Suolasaippua

Kun viimeksi täällä blogissani taas ihostani märmätin, päätin jo etukäteen (anteeksi!) suhtautua hieman nuivasti tuleviin kommentteihin, joissa olisi taas monta uutta vinkkiä ihon kunnon parantamiseen. Koska en vaan uskonut, että mikään uusi, kallis ihonhoitosarja tai vastaava voisi auttaa. Olen mielestäni kokeillut jo lähestulkoon kaikkea, josta voisi olla edes pientä apua.

Mutta niin taas kävi, että väkisinkin kiinnostuin. Ihana Taina heitti kysymyksen, olenko kokeillut Himalajan suolasaippuaa. No enpä ole. Tai siis ollut. Sillä nyt olen. Taina kun lähestulkoon pakotti minut googlettamaan lisätietoja tästä mukamas pelastuksen tuovasta klöntistä ja koska Ruohonjuuresta sellaisen sai alle vitosella, ei vaikuttanut ollenkaan liian hintavalta kokeilulta, vaan suorastaan ihan pakko kokeilla -kamalta.

Viikon ajan olen nyt käyttänyt tätä iltaisin meikkien putsauksen jälkeen. Suolasaippuahan on ihan kivikovaa eikä siitä irtoa mitään silminnähtävää. Aluksi tuntuikin ihan hölmöltä hieroa tätä käsiin ja kasvoihin, mutta jos kielen kärjellä maistaa, niin kyllä siitä ainakin suolaa irtoaa! Hieron tätä siis ongelmakohtiin ja annan ihan pienen hetken vaikuttaa ja pesen pois.

Ja pakko on myöntää, että ihoni on pikkuhiljaa paranemaan päin. Näppylöitä on edelleenkin, mutta huomattavan paljon vähemmän. Olen edelleenkin hieman skeptinen, voiko tämä tosiaan johtua suolasaippuasta?! Ja monesti kaikki uudet kokeilut ”toimivat” hetken ja sitten ihon kunto taas huononee, eli iho kenties tottuu. Suolasaippuan tapauksessa muutos parempaan tuntuisi kuitenkin tapahtuvan pikkuhiljaa. Tai sitten on muuten vaan sattumalta menossa parempi kausi. Jatkan kuitenkin innokkaasti suolailua!

Onko siellä Tainan lisäksi muita suolasaippuaan uskovia?

51 Comment

 1. Anna says: Vastaa

  Oh yes! Itse ostin omani aikoinaan Jalokivigalleriasta, siellä myivät tosin sydämenmuotoisina noita. Lienee ollut käytössä noin kolmisen kuukautta ja vielä on reilusti kiviä jäljellä. Ainut tuossa on se, että jos siihen jää tippaakaan kosteutta, niin rupeaa kulumaan todella röpöliäiseksi se pinta. Silloin siis suoraan kasvoille levittäminen ei todellakaan onnistu.
  Olen muuten käyttänyt tuota välillä myös kainaloihin, siis jättämällä pesemättä suolan sitten pois. Täytyy sanoa, että aika jäätävän hyvää ainetta, kun ei tälläinen hikoilevista hikoilevinkaan joutunut valittelemaan tehoa!

  1. Hieron tuota ensin käsiin ja siitä kasvoihin. Olen miettinyt myös tuota, että toimisi ehkä dödönäkin? Pitää testata!

  2. Itse en kaipaa kasvoihin sen kummemmin parannusta, mutta kainaloihin voisinkin tätä kokeilla. Kiitos vinkistä Anna!

 2. Nina says: Vastaa

  Tätä on pakko kokeilla! Alkaa lähteä järki tän naaman kanssa. 🙁 Ja jos ei auta niin eipähän ole kallis kokeilu!

  1. Ruohonjuuressa myydään pariakin erilaista suolasaippuaa, tämä Himalajan suola oli ”järkevimmän näköistä” ja myös halvinta! Löytyy muuten ainakin Kampin liikkeestä sieltä ”hygienia”-osastolta.

