoh* 😀

  1. Heh heh…en oo ihan varma, löytyykö nää vielä kaupoista, mutta varmasti riittävästi kaikenlaista muuta ainakin 😛

   En muuten nyt tajua, mikä näitä tekstejä tässä Bloggerissa vaivaa, kun fonttikoko heittelee vaikka pitäisi olla sama. 🙁

  2. Näkyi nuita jo löytyvän K-marketin jätskialtaasta 🙂 Tuli otettua tuota Suklaa-Toffee-Minttua kokeiluun ja se maistuikin ihan liian hyvin 😛

 2. Johis says: Vastaa

  Nyt kyllä alkoi tekeen mieli jäätelöä. Mulla on huomenna karkkipäivä ja saatan joutua jätskiostoksille 🙂
  Tuo tyrni ei muakaan kauheasti kiinnosta, tuskin tuun ostamaan koskaan. Kahta muuta uutuutta voisin kyllä maistaa. Oma suosikki Ainoista on se äklömakea maitosuklaa -jäätelö, mulle ei ole helposti mikään liian makeaa. Lakkajäätelö aina houkuttelis, mutta se on ihan törkeen hintaista!

  1. Ei mullekaan oo mikään helposti liian makeaa, mutta en tiedä mikä näissä Ainoissa tökkii…hmm. Lakkajäätelö ON hyvää, oih!

 3. oijoi miksei noita saa jo nyt 🙂 toi suklaa-toffee-minttu kieltämättä pisti veden kielelle.

  syön jätskiä, paljon. litra tai kaksikin menisi kevyesti kerralla 🙂 tosin salitreenin aloitettuani oon ”pyrkiny vähentään” tralalaaa

  ..mut kyl sitä uppois 🙂

  1. Voi olla että saakin! Tiedotteessa luki että syksyn aikana, jostain lehdestä luin että lokakuun alussa…

   Kyllä mullekin uppois!

 4. Anonymous says: Vastaa

  Mulle uppoaa kaikkein parhaiten lakritsijäätelö. Mikään uutuus ei voita lakujäden makua! =D Aaah, nytkin alkoi tehdä mieli! No onneksi on oikeaa lakritsia täällä kotona.

  Muuten, olisi kiva kuulla onko ne lastenrattaat pysyneet siellä varastossa vai tukkivatko ne uudessa talossasikin ulko-oven edustan? =) Taidan olla jotenkin fiksoitunut tähän asiaan, kun tulen kyselemään. 😉 Luulisi lasten vanhempien olevan iloisia, kun on asianmukaiset tilat. Ellei sitten joku muu roina täytä sitäkin varastoa.

  -Elena

  1. Ennen en tykänny lakritsijädestä yhtään, mutta iän myötä oon alkanu rakastamaan sitä! 😀 namnamnam. Mulla on kotona pakastimessa lakritsi-Pingviinituutteja sekä lakritsi-Kingistä! Semmosta pakettijädeä!

   Ei oo rattaita näkyny uudessa talossa! Hah! En tosin ees tiedä, missä täällä se lastenvaunuvarasto on!

 5. Ruu says: Vastaa

  Taisin koko kesänä syödä kaksi kertaa jäätelöä 😀

  1. Mä en ostanut kertaakaan jätskikiskasta jädeä. 🙁

  2. Ruu says: Vastaa

   ei minäkään, nuo molemmat oli anoppilassa jälkuruokana ollutta jäätelöä, eli en ostanut itse ainuttakaan jäätelöä mistään koko kesänä

 6. Kysymys kuuluu mihin hävisivät Aino jätskien Hyla-versiot, niitähän oli useampia ennen? Nyt on vaan tavallista ja laktoositonta (no okei, onko se karpalo-kinuski vielä hylaa…), ja laktoositon-taikasana tietty tekee siitä tuplasti kalliimpaa. Perse kestää ostaa sit ku saan lottovoiton 🙂

  1. Aijaa? Ainakin vaniljajäde laktoosittomana on huomattavasti paljon kalliimpaa kun ”normaali”, mutta näinhän se on kaikessa. 🙁

 7. Ainot on minunkin makuuni liian ällömakeita ja kummallisia makuyhdistelmiä, mutta tämän luettuani olen ehkä pakotettu kokeilemaan tuota suklaista metsämarjaa. 😀

  1. Joo no näistä itse asiassa mikään ei ollut liian ällömakea! Ja suklainen metsämarja on kyllä kokeilemisen arvoinen 🙂

 8. ANNI says: Vastaa

  Hmm.. Odotin jotain erilaisempaa! Mä tykkään tosi paljon siitä mustikkapiirakka-ainosta!
  Tyrnijätskiä, blaah.. Noita kahta viimestä vois koittaa! Tosin tuollainen ”pikkupurkki” on aika kallis kokoisekseen :s

  1. No nää on nyt niinku ”makuja suoraan luonnosta”…mustikkapiirakkaa maistoin joskus aikoinaan mökillä, mutta en jotenkin kiintynyt.

 9. Myy says: Vastaa

  Jäde <3 Kävin kesällä sen verran usein hakemassa Robert’sista jädepallon, että aloin kaipaamaan myös jätskille sellaista ”joka kymmenes ilmaiseksi” -leimakorttia.

  1. Hihi 🙂

 10. Anitra says: Vastaa

  Väännä vaan sitä puukkoa haavassa niih.. *sniff* Jospa näitä vielä ens kesänä löytyisi kaupasta 🙂

  1. Hahahaha! Eiköhän löydy. 😛 Tuutte mun luo sit jätskikesteille kun piina loppuu!

 11. Nonnu says: Vastaa

  Jos eteen tulisi tälläinen aivan kreisi valinta, että mitä yhtä ainoaa elintarviketta söisin lopun ikääni jos en saisi muuta enää syödä, mä olisin varmaan niin älytön, että loputtomissa sokerihimoissani valitsisin jäätelön 😀 todennäköisesti elinikäni tuolla ruokavaliolla olisi kovin lyhyt, mutta ah, sitäkin makeampi.

  (Toinen hyvin varteenotettava vaihtoehto tälle ”syö vain yhtä juttua lopun ikääsi”-hommelille olisi tottakai marsipaani 😀 että terveisiä vaan Maailman Parhaalle Isoveikalle!)

  Jäätelö on vaan niin hyvää. Ei voi minkään.

  1. Joo jäätelö on kyllä aivan liian hyvää. 🙁

 12. Elisa says: Vastaa

  Ainon suklaajätski on aivan parasta! Samoin tykkään Valion wanhan ajan suklaasta, kun siinä on niitä suklaahippuja 🙂 Pystyn (valitettavasti?) syömään vaikka litran jätskiä kerralla, se on vaan niin hyvää…

  1. Noni nyt mulle tulee kyl himotus kokeilla jotain suklaahippujätskiä. KIITTI VAAN! ;D

 13. Mun mielestä oikeastaan kaikki Ainojätskit on hyviä, mutta ehdottomasti paras on Mustikkapiirakka, nam nam!

  1. Mä en ehkä halua sitä enää. 😛

 14. Jes! Laktoositon versio on tervetullut 🙂 Yritän välttää jäätelöä nimenomaan tuon laktoosin takia, mutta joskus sorrun…

  1. Joo sama täällä. Onneks laktoosinpilkkojapillerit on keksitty 😛

 15. mä taidan puhua enemmän jäätelöstä kuin syödä sitä loppujen lopuksi. mutta se on kyllä himotuksen kohteeni numero uno (u-uuno, uuno on numero yksi! jouduin eilen uunon uhriksi huoh ja nyt se soi päässä ko-ko a-jan). en oo kauheasti noita ainoja syönyt kun ne on varmaan vähän kalliita tai sitten ei vaan ole makuyhdistelmät houkutellut tarpeeksi? alkukesästä kun olin kipeänä pitkään, löysin mehujäät pitkästä aikaa kun mies toi mulle semmosen ässä-mehujään imeskeltäväksi ja siitä se ajatus sitten lähti ja sen sairauden aikana söin vaikka neljä mehujäätä päivässä. ja mikäs sen ihanampaa kesäkuumalla kuin kylmä maukas mehujää. nyt se himo on jo mennyt ohi ja jätski päässyt omalle paikalleen. ostin jätskikoneenkin muutama kuukausi sitten ja jonkun verran on tullut herkkujätskejä pyöräyteltyä, parasta oli baileys-daim 😀

  1. Jätskikone, semmosta just kattelin. 😀

Vastaa