Uusi sali, vanhat rakot

Siinä kävi sitten likat silleen, että niin kovasti kun siihen Vetosaliin rakastuinkin, niin vaihdoin salia. Ja tein niin oikeasti itku kurkussa. Vetosalilla on niin mahtava meininki, ältsin hyvät tunnit ja ihmiset ja kaikki, mutta se matka…Ruuhkabussit töistä Munkkivuoresta Lauttasaareen, tunnin matka kotiin…kyllä se vaan on pikkasen liikaa, vaikka pokkana kaikille ihmettelijöille vakuuttelinkin että ei tunnu missään. Ja sitten sattumalta huomasin, että toukokuussa Mäkelänkadulle avautui uusi crosstraining-sali, jossa CT-kurssi alkaisi sopivasti heti. Ja eilen oli eka tunti. Ja itku kurkussa sanon tämänkin: hyvästi Vetosali.

Vähän alkufiiliksissä (nettisivuja myöten, FB-sivuilla pöhisee jo kunnolla) on vielä CompactFit, mutta sali vaikuttaa ihan todella pätevältä ohjaajia myöten. Kävin Vetosalilla viime kuussa crosstraining-kurssin mutta nyt olen siis sellaisella taas, koska se oli vain 15 euroa kalliimpi kuin mitä kuukausi olisi CompactFitillä maksanut (avajaistarjous), joten eihän se haittaakaan tee. Ja mitäpä mä muuta tiistai- ja torstai -iltaisin tekisinkään! Uutta tulee kuitenkin ja ihan kaikessa olen muutenkin ihan aloittelija. On sellainen kutina, että täällä keskitytään hurjien painojen sijasta aluksi enemmän täysillä siihen tekniikkapuoleen ja kun se on kondiksessa niin sitten lisätään painoja eikä lähdetä heti hoppuilemaan. Mikä on tietenkin mahtava juttu (paitsi ehkä tällaiselle kärsimättömälle mullekaikkiheti-ihmiselle). Kahvakuulatunteja pyörii salilla myös ja tänään olenkin sellaiselle menossa. Lisäksi on tosi hyvältä kuulostavia kahvakuulatekniikkatunteja, joten odotan kyllä kahvakuulankin osalta CompactFitiltä paljon.

Ja se matka. Puoli tuntia bussilla töistä, pyörällä kotoa alle 10 minuuttia jos hitaasti polkee (ja siis jos sen pyörän ensin sais laitettua kuntoon). Tai voi vaikka kävellä, kesä kun on. Täydellinen sijainti siis. Mitäs vielä hehkuttaisin. No vaikkapa painolukkoja! Vetosalin kankeisiin, helvetisti aikaa ja puristusvoimaa vieviin verrattuna CompactFitin lukot on naps vaan ja se on siinä. Naps vaan ja se on irti. Ahhhhhhh. Ei enää säätöä! Ja kahvakuulia on paljon! Ja ohjelmiston Talent -tunnitkin vähän kiinnostavat, pitäisikö joskus muka opetella jotain päälläseisontaa? Soutulaitteet puuttuvat, mistä ehkä pieni miinus, mutta onkohan niitä joskus tulossa? Pitää ottaa selvää.

Ja no, tämä on vasta alkua. Mutta olen innoissani ja helpottunut, sillä pelkäsin todella paljon että Vetosalia ei mikään voita. Mutta tässä on nyt kyllä tosi kova haastaja. Tästä se taas lähtee, tai siis jatkuu, käsieni kovettumat avautukoot!

No, onko siellä ketään jota crosstraining kiinnostaa? Tai joku joka jo harrastaa? Tai joku joka aikoo aloittaa? Kiinnostaisiko CompactFit?

P.S. Olen ihan addiktoitunut näihin crosstraining-salien HAJUUN. Siitä hajusta tulee samaan aikaan tosi paha ja tosi hyvä olo. Olen outo.

18 Comment

 1. Mua kiinnostaa! Mutta (there is always a but) en varmaan tule testaamaan, koska mua ärsyttää tää hypetys.. Onhan täällä Örppöössäkin CrossFit-mesta (jonne meinasin jo ilmottautuu testaamaan) mutta voi luoja ku mä en halua kanssa olla yksi näistä oujee mä CrossFittaan/Trainaan ja oon niin uuuu. Mut toisaalta haluaisin. Äh, mä en osaa päättää. Ärsyttää olla tällanen – emmä voi ku kaikki muutkin tekee sitä, mun pitää olla niiiiin uniikki ja erilainen. Hitto että oon negatiivinen kun en ole saanut aamukahvia… 😛

  1. Heh, joo, onhan toi hypetys vähän ärsyttävää mustakin. Mut kyllä sen ymmärtää kun itekin tajuaa miten paljon enemmän tosta saa irti kun ”perusjumpista”. Kannattaa ehdottomasti kokeilla edes kerran! Ei siihen hypetykseen tarvii lähtee mukaan (paitsi jos on blogi) 😛

   Ja hae nyt sitä kahvia, hyvä nainen!

  2. Haha eli siis pakko testata ja mennä mukaan hypetykseen :’)

  3. Noh, kyllä, jos haluaa huomata kaiken muun urheilun paskuuden 😀

 2. Anonymous says: Vastaa

  Onneksi itse olen vakituisessa parisuhteessa niin ei tarvitse enää niin treenata. Lenkkeiltyä ja jumpattua tuli vielä reilu vuosi sitten, mutta enää ei tarvitse.

  1. No eihän se nyt noin mene! Eihän?

  2. Taina says: Vastaa

   Heh, hyvä kommentti! 😀 Eiköhän se yleensä juuri niin päin mene, että kun on muutamia vuosia ollut parisuhteessa, niin alkaa huomata että nyt sitä treeniä vasta tarvisikin!

 3. Anonymous says: Vastaa

  Siihen hypetykseen sortuu aika pieni osa ihmisistä, ainekin täällä pohjoisemmassa harrastetaan ilman sen suurempaa hehkutusta.
  Eiks sitä treenata oman terveyden vuoksi olipa parisuhteessa tai ei?! Erikoinen lähtökohta liikkua pelkästään miesten takia…
  T: K

  1. Joo, en tajua.

 4. Ihanaa, eikö munkaan tarvitse sitten harrastaa liikuntaa? Ah. 😀 Haluaisin tykätä siitä, mutta kun en vaan tykkää. Harrastan, mutta hampaat irvessä. Mutta oikeasti ihailen liikuntaa rakastavia ihmisiä. Uutta lajia en jaksa edes miettiä, entisetkin ottaa päähän ihan riittävästi. Ai kamala, saako näit enää nykyään sanoa ääneen?! 😉

  1. Niin no harva kai siitä kärsimyksestä oikeasti nauttii. Tai sitten teeskentelee. Kyllä mäkin joka ikinen kerta salilla mietin, että olen hullu kun tätä teen.

 5. Merja says: Vastaa

  Oon ollu vakisuhteessa 3,5 vuotta josta 1,5 naimisissa, joten munko ei tartte treenata? No sepä kiva. Mutta mä haluan treenata! 😀 Mutta Crosstrainingia en ala kokeileen koska SATSilla sitä ei mun tietojen mukaan Oulussa ole ja ei oo varaa maksaa kahden salin kk-maksuja. Toki jos se joskus Oulun SATSiin rantautuu, niin ehkä sitä sitten voisi. Ehkä.

  1. Crosstraining (saati crossfit!) tuskin tulevat koskaan näiden kuntokeskusten valikoimiin, ovat itsenäisiä saleja…tai sitten mahdollisesti jossain isomman yhteydessä, kuten tuolla Lauttasaaressa. Sinuna vaihtaisin SATSin kokonaan crosstrainingiin, jos vaan sali löytyy 😛

  2. Merja says: Vastaa

   Mulla on SATSin jäsenyyttä jälellä viel 9kk, niin ei pysty vaihtamaan 🙁

 6. Hö 🙁

  1. 🙁

 7. Taina says: Vastaa

  Käyn Tampereella Polte-salilla joka on myös crosstrainigiin erikoistunut. Paruskurssin kävin, mutta en ole vielä uskaltautunut ”oikeille” ct tunneille, vaikka kiinnostusta löytyisi kovasti! 🙂

  1. Oon kuullu siitä joo, se taitaa olla ”samaa sarjaa” tuon CompactFitin kanssa…muuttuikos just sen nimikin?

Vastaa