 3. En oo ikinä kuullukkaan :O Vitsi mikä löytö! ja kuten edellä meinittiin, niin ei tosiaan olisi kallis menetys, JOS nyt ei toimisi. On kuitenkin sen verran nätin näkönen ja kivan olonen, että eiköhän sille muutakin käyttöä keksis. Nimimerkillä yhtä skeptinen ja kyllästynyt myös.. 😀

  1. No niinpä, hinta ei tosiaankaan kirpaise tässä. Tämä on mulla auttanut ainakin otsan pikkunäppylöihin, haluan uskoa niin! En muutakaan syytä keksi.

   Ja niin, kannattaa siis kastella tämä ennen käyttöä, kuten muukin saippua. Ja antaa kuivua käytön jälkeen. Monilla keskustelupalstoilla kun ihmeteltiin, että miten tätä muka käytetään. 😛

  2. BTW myös Saara Sarvas mainitsi tästä eilen blogissaan! http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/typera-iho

 4. Pitääkö munkin nyt sit mukamas testata, vaikka jo sanoin, että olen antanut periksi? 😛

  1. Pitää.

 5. Mä käytin viime talvena kun oli iho huonommassa kunnossa niin tavallista ruokasuola + oliiviöljyseosta, hieroin sitä kasvoille ja pesin sitten lämpimällä vedellä pois. Suola desinfioi ja öljy kosteutti, toimi ainakin mun ihoon hyvin, näpyt lähti ja iho ei ollut niin kuiva.

  1. Mä en enää uskalla mitään öljyjä laittaa kun ne saa mun ihon niin tukkoon että huhhuh 🙁

 6. Anonymous says: Vastaa

  Luin tästä eilen Saaran blogista ja nyt on kyllä pakko käydä hakemassa tollanen kokeiluun. Lopetin keväällä e-pillerit ja sen jälkeen naama on räjähtänyt täyteen pientä ja suurempaa näppyä. Kävin työterveyslääkärillä ja tietenkin just sillon naama oli vähän paremmassa kunnossa. No, sain aknen hoitoon tarkoitettua voidetta matkaan ja oon sitä tunnollisesti käyttänyt joka ilta parin kuukauden ajan. Eikä mitään vaikutusta. Eli epätoivoisena oon valmis kokeilemaan ihan kaikkea. Jos näin helpolla ja halvalla löytyisi apu, niin en valita! 🙂

  1. Miksiköhän se on muuten AINA niin, että kun lääkärille menee ihoaan näyttämään, se on hyvässä kunnossa? Tai ainakin hieman paremmassa, kuin mitä normaalisti. Kirottua.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Ostettu eli sit vaan testaamaan…

  3. Noniin!

 7. Nana says: Vastaa

  Itellä on kans just tommonen samanlainen kimpale ollu nyt käytössä jonkun aikaa, ja kyllä siitä jotain hyötyä on ollu 🙂 Hokasin joskus ton suolan vaikutuksen, ko olin Teneriffalla ja siellä tuli uitua siinä meressä jonku verran, sekin jo paransi ihoa huomattavasti. Hyvä syy lähteä ulkomaille 😉

  1. Halvempaa ostaa saippua!!! 😀 Tosin, ulkomaillekin tahtois kyllä.

 8. Mä oon käyttäny suolasaippuaa, tuota samaa möhkälettä kuin sulla, nyt jokusen kuukauden keskimäärin kerran viikossa. Kerran viikossa siksi, että mulla on minipillereiden tuomien hormoninäppyjen lisäksi kuiva iho, ja pelkään tuon kuivattavan sitä lisää. Tällä kerran viikossa -käytöllä en näe suurta vaikutusta, ehkä pitäis käyttää useammin… Mutta suolasaippua kerran viikossa + Neutrogenan pink grapefruit -kasvojenpesuaine päivittäin + jostain hippikaupasta ostamani ayurvedaan perustuva puhdistava savinaamiojauhe kerran viikossa -kombolla oon saanut tuloksia aikaan: hormoninäpyt on vähentyneet näkyvästi.

