Alkuvuoden leffat

Elokuvat

Aiemmin olen blogissani julkaissut vuoden leffat -postauksen aina vuoden lopussa/seuraavan alussa, mutta nyt, kun alkuvuosi on ollut näin huikea elokuvatarjonnan suhteen, laitankin tänne kaikki elokuvat, jotka olen tähän asti tänä vuonna nähnyt. Muutamat leffoista katsoin pressinäytöksissä, ja lippuja saatiin joululahjaksikin, mutta kyllähän Finnkinoa tulee ihan kivasti tuettua… En tiedä, kiinnostaako tämä ketään siellä, mutta MINUA kiinnostaa! Tässäpä siis nämä, katsomisjärjestyksessä:

Seventh Son – Huoh mikä leffa-aloitus tälle vuodelle! Tää kaikki on nähty jo sataan kertaan. Kun näin tän trailerin, ajattelin, että en halua nähdä tätä lainkaan, mutta sitten kun broidi ryysäs tän ensi-iltaan innosta piukeena, muutin mieleni…ei olis kannattanut. Nuoremmille suunnattu perusmeininki. Fucking witches.

Sinister – Pitkästä aikaa kauhuleffa, Netflixistä! En katso kauhua usein, koska leffateatterissa en uskalla (liikaa säikkymistä joka alkaa lopulta vituttaa) ja kotona ne pitää ajoittaa niin, etten joudu olemaan yksin öitä. Olis kyllä kiva välillä katsoa kauhuleffa, jossa ei ole yliluonnollisuuksia! Se on aina se Manaajan tyylinen pikkulikka pitkine hiuksineen! Tämä oli jotenkin vaan tyhmä ja epäuskottava ja en kyllä pelännyt. Mutta tässä leffassa oli pirun tehokkaat musiikit, siitä iso plussa!

Foxcatcher – Epäilytti: paini, elämäkerta ja Walt Disney Studios Motion Pictures AB. Paini oli ihan kiinnostavaa, elämäkerta sellaista kuin se nyt yleensäkin on ja Disney ei haitannut. Hyvät näyttelijät. Muutama vähän pitkästyttävä kohtaus, mutta kokonaisuus viihdyttävä. Oikein hyvä elokuva.

The Birdman – Epäilytti KAIKKI. Traileri vaikutti ihan hölmöltä! Mutta ehdottomasti yksi suurimmista elokuvayllättäjistä hetkeen! Erilainen, hauska! Meinasin oikeasti yhdessä kohdassa kuolla nauruun. Suosittelen kaikille.

Cake – Pressinäytös. Pelkäsin pahinta, eli lässytiläälää-draamaa. Jennifer Aniston on tuttu komedioistaan, joten epäilytti näyttelijättären taidot (tai niiden puute) vakavamman draaman puolella. Noh, olihan tässäkin vähän komediaakin mukana, mutta hyvin se Aniston veti. Jotenkin tosi vangitseva leffa.

Girl With A Dragon Tattoo – Olen nähnyt kaikki ruotsalaiset Millenniumit ja lukenut kirjat ja tuntuikin jotenkin vähän hassulta, että tämä piti tehdä uudestaan. Ihan hyvä, mutta Looney Mara ei ollut kyllä ihan niin hyvä Lisbeth. Piste.

Whiplash – Jos katsot vain yhden elokuvan tänä vuonna, se on tämä! Oz-hemmo (J.K. Simmons) oli super! Kiihkeä, voimakas, helkkarin hyvä! Ja just sopivan pituinenkin. Täydellinen loppu. Ehkä vuoden paras elokuva.

Unbroken – Sanalla sanoen: Kiinnostava. Jotenkin aika perusleffa, joka eteni suht hitaasti, mutta piti otteessaan alusta loppuun asti. Hyvät näyttelijät, hyvä ohjaaja.

Theory of Everything – ”Good but not great.” Ansaittu miespääosa-Oscar.

Pride – Lentokoneessa katsottu leffa! Mun piti mennä alun perin leffateatteriin tää katsomaan, mutta onneks en mennyt. Ei vaan jotenkin iskenyt yhtään. En tajua.

Fifty Shades of Grey – Ei lainkaan niin huono kuin pelkäsin. Hämmästyttävän hyvät näyttelijäsuoritukset, tyypit vetää ihan pokkana pahimmatkin noloudet läpi. Ihan jopa viihdyttävä ja mietin, että pitäiskö saada se kirjakin luettua (pidemmälle kuin ekat kakskyt sivua…)?

Wild – Äiti-tytär –elokuva! Ja viimeinen pinnistys ennen Oscar-gaalaa (valitettavasti Indonesian takia en ehtinyt tarpeeksi). Elokuvan jälkeen oli vähän sekava olo, ihan kun ois itekin vaeltanut satoja kilsoja. Tykkäsin tosi paljon elokuvasta, se oli vähän niinku Tracksin ja Caken sekoitus.

