Puu

No se puu! Kuten jo aiemmin kerroin, tilattiin tosiaan Zooplussalta pojille uusi, uljaampi raapimispuu. Kokeilin ensimmäistä kertaa DPD:n kuljetusta, koska tällä kertaa halusin tilaukseni suoraan kotiovelle, yleensä kissojen sapuskat tilaan Itellan kuljetuksella työpaikalleni. Tilaus tuli nyt vieläkin nopeammin, ei mennyt edes viikkoa! Hienosti pystyin sopimaan iltatoimituksen kuskin kanssa.

No, pojathan toki sekoavat jo isojen laatikoiden näkemisestä, tuttua varmasti jokaiselle kissanomistajalle…

Eihän nämä puut mitään kivoja koottavia ole, ja pelotti kyllä availla laatikoita, kun ei voinut olla varma onko malli edes oikea (edellisen ison puun väri oli väärä…) ja onko kaikki kokoamiseen tarvittava tilpehööri mukana. Tällä kertaa onneksi oli, joskin kopin kiinnitykseen tulevat ruuvit olivat niin lyhyitä, ettei niistä ollut mihinkään. Koppi siis sai jäädä kiinnittämättä, pitää hommata siihen sopivammat ruuvit.

Pojat tietenkin ”auttoivat” kokoamisessa parhaansa mukaan, Rosa tyytyi vieressä leikkimään omilla leluillaan (kunnes simahti). Kivuttomasti puu saatiin kasaan, eikä siihen tarvittu kuin yksi kalja…

Ja on siitä puusta ollut kyllä iloa! Siinä leikitään, kiipeillään, tarkkaillaan, makoillaan, nukutaan. Ensimmäinen puusta roikkuva lelu koki kuoleman jo ensimmäisen yön aikana, Arska vähän innostui. Kolme tuhottavaa kuitenkin vielä jäljellä.

Tyytyväisiä olemme. Puu on todella vakaa, eikä se nyt ole edes kovin ruma! Ihan jopa melkein siedettävän näköinen. Kyllähän pojat nyt vaan tällaisen tarvitsivat, se on selvä.

Löytyykö teiltäkin puu?

30 Comment

 1. Tiina says: Vastaa

  aivan mahtava! vitsit mä oon kanssa miettinyt kauan että tilaisko tuolta jonku ubersiistin puun mun neideille… nyt on vaan semmonen reilun metrin korkunen tylsyys jossa on yksi makoilutaso, yksi pönttö jonne pääsee sisälle ja portaat…

  1. Ubersiisti ja raapimispuu harvemmin kyllä ovat samassa lauseessa. 😛 Ei ubersiistejä olekaan! Mutta tuo on kyllä siis, niin, siedettävä. Siihen on tottunut. 🙂 Ja ihanaa, kun kissat diggaa.

  2. Tiina says: Vastaa

   tarkoitin lähinnä ubersiistiä kissan näkökulmasta ;D

 2. Hitsi miten kivat noi korit! tosi hieno! Me rakennettiin miehen kanssa eteisen kaapin seinään itse tasot jota pitkin kissat pääsee kaapin päälle, jossa tönöttää kaupan pieni raapimispuu. Tehtiin myös itse siihen yhden tason ja lattian väliin raapimispuu. ..mun pitää varmaan pistää tästä blogiin postaus, niin näät :D. Nää mun selitykset on taas niin tätä 😀 hehe. Voi että noi teidän poitsut on kyllä söpönaamoja!

  1. Joo, toi mökki pitäis vielä saada tuonne kiinni. Tosin se taso saattaa toimia paremmin ilman. Jotkut tasot ois vielä kiva saada seinälle. 🙂

 3. Ansku says: Vastaa

  Löytyy, myöskin Zooplussalta tilattu vuosia sitten. Alkaa tosin nuo raapimakohdat olla jo niin kuluneet, että uusi on harkinnassa.

  1. Joo, kyllähän ne tosiaan kuluu ja sit niistä alkaa lähteä ihan pirusti sitä roskaa! Näyttää muuten tosi kivalta tummalla parketilla, grr.

 4. Arja says: Vastaa

  Hienolta tuo näyttää !
  Ja hyvä että on tukeva ilman eri kommervenkkejä !
  Kaikilla kissoilla pitäisi olla kiipeilypuu, ehdottomasti <3

  1. On TOSI tukeva, siis ei kyllä heilu yhtään kun pojat siinä riehuu. Siltä osin siis tosi super, entinen iso kun huojui niin pirusti että ihan pelotti, ja sillon Reiska käytti sitä vielä yksinään. Ois kyllä noilla kahdella kaatunut.

 5. Taru says: Vastaa

  Toi kyllä on siedettävän näköinen kissapuuksi, saattaisin jopa antaa mahdollisuuden sille tiukassa tilanteessa 😉

  1. Jep!

 6. Puu rules! Ihan must homma kyllä kisuille. Me tehtiin kiipeilypuu kokonaan itse, siinä meni koko viikonloppu mutta hyvä tuli ja nätti 🙂

  1. Kyllähän kissat kynsiään teroittavat, jos eivät puuhun niin sit muualle. 🙂

 7. Ruu says: Vastaa

  meillä jannut käyttää kirjahyllyä samaan tarkoitukseen 🙂 on niillä tosin kaks puutakin, mutta, kirjahylly tuntuu olevan niiden suosikki 🙂

  1. Joo, jotain hyppelytasoja tarvittais tänne vielä!

 8. Meillä on kahdella kissalla kolme keskikokosta puuta ja yks erillinen raapimatolppa. Niistä on uutuudenviehätys kadonnut aikoja sitten ja oikeastaan partsilla oleva on aktiivikäytössä. Kiikku lähinnä ottaa kesällä aurinkoa sen päällä.
  https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/4426_87658622554_2559560_n.jpg siinä pikkuinen auringonpalvoja 😀

  Haluaisin jonkun kattoon asti olevan, mutta en usko että kovinkaan moni oikeasti kestäis meillä käytössä (tai jos kestää niin maksaa miljoonan). Kaverit juoksentelee niin hirveetä rallia päivittäin ja toi 7 kilonen valas tekee aika pahaa tuhoa mennessään. Noita olemassa olevia puita on mies korjannut ja tuunannut kestävämmiksi jo moneen kertaan.

