Vettä pelkäämätön

Arska aloitti aamunsa näin. Vaikka miten yritin sille selittää, että kissojen ei kuuluisi istua pepullaan märässä tiskialtaassa, se ei vaan uskonut vaan kökötti tuossa tyytyväisenä puolisen tuntia selkeästi onnitellen itseään uuden, kivan paikan löytämisestä. No mikäs siinä. Vähän likaistakin siellä kyllä oli, mutta eipä pieniherra ollut moksiskaan.

Siinä missä Reiska inhoaa ja pelkää vettä, Arska melkeinpä rakastaa sitä. Märkä suihkun lattia on jotain aika ihanaa. Ja tietenkin on kivaa löytää pöydältä vettä sisältävä lasi, johon voi kastaa vuorotellen tassuja. Käsittämätön katti! Mitäköhän se tykkäisi vesipesusta…noh, Arska on sellainen pieni säätäjä, että eiköhän se kohta onnistu itsensä johonkin tököttiin sotkemaan ja päästään tositoimiin veden kanssa. Siihen asti saa bongata kaikki mahdolliset vesilätäköt sisätiloissa.

Mitäs teidän kisulit tykkää vedestä? Istuuko nekin tiskialtaassa?

17 Comment

 1. luna istuu ammeen reunalla tuijottamassa ja pyydystämässä ja imeskelemässä hanasta tippaavaa vettä vaikka loputtomiin. suihkun jälkeen sen täytyy mennä nuohoamaan ammeeseen. usein se nukkuu ihan huvikseen vessan lavuaarissa. se hukuttaa lelujaan antaumuksella vesikuppiin ja niitä sieltä kaivaessaan kastelee helposti puoli keittiötä. kun meen kylpyyn, se tulee ammeen reunalle istumaan ja läpsimään vettä ja uittaa häntäänsä mutta kun tarjoutuisi tilaisuus mennä ihan uimaan asti tai kastautua enemmän, se lähtee kyllä hyvin kissamaisesti äkkiä karkuun kynnet sohottaen. se toisin sanoen rakastaa vedellä leikkimistä eikä pelkää kastua touhutessaan, mutta auta armias jos ihan tahallaan pitäisi 😀 en ole kokeillut koskaan kunnolla sitä pestä.

  1. Okei, eli on toi sit ihan normaalia toimintaa. 😀 Luulen kans, et jos yrittäis kokonaan kastella niin inho tulis äkkiä.

 2. Ihan samaa ne minunkin katit ja kaikki hoitokissat harjoittivat 😀 Vissiin sieltä viemäristä nousee semmonen tuoksu joka houkuttaa. Yks hoitokissa meni aina suihkussa käymisen jälkeen sinne märälle lattialle kiehnämään ja repi kohta likakaivon kannen irti, raahaten sitä pitkin kämppää.

  1. Jep välillä pojatkin innostuvat noista kaivojen kansista. 🙁 Eivät onneksi sentään vielä kylppäristä ole niitä pois saaneet. 😀

  2. Onhan se ihan mielenkiinoista herätä kun kuuluu kolinaa ja kun katsahtaa huoneen lattialle niin kissa roudaa kantta perässä 😀

 3. Voi kyllä! Aikaisempi kissamme vihasi vettä, jos kuului pienikin lorahdus jostain niin se katosi sängyn alle. Mutta Ansa on pieni maatiaiskissanpentu (ikää tässä kuussa 6kk) ja hänellä on rakkaussuhde veteen. Hän tulee suihkuun kanssamme (tosin suihkuverhon toiselle puolelle) ja tuijottaa, kun vesi menee viemäriin. Hän harrasti myös lattiakaivon kannen irrottamista, kunnes tajusimme pistää siihen päälle ämpärin, jossa on vettä. Eipä enään irrottele 😀 Ansa tulee aina iltaisin hampaiden pesun aikaan makoilemaan altaaseen, jolloin me joudumme siirtymään keittiöön 😀 Ansa tykkää juoda suoraan hanasta ja annamme pennun tehdä niin aina kun tilaisuus tulee. Onhan Ansa myös ollut pesullakin jo pari kertaa! Eipä siinä sen kummallisempaa kuin hullunkiilto silmissä, että pitäis päästä pois ja minä väkisin yritin pitää kissaa sylissäni, jotta saadaan saippuajämät pestyä pois. Meillä kun vessassa on sellainen automaattinen saippua-annostelija, joka oli sitten annostellut mällinsä suoraan Ansan hännälle… Lopputulos: Ansa pääsi pesulle ja äippä kärsi verenvuodatuksesta 😀