  1. Mulla tuo ei mitenkään näkyvästi kuivata ihoa, laitan tietenkin pesun jälkeen kosteusvoidetta.

   Mineraalimeikit kyllä kuivattavat 🙁

  2. Anonymous says: Vastaa

   Suolahan ei kuivata ollenkaan ihoa, itseasiassa se vain kosteuttaa vaikkei uskoisi 😀

 9. Nina says: Vastaa

  Tepsii hyvin. Iho tuntuukin jotenkin erilaiselta suolasaippuan käytön jälkeen. Omani ostin aikoinaan Life-luontaistuotekaupasta. Riittoisaakin on. Täytyypäs kokeilla kainaloihinkin.

  1. Mä kans 😀

 10. Mä tilasin ton kanssa Ruohonjuuresta viime viikolla, sillä luin siitä hirveästi hyviä kokemuksia! Toivotaan, että toimii itselläkin tähän yhtäkkiseen akneen, joka e-pillerien lopettamisen myötä on villiintynyt. Byhyy.

  1. Jee!

 11. Hmmm… Voisin ehkä harkita kokeilua. Tähän asti olen saippuoista kokeillut mustaa afrikkalaista saippuaa.

  Mulla oli menkat viime viikolla, ja ensimmäistä kertaa elämässäni (siis kun en ole ollut rottakuurilla) en saanut yhtäkään kipeää isoa paisetta leukaan!

  1. No ei ole tosiaan mikään kovin kallis kokeilu 🙂

 12. Juuri luin suolasaippuasta täältä, jossa kanssa iho-ongelmiin sanottiin sen vain yksinkertaisesti toimivan:
  http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/typera-iho

  Mua alkoi kiinnostamaan tuo dödönä ja mitä kaikkee muutakin sillä saa ”hoideltua”….

  1. Tohon ylös sen just linkkasinkin 🙂

 13. Anonymous says: Vastaa

  Kokeilin suolasaippuaa joskus talvella, mutta mulla oli silloin niin rikkinäinen iho (terveisin finnien repijä ja kuivan ihon rapsuttelija) että suola kirveli naamassa niin maan perkeleesti. Käytin ehkä viikon enkä kyllä eroa huomannut, mutta täytyypä ottaa uudestaan testiin kun ihokin on pikkasen paremmassa kuosissa (eli ei verestäviä haavoja).

  1. Jep, jos on haava jossain päin ihoa niin kyllä kirveleekin!

 14. Taina says: Vastaa

  Oooh ihanaa, että mun vinkki on toiminu! 😀 Mutta ei kyllä tosiaan mitään menetä, vaikka tota kokeilee, ja on hintansa väärti! Ite käytän päivittäin sillon kun on näppylöitä, ja muuten ”ylläpitona” muutaman kerran viikossa, ja kyllä iho tykkää 🙂 Suosittelen myös hieroon koko kropan tolla ja meneen saunaan (tai saman voi tehä ihan suihkussakin), ai että mikä polttelu! Alkuun on kyllä vähän outo tunneja iho punottaa pitkään, mutta kyllä siihen tottuu. Ja dödönä toimii myös, joskin polttelu ei oo kainalossa mikään mukavin tunne 😀

  1. Heh, kiitoksia vaan vinkistä! 😀 Mähän käytän tota nyt joka ilta, en usko, että se mitään pahaa iholle tekee. Vaihdoin myös meikit taas mineraaleihin, sekin on auttanut varmasti jonkin verran, mulla ainakin iho hengittää paremmin.

  2. Taina says: Vastaa

   Heh, mäkin sillon aikoinaan kun ton ihmesaippuan ostin, niin aloin samalla käyttää mineraalimeikkejä, ja parissa päivässä oli ihan silmiinpistävä ero ihon kunnossa! =)

  3. Joo mä aina vaihdan mineraaleihin kun iho alkaa oikuttelemaan. 😀 Ja nyt oon muutenkin taas tykästynyt bare mineralsiin. Vähän kausittaista tämäkin.

 15. Auttaa myös atooppisen ihon kutinaan, niin kuin suola yleensäkin (suolaliuoskääreet). Täytyy ottaa taas suolasaippuakuuri kasvoille, kiitos muistutuksesta 🙂

  1. Toi taitaa auttaa IHAN KAIKKEEN. 😀

  2. Ja kiitti vaan, arvaa kenen piti eilen nuolaista (no joo, kielenkärjellä kokeilla saippuoitua kättä) tuota saippuaa XD Suolaista on, tulipahan testattua.

