Partsi-Alma

Alma oli tänään ensimmäistä kertaa parvekkeella. Parveke on poikien lempparipaikka ja sinne halutaan, oli kesä tai talvi. Talvella siellä tosin viihdytään huomattavasti vähemmän aikaa…Mutta läpi kesän kokonaan lasitettu parveke on suosittu ihan jatkuvasti.

Varovasti Alma nuuski koko parvekkeen läpi ja tuli muuten mieleen Pandan Nestori, kun se mennä viipotti meidän partsilla! Parvekkeella ei vielä ole mitään pehmusteita sohvilla ja suuren osan tilasta vie miehen pyörä, joka heitetään pihalle heti, kun lunta ei enää tule.

Olispa jo kesä ja kaikki sais loikoilla lämpimällä partsilla! Sitä odotellessa.

Onko teillä parveketta? Sopiiko se myös elukoille?

P.S. Oottehan kaikki nyt varmasti osallistuneet arvontaan??

37 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Hei, mistä olet hankkinut nuo parvekekalusteet? Itse juuri metsästän sopuhintaisia ja hienoja eikä tunnu tärppäävän..

  1. Heh, piti ihan tarkistaa sähköposteista. 😀 Viime vuoden toukokuussa Iskusta tilasin noi ja vielä jälkeenpäin ton erillisen tuolin samaa sarjaa. VERONA-niminen ryhmä on tuo ja oikein kiva! Kevyt, kestää hienosti talvetkin partsilla. Tässä postauksessa näkyy noita pehmusteitakin: http://kissaamma.blogspot.fi/2013/05/kolmas-kissa.html

 2. Merja says: Vastaa

  Parveke löytyy vaan ei ois sopiva kissoille. Koiralle ehkä. Ei oo siis lasitettu. Ollaanki mietitty että mites jos otetaan kissa ja halutaan partsin ovee pitää auki jotta ilma vaihtuis, ni miten se onnistuu ilman että kissa karkaa. Partsi viel autotielle päin, niin ei pysty oikein mitään virityksiäkään tekemään, vois tulla valitusta isännöitsijältä julkisivun pilaamisesta.

  1. Joo, mä en koskaan haluu omistaa parveketta, johon ei kissat pääsis! Olis liian vaarallista…

 3. Onneksi meillä on lasitettu parveke, missä voi turvallisesti ulkoilla. Isältäni ovat kissat tippuneet muutaman kerran kolmannesta kerroksesta alas! Ovat sitten huutaneet peloissaan siinä kohdassa johon ovat tippuneet. Nyt asuu onneksi katutasossa, eikä pelkoa tippumisesta enää ole.

  1. Mä aina kauhuissani kattelen vastapäisen partsin kissoja! Se ei oo lasitettu ja heiluvat aina siellä reunalla. Viime kesänä karjuin niille, kun yks kissoista meinas tipahtaa! Ja se on neljäs kerros. Onneks pelästyivät itekin ja siitä lähtien ovat olleet vähän varovaisempia…

 4. eekku says: Vastaa

  Ihana alma <3

  1. Kasvanu ihan sikana tässä parissa viikossa!!! Mutta ihana on. <3

 5. Mä osallistun arvontaan vasta sitten, kun palkintona on Alma-boxi, josta saa ihanan kissanpennun 😀 Mieli alkaa vähitellen kallistua siihen, että Panun olisi hyvä saada kaveri. Menin mukaan Pirkanmaalla toimivan Kisu ry:n toimintaan ja varmaan otan sieltä nuoren löytökissan kun tulee tarjolle sopiva 🙂

  1. Hihi, sellasta arvontaa ei välttämättä täällä näy! 😀

   Seurailen kanssa Kisu ry:n toimintaa! 🙂

 6. Anonymous says: Vastaa

  Voi,onpas kisuilla mukavat olot tuolla 🙂 Meidänkin pojat viihtyy parvekkeella ja katselee kadulle. Mulla on vaan aina tosi vainoharhainen olo että ne jotenkin pääsis karkuun sieltä. Lasit kyllä löytyy ja ne on aina kiinni mutta esim. katon rajassa on tilaa karata 😀

  1. Meijän partsi on kyl ihan huippu! Ei voi tipahtaa mistään, ellei joku (krhm) jätä jotain laseista auki… 😀 Arska viime kesänä vähän heilui tuolla reunalla, heh. Mut yleensä noi on kyllä aina kii! Ja kissat uskaltaa jättää tonne vaikka ite ei ois kotona.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Seuraavan asunnon kriteerinä on siis täysin lasitettu ja ummessa oleva parveke, jotta uskaltaisi juurikin jättää pojat sinne silloinkin kuin ei ole itse kotona 🙂

  3. Se on kyllä ihan parasta. 🙂

 7. Anonymous says: Vastaa

  Parveke on ihana paikka! Silloinkun asuin parvekkeellisessa talossa, oli parveke verkotettu (zooplussalta metallilangalla vahvistettua parvekeverkkoa). Parveke oli vielä painajaismaisen iso ja auki kolmelta sivulta, ja kaiteen ja katon väli normaalia korkeampi. Lasituksia ei siis ollut.
  Verkon asennus oli kyllä aika päätähuimaavaa puuhaa, mutta lopulta sen arvoista, kun sai vapaasti tuulettaa ja kissat rakasti olla lötköttelemässä parvekkeella.
  Kun maan tasalle muutettiin saivat kissat ison ulkoiluhäkin, johon on ikkunan kautta vapaa pääsy. Ja kissat rakastaa 🙂

