Ei hyvä

Niinpä niin. Taas Reiskan oikea silmä on paskana. Se on ilmeisesti yön aikana taas sitä onnistunut raapaisemaan, koska näyttää tasan samalta kuin silloin marraskuussa: punoittaa, aristaa, vuotaa. Kuvassa se nyt on kiinni, vasen silmä on ihan OK, vähän väsynyt vain. Ei tästä ilman antibiootteja selvitä. Soitin heti aamulla eläinlääkärille ja varasin Reiskalle kunnon tutkimusajan, tosin sain sen vasta yli viikon päähän (haluan sille silmäasiantuntijalle!). Lisäksi yritän saada antibioottitippaa sille täksi päiväksi, mieluiten ilman, että joudun sitä sinne viemään ja maksamaan siitä ilosta taas sen satasen verran. Lisäksi illalla vieraitakin tulossa, joten toivottavasti lääkäri suostuu soittamaan tipan johonkin lähiapoteekkiin. Jos ei onnistu, niin sitten vaan pitää perua vieraat ja hurauttaa eläinlekurille. Huoh.

Mutta joo. Tarkoitus on siis tutkia ainakin tuo oikea silmä (se on siis aina ollut oikea) perusteellisesti, nukutuksessa. Jotakin häikkää siinä on oltava. Sitä ”cherry eyeta” on siihen nimittäin myös nyt silloin tällöin ilmaantunut, tosin menee ihan hetkessä taas ohi, joten en ole sitä pitänyt niin vakavana. Eikä se myöskään ole Reiskaa mitenkään haitannut. Mut ehkä sekin nyt jotenkin liittyy tähän silmävaivaan.

Alkaa oikeesti ihan tosissaan vituttaa jo nää silmäongelmat. Toivottavasti nyt löytyy joku syy, jonka pystyy korjaamaan, maksoi mitä maksoi. En enää jaksa jatkuvasti olla huolissani. Perkele.

12 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  Voi ei, toivottavasti paranee piaan. Onneksi sait kumminkin jo viikon päähän ajan, noihin kun voi välillä olla pitkätkin jonot.
  Meilläkin mennään huomenna lääkäriin, tosin ihan vaan kastrointiin, kun entinen rauhaisa yhteiselo on muisto vaan…

  1. Nojoo. En halua mille tahansa eläinlääkärille, vaan sellaselle, jolla on kokemusta näistä asioista. Veikkaisin, että tämä nyt menee taas sillä antibioottitipalla ohi, eli eiköhän kyseessä oo taas pieni sarveiskalvovaurio. Mut kyl siinä silmässä on jotain vialla, jonka takia se sitä hinkkaa. Jos tipat alottaa tänään, niin ei välttis vielä tarvii sitä inhottavaa kauluria…pitää kattoa, miltä tilanne töiden jälkeen näyttää. Leikkiessä se piti silmää ihan normaalisti auki ja se näyttikin melkeen normaalilta.

 2. Nina says: Vastaa

  Voiei! :/

 3. Voi Reiska! Toivottavasti tosiaan pääsis Reiska sille silmäekspertille, eihän tuommonen jatkuva silmävammailu voi olla ihan normaalia, oli rotu mikä hyvänsä. Etenkin jos on sama silmä koko ajan kyseessä. Pikaista paranemista!

  1. Joo sille kunnon tutkimukselle on nyt aika varattuna, viikon päästä maanantaille. Tosin aiemmin pitää tietty mennä, jos tämä ei nyt mene ohi tipoilla tai jos en edes saa niitä tippoja ilman näyttämistä, odottelen eläinlekurin soittoa…

  2. Äh, se onkin tiistai, ei maanantai.

 4. Miia says: Vastaa

  Oletko kokeillut muuta eläinlääkäriä tai paikkaa? Onhan kissa muuten vakuutettu ettei kaikkea tarvitse omasta pussista maksaa.. Oletko kissan kasvattajaan ollut yhteydessä tietäisikö hän jotain? Toivottavasti hoituu nopeasti! Noi on aina kaikista paskamaisimpia juttuja kun lemmikki kärsii.

  1. Ei ole vakuutusta ja toistaseks tullut halvemmaksi kuin vakuutus, uskoisin näin. Joskus noita kyllä tutkin, kun Reiska meille tuli.

   Olen toki ollut yhteydessä kasvattajaan useinkin, mutta hänellä ei ole tietoa tällaisesta eikä ole kuullut ainakaan Reiskan sisaruksilta vastaavaa. Omistaa itsekin n. 4 burmaa, eikä niillä ole mitään ongelmia.

   Tuolla CatVetissä on just se lääkäri, josta aiemmin kirjoittelin, hänellä taitaa olla eniten kokemusta just näistä silmäsairauksista. Tutki Reiskan silmän viimeks, mutta sillon ei vielä lähdetty kunnon tutkimuksiin, koska kyse kuitenkin oli selkeesti haavasta, jonka se itse oli raapaissut.

 5. Hanna says: Vastaa

  Voi reiskaparkaa <3 Pikaista paranemista, toivottavasti saatte simmun kuntoon. Mikaan ei oo kauheempaa ku kissa hadassa!

  1. No nyt kävi hyvin, ei tarvi ees antibioottia laittaa. Mut toki nyt tutkitaan noi kunnolla, kuitenkin.

   Mutta joo. Kamalaa aina jättää se päiväks kun on pakko mennä töihin. Paljon oon sen kanssa kyllä joustanutkin, mm. kaulurin ajan olin eka minä töistä pois ekan päivän ja sit avomies teki toisen päivän kotona etätössä…kohta mä perun puheeni siitä, että en muka pidä kissaa ”mun lapsena” 😀

 6. Luin näitä vanhempia kissa postauksia ja olisinkin mielenkiinnosta kysynyt Reiskan silmä probleemista, kun kuulin kasvattajalta, että burmankissoilla on herkästi silmien kanssa ongelmia, että silmät vuotavat ja puhutaan kuulema, että burma ”itkee” esim. syödessään. Oliko Reiskalla silmien vuotamista ja rähmimistä, kun ilmeisesti jotain silmätulehdusta on ollut? Pohdin vaan tuon kissavakuutuksen ottamista…

  1. Joo, burma on valitettavasti tosi silmäsairas rotu, jonka takia en burmaa enää kyllä ottaisikaan. Mitään syömisitkua en kyllä ole nähnyt, mutta silmät kyllä rähmivät usein, cherry eyeta tulee vieläkin toisinaan (viimeks sunnuntaina) ja semmoista ikävää. Enää en huolestu, enkä samantien vie eläinlääkärille kuten joskus, koska noi menee nopeasti ohi ja jos Reiska on raapaissut silmää, niin kauluri päiväksi-pariksi riittää.

   Vakuutus voi olla järkevä juttu kyllä, vaikka en olekaan noin yleisesti vakuutusten kannalla…mulla kummallakaan pojalla ei ole vakuutusta.

Vastaa