  3. Jep, TOSI suolaista! 😀

 16. Empäs oo aiemmin kuullutkaan tämmösestä, tai sit oon sujuvasti sivuuttanu vaan 😀 Mutta kiitti ”vinkistä”, täytyy varmaan itekkin testata, kun ei hintakaan ole paha 🙂

  1. No nimenomaan, ei tossa ainakaan kovin paljon köyhdy!

 17. Sonia says: Vastaa

  No johan on ihmeellinen nuolukivi, täytyy pistää mieleen!

  1. Tästä kieltämättä tulee mieleen nuolukivet 😀

 18. Puf says: Vastaa

  Kiitos vinkistä, pakko käydä ostamassa suolasaippuaa 🙂 En ollu tätä ennen muuten edes kuullut suolasaippuasta. Täytyy testata toimisko se deodoranttina. Mulla on nyt kuukauden ollu testissä kristallikivi, mutta se ei oikein pidä hajua poissa ja kutittaa niin jumalattomasti…

  1. Oon kuullut niistä just päinvastaista, eli pitää hajut pois mutta ei Kosteutta?

 19. Anonymous says: Vastaa

  Nyt on pakko mainostaa vielä sellasille, joilla on käsittämättömän rasvoittuva iho (kuten minulla): kokeilkaapa magnesiamaitoa, nimittäin kyllä kannattaa! Ostin litran pönikän apteekista n. 8 eurolla, joten ei oo hinnalla pilattu investointi tämäkään. Omassa naamassani meikki rasvoittuu yleensä valehtelematta parissa tunnissa sellaiseen kuntoon, ettei puutereista tai kasvopapereista oo mitään apua. MUTTA: jos töpöttelen aamulla rasvoittuvalle ihoalueelle magnesiamaitoa ja annan sen kuivahtaa ennen meikkausta, selviän valehtelematta kokonaisesta työpäivästä YHDEN kevyen lisäpuuteroinnin turvin! Usein jopa pitkälle iltaan asti! Suosittelen ehdottomasti kaikille!!

  Voisinpa itsekin kokeilla vielä tuota suolasaippuaa magnesiamaidon lisäksi. Tulis ehkä aika lyömätön yhdistelmä!

  1. Ohoh? Kuulostaa kiinnostavalta. Mulla on todella rasvoittuva iho (t-alue), hmmm! Kiitos vinkistä! Pitää tutustua.

  2. Anonymous says: Vastaa

   Kannattaa tosiaan! Itse kun oon nimenomaan testannu jos minkälaista kosmetiikkasarjaa, mutta mikään ei kyllä rasvasuutta oo onnistunu hillitseen ennen tätä magnesiamaitoa. Ei pidä kavahtaa kyseisen tökötin alkuperäistä tarkoitusta (mahavaivat,närästys yms.). Itse olin ensin epäileväinen, koska oma ihoni on vielä kaiken lisäksi aika herkkä, mutta ulkomaisilla keskustelupalstoilla sitä hehkutettiin, joten päätin sitten rohkaistua. Oon käyttäny ko. tuotetta nyt sitten jo muutamia kuukausia eikä kerta kaikkiaan mitään ongelmia ole ollut. Ei edes ihon pintakuivuutta, jota aluksi pelkäsin tulevan.

   Kuulostaapa ihan ku olisin joku tuote-esittelijä, hah! No mutta, pakko levittää ilosanomaa *virn*

  3. Hahah, pakko myöntää, että ihan vähän kauhistuin tuon alkuperäistä tarkoitusta! 😀

   Ja kiva kun kerroit, näitähän nimenomaan PITÄÄ jakaa eteenpäin!

 20. Sissi says: Vastaa

  Wohoo, sain tänään saippuat (2kpl, koska pesen naamaani kahdessa eri paikassa:D) hyppysiini ja nyt odotan innolla tuloksia!

  1. Jee! Mä olen kyllä edelleenkin aivan varma, että tästä on mun ihoon apua. Kokeilin pitää vähän taukoa ja heti tilanne paheni.

Vastaa