Eka lomaviikko

-Pakastin viisi laatikollista mansikoita (lisää). Sen lisäksi kävin exän kanssa itsepoimintapaikassa Koivukylässä, ja se oli vähän pettymys. Poimin noin 4 kg ja aikaa meni pari tuntia, koska mansikoita oli niin harvassa ja paljon huonoja. Ja poltin auringossa selkäni. Ja 4 e/kg itsepoimintana on liian kallista. Mutta noin muuten oli ihan kivaa.

-Kävin ekaa kertaa Kumpulan maauimalassa tuossa ihan lähellä, ihanan lämmintä vettä! Sinne pitää ehtiä lomalla vielä uudelleenkin. Vähän lapsiperhehelvetti, mutta uiminen ja auringon ottaminen on aina kivaa.

-On tullut syötyä ihan holtittomasti. Viikon kruunasi lauantaina Fazerin brunssi, Vapianon juustopasta ja irtokarkit. Ähhh. Masentavaa, miten hyvin treeni kulki seuraavana päivänä. Mutta voisihan sitä nuo hiilariöveripäivät muullakin tavalla hoitaa…Olipa muuten vähän tylsää, että Fasun brunssilla ei enää ollut lettuja, ne oli superhyviä. (Mutta ähky tuli silti.)

-Pojat ovat nauttineet partsilla pitkiä päiväunia. Työpäivisin pidämme parvekkeen oven varmuuden vuoksi kiinni, joten ovat nyt tykänneet kun ovat saaneet viettää siellä päivätkin.

-Olen innostunut taas, vuosien jälkeen, jopoilemaan! Mulla on pinkki Jopo, ihan huippu. Sillä pyöräilen aina jumppaan. Pitäisi ehkä hommata myös kypärä…

-Alettiin kattelemaan True Bloodia alusta. Olen nähnyt siitä ainakin kolme ekaa kautta, mutta ihan kivaa virkistää muistia.

-Haettiin taas jääkaappi täyteen munia. Jos luomumunat kiinnostavat täällä pk-seudulla asuvia, niin tutustukaa ihmeessä Mayor’s Gymin luomuruokapiiriin. Meillä kuluu joka aamu 4 kananmunaa.

Tämmöistä täällä, perusmeininkiä. Tällä viikolla olisi tarkoitus ottaa herkuttelun kanssa vähän tiukempi linja ja jumppailla enemmän! Tosin tiistaina ajattelin leipoa ensimmäisen mustikkapiirakkani…o-ou.

Kiinnostaako teitä mansikoiden poimiminen, maauimalat tai luomumunat? Mustikkapiirakkavinkkejä kellään?

P.S. Vielä ehtii osallistua Lumenen CC-voiteen arvontaan! On aivan loistava voide kesähelteilläkin.

18 Comment

 1. Maailman helpoin mustikkakakku: Sunnuntai-murotaikinapohja piirakkavuokaan ja uuniin. Jäähdyttyä kumoa purkillinen tai pari vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (skyr käy kanssa!) pohjan päälle päälle ja sitten oman mieltymyksen mukaan mustikoita (itse laitan paljon). Äitini laittaa tuohon sitten vielä hyytelösokeri-marjamehusekoituksen kiilteeksi päälle mutta mä en siitä tykkää.

  Rakastan mansikoita mutta inhoan niiden poimimista, en viihdy uimapuvussa missään paikassa ja kyllä, kananmunien täytyy olla luomuja koska muuten ei kanat voi hyvin!

  1. Ajattelin testata gluteenittomalla pohjalla! Reseptin repäisin jostain netistä, eli vähän epäilyttävää…mutta katsotaan!

   Siis eikö tuota sun versiota laiteta enää täytteen lisäämisen jälkeen uuniin? Joku valmis murotaikinapohja vois olla ihan hyvä varmuuden varalta-veto…

  2. Nopes, vain pohja paistetaan.
   Siksi tuo onkin niin helppo ja nopsa tehdä.

   Luulisin gluteenittoman pohjan olevan melko helppo myös. Varmaan mantelijauho on pääosassa? Siis esim. siinä kaupan pakaste-Daim-kakussahan ei ole gluteenia ja mun mielestä se pohja on oikein hyvä.

   Sitten toinen mitä äitini on harrastanut on mustikkapullapiirakka. Eli pullataikina kaulitaan isoksi levyksi ja sitten vaan mustikoita ja sokeria päälle. Ja tuostakin voi toki tehdä rahkapullaversion myös. Mutta gluteeniton pullataikina voi kyllä olla aika haastava. Täytekakkupohjahan on helppo tehdä peruna- tai maissijauhoilla.

  3. Mä ostin ihan gluteenitonta jauhoseosta, eli ei mitään mantelijauhoa! Joskus pitää kyllä testata ihan pullataikinan kanssa tota pohjaa, se on kyllä niiiin hyvää. <3 Nyt teen kermaviilirahkatäytteellä.

 2. Minä olen True Bloodin suhteen (ja myös Charlaine Harrisin kirjasarjan suhteen, kirin tosin hyvää vauhtia) hieman myöhäisherännyt. Olen aloittanut seuraamisen vasta neljännestä kaudesta. Myönnän olleeni varsinkin alussa pihalla, siitäkin huolimatta (tai juuri siksi) että olin lukenut jo useamman kirjan sarjasta.

  Olet sinä aika mansikkahullu 😀

  Mukavaa lomaa!

  1. HBO-systeemin kautta on helppo alottaa alusta. 🙂

   Mansikkahulluuden kyllä myönnän.

 3. True Blood’ia ei uskoisi samasta juuresta tehdyksi kuin kirjoja, niin kauas sarja on päätynyt ”oikeasta” tarinasta. Mutta en valita, saammehan Eric’iä käytännössä tuplamäärän…

  1. Mä olen lukenut vasta ihan muutaman ekan kirjan, vaikka melkeen kaikki kai multa hyllystä löytyy…pitäis siinäkin kunnostautua.

 4. Merja says: Vastaa

  True Blood ja mansikat ♥

  Pitäs käydä ostamassa mansikoita ennen ku pääsevät loppumaan kaikkialta, että sais taas pakastimen täyteen niitä. Ja toki synttärikakkuunkin tän kuun lopussa pitäs niitä laitella.

  1. Joo aika plötskiä ovat jo 🙁

 5. Anonymous says: Vastaa

  Tekis vaan mieli työntää naama tuon makoilevan kisun turkkiin. :3

  1. Heh. 🙂

 6. Kuorotipu says: Vastaa

  Maailman parhaassa mustikkapiirakassa on kaurahiutaleita pohjassa ja kermaviilitäyte päällä. Eikä yhtään kananmunaa. Joka muuta väittää ei ole ikinä maistanut mun äidin taivaallista mustikkapiirakkaa 😀 Itsekin tosin samalla oikeellä olen joka kerta onnistunut 🙂

  1. Heh, tykkään kans kermaviilimustikkapiirakasta! Tosin nyt en tehnykään mustikkapiirakkaa, kun päätin kokeilla elämäni ekan pannukakun! 😀

 7. Taru says: Vastaa

  Fazerin brunssi oli pieni pettymys kun kävästiin siellä Rock the Beach-ilottelun jälkeen. Muista blogeista olin jotenkin saanut kuvan sellaisesta rauhallisesta buffet-syöpöttelystä, mutta ainakin silloin sunnuntaina porukkaa oli paikalla niin paljon, että rauhallisuus oli paikasta kaukana, eikä siinä hälinässä tehnyt mieli alkaa juttelemaankaan kovin paljoa ruokaseuran kanssa. Kaikki syömingit oli kuitenkin hyvää!

  1. Jep, se itse sali on vähän huono paikka keskusteluun. Systeemi kuitenkin ruuan osalta toimii, mutta tosiaan, hälinää on.

  1. Oh, kiitos!

Vastaa