Mitä nyt

-Oon nauttinut täysillä tuoreista mansikoista, vadelmista ja kirsikoista unohtamatta edullista vesimelonia ja uusia perunoita. Kesä on parasta ruoka-aikaa! Arska on ihan yhtä innoissaan mansikoista kuin aina ennenkin, keskittyen lähinnä niihin vihreisiin kantaosiin… Viisi-kuusi laatikollista olen saanut mansikkaa pakastimeenkin, eli niillä pärjäillään ehkä… noh, ei kyllä kovin pitkään. Syön mansikkaa PALJON ympäri vuoden.

-Mun äitiyspakkaus on lähetetty viikko sitten, mutta ei ole vielä saapunut (kuinka kauan voi kuljetus kestää Suomen sisällä?!). Onhan se osittain vähän liian värikäs mun makuun, mutta paljon siellä on hyvääkin, eli enpä edes harkinnut ottavani sitä rahana. Sen saatuani käyn kaikki vauvan vaatteet läpi ja mietin, mitä vielä tarvitaan. Pohdiskelen tätä ensi viikon postauksessa enemmän!

-Kävin perjantaina sokerirasituksessa ja kaikista pelotteluista huolimatta se oli mulla ihan iisi, en pelkää verikokeita ja mikään määrä sokeria ei mua ällötä. Se vadelmalitku olikin oikein hyvää ja pientä, nopeasti ohimenevää hikoilukohtausta lukuun ottamatta ei tullut mitään ihmeempää – no lounaan jälkeen vähän heikotti kun vedin sapuskaa sisään vähän turhankin vauhdilla, mutta kaikki pelottelut sokerirasituksesta kannattaa ohittaa, eihän sitä tiedä miten itse reagoi. Tuloksetkin tulivat jo heti parin tunnin päästä kokeesta ja arvot ovat ihan kunnossa. Huomenna on neuvola ja päästään taas kuuntelemaan tyypperöisen sydänääniä.

-Viikon päästä mulla alkaa kahden viikon loma ja eipä silloin tuu paljon kotona oltua: häät Jyväskylässä, Tampereella pitäis käväistä hakemassa vaunurunko, sitten Barcelonaan jonka jälkeen pari kivaa pr-tapahtumaa täällä Suomessa ja eiku Tukholmaan. Sitten menen vielä viideksi viikoksi töihin jonka jälkeen jään jo mammalomalle! Ihan hullua! Toivon kovasti pääseväni nauttimaan lämmöstä edes tuolla Barcelonassa, tää Suomen kesä on ollut taas niin hemmetin sateinen ja kylmä.

-Vähän kyllä jännittää noi tulevat reissut, joissa tulee tietenkin käveltyä jonkin verran ja mulla vetää nyt paikat melkoisen kipeiksi jo puolen tunnin kävelylenkistä. Pakko sanoa, etten kyllä ois uskonut, että 3 kk ennen laskettua aikaa olis jo tällaiset olotilat, tää vatsakin nimittäin on jo alkanut vähän ahdistaa etenkin öisin. Painoa on tullut ekasta neuvolasta lisää 6 kg (lähtöpainosta vajaa 7 kg) ja se on kyllä kaikki tässä vatsassa! Mulla on ollut myös jonkin verran supisteluja, mutta ei mitään kivuliaita kuitenkaan. Ylläripylläri näistä ei ole neuvolassa ollut mitään puhetta (kuten ei hirveesti mistään muustakaan…), mutta onneksi on FB-ryhmä täynnä kokemusta ja tietoa! Vauva on tosi liikkuvainen, eli en ole ollut vielä kertaakaan huolissani liikkeistä ja toivon näin jatkuvan loppuun asti. Kaippa tää raskaus ihan mukavasti tässä etenee.

