Muovipussinarkkari

Herra lempipuuhassaan

Tämä on nyt kyllä todella hämmentävää, ja siksi pakko blogata aiheesta, josko vaikka muilla kissojen omistajilla olisi antaa jotain selitystä tälle!

Reiska on nimittäin alkanut JÄRSIMÄÄN PUSSEJA. Säilytän kaupoista kertyneitä muovipusseja, joita sitten käytän mm. roskapusseina. Nyt Reiska on alkanut käydä -yleensä just herättyään- pureskelemassa näitä muovipusseja. Samaa se tekee myös roskiksissa oleville pusseille (reunoille). Mitä ihmettä kummaa!? Aiemmin meillä oli myös suihkun edessä muovimatto, jota se tykkäsi järsiä. Reiska ei normaalisti kyllä tee ilkivaltaa millekään, eli ei tuhoa mitään huonekaluja tms., mutta nämä pussit ovat nyt sen kohde. Sinänsä se nyt ei haittaa, parit hampaanjäljet muovipusseissa, eikä Reiska tuota kauan kerrallaan tee, mutta voiko tämä kertoa jostakin puutteesta? 😀 Ei se niitä varsinaisesti SYÖ (tai niele), kunhan upottaa niihin hampaansa. Pitäiskö olla huolissaan?? Pitää piilottaa nuo pussit johonkin kaappiin, mutta pitääköhän mun piilottaa roskiksetkin…

24 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  voisko se johtua siitä rapinasta, meillä toinen repii papereista paloja ja tiputtaa suustaan, ja oletan että se on iihan vaan se ääni joka siinä kiehtoo.

 2. Heh, mahdollista. 😀 Ei se onneks paloja revi irti, eli ei tuu sotkua.

 3. Nina says: Vastaa

  Hehe, Reiska on kyllä ihku 🙂

 4. Onhan se. 😀

 5. Jenni says: Vastaa

  Aika hassu. Meillä revitään vain pahvit ja paperit.

 6. viv says: Vastaa

  Kai siinä muovissa on joku juttu, sillä ystäväni kissa tykkää järsiä mun ja muiden muovisia silmälasinsankoja! Metallisiin ei katti koske.

 7. Mirka says: Vastaa

  Mä oon tullu siihen tulokseen, että kissoilla on jonkinsortin muovifetissi, pakko olla 😀

  Meitsin Carlos meinaan nuolee muovipusseja. Ja kaikkea muutakin muovista. Nyt se on järsinyt nenäliinapaketteja, kun meil on räkätauti ja niitä paketteja on joka puolella. Se saattaa alottaa ensiks hartaasti niitä nuolemalla, mutta lopuks se repii niitä hampaillaan.

  Auta armias, jos johonkin on jäänyt normi muovipussi, niin kissa kun sen äkkää, se on heti sen kimpussa kiimaisena 😀

  Kissat on outoja…

  btw. Piti aikaisemmin jo kiittää siitä Meikkiraamatusta vielä, tuli perille turvallisesti 😉

 8. Carlos. 😀 Kiva kuulla, ettei Reiska ole ainoa! Reiska järsii niitä lähinnä tosiaan just herättyään, silmät sikkarassa kävelee niiden pussien luo…ehkä se toimii jonkinlaisena heräämisrituaalina? 😀

  Kiva, että meikkiopus saavutti sut!

 9. Meillä nuollaan vessapaperien muovikääreetkin.

 10. Tää on siis täysin normaalia. ;D

 11. ami says: Vastaa

  Luin tämän ja oli tarkotus tulla kommentoimaan hyvin raivoisasti kunnes huomasin Mirkan kommentin muovifetissistä… Sitähän sanaa me ollaan pyöritelty meidänkin taloudessa. (Kissojen yhteydessä.) Meidän toinen kattimatti on omannut jokseenkin kummallisen suhteen muoviin jo pennusta asti. Muovipussit meillä on kaapissa piilossa (luojan kiitos se ei oo sentään sitä tajunnut vielä koluta läpi…) mutta jos johonkin pussi jää, se on pian nätisti pureskeltu. Muovin palasia mistään ei pahemmin kuitenkaan löydy eli en tiedä syödäänkö ne vai onko se pelkkää järsimistä. Joskus kyllä ollaan oksenneltu muovien syömisen jälkeen mutta useimmiten se taitaa kuitenkin olla sitä järsimistä. Kissa näyttääkin niin nauttivalta siinä touhussa, mitä?! Ja tosiaan, nuoleminen ja järsiminen on molemmat käytössä. Auta armias jos saan ulkomailta paketin jossa on sellasia vähän styroksimaisia pakkaustäytemateriaalipalasia (jotain S:n muotosia tms), ne katoaa jopa vielä nopeempaa ku muovipussit. No, ei mulla muuta. Ole onnellinen. 😀

