Kriisi

Nyt olisi todella tärkeää asiaa. Kissojen suojelu – Kisu ry on hädänalaisten kissojen oma yhdistys, joka toimii Pirkanmaan alueella. Ja kuten kaikki eläintensuojeluyhdistykset, tämäkin toimii vapaaehtoisvoimin. Siksipä ihan kaikkien eläinrakkaiden ihmisten apu olisi tärkeää ja auttaa voi monella tavalla.

Ja nyt on kesä. Ihanaa, mutta ei aina kissojen kannalta. Ihan käsittämätöntä, että kesäkissoja edelleenkin otetaan. Siksipä eläinsuojelyhdistysten porukka ei tosiaankaan lomaile, vaan yrittää kiivaasti tarjota hyviä, huolehtivia koteja näille reppanoille, jotka jätetään esim. mökkiloman päätteeksi selviytymään yksin ulos.

Koska lopullista kotia ei kaikille heti löydy ja eläinsuojeluyhdistysten tilat ovat tietenkin rajalliset, tarvitaan kipeästi ensikoteja, etenkin juuri tähän aikaan vuodesta. Ensikodeissa kissoista pidetään huolta siihen asti, kunnes niille löydetään uusi oma, pysyvä koti. Olisiko sinulla mahdollisuutta ja halua ryhtyä ensikodin pitäjäksi? Lisätietoa löydät täältä. Homma on ehdottomasti palkitsevaa, mutta mahdollisesti myös hieman vaativaa.

Itse en nykyisellä eläintarhalla pysty ensikotia tarjoamaan, mutta haluan edes levittää sanaa. Tehkää tekin niin. Jos ette itse tällä hetkellä pystyisi toimimaan ensikotina, löytyisiköhän lähipiiristä kuitenkin joku eläinrakas, jolla voisi olla kiinnostusta tällaiseen? Tai kenties ihan oman kissan ottamiseen? Ottakaa asia puheeksi.

Tutustumisen arvoinen Elämää Kisun ensikodissa -blogi löytyy täältä. Montakohan ilon kyyneltä olen vierättänyt tuon blogin parissa. Melkoisen upeita kissatyyppejä ja tarinoita löytyy tuolta.

Laitetaan siis sana kiertämään! Aurinkoista viikonloppua kaikille!

P.S. Kaikki eläinsuojeluyhdistykset ympäri Suomen maata ottavat ilomielin apua vastaan. Esim. Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen sivut löytyy täältä, ja myös heillä on tarvetta ensikodeille. Tutustukaa oman alueenne eläinsuojeluyhdistyksen sivuihin ja toimintaan!

15 Comment

 1. Saila says: Vastaa

  Kiitos ”kriisin” jakamisesta Kisunkin puolesta! Ensikodit tulevat todellakin tarpeeseen, ympäri vuoden. Ja jos ei ensikodiksi pysty ryhtymään niin tosiaan jokaisesta yhdistyksestä löytyy varmasti muutakin puuhaa, jossa voi olla avuksi omien taitojen ja ajan mukaan 🙂

  1. Näin juuri!

 2. Jenni says: Vastaa

  Tulin kanssa kiittämään, mutta näköjään Saila ehti ensin. Mut toinen kiitos sit!

  1. 🙂

 3. Huikean tärkeää työtä!

  1. Jep!

 4. Anonymous says: Vastaa

  Tärkeää asia!! Hyvä. En vaan oo koskaan tajunnu tätä kesäkissajuttua. Siis mennään kesällä mökille ja otetaan sinne kissanpentu? Siis ihan tiedetään jo etukäteen että se sinne jätetään?! Vaimitähähtäh? Ei nyt mahdu mun ymmärrykseen tämä kuvio…

  1. Jenni says: Vastaa

   Just noin. Käsittämättömän usein ihmiset vielä perustelee sen sillä, et ”kyllä kissa pärjää”. NO EI PÄRJÄÄ.
   Kesäkissojen lisäksi kyseenalainen käytäntö on, et annetaan kissojen juosta leikkaamattomana, että saadaan kissanpentuja. Koska kissanpennut on kivoja (ja joissain tapauksissa ”ihmiset odottaa et täällä on kissanpentuja”). Pentuiän jälkeen ne joko tapetaan tai jos ei raaskita, jätetään oman onnensa nojaan.

  2. Niinpä. 🙁

 5. Kannoin korteni kekoon ja jaoin Elämää Kisun ensikodissa -blogin linkkinä fb-sivullani monen muun lisäksi!

  1. Jes, hyvä juttu!

 6. jos ei olisi eläinkatrasta kotona, ni toimisin mielelläni ”kummina”, mut sanaa levitän mielelläni 🙂 toki joillakin eläinsuojilla on turhan kovat kriteerit uuden kodin suhteen. nyt kanipiireissä pyörineenä olen hieman tuohtunut, et jossain tampereen suunnil toimiva löytötalo mikä lie (joka uutisissaki pyöri, et sinne huostaanotettiin tyyliin 40-60 kania) vaatii aivan liikoja uudelta kodilta. ei myydä yksiöihin eläimiä, ei myydä, jos joutuu olee työpäivän ajan yksin jne jne jne kaikenmaailman naurettavia ehtoja kanille 😀 toivottavasti kissoille ei ole siel noin vaativat perusteet, mut täski sen näkee, et ottajia olisi ollut paljon, mut valtaosa kotia tarjonneista ihmisistä jäi ilman eläintä naurettavien vaatimusten tähden ja sit haetaan sosiaalisen median kautta huomiota, kuinka koteja kaivataan 😀 anteeksi avautuminen ^^’

  1. Oho, aika kummallista.

   Joo, ihan niin vaan ei kyllä eläinsuojeluyhdistykseltä eläintä oteta, eli pienen ”haastattelun” kohteeksi joutuu. Mikä on mun mielestä vaan hyvä juttu. Näin varmistetaan, että kissa ei ehkä viikon päästä taas palaa samaan häkkiin.

   Kolme kissaa omistavana ei tällä hetkellä tosiaan ensikodiksi mullakaan ole mahdollista ryhtyä, vaikka se aivan ihanaa oliskin. Reiska stressaa uusista tulokkaista aina niin paljon, että ei ole mitään järkeä. Ensin pitäisi siis luopua Reiskasta, mikä nyt ei tietenkään tule kuuloonkaan.

 7. Iksu says: Vastaa

  Tämä on todella tärkeä aihe, ja vaikka luulisi sen olevan jo loppuunkaluttu, niin ei valitettavasti ole. Mä en vaan tajua miten ihmiset voi olla niin moukkamaisia ja julmia! Kirjoitin aiheesta viime kuussa omaan blogiinikin:
  http://www.lily.fi/blogit/tassuja-ja-topposia/toisinaan-ihmisten-kylmyys-jarkyttaa-lemmikki-kuuluu-ottaa-vain

  Voisin tehdä aiheesta taas kerran uuden postauksen, ja mainita tuosta ensikoti-hommasta. Itsekin meinasin erään toisen eläinsuojelutalon asukkeja majoittaa, mutta sitten elämäntilanne muuttui eikä yhtään kodinetsijää ehtinyt asua meillä. Ja nykyisin onkin tupa täynnä omia kissoja.

  Kiitos vielä tästä kirjoituksesta! 🙂

  1. Joo kyllä tätä aihetta olis hyvä aina silloin tällöin nostaa esiin.

Vastaa