 4. Anonymous says: Vastaa

  Meillä kummatkin kissat inhoaa ja pelkää vettä. Kisi tosin menee joka kerta, kun olen käynyt suihkussa, märälle suihkun lattialle kököttämään. Se kököttää pöntön edessä sillä aikaa kun olen suihkussa. Kisi myös harrasti pentuna sitä, että irrotti aina lattiakaivon kannen ja tuijotti lattiakaivoon, kunnes saimme idean ruuvata ritilän siihen kiinni 😀 Eipä ole sen jälkeen sitä saanut irti. Toinen kissamme Rölli saa aina ihan kauhean hepulin, jos hännänpää kastuu vähänkin: se alkaa ihan hulluna jahtaamaan häntäänsä ja törmäilee joka paikkaan, tätä voi kestää kauankin jos ei mene siihen väliin 😀 Joskus olemme huvikseen kastelleet sen hännän ja kattoneet mitä tapahtuu…

 5. Anonymous says: Vastaa

  Hahaa, itsellänihän on norjalainen metsäkissa, jota tosiaan varsinkin teini-iässä muutamat kerrat pestiin näyttelyitä varten! Niistä pesuista se ei erityisemmin tykännyt, muttei kyllä traumatisoitunutkaan. Se istuu aina suihkun aikana oven ulkopuolella odottomassa, ja kun ovi sitten avataan, syöksyy se istumaan märälle lattialle. Siis sen on ihan pakko päästä sinne vain istumaan! Ja kissoja pidetään älykkäinä… 😀

 6. Nonnu says: Vastaa

  Meillä oli joskus persialainen joka työnsi päänsä aina juoksevan vesihanan alle ja katteli ihan hölmönä kun vesi lorisi pitkin hänen lyttyä naamaansa takaisin viemäriin 😀 Sitten se koukki tassulla vettä suuhunsa juoksevasta kraanasta. Mutta jos hänelle laittoi vettä kuppiin, niin ei varmasti huolinut sitä. Siitä se maistui aivan erilaiselle.

  Kissojen sielunelämä- ota siitä nyt selvää 😀

 7. Jeps,kolmesta kissasta vanhin suunnilleen kyttää millon mamma alkaa tiskaamaan,tulee läiskimään hanan alle tassua.
  Pienempänä tuli mieluusti suihkutilaankin,suihkuverhon takaa tassutti vettä kohti.

 8. ebeth says: Vastaa

  Mun nuorempi kissa istuu aina kylppärin pesualtaassa aamuisin sen ajan kun meikkaan (ts. yrittää nukkua siinä). Jos laitan veden valumaan, se ei oo moksiskaan, ihmettelee lähinnä, että mistähän tuo vesi mahtaa tulla 🙂
  Suihkuun mennessä kummatkin kissat istuu vierellä ja odottaa että oon valmis, eivät siis vettä sen kummemmin pelkää.

 9. Anonymous says: Vastaa

  Minä usein lorottelen ihan vaan kissojen iloksi hetken vettä suihkuhuoneessa. Toinen juo vettä mun kanssa samasta vesilasista ja toinen nuolee sitä sieltä suihkun lattialta. Molemmat tykkää myös saunoa!

 10. Viivi says: Vastaa

  Meillä kissa neitien lempipuuhaa on kuuman suihkun jälkeen mennä istumaan keskelle märkää kylpyhuonetta ja toljottaa tippuvaa vettä. Ja lattiakaivon kansi on ihan pop juttu kans, mut pesulle ei mennä kirveelläkään 😀

 11. Meillä kyllä tuo herra Napoleon rakastaa tiskialtaassa tai lavuaarissa istuskelemista, märästä suihkun lattiasta puhumattakaan! Ja vessanpönttökin välillä houkuttelee. Pesusta herra ei kuitenkaan perusta. 😀
  Cleopatra taas ei voi sietää mitään märkää.

 12. Ruu says: Vastaa

  Volvo pienenä ei tiennyt mitään parempaa kun tiskiallas ja vähän valuva hana, siellä se istui hanan alla ja lotrasi. nykyään vesi ihastus on siirtynyt siihen että pestään jalkoja juomakupissa ja loiskutellaan vettä jokapaikkaan.

 13. Ihana hupsu kissa. Meillähän kissat kylvetetään kerran pariin viikkoon ja ei ne siitä niin välitä, mutta antavat sen kyllä tehdä :).

 14. Anonymous says: Vastaa

  Meilläkin toinen kissatulee napottamaan suihkuverhon taakse ja odottaa millon suihku laitetaan kiinni. Sittenkun itse tulee pois suihkusta menee tämä älyn jättiläinen sinne märälle lattialleistumaan ja nuolemaan seinää. 😀 Ja kaikki vesilasit sun muut on ihan must!
  Ja porukoiden entinen kissa joi vetensä aina vain hanasta/kukkien kastelu astiasta 😀

Vastaa