  1. Oho, no teillähän puita riittää. 😀

 9. Petri says: Vastaa

  Haha, Reiskan perusnyrpeä ilme. :DD

  1. Anitra says: Vastaa

   Hehhe, olin tulossa kommentoimaan samaa. Arska on ihan ”jee jee” ja Reiska ”haist vit” XD

  2. Nooo Reiska nyt ei vaan tykkää kun kuvataan. 😛

 10. Anonymous says: Vastaa

  Löytyy lattiasta kattoon oleva, ruma kuin ***, mutta menkööt. Jännä juttu, se on ollut meillä jo aika pitkään ja se ei alkuperäisellä paikallaan juurikaan herättänyt hirveästi kiinnostusta. Nyt se jouduttiin siirtämään eri paikkaan ja kylläpä nyt on toinen ääni kellossa. Kissat… 🙂

  1. Jep, paikka tosiaan vaikuttaa. Toikin oltais haluttu mieluiten nurkkaan, mutta tiedän kyllä, ettei sitä tulis käytettyä. Pitää olla jossain keskeisellä paikalla jotta voi samalla tarkkailla huoneiston tapahtumia.

 11. Jennipenni says: Vastaa

  Ei oo puuta, harmittaa kun yksiöön ei oikein sovi 😀 Kun tulee mahdollinen muutto isompaan, ostan kyllä.

  Tämä ei liity mitenkään aiheeseen, mutta pesetkö kissoiltasi hampaat? Tai oletko käyttänyt heitä hammaskiven poistossa? Itse en ole pessyt (suuri virhe, tiedetään) ja ois varmaan se hammaskiven poisto edessä..

  1. En pese. Joskus parisen vuotta sitten innostuin ostamaan Reiskalle hammaskiveä ehkäisevää hammastahnaa, mutta ihan toivotontahan se oli, kun ei tykkää suutaan avata. Pitäis varmaan käydä puhdistuttamassa ne tässä joskus, Reiska kuitenkin on jo 5 v ja tossa iässä kissoilla sitä alkaa jo olla. Mutta puhdistetaan sitten kun tarvii, en ala hammasharjojen kanssa säätämään. Kummaltakaan ei siis ole vielä poistettu, ihan nuorilta kissoiltahan ei yleensä tarviikaan.

 12. Meillä on/oli appiukolta ilmaiseksi saatu puu, siedin sitä niin kauan kun meidän kissat vietti siinä aikaansa, mutta kevään aikana heidän kiinnostus selvästi lopahti, joten siirsin puun kuistille. Näin sain myös olkkariin lisää tilaa (ja sen hirvityksen pois). Olen kyllä jonkin aikaa katsellut josko tilaisin Zooplussalta sellaisen ihan pikkuisen puun… 🙂 Harkinnassa vielä että mihin sen sitten sijoittaisin.

  1. No tuo meidän pikkuinen puu on edelleen hävittämättä ja Reiska on siihen niin kiintynyt. 😀 Mutta siitä lähtee niin älytön määrä roskaa, että pakko se on tuhota!

 13. Meille tälle tulevalle pennulle hommattiin onneton 100cm korkea yksinkertainen raapimapuu mökillä ja kahdella tasolla. Eipähän pikkuinen putoa korkealta ja hommaan isomman sitten kunhan kasvaa. Kissanminttua ajattelin suihkutella puuhun ja täytyy muuten kokeilla vaihtaa paikkaa jos ei kiinnostu. Tällä hetkellä puu on sijoitettuna nurkkaan ikkunan ja ison akvaarion väliin.

  1. Oli Reiskallakin ensin ihan pikkuinen puu! 🙂

 14. Meillä on pikkupuu, jossa kissa tykkää nukkua kovasti. Tarkoitus olisi loppuvuodesta ostaa zooplussasta isompi puu, näin siellä kivan valkoisen joka ei aiheuttaisi värikriisejä. Toivottavasti niitä on vielä kun sen aika koittaa (veronpalautuksista sitten), tuolla on monesti niin että kun johonkin ihastuu niin niitä ei sitten enää ookaan jonkun ajan päästä.

  Saan samalla tilattua Lunan ykkössuosikkihiiriä sieltä lisää, sellaiset vihreät paperinarusta tehdyt hiiret on parasta mitä se tietää mutta ne ei vaan oo kovin ikuisia ainakaan jos sattuu olemaan tarve hukuttaa niitä vesikuppiin tai vaikka käydä pudottamassa emännän mehulasiin.

  1. Joo ja noihan on välillä ihan tosi hyvissä tarjouksissa Zooplussalla, kannattaa vahtia! Pitääkin muuten tutustua noihin paperinaruhiiriin? Arska on ihan hulluna kaikkiin tuollaisiin. 🙂

Vastaa