  1. Joo, iso partsi on kyllä ehdottomasti nykyisen kämpän suurin plussa. 🙂

 8. Voi ihana Alma <3
  Joo täältä löytyy parveke ja nyt on ollut pari vuotta lasitettuna, joka on helpottanut huomattavasti kissojen olemista siellä. Itse joutui aina istua vahtimassa, jos katit oli parvekkeella, etteivät kaiteelle hyppää ja sitä myöten tipu alas (3.kerros..)
  Nyt löytyy meijän eka raapimispuu myös sieltä, joka olisi ollut ehkä järkevää ottaa talveksi sisään, kun ne putket ovat päässeet kosteutta keräämään ja puu on hieman nyt vääntynyt…
  Täytyy katsoa, kunhan kelit lämpenee ja kissat alkaa enemmän siellä aikaa viettää, että kestääkö se puu vielä katteja :).
  Pieni pöytäkin löytyy, jossa monesti Neffi tykkää istua ja katsella lintuja ja oravia, meillä kun on partsi puistoon päin :).
  Tulis jo tosiaankin kesä, niin pääsisi partsille fiilistelemään jälleen!!

  1. Joo en kyllä alkais noihin vahtimishommiin ollenkaan, ainakaan nyt kolmen kissan kanssa. 😀 Vikkelästi noi aina joka paikkaan kyllä hyppääkin.

 9. Voi miten ihana tuo parvekkeen lattia on!

  Mä niin toivon, että tähän taloyhtiöön tulisi julkisivuremppa pian (toiveajattelua kartoitus vasta parin vuoden päästä), mut ei tohon oikein huvita laittaa yhtään mitään, kun kaiteesta rapistuu betonit irti. Heitän aina ottamaan itseni siihen kesällä aurinkoa ja koitan olla ajattelematta silmät kii koko asiaa. 😀 Voisihan siihen esteeksi pistää jotain sellaista punottua pajujuttua, mutta ei ole oikein inspiraatiota. :p

  1. Joo tykkään itekin siitä hurjasti. 🙂

 10. Voi pieni pörröpallo! Täältä kaksi komeaa ragdoll kollia lähettelee kovasti terkkuja Almalle 😀

  1. Terkkuja takas!! 🙂

 11. Taru says: Vastaa

  Lasitettu versio löytyy. Mut siellä on vissiin liian kuuma kesäisin ku Myssy ei siellä viihdy niin paljoo. Tai sit se johtuu siitä et nyt se saa mennä parvekkeelle (kun lasit) kun ennen sitä kiellettiin menemästä ku se karkas naapuriin.

  1. Meillä ei onneks paista aurinko tohon kun n. puoleenpäivään asti…aamuisin toki onkin aika kuuma kesäisin.

 12. Sissi says: Vastaa

  Voi ihana ulkoilma-alma <3 Ei sentään kassi-alma:)

  1. On se sitäki välillä 😀

 13. Meidän parvekkeella ei ole laseja eikä kissoja missään nimessä päästetä sinne. Luna on pari kertaa onnistunut livahtamaan kun ollut vieraita jotka ei reagoi tarpeeksi nopeasti ja se kyllä tunnistaa tilaisuuden… Nyt se ei ole enää niin edes yrittänyt sinne. Nekku ei oikein ole edes hoksannut koko hommaa. Valjaissa Luna ollut pari kertaa siellä mut ei pahemmin viihtynyt. Uus kämppä haussa niin parvekelasit on kyllä yksi tärkeä kriteeri.

  1. Sillon kun asuntoja käytiin aikoinaan exän kanssa läpi, oli toi partsi aina tosi hankala juttu… 🙁

 14. Ruu says: Vastaa

  On parveke, mutta on niin paskamaisen muotoinen ettei saa millään verkotettua, eli ei pääse mun kissakakarat parvekkeelle 🙁

  1. 🙁

 15. meil lasitettu parveke, mut kesäisin katit vain pääsee sinne. talvisin ammma palelee liikaa, jos partsin ovi on auki joten… 😛

  1. mamma* jopa

  2. Joo tosi harvoin talvisin avaan partsin oven, Arska sinne aina ekana vilahtaa 😀

 16. Edellisessä asunnossa kissat rakastivat parveketta! Ne eivät suostuneet oma-aloitteisesti poistumaan sieltä. Nyt asutaan omakotitalossa ja ajateltiin kesällä rakentaa kisuille ulkotarha. 🙂

  1. Joo, kesät on tota aikaa, kun kissat elävät partsilla. 🙂

 17. Vallan soma on partsi-Alma <3 Terveisiä 3 birmalta, siperian kissalta ja maine coonilta unohtamatta Lemmu-eurooppalaisneitiä 🙂

  1. Kiitos, terkkuja takas! 🙂 Teilläkin siis menoa ja melskettä riittää! 😀

Vastaa