Fladan brunssi

Varoitus! Tämä postaus saattaa aiheuttaa nälkää!

Mua on jo pidemmän aikaa painostettu brunssille ravintolaan nimeltä Flada 13. Olen ollut Fladassa (Kalevankatu 13) illallisella, joka oli oikein hyvä, mutta silti brunssin suhteen olen vähän nihkeillyt. Ai miksi? No koska Fazer. En vaan uskonut, että mistään saisi niin hyvää brunssia kuin Fasulta, koska se on, noh, täydellinen. Mutta eikö vaan olekin tosi tylsää kieltäytyä kokeilemasta mitään uutta? Enkä voi jatkuvasti blogata teille Fasun brunssista, koska eihän niissä lohenpalasissa ja juustokakuissa nyt ihan hirveästi eroa kerrasta toiseen ole.

Ja kun tableonline lätkäisi niinkin hyvän tarjouksen kuin brunssi kahdelle sisältäen kuoharit yht. vain 38 euroa, niin enpä enää edes jaksanut kitistä vastaan. Päinvastoin, muistelin monenkin hehkuttaneen Fladan brunssin vohveleita…Joten eilen sunnuntaina käytiin testaamassa. Päällä oli lauantain hurvittelun ansiosta pieni darra, mutta nälkä oli silti ihan hirmuinen!

Ja kyllä kannatti. Fasun brunssille löytyi nyt todellinen haastaja, ellei jopa ihan voittaja, tykkäsin nimittäin tästä brunssista aivan älyttömästi. Ympäristö hakkasi Carl Fazer Cafén ihan täysillä. Flada13 on pieni ja kodikas ja mukava, henkilökuntaa myöten. Isot croissantit olivat täydellisiä, ruokaisat salaatit maittavia, Kaffa Roasteryn kahvi ihan parasta (pitää ostaa kotiinkin), ja ne vohvelit superhyviä.

Rakastin erityisesti kauniita lasipurkkeja, joissa oli jugurttia marjojen kera. Todella suuri plussa myös siitä, että hedelmät olivat kuorittuja ja tuoreita. Mikään ei brunssilla ole ärsyttävämpää, kuin että hedelmäpalat ovat kuorineen ja joukossa paljon huonoja. Lisäksi oli ilahduttavaa, kun omeletin sai tilattua valinnaisilla täytteillä ja lisukkeilla, nam.

Suosittelen Flada13 brunssia, menen itsekin ehdottomasti uudelleen. Pöytähän kannattaa suositulle brunssille varata etukäteen ja mieluiten tietenkin kätevän pöytävarauspalvelu tableonlinen kautta, ja tämä oikein mukava tarjous brunssi (la tai su) kuohareineen kahdelle 38 e (norm. 52 e) on edelleen voimassa. Linkit tässä ovat teidän avuksenne, en hyödy niistä itse mitenkään.

Onko Fladan brunssi jo tuttu? Miltä näytti? TULIKO NÄLKÄ?

23 Comment

 1. Suvi says: Vastaa

  Onneks söin just aamupalan niin ei tullu nälkä tätä lukiessa.

  …eipä. :]

  1. No mä olen niitä ihmisiä, joilla on aina nälkä. Noh, etenkin jotain brunssien kuvia katsoessa…

 2. Vitsi että on hyvän näköstä 😀

  1. Ja makuista!!!

 3. Kävin Fazerin arkiaamiaisen(/brunssin) testaamassa ja oli kyllä inhan hälyisä se tila. Vaikeuksia kuulla kaverin puhetta. Ruoka oli kuitenkin maittavaa ja sitä oli paljon 🙂 Kuvien perusteella tämä Fladan brunssi näyttää kuitenkin vielä paljon paremmalta! Nuo jugupurkit ovat supersöpöjä!

  1. Joo Fasun aamiainen on lähes yhtä hyvä kuin brunssi, vaan letut puuttuu (tosin ne on paras osa…). Mutta totta, Carl Fazerin tila ei oikeen jutustelun kannalta toimi. 🙁 Noi jugupurkit oli kyllä tosi kivoja ja sisältö nannaa. 🙂

 4. Uuuuuh, no todellakin tuli nälkä! Ja taas pinnaa kiristää kun tässä koko kaupungissa ei tarjoilla brunssia, voitko kuvitella? Viime Helsingin reissulla kävin Arabianrannan Dylanissa brunssilla ja se oli kyllä täydellinen ja vielä edullinenkin 🙂

  1. Krhm, Arabianrannan Dylan täydellinen? Dylan oli fiasko. 🙁

 5. Anonymous says: Vastaa

  Tuonne on päästävä!

  1. Joo!

 6. June says: Vastaa

  Kävin tuolla joskus keväällä, ja tykkäsin kans! Erityisesti musta on ihania just ne omavalintaiset omeletit, ei todellakaan jää nälkä. 🙂

  1. Jep, superhyvää. 🙂

 7. Pipsa says: Vastaa

  OMG! Noi pikkuiset jogurtti-mason jarit – onko söpömpää nähtykään? Tuli nälkä, vaikka vasta söin, hehe. Kiva kuulla, että nappas, ja hinta-laatukin vaikuttaa hyvältä ottaen skumpat ja kaikki huomioon 🙂

  1. Niinpä! 😀 Mietin, että voisin hyvin kotonakin syödä jugurttini tuollaisista. 😀

 8. Mä rakastan Fladan brunssia! Siis enemmän kuin Fasun, ja se on paljon se. Ja ehdottomasti Mimosan kanssa, tai kahden. 😉

 9. Siis mimosa pienellä. Mikä mua vaivaa, kun viittasin just drinkkiin ihmisenä? 😀

  1. 😀

 10. Anonymous says: Vastaa

  Hei noi leivonnaiset c’moon mie haluuuuuuuuun! Ei ois pitäny lukee tätä postausta, aattelin alun varotuksen kohalla että ei oo yhtään nälkä. Ja pyh!

  1. Nii-i, mutta sinua kuitenkin varoitettiin!!

 11. Arja says: Vastaa

  Ihanan kallista :/
  Mulle tuli ikävä Thaimaaseen !

  1. Thaimaahan! 😀 Mäki haluun sinne.

 12. Shiny says: Vastaa

  Oih, nam nam nam, minkä näköistä! :p …Onneksi ollaan menossa Sininin kanssa lauantaina paikan päälle testaamaan! 😉

  1. Kiva! 🙂

Vastaa