-Kissoille kuuluu hyvää! Alkuvuodesta aloitettiin taas Reiskan vatsa ja -silmäongelmien selvittelyt ja nyt ollaan oltu jonkin aikaa ilman raksuja ja mikrohiekat vaihdettiin pelletteihin. Allergeeniruuasta luovuttiin, ei siitä kai kauheasti mitään apua ollutkaan. Reiska on voinut hyvin eikä ole oksentanut nyt pitkään aikaan, joten olen jo toiveikkaasti sitä mieltä, että raksut eivät Reiskan vatsalle sovi. Silmiä rapsutellaan edelleen, mutta mitään häikkää niissä ei onneksi ole ollut pitkään aikaan. Pelletit ihme kyllä kelpaavat jokaiselle ja ovat mukavan edullisia ja luontoystävällisempiä myös.

-Aiemmin kukaan ei lykännyt lastaan mun syliin, mutta nyt viime aikoina sitä tapahtuu ihan jatkuvasti, ”sun pitää harjoitella”. Huvittaa, mutta eipä siinä mitään. Viikko sitten mun sylissä istui 3 kk ikäinen tyttövauva ja tais tulla enkat kun ei se ekaan viiteen minuuttiin valittanut YHTÄÄN. Ehkä mussa kuitenkin on jotain piilevää äitiainesta?

-Telkkaria on tullut katsottua ahkerasti, The Handmaid’s Talea suosittelen Netflixistä. Orange is the new blackin uusin kausi oli vähän pettymys. The Americansin uutta tuotantokautta katsellaan nyt. HBO:n puolelta uusin Power on katselussa. Fear the Walking Dead tuli vilkuiltua myös. Game of Thronesin lopetin jo aikoja sitten, mutta on vähän alkanut harmittaa, että luovutin sen suhteen…ehkä siihen tulee joskus palattua.

mascara

-Mun ripsitilanne on ihan epätoivoinen! Oikeessa silmässä on ihan kamala ripsikato eikä mikään ripsiväri näytä hyvältä. Parhaimmat ei-vedenkestävät löytyy edelleenkin Essenceltä, ja Maybellinella on ihan ookoo vedenkestäviä. Mulla on tosiaan nyt hirveesti ripsareita avattuna ja käytän näitä vuorotellen. En tiedä johtuuko se tästä raskaudesta vai mistä, että ripset katoaa.

Color Club

-Tulossa on vielä raskauskosmetiikka -postaus, jossa kynsilakka-asiaa, mutta olen nyt vähän taas kynsiäni lakkaillut. Lakkailutauko on kyllä tehnyt niille hyvää, sillä aiemmin kun lakkasin niitä jatkuvasti, ne olivat myös huonossa kunnossa. Jatkossa en aiokaan enää olla niin koukussa lakkailuun! Innostuin tilaamaan Color Clubin väriä vaihtavia kynsilakkoja ja yhden kirkkaan pinkkipunaisen one coatin – ihan paras kynsilakkasävy! Ikävä kyllä näin kesällä nää väriä vaihtavat eivät vaihda väriä mihinkään ellei halua viettää aikaansa sormet kylmän veden alla tai pakastimessa… lisäksi lyhyissä kynsissä nää ei toimi niin hyvin koskaan. Mutta hyvin nää levittyy ja peittää, päällyslakka on kuitenkin ihan must. Nää Color Clubit ovat muuten 3-free.

MITÄ TEILLE KUULUU?

Saa antaa myös vinkkejä Barcelonaan, Tukholmaan, ripsiväreihin ja oikeestaan ihan mihin vaan!

16 Comment

 1. Marsa says: Vastaa

  Kannattaa kokeilla risiiniöljyä ripsiin! Kasvattaa mukavasti niitä, tosin ei kannata jatkuvasti käyttää, parin viikon kuurina silloin tällöin 🙂 Googlesta löytyy kivasti ennen ja jälkeen kuvia 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Hmmm! Mulla silmät vähän ärtyy öljyistä, joten siksi on jäänyt tää kokeilematta. 🙁 Mutta ehkä pitää tutustua…

 2. Kyllä aika rientää nopsasti jos kohta jo jäät mammalomalle! Nuo kynsilakat näyttää ihanilta! Samaten kisut ja mansikat, mulla on ”vaan” 10 litraa pakkasessa. Hyvin riittävät talven yli 🙂 ehkä poimin vielä mustikoita jos jaksan ;D

