Meillä kävi koira

Reiska näki äsken elämänsä ensimmäistä kertaa koiran. Ainakin silleen samassa tilassa, lähellä. Arskalle koirat olivat vähän tutumpia, kasvattajan luona oli niitä parikin kappaletta. Silti Arska reagoi voimakkaammin: ensin oksentamalla sängyn alle, sitten kakkaamalla sängyn päälle. Kiitos tästä, loppuillan sitten tuuletan asuntoa. Koira ei ollut moksiskaan, kissoihin tottunut tapaus. Mitään suurempaa lähietäisyyttä eivät kuitenkaan nämä eläimet ehtineet parissa tunnissa ottaa. Reiska oli kyllä jopa ihan utelias koiran suhteen, eikä viettänyt ihan koko aikaa sängyn alla piilossa…olen yllättynyt.

Olisko jollakulla blogini lukijoista kissa JA koira? Miten helposti/vaikeasti ne tottuivat toisiinsa?

16 Comment

 1. Mun eksällä oli koira ja mä kiikutinkin sitten mun kissoja aina sen luo viikonlopuiksi kun asu eri paikkakunnalla. No, parin sähinän jälkeen siinä kävi niin että mun Arska pesi sen dobermanni/sakemannisekotuksen korvia ja naamaa 😀 Riippuu kai roduista, mutta nää mun katit ei tunnu pelkäävän oikein mitään ja se taas on rohkaisuna koirallekin.

  1. No onhan nuokin tuommoisia uteliaita ja reippaita poikia, oisin veikannut että Arska ois jopa tullut tekemään tuttavuutta mutta se spennaskin tosi paljon, vieläkin jännittää ja liikkuu hiipimällä, kun Reiska on ihan normaali.

 2. Nina says: Vastaa

  Anteeksi mutta hahahah, voi Arskaa <3 Ihanan dramaattinen 😀

  Kyllä ne ajan kanssa tottuu, ja etenkin kun koira on sellanen ettei jahtaile. Kohta ne jo kolmisteen nukkuu siinä sun tuolissa 😛

  1. Joo, mun drama king…

 3. Anonymous says: Vastaa

  Voi pieniä 😀 Ei kai sais nauraa, mutta onhan noi pojat aika liikkiksiä!

  Me lähdettiin kerran viikonloppureissulle ystävien kanssa, joilla on koira ja meillä siis kissa. Reissu meni oikein kivasti, ja ne vaan jahtais toisiaan silleen hellyyttävästi koko viikonlopun. Leikki hippaa ja nuuskutteli. Oli kyllä kissa poikki sen jälkeen ;D Tosin meiänkin katti on todella sopeutuvaista sorttia, ettei toi kakkaamis-oksennus-kombo oo meille tuttua. Onneksi.

  1. No onhan ne…kun tuolta makkarista kurkkivat vaan vuorotellen pelottavaa koiruutta joka oli ihan kiltisti lähes paikoillaan koko ajan. 😀

 4. Ruu says: Vastaa

  IHANA tuo ensimmäinen kuva -:D ja mun siskolla on kaksi kissaa ja kaksi koiraa, ja ihan hyvin ne tottui kaikki toisiinsa, ne jopa leikkii keskenään, joskus kissa käy piinaamassa koiran unestakin hereille tyyliin nyt leikitään 🙂

  1. Joo, ajan kanssa…ens kerralla pitää laittaa Arska kylppäriin ni saa oksentaa ja kakata sinne ihan rauhassa 😀

 5. mun vanhemmilla on koira ja kissa. aluksi oli koira, sitte tuli kissa ja sitte toinen koira. vanhempi koira on jo edesmennyt eikä kissakaan enää kovin vetreä ja nuorekas 17-vuotias ole. minusta ne tottui toisiinsa tosi nopsaan: aluksi oli tietysti jännää (kissalla lähinnä) mutta kun jaksoi hinkata pari päivää niiden hajuja sekasin niin äkkiä olivat ystäviä. sittemmin parhaat kaverit jotka nukkuu vierekkäin.

