Päikkäreillä

Olen kova tyttö ja Reiska on kova poika nukkumaan päiväunia. Yleensä arki-iltoihin mahtuu hyvin yhdet päikkärit (viikonloppuihin monet!) ja toivon aina, etteivät ne venähdä kovin pitkiksi (näin yleensä kuitenkin silti käy), että ehtisin tekemään vähän muutakin. Olen siitä ihmeellinen otus, että mikään määrä unta ei ole tarpeeksi ja saan kyllä öisinkin hyvin nukuttua, vaikka olisin nukkunut koko illan. Tämä on hyvä asia, sillä rakastan nukkumista.

Päiväunet Reiskan kanssa on ihan parasta. Olin sitten sohvalla tai sängyssä, Reiska tulee hetken päästä jalkojeni väliin/päälle ja sitten me nukutaan. Yritetään aina molemmat olla sen suuremmin liikkumatta, ettei vaan herätetä toista. Yleensä mulla onkin joka paikka ihan jumissa kun herään, mutta enpä silti nukkuisi kenenkään kanssa mieluummin kuin Reiskan. Reiska on ihan paras päiväunikamuri. <3

Nukutteko te koskaan päiväunia?

27 Comment

 1. Aaawws, ihana kuva <3
  Täällä kyllä monesti olisi päiväunet tarpeen, mutta arkena en vain uskalla, kun en itse saa sitten illalla unta :/. Muutenkin nukkumaan meno venähtää ja aikainen herätys, niin en halua pahentaa sitä kierrettä :D.
  Viikonloppuna sitten yrittää univelkoja nukkua pois :).

  1. Mulla ei onneks vaikuta mitenkään, ellen nyt sit jotain 7 tunnin unia iltasin vedä. 😀 Mut joku 3-4 tuntiakaan haittaa mitään, hyvin nukahdan sit yöks.

 2. Meillä avokki nukkuu päiväunet joka päivä – sillä on keskushermostoon vaikuttava lääkitys, mikä väsyttää. Katti makaa sängyssä melkeinpä aina sen tunnin päikkärit, kun avokki siellä on. Joskus katti jopa tulee hakemaan avokkia nukkumaan, jos päikkäreille meno pitkittyy 😀

  1. Heh, alkaa Reiskakin aina iltasin märmättämään, jos kumpikaan meistä ei malta pian tulla sohvalle makoilemaan (että se pääsis päälle nukkumaan). 😀

 3. Ruu says: Vastaa

  en nuku koskaan, tai no kipeänä nukun päivälläkin, mutta ihan siksi en nuku päikkäreitä että jäisi kyllä yöunet lyhyiksi jos nukkuisin päivällä. tosin nukun muutenkin suht vähän, joten ei kai niille päikkäteille olsi tarvetta muutenkaan.

  1. Mua nukuttaa kyllä töiden jälkeen niin paljon aina, että ei tartte ku pari sivua kirjaa ni johan tulee uni!

 4. Elisa says: Vastaa

  Mä en enää pysty ajattelemaan ”päikkärit”-sanaa muussa merkityksessä kuin puhuttaessa päiväkänneistä (kiitos Fingerpori!). Näin lause ”Yleensä arki-iltoihin mahtuu hyvin yhdet päikkärit (viikonloppuihin monet!) ja toivon aina, etteivät ne venähdä kovin pitkiksi (näin yleensä kuitenkin silti käy), että ehtisin tekemään vähän muutakin” vaikuttaa hieman… erilaiselta 😀

  1. Heh heh! Olen onnistunut kiertämään Fingerporin suht kaukaa. 😀

 5. Nova says: Vastaa

  Oi KYLLÄ, päikkärit ja nukkuminen yleensäkin on parhautta <3 Minäki tarvin paljon unta, oon joskus ajatellu että pitäsköhän testata kuinka kauan sitä nukkuisi yhtä soittoa jos vaan antaisi luvan nukkua niin paljon kuin sielu sietää… Nyt oon työttömänä ja eittämättä sen yksi harvoista hyvistä puolista on se että saa nukkua jos siltä tuntuu =D

  1. Mä nukkuisin varmaan niin kauan kunnes lopulta kuolisin? 😀

 6. Jennipenni says: Vastaa

  Mäkin nukun päikkäreitä oman kissan kanssa! Se(kin) nukkuu mielellään jalkojen välissä tai jalkopäässä. Joskus se tulee mahan päälle ja kellahtaa siitä lopulta kainaloon <3 Parasta 😀

  1. Jep kissat on parhaita. <3

 7. Ihana kuva! <3 Nukun päikkärit melkein joka päivä. Ja kissa päikkärikaverina on ihan parasta. Itselläni ei kissaa valitettavasti ole, mutta aina kun ollaan käymässä vanhemmillani velipojan kissojen kanssa samaan aikaan, nukun niiden kanssa päikkäreitä. 🙂

  1. Joo kissat on kyllä ylivetoja päiväunikavereita. <3

 8. Juuri päikkäreiltä heränneenä vastaan kyllä, silloin tällöin. Tällä kertaa unikaverina toimi esikoinen, neitien päiväuniaikaan saa hyvällä syyllä itsekin nukahtaa 😉

  1. 😀

 9. Pia says: Vastaa

  Harva asia on yhtä rentouttavaa kuin päiväunoset elukka kainalossa 😀 (talvisin jopa saman villapaidan sisässä!)

  1. Niinpä. <3 Reiska yrittää usein mun Jumpinin sisään. 😀

 10. Mun blogissa ois sulle haaste!

  1. Oooo!

 11. Nina says: Vastaa

  Minen uskalla, aina menee yöunet sitten pyllylleen 🙁

  1. Taitolaji!

  2. Nina says: Vastaa

   Niin on! Ja oon ihan paska 😀

 12. Mirka says: Vastaa

  Päikkärit kissan kanssa ovat kyllä ihan parhautta. En oo tosin nukkunut päiväunia viimeisen vuoden aikana enää niin paljoa kuin vuosina 2007-2010, kun olin töissä firmassa, jonne piti herätä aina neljältä aamuyöstä ja tietty en tyhmänä päässy ihan tarpeeks aikasin nukkuun illalla 😀 Mutta tulee niitä vieläkin aina vähän väliä torkuttua. Huomattavasti lyhyempinä versioina kuin aikaisemmin. Nyt menee joku puol tuntia kun ennen se saatto olla kolme tuntia.

  Harmi, kun ei ole kissaa enää käpertymässä kainaloon. Jos nukuin kyljelläni sillä lailla jalat koukussa, se tuli aina viekkuun ja asetteli itsensä kerälle siihen vatsani kohdalle. Siinä oli kissan varmaan lämmin olla ja ihanaa, kun toinen tuhisi siinä 😀

  1. Niinpä. 🙂 Pentuna Reiska tuli aina ihan naamaan kiinni nukkumaan, mitä lähemmäs pääsi, sen parempi. Nyt isona poikana se ei enää kehtaa vaan jää kauemmas jalkoihin. 😛 Ihan hyvä, saanpahan henkeä. 😀

 13. Kuva on suloinen kuin mikä! Sulla on muuten tosi hieno banneri tässä bloigissa, erilainen ja omaperäinen. 🙂

  1. Kiitän! Se on kaverin käsialaa. 🙂

Vastaa