  1. Kissis says: Vastaa

   No älä!! Ootan kyllä jo äitiyslomaa! 😀 Ja toivon ettei vauva tuu liian aikasin ulos niin voin hetken hommailla kaikkee. 😀 Mulla jää nyt mustikat poimimatta 🙁

 3. Jenni says: Vastaa

  Täällä odotellaan innoissaan perheenlisäystä, tosin kahden kissanpennun muodossa 😀 Kommentoin tuohon sun aiempaan kissanpentu-postaukseen, että en tiedä ottaako yksi vai kaksi pentua. No, päädyttiin sitten kahteen. Vielä kolmisen viikkoa pitäis odotella. Mulla oli kunnon nimilista, mitä nimiä harkitsen kissoille ja yksi vaihtoehto oli Alma. Rupesin miettimään, mistä ihmeestä sen keksin, tuskin siitä laulajasta ainakaan. Sun vanhoja kissapostauksia selatessa tajusin, että tästä blogista oon sen saanut päähäni 😀 Päädyin lopulta toiseen nimeen.

  1. Kissis says: Vastaa

   Oooo, jeeeee! <3 Hyvä päätös ottaa kaksi! Alma on kyllä hyvä nimi! ;D

 4. Sanna says: Vastaa

  Euskal Etxea on Barcelonassa pinchospaikka vailla vertaa! Buffetista nappaat niin monta kuin haluat, jokaisessa on puutikku, ja lopuksi lasketaan montako tikkua on lautasella ja siitä tulee lasku. Jokainen pinchos maksaa saman. Valinnanvaraa on, ja megahyviä. Voi mennä vaikka iltapalalle, niin jokainen saa syödä nälkänsä mukaan.

  1. Kissis says: Vastaa

   Kuulostaa superhyvältä, kiitti vinkistä!

 5. Petri says: Vastaa

  Herra Reiska <3

 6. Manni says: Vastaa

  Hei meidän burmalainen on ainakin bulimikko raksujen suhteen! Ne on niin hyviä, että niitä pitää vetää enemmän kun olis oikeestaan tarpeen ja sit kun te turpoo, tulee yrkkä. Tähän on siis auttanut ihan se, että niiden raksujen määrää on rajoitettu! Mut toki niitä ilmankin pärjää!

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, kokeillaan nyt olla ainakin hetki ihan ilman, ja oon aika toiveikas tän suhteen!

 7. RuuRuu says: Vastaa

  Sunnuntaina kotiuduin WTJTstä, vähän epätodellinen olo, ikävä Hampuria ja kavereita, no ens vuonna uudestaan! Kävin siellä halpiskosmetiikka taivaassa, enkä ostanut yhtään mitään, oonkohan mä menny lopulisesti rikki 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   OOT.

   1. RuuRuu says: Vastaa

    😀 Ha haaa 😀 lähinnä vaan jäin kiinni siihen et just heitin pois ihan helvetisti kaikkea, ja kaikkea on muutenkin viel liikaa, niin en alkanu roudaamaan lisääkään, vaikka pari palettia jäi kutkuttelemaan kyllä, lentokentällä en tullu ees kattoneeks oisko siel ollu jotain must have juttuja 😀

 8. Jos jotain hyvää pitää keksiä kylmästä talvesta, niin viimeistään silloin noista väriä vaihtavista kynsilakoista on iloa. 😀

  Barcelonassa suosittelen Bilbao Berria tapasravintolaa! Se oli ehdoton lempparini ja syötiinkin siellä aikoinaan harva se pvä. 😀 Taisi olla joku 2,5e tapakset ainakin muutamat vuodet taaksepäin.
  Barcelonasta, sataman läheisyydestä löytyypi myös, joka on aina käymisen arvoinen. 😉 Sieltä vaan sattaa tarttua kiitettävästi kosmetiikkaa matkaan. Ainiin.. Ja Sephora.

  1. Kissis says: Vastaa

   En silti haluis talvea vielä. :((

   Kiitti raflavinkistä, hyvältä kuulostaa! Ja todellakin, SEPHORA.

Vastaa