  mehän oltiin lunan kanssa evakossa juurikin näiden vanhan kissa-kissan ja pentti-koiran luona pari viikkoa eikä niistä nyt ihan vielä ehtinyt ylimpiä ystäviä tulla. vanha kissa sähisi ja murisi vaan pikkukatille joka tukkii sen tontille. koira ei kissoista piittaa mutta lunaa sitten taas jännitti kun se on niin suuri (itseensä verrattuna) ja kova ripinä ja rapina kuuluu kun se kävelee. ja häntä! sitä se ei tajunnut ollenkaan. otti ne kontaktia sen verran että pienet nenätökkäykset piti tehdä mutta luna ei oikein ymmärtänyt sitä koiran tarvetta tarkistaa hännänalunen ja siinä kohdassa sivalsikin sitten päin pläsiä. kuten toki myös monena muuna sopivasti sattuneena hetkenä. mutta luna on kyllä semmonenkin rohkelikko (tyhmänrohkeakin) että se ei ihan äkkiä mitään pelkää. ikinä ei oo sängyn alle paennut, oravanhäntä ja irokeesi kyllä on pystyssä mutta uhitellen päin vaan on sen motto… ja tietysti on eroa että tuleeko koira kissan tontille vai kissa koiran tontille. oon pari viikkoa sitten kirjoitellutkin jotain tuntemuksia tuosta eläinten yhteiselosta.

  1. Joo kyl Reiskassa taisi välillä nousta vähän uhoa, mutta arkajalkana ei sitten kuitenkaan ihan uskaltanut tulla lähemmäs. 😀

 6. Anonymous says: Vastaa

  Vaik olenkin koiraihmisiä enemmän (sorry!), niin sun kissojen persoonallisuus tulee kyllä voimalla ruudun tällekin puolelle. Noi ilmeet ja asennot on niin hauskoja! =) Tekisi mieli napata syliin! <3

  -Elena

  1. Hih 🙂 Olen kyllä itsekin koiraihmisiä, vaikka en välttämättä omaa koiraa (ainakaan tällä hetkellä) kaipaile…nuoruudessani kyllä tuli dogsittertouhuissa pyörittyä!

 7. nanna says: Vastaa

  mulla on molempia – kummatkin koirat oli jo pentuna tottuneet kissoihin kasvattajan luona, kissat tapasivat koiran ekaa kertaa kun vanhempi niistä kannettiin pentuna eteiseen. aluksi se oli JÄNNÄ mutta kiinnostava ja lähinnä hiiviskeltiin ympäri kämppää ja nuuhkittiin tassuja va-ro-vas-ti kun pentu nukahti :D. nykyään kaikki on yhtä laumaa, nukkuvatkin välillä koko jengi sievästi samassa kasassa :).

 8. Petri says: Vastaa

  Parasta on alemmassa kuvassa Reiskan selkäharjanne <3

 9. Myy says: Vastaa

  Siskon ja sen miehen muuttaessa yhteen tuli paritettua toisen kissat ja toisen koirat. Vanhin yli 10-vuotias koira ei koskaan tottunut kissoihin (onneksi se pääsi lopulta mummon luokse viettämään eläkepäivänsä rauhassa loppuun). Muille koirille se oli helppoa, kun kasvattajan luona oli ollut kissoja. Kissoista vanhempi mökötti pitkään parvekkeella (onneksi oli kesä), nuoremmalle suhtautuminen oli vähän helpompaa. 😉

 10. Meillä on kaksi kissaa ja yksi koira (shetlanninlammaskoira). Todella hyvin ottivat koiran vastaan vuosi sitten. Koira kun tuli pentuna ja oli kissoja hieman pienempi niin ei ollut mitään ongelmia. Pari päivää kissat kiersivät hieman kauempaa että mikäs mokoma tuo on ja ekan viikon jälkeen koko kööri nukkukin jo samassa pedissä. Koira heti alussa selkeästi huomas että näille tyypeille ei kannata ryttyillä kun ne on täällä pitkään jo asustelleet. Hyvin tulevat toimeen ja leikkivät ja painivat päivittäin, ei ole paljoa sähinää tai kynsien näyttämistä tullut.

Vastaa