The American Sniper – Pressinäytös. Jo trailerin nähtyäni tiesin, että tää on MUST SEE. Traileri kuitenkin oli jännempi kuin leffa kokonaisuudessaan (tai siis, traileriin oli koottu ne jänskimmät kohtaukset), mutta ei silti elokuvassa mitään vikaa ollut, päinvastoin. Tällaiset sotaleffat iskevät muhun tosi kovaa.

The Imitation Game – Mun piti aluks arvostella tää(kin) töihin, mutta epäilytti, että siinä on kuitenkin jotain kryptistä nörttikieltä ja kieltäydyin kunniasta. Mutta eihän ollu! Säälin vaan vähän Benedictiä, kun meni paras miespääosa-Oscar Eddien huikean Hawking-roolin (Theory of Everything) takia sivu suun. Koska ilman sitä se ois ehdottomasti kuulunut Benedictille!

Big Eyes – Pressinäytös. Miten voi elokuva olla näin ihana, värikäs, hauska! Viihdyin niin mainiosti, etten olisi uskonutkaan. Burton is back!

Luokkakokous – Suostuin lähtemään tähän ihan vaan siksi, että yli 200 000 katsojaa ja kaikki muut leffat muka nähty. Arvostelin elokuvan toki jo etukäteen: VMP. Pieleen meni. Nauroin koko 1,5 tuntia putkeen. En pidä suomalaisista elokuvista yleisesti ottaen, ja kaikki pieruhuumori on ehdoton EI. Tän elokuvan menestys oli ehdottomasti näyttelijät, jotka eivät olleet näyttelijöitä. Repeän, kun vaan katsonkin Sami Hedbergiä, vaikka se ei sanois yhtään mitään. Elokuvassa vältettiin hienosti myös ahdistava muka-hauskojen-vitsien loputon kertaaminen. Hitto, tässä leffassa kaikki vaan toimi. Ihan hervottoman hyvä. En olis ikinä, EN IKINÄ, uskonut.

Kingsman: Salainen palvelu – En voi oikein muuta sanoa, kuin että nyt mentiin ihan kunnolla mun leffamaun ulkopuolelle. Huumoria, jota en oikein jaksanut jaksaa.

Big Game – Nonni. En pidä suomalaista lapsinäyttelijöistä. Rare Exportsissa en voinut sietää Pietaria ja vittuunnuin, kun tajusin sen olevan tässä pääosassa. Anteeksi nyt vaan, mutta suomalaiset lapset eivät osaa näytellä. Monet aikuisetkaan eivät osaa, mutta lapset eivät vaan ole yhtään vakuuttavia. Kiukuttelin pitkään ja päätinkin jo, etten tätä elokuvaa pysty kattomaan. Mutta sitten tulin taas siihen lopputulemaan, että en voi oikeasti haukkua elokuvaa, jos en ole sitä nähnyt. Näinhän se vaan on. Päätin siis mennä kärsimään 1,5 h, jotta saan vapaasti haukkua. Ja nyt siis saan: NIIN PASKA LEFFA. Jos kerran laitetaan helkutisti rahaa nimekkäisiin jenkkinäyttelijöihin, MIKSI EI VOIDA TEHDÄ HYVÄÄ LEFFAA? Tää oli nolo, kiusaannuttava lastenleffa.

Kiinnostaako leffat? Jotain sanottavaa näistä?

20 Comment

 1. Jenni says: Vastaa

  Mä tykkäsin ennen tosi paljon kattoo kauhuelokuvia, mut sit olin hetkiä, jolloin olin niiden elokuvien katsomisen jälkeen muutamia öitä yksin kotona ja en tykännyt… Vaikkei olisi ollut edes sen elokuvan jälkeinen ilta ja yö, niin silti hiipi ne jutut mieleen kummasti omassa sängyssä tai jossain pesutuvalla, apua 😀 Esim The Conjuring käytiin kattoo elokuvissa ja poikaystävää vaan nauratti, kun säikähdin niin monta kertaa, mutta kun ne äänet! Ja ne on niin kovalla.

  En tiiä miten mulla on menny ihan ohi tuo Whiplash! Sen haluaisin nähdä. Samaten Fifty shades of grey kiinnostaa jostain syystä, vaikka ne kirjat oli mitä oli ja elokuvaa on haukuttu hirveesti 😀 Mä niin toivoin, että päänäyttelijä olisi ollut Sons of anarcyn Jax, mutta ei. Theory of everything ja The imitation game on nähtävä. Itse katoin lentokoneessa Wildin ja Paddingtonin, molemmista tykkäsin. Vasta pari päivää sitten katsoin Interstellarin, se oli kans hyvä. Meni hieman jaaritteluksi…

