Työmaalla 17.1.

Tänään järjestettiin tulevan asuntomme työmaalle tutustumismahdollisuus. Hieman pettymys oli, että mitään varsinaista opastettua kierrosta siellä ei ollut, vaan jokainen sai mennä tutkimaan paikkoja ihan itse. No, kävimme kuitenkin vähän kiertelemässä.

Muutamme siis Arabianrantaan, hitas-asuntoon, 87 neliötä. Ylhäällä olevassa kuvassa tuo oikea pääty on sitä meidän osaa talosta. Eli siis se, joka valmistuu viimeisenä.

Hieman lähempi tarkastelu osoittaa, että ihan hetkeen en ole Töölöstä pois joutumassa. Tarkempi valmistuminen on edelleenkin auki, huhtikuu-kesäkuu. Mutta kuulemma ”aikataulussa ollaan.” Jaiks.

Vastapäisissä asunnoissahan osittain asutaankin jo, ja on asuttu ilmeisesti kauankin. Voi niitä raukkoja jotka kaikenlaisesta rakentamismelusta ovat joutuneet kärsimään, pihakin on ihan vaiheessa. Tosin ihan siihen meidän viereen ollaan myös rakentamassa uutta taloa, joten pari seuraavaa vuotta meneekin sitten siinä metelissä.

En edelleenkään ole mitenkään järin innoissani. Mun on vaan niin vaikeeta kuvitella itseäni asumaan mihinkään muualle kuin Töölöön!!! En voi vielä väittää pitäväni Arabianrannasta. Mutta älkää vaan kysykö, miksi sinne sitten ylipäänsä olemme muuttamassa.

Päästiin käymään parin muun rappukäytävän asunnoissa, jotka olivat paljon edistyneemmässä vaiheessa. Mutta eipä niistä oikeen mitään irronnut, aika erilaisia ne olivat kuin se meidän tuleva. Huomasin tosin, että lähes joka asunnossa oli valittu vaalein parkettivaihtoehto, meille kun tulee se kaikista tummin! 😀 Näitä parketteja siis näkyi tuolla seinän vierustoilla muoveissa.

Eipä tästä tutustumiskäynnistä nyt paljon käteen jäänyt, mutta tulipahan ainakin taas huokaistua helpotuksesta, muutto ei ole ihan lähiaikoina! Veikkaisin kesäkuuta, jos vielä silloinkaan. Kamalaa muuten, ettei näissä asunnoissa ollut lainkaan ikkunalautoja! Miten Reiskan nyt käy???

JÄLKIKIRJOITUS: Kun luin kirjoittamani tekstin myöhemmin, tajusin, miten hirveetä whinetystä! 😀 On siinä muutossa paljon hyvääkin! Pääsen viimeinkin mm. käyttämään voittamani 50 euron lahjakortin Plantageniin! 😀 Parvekekukkia, nääs!

13 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  n1 mberg

 2. Ruu says: Vastaa

  oikein ihanan kokoinen asunto, mutta mahtaa olla hintavakin ?

  1. No hitas-kämpät on huomattavasti halvempia. Mutta joo, loppujen lopuksi ei tullut kyllä mitenkään kovin halvaksi, kuitenkin pitää ostaa sinne vielä huonekaluja + osa kodinkoneista pistää uusiks…ym, ym. En halua vielä ajatella niin pitkälle. 😀

 3. Antaisin vasemman munuaisen 87 neliön kämpästä. Melkein ainakin. En, en antaisi oikeanpuolista munuaista, se on mun, mä tartten sitä!

  terv. asun 21 neliön nukkekodissa

  1. Joo, lisää tilaa on ilon asia. Sitä ei voi ainakaan kerrostalokämpässä koskaan olla liikaa…

 4. Nina says: Vastaa

  Samis. Me muutettiin viime keväänä juuri valmistuneeseen taloon ja arvaa rakennetaanko viereiselle tontille varmaan vielä pari vuotta? Jee. Tosin ei se työmaa NIIN kovasti häiritse.

  Ja hei plussapuolia on se, ettei ikkunoita tarvitse pestä ikinä. Ei oo nimittäin mitään järkeä kun raksapöly ja hiekka mustaavat ne taas päivässä. Jes!

  1. Heh heh, tota samaa tekosyytä oon käyttäny jo parisen vuotta…”ei täällä keskustassa kannata ikkunoita pestä kun ne on jo seuraavana päivänä likaset!” 😛

  2. Nina says: Vastaa

   Tekosyytä? En tunnusta mitään.

 5. Uuteen asuntoon on ihana muuttaa. Ite muutettiin kesäkuussa uuteen, jotenkin ihan mahtavinta! Vuokralla kun on aina tullut asuttua enemmän tai vähemmän vanhassa. Kesällä meijän viereenkin rakennetaan vielä 2 taloa, kai sen kestää… Nää on siis rivareita, ei kerrostaloja.

  1. Totta, ihanaa kun kaikki on uutta ja pääsee ekan kerran elämässään oikeesti sisustamaan. Olenkin huomannut vilkuilevani sisustuslehtiä innokkaammin.

   Nykyisessä asunnossa (jossa ei ollut kyllä tarkoitus asua ihan näin kauan…) lähes kaikki on vanhaa, tai no, nyt ainakin. 😀 Todella paljon sain veljeni vanhoja huonekaluja, kun muutin. Mukaan ei lähde hirveästi mitään näistä, uusi keittiönpöytäkin pitää hommata, nykyinen on turhan pieni. Mutta mitään uutta sisustukseen liittyvää en ole ostanut tän 8 vuoden aikana! Olen siis täysin oikeutettu ostamaan sitä tähän uuteen asuntoon. :>

 6. Miia says: Vastaa

  Tosi iso kämppä, mulla on vaan 27 neliöö. Kuin muutat töölösestä pois vaikka diggailet sitä niin. Mulla on ainakin suunnitelmissa jäädä tänne porvari-ullanlinnaan ja ostaa täältä oma kämppäkin parin vuoden sisään maksoi mitä makso.

  1. Ei oo varaa. 🙁 Hinnat ihan pilvissä, lisäks rempat jne. Aivan liian kallista, jos haluu vähänkin isomman ja siistimmän. Lisäks täällä ei oo autopaikkoja hirveesti, rajottaa kans.

Vastaa