 12. Jep se on meillä vaan pelkkää järsimistä, eli ei niistä mitään ymmärtääkseni irtoa tai ei se niitä ainakaan niele…Eikä ole oksennellut tai mitään muutakaan. Nyt tosin laitoin pienemmät pussit isomman sisään visummin, eikä se ole enää käynyt niin usein pussien luona. 😀

  Kerran muuten Reiskakin söi VAHINGOSSA sellaisen S:n muotoisen styroxpalasen. 😀 Se leikki sillä ja se oli lopulta niin kuolassa että se vahingossa nielas sen, oli itsekin ihan ihmeissään. 😀

  1. ”Kerran muuten Reiskakin söi VAHINGOSSA sellaisen S:n muotoisen styroxpalasen. 😀 Se leikki sillä ja se oli lopulta niin kuolassa että se vahingossa nielas sen, oli itsekin ihan ihmeissään.”

   Voi että nauroin tälle! 😀 😀 😀

   Minun kissa nuolee teippipintoja ja pureskelee tyhjiä karkkipapereita, yleensä juuri heräämisen jälkeen, jos se on nukkunut illalla (siis tää karkkipaperijuttu, teippipinta sopii joka tilanteeseen). Mietin joskus että onko se joku tapa saada suu jälleen kosteaksi jos se on kuivunut nukkuessa?

  2. Heh, muistan ton kyl vielki, raukka 😀

   Meillä pojat, etenkin Arska, katselee aina himoiten jos karkista kuorii sen paperin, haluaa leikkiä sillä 😀 Usein aina ryttäänki ja heitän sille. Ei se kyllä niitä syö, eikä oikeen ees pureskele, kunhan tassulla siirtelee.

  3. Juu, minun kissan suosikkileluihin kuuluu myös karkkipaperit (ja on muuten väliä minkä merkkiset ne ovat). Sen lisäksi että toimivat siis ihan puremiseenkin. 🙂 Kelpaavat siis puremiseen, siirtelyyn, tujotteluun, hyökkäyksen kohteeksi jne. – ovat kyllä hieno keksintö.

  4. Unohtamatta sisältöä! 😀

 13. Aaaaa, ihanaa, kohtalotovereita! Meitin Elvis-neiti on koko pienen ikänsä järsinyt kaikki muovipussit. Kauppojen pienet hedelmämuovipussit ja vessapaperikääreet on kaikkein parhaita. Ja sit leipäpussit. Ja kun ostaa kurkun, niin se aina narskuttaa sitä muovia siitä kurkun päästä, ennen kuin sen ehtii pelastaa piiloon. Kaikki muovipussit mun pitää piilottaa, koska se oikeesti söis vaikka koko pussin jos ei oo tarkkana. Mäkin oon epäillyt jotain puutostilaa, mutta kun ei se ole ohi mennyt näinkään pitkässä ajassa, niin ehkä se vaan maistuu hyvältä. Mutta voin kuvitella että ei tee masulle hyvää tuollainen pöllö käytös.

  1. Joo, toi harrastus on jotenkin tullu vähitellen iän myötä. 😀 Pussin syömistä tapahtuu oikeestaan lähinnä sillon kun Reiskalla on nälkä…enkä usko, että sitä muovia kovin paljon menee masuun asti, noi on lähinnä vaan reikiä hampaista, mitä se pussiin tekee, ei se sitä muovia onneks SYÖ! 😀 Ja tosiaan aina ennen ruoka-aikaa tota tapahtuu tai jos joku nimeltä mainitsematon jumittuu tietokoneelle liian pitkäks aikaa eikä ruokaa hetkeen tuu höm höm 😀

 14. No okei, en mäkään tiedä meneekö se masuun asti, mutta meillä se ei kyllä kuitenkaan rajoitu pelkkiin pikku hampaidenjälkiin. 😀 Muistan yhdenkin irtokarkkipussin joka multa unehtui pöydälle… Se oli tuhonnut sitä jo pitkältä matkalta ennen ku huomasin mitä se tekee. Hullu kissa. <3

  1. Apua 😀

 15. Katri says: Vastaa

  Osuinpas sopivaan paikkaan… Meilla on kaks kattia joista toinen jarsii muovipusseja niin kuin nakojaan muidenkin karvanaamat ja toinen on erikoistunut tarroihin. Sattuneesta syysta mulla on kotona jatkuvasti tarra-arkkeja joita toinen noista kissoista jatkuvasti jahtaa. Piilotan aina kaikki arkit, mut silla sekunnilla kun puhelin soi ja oot tekemassa niita tarroja, niin heti on hampaat kiinni arkin kulmassa.

  Ilmeisesti se on se muovi/liima joka maistuu niin hyvalta…

  1. Haha, kissat on kyllä friikkejä!

 16. Anna says: Vastaa

  Luin muuten jostain, että selitys tälle olisi rotukissoilla hyvinkin yleinen pica (syötäväksi kelpaamattomien asioiden syöminen).

  1. Hmm, tommosesta en oo kuullukaan. 😮 Mitään muuta tommosta noi ei kyllä syö!

Vastaa