  1. Joo, mä en kestä kauhuleffoja teatterissa just ton säikähtelyn takia ja ne äänet tosiaan on liian kovalla. 😀

   Fifty Shades nyt ei ollu mikään HELVETIN HYVÄ, mutta positiivinen yllätys kuitenkin. Vaikka aattelin, että tylsät päähenkilövalinnat, niin ei kyllä ollu, ihan hyvä vaan, että vähän tuntemattomammat näyttelijät (ainaki mulle). Ois toi Jaxkin kyllä istunu varmaan rooliin, mutta…hyvä näinkin. 🙂

 2. Just eilen mietin, että olisi kiva lukea jostain mitä uudempia leffoja kannattaa katsoa ja mitä ei, tuli siis tosi hyvään saumaan 😀 Näistä tekis mieli katsoa etenkin Whiplash ja Luokkakokous, vaikka mäkin ihan oikeasti melkein VIHAAN suomalaisia leffoja yleensä! Niin paljon tullut hehkutusta, että pakko kai se on testata itsekin 🙂

  Ja ehkä vähän noloa myöntää, mutta mä ole nähnyt näistä vaan Sinisterin.. 😀

  1. No siks mä vähän niinku aattelin tehdä tälleen osissa tän vuoden, ja myös koska se koko vuoden leffat -lista on niin pitkä, ettei sitä lue erkkikään. 😀 Ja näistä nyt kuitenkin aika moni vielä pyörii teattereissa! Whiplash on kyllä must-see, en usko, että on sellasta ihmistä, joka siitä ei tykkäis. Tiedän kyllä tyyppejä, jotka ei lämmenny Luokkakokoukselle yhtään, joten siihen en voi antaa takuuta. 😀

 3. Oijoi, tässä olis monta mitä haluun nähä, heti kun tulee se päivä et ehdin 🙂 Luokkakokous nyt ainakin on pakko nähä 🙂

  1. No niin on, todellakin 😀

 4. ”Fucking witches”?!? o.O

  Ettäs kehtaat. Älä sitten ihmettele, miksi kahvimaitosi happanee, pääsiäispupu ei enää muni, ja Arskan raksut murenee käsiin 🙂

  Korjataan lisäksi asiavirheitä vielä sen verran, että kyseessä oli kylläkin Seventh Sonin ennakkonäytös, ei ensi-ilta. Ja elokuvahan oli aivan loistava koska Julianne Moore. Nih.

  1. Jahas, jahas.

 5. Jonna says: Vastaa

  Jos haluat nähdä kamalaa ja todella inhorealistista ja järkyttävää kauhua, kato ranskalainen Martyrs. HYI SAATANA! Paljon oon kauhua katsellut ja toi leffa on kyllä kaikkein kamalin. Eikä se itseasiassa ole edes kauhua. Mä en tiedä mitä se on, -gorea ehkä? Loppuratkaisu siinä leffassa yököttää, itkettää, järkyttää. En osaa kuvailla edes kaikkea mitä se tekee.

  Vai oletko kenties nähnyt sen? 😀 Sä katsot niin paljon elokuvia, että tää saattaa olla nähty sun leffalistalla 🙂

  1. En mäkään oo ihan kaikkee nähnyt ja tätä en! Kiitti vinkistä, kuulostaa katsomisen arvoselta. 😀

    1. Hyvältä vaikuttaa!

 6. Kata says: Vastaa

  Mä inhoan kans yleensä kaikkia suomalaisia leffoja (ja tv-sarjoja myös). Vain harvassa onnistutaan täällä meillä. Ainoat suomalaiset leffat mistä voin sanoa pitäväni, on sotaleffoja.

  Fsog:n oon noista listaamistasi nähnyt, mutta mä en siitä pitänyt juuri yhtään. Paras kohtaus oli, kun ne lenteli sillä helikopterilla (siin oli niin sopiva musiikkikin). 😉

  1. Heheh. Oishan siitä toki saanu tehtyä hyvinkin paljon erilaisen, paremmankin.

 7. Jenni says: Vastaa

  Pakko sanoa, että luin joskus jotain ”järkyttävimmät leffat”-ketjua ja tuo Martyrs oli siellä… Näin herkkänä ihmisenä taidan jättää välistä 😀

  1. Ok, no todellaki kiinnostaa 😀

   1. Marsa says: Vastaa

    Joo toi Martyrs oli ihan hämy 😀 Se juoni siinä on outo, mutta se loppu tuli kuiteski ihan puskista. Ite olin jo yhessä välissä että jaa olipa lyhyt leffa, että tähänkö se loppu, mutta siitä se vasta alkoki 😀

    1. Jee! Pakko nähä. 🙂

 8. Mä olin ihan samaa mieltä tuosta Luokkakokouksesta! Se oli kyllä hauska :’D The American Sniper pitäis kans mennä katsoon, samoin kiinnostaa kaikki missä Benedict <3

  1. Juu molemmat kannattaa ehdottomasti vilkasta! 🙂

Vastaa