Pientä apua

Akne palasi. Mutta ehtihän se olla taas noin vuoden verran poiskin. Mulla näköjään 3 kuukauden Roacuttan auttaa noin puoli vuotta-vuoden ja sitten iho taas huononee. Nytkin kävi taas mielessä, että jospa kolmas kerta toden sanoisi, mutta en vaan yksinkertaisesti taas jaksanut/halunnut varata aikaa kalliin ihotautilääkärin vastaanotolle ja mikä suurin syy, en halua aloittaa taas e-pillereitä, jotka Roa toisi myös tullessaan. Finnejä mulle tulee taas lähinnä sinne leukalinjaan.

Niinpä kinusin työpaikkalääkäriltä jotain ulkoisesti käytettävää helpotusta oikuttelevaan ihoon (”En siis kaipaa mitään ”näin peset ihosi huolellisesti” tai ”vältä suklaata ja juustoja”-vinkkejä!!!”) ja hän laittoikin mulle reseptin pariin tuubiin Clindoxyliä. Olen HYVIN skeptinen, mitä tulee näihin finnivoiteisiin, teini-iässä kun kaikki mahdolliset apteekin reseptittömät tuubit tuli käytyä läpi. Tästä Clindoxylistä olin kuitenkin jo ennakkoon kuullut ihan positiivisiakin kokemuksia, joten huimat 26,60 euroa kustantava geeli piti kokeilla.

Pelkäsin, että toimii kuten reseptivapaat Brevoxyl tai Basiron, jota olen pienempiin näppylöihin jo vuosia käyttänyt. Eli seuraavana päivänä iho punoittaa ja kutittaa ja vaikka näppylät ovatkin melkein kadonneet, ne tulevat pian takaisin. Eivätkä tehoa kunnon finneihin lainkaan.

Yllätyin kuitenkin positiivisesti. Sitkeimmät finnit katosivat parin päivän käytön jälkeen. Voide imeytyi nopeasti, eikä naama kutissut eikä pahemmin punoittanutkaan. Iho kyllä kuivui hurjasti etenkin suun ympäriltä, mutta pakkasasteet vaikuttivat paljon myös.

Nytpä tietenkin harmittelen, etten aiemmin tätä ole ihotautilääkäriltäni pyytänyt! Suosittelen kyllä kaikkia Roacuttania harkitsevia kokeilemaan tätä voidetta ensin. Jos tilanne ei ole tosi paha, tästä saattaa hyvinkin olla tarpeeksi apua. Roacuttanin vaikutukset kun eivät näköjään todellakaan kaikilla ole pysyviä…huoh. No, missään hyvässä kunnossa ihoni ei siis vieläkään ole, mutta kuitenkin jo ihan siedettävässä. Ja se saa nyt toistaiseksi riittää.

Muilla kokemuksia tästä?

33 Comment

 1. Mulla ei ole tästä kokemuksia, mutta Oricyclin antibiootista ja Rosazol-voiteesta. Iho alko kukkimaan ihan hirveesti tona aikana kun antibioottia söin ja voiteesta iho oheni tosi paljon. Käytin muutaman kuukauden mutten huomannu mitään eroa. Mulle tulee sellasia oikeen isoja paiseita kasvoihin ja muuallekin, ja oon miettiny tota Roaccutania. Oon menossa vuoden päästä naimisiin ja haluaisin että naama ois siedettävässä kunnossa siihen mennessä. Mulla on diagnosoitu ruusufinni, mutta mulla on kuitenkin sellanen hirveen kuiva iho samaan aikaan, kun se punottaa, tulee finnejä ja verisuonet näkyy tosi selkeesti nenässä ja otsalla 😛 Ihanaa!

  1. Nuo tökötit ovat mulle ihan vieraita! Mutta joo, ehdottomasti jos noin pahoja tulee, kannattaa Roaa harkita. Arvet ei oo kivoja myöskään 🙁

 2. inez says: Vastaa

  Mulla on ollut ihan sama juttu ton Roacuttanin kanssa, että ensin se auttaa tosi hyvin, mutta vähän ajan päästä iho menee taas huonoon kuntoon. Oon syönyt siitä nyt kaks kuuria, ja molemmilla kerroilla autto heti ekaksi tosi hyvin, mutta sitten muutaman kuukauden jälkeen akne palas. Oon myös käyttänyt kaikki apteekin töhnät läpi ilman mitään hyvää tulosta, ja sanoinkin, etten halua enään finnivoiteita kun ne ei ole mulla koskaan toiminut, kun taas nyt alkutalvesta menin mun ihotautilääkärille valittamaan että akne palas. Ite olisin halunnut sen roan vielä uudestaan, muttei se lääkäri suostunut. Sain sitten tota samaa clindoxyliä ja nyt on toi kuuri lopussa, mun piti käyttää sitä 12 viikkoa, ja se on toiminut mulla myös tosi hyvin! Nykyään tulee vaan enää muutama finni sinne ja tänne, oon siis ollut tosi tyytyväinen 🙂 Mutta saa nyt nähdä mitä käy, kun toi kuuri loppuu..

  1. Jep, mä kanssa vähän veikkaan, että toi auttaa niin kauan kun sitä käyttää. 🙁

 3. Kokemuksia Clindoxylistä… No se pilasi aika monta pyyhettä ja tyynyliinaa vaikka mielestäni huolellisesti huuhtelin tuotteen pois ennen pyyhekuivausta ja annoin kunnolla imeytyä ennen nukkumaanmenoa. Ekat kerrat aiheutti kamalaa hilseilyä, kihelmöintiä ja kuumotusta, pidemmässä käytössä ihoni ilmeisesti tottui aineeseen koska ei enää reagoinut mitenkään. Ja eroaa muista finnintappoaseista mielestäni juuri siinä että tämä tehoaa niihin kipeisiin syvällä oleviin paiseisiinkin. En tiedä miksi lopetin käytön, loppyuiko resepti vai laimeniko teho pitkässä käytössä…

  1. Mä en tietääkseni ainakaan oo onnistunut pilaamaan tolla vielä mitään. 😀

   Mun iho on ehkä jo niin tottunut Brevoxyliin, ettei tää enää mulla kutise…hmm.

  2. Kun mulla on tiedossa vähän pidempi loma toukokuussa niin ajattelin kokeilla sokerin ja maitotuotteiden minimoimista ruokavaliossani samalla kun työstressi jää pois. En voi kuitenkaan loppuelämääni syödä joka toinen vuosi rottakuuria, plus etten oikeastaan enää voi käyttää hormonaalisia ehkäisyvalmisteita muista syistä. Toinen mitä olen miettinyt on PCOS kun se voi aiheuttaa mm. aknea.

  3. Ruokavaliollahan ei pitäis olla varsinaista yhteyttä akneen, mutta kuulemma monikin on saanut avun sitä muuttamalla. Itse kyllä luulen, että hormonit ovat niitä ainoita syyllisiä eikä niille minkään mahda, paitsi ne hormonilääkkeet eli e-pillerit ja muut… 🙁

  4. Sitä mullekin on toitotettu ettei ruokavaliolla ole yhteyttä, mutta viimeisimpinä oljenkorsina olen valmis kokeilemaan tyyliin kaikkea 😀

   Oikeastihan työstressin lievittyminen todennäköisesti toimii tehokkaammin jos tosiaan saisin kortisoliarvoni laskemaan loman aikana…

   Tällä hetkellä hoidan niitä kipeimpiä patteja glykoolihappovoiteella.

  5. essim says: Vastaa

   Mulla on ollut akne pikkulikasta lähtien – selkää, rintakehää ja kasvoja myöten. Lääkäri silloin kauhisteli, ettei koskaan ole nähnyt yhtä pahaa aknea (todella helpottavaa)… Kolmen vuoden miltein perättäisten roakuurien ja kaikenmoisten rasvojen jälkeen vaiva helpotti. Kyllähän mulla finnejä vieläkin on ja ihohuokoset tukossa, mutta olen onnellinen ettei vaiva ole läheskään yhtä paha kuin ennen kuureja. Samaan aikaan olen kärsinyt todella pahasta atopiasta ja kuivasta ihosta, joka on outoa sinänsä, kun akne usein mielletään rasvaisen ihon vaivaksi.

   Ruokavaliosta kun tuli puhetta, niin olen todennut että ruoka-allergiat vaikuttavat ihon kuntoon. Kun syön esim. pähkinää, jolle olen allerginen, niin iho alkaa samanaikaisesti puskea finnejä ja ihottumaa. Kun taas välttelen ruoka-aineita jolle olen allerginen, juon vettä ja syön rasvahappoja, niin iho pysyy ihan hyvänä. Lievässä allergiassa ei välttämättä edes ilmaannu muita oireita, joten sitä voi olla vaikea todeta. Ruokavalio ei ole syypää akneen, mutta helpotusta voi silti saada.

   Lisäksi vaikka se niin huuhaalta kuulostaakin, niin stressi ja väsymys lisäävät akneongelmaa, niin kuin Flickakin totesi. Tietysti stressistä eroon pääseminen on helpommin sanottu kuin tehty…

  6. Hmm. Mulle finnit on ongelma lähinnä sillon, kun ne on semmosia jotka ei lähde parissakaan viikossa mihkään ja kun lopulta lähtevät, niin jää punainen jälki/arpi joka on siinä sitten vuosia ellei ikuisesti. Tällaisia ne yleensä ”tässä iässä” viimeistään ovatkin, hormoniperäisiä 🙁

   Aknehan on kuitenkin ihosairaus, joka kannattaa hoitaakin kuntoon.

 4. Nina says: Vastaa

  Okei tämä menee korvan taakse odottamaan. Pikkuhiljaa huonompaan päin nimittäin täälläkin :/

  1. Noo älä nyt vielä hötkyile. Ei se välttis pahene koskaan niin paljon et reseptilääkitystä tarttisit. 🙂

  2. Nina says: Vastaa

   Pessimisti ei pety 😀

  3. No niin. 😀

 5. Mun akne alkoi ollessani alun toisella kymmenellä ja ajoittain vieläkin puskee esiin kun olen 40 vee..nyt siihen sekoittuu hormonaaliset paukamat entistä enemmän (kuten aina raskauksienkin aikana).
  Omassa aknessani isona tekijänä koen olleen perinnöllisyystekijän,isälläni oli todella paha akne nuorena miehenä.Kuvista huomioinut ja vanhemmiten jäljellä oli tietenkin rokonarpisuus.
  Stressitekijöitä ei pidä väheksyä,keholla on taipumus reagoida tavalla tai toisella.Jotkut saa ihottumaa,toiset sydäntuntemuksia,unettomuutta ja iho-oirehdinta aknen muodossa ei vallankaan tavatonta.
  Se ois nii helppoo jos aina ois jokin voide tai tabu joka auttais satavarmana…valitettavasti ei oo.Nykyisin onneksi saatavilla paljon erilaisia apuja akneenkin,mulla niitä ei nuorena ollut.Kiusaaminen ja äidin vittuilu huonoista pesutavoista ei hirveesti auttanut asiaa.

  1. Joo ihan epistä kun ei finnien ja ryppyjen välillä tunnu olevan minkäänlaista nyt ihoni on tosi hyvä -aikaa. Prkl.

 6. Anonymous says: Vastaa

  Gynegologini antoi minulle aikuiselle naiselle yksittäisiin finneihin Dalacin 10 mg liuosta, on toiminut tosi hyvin.

  1. Hmmmmmmmmm….? Tätä seuraavaks? 😛

  2. Dalacin ei mulla tehnyt yhtään mitään. Sitä on kyllä kahta eri versiota, mutta ainakin se liuos tuntui samalta kuin hieman tujumpi kasvovesi 🙁

  3. Höh 🙁

 7. miu says: Vastaa

  Käväisin vihdoin viimein yksityisellä ihotautilääkärillä, joka kahden sekunnin katselun jälkeen määräsi Roan sekä Dalacin-liuoksen kertomatta mitään sivuvaikutuksista tai muustakaan, paitsi ehkäisyn tarpeellisuudesta kuurin aikana. Vähän äi kyllä mietityttämään lääkärin käytös, kun omasta mielestäni kuurin aikana tulee käydä ainakin muutaman kerran verikokeissa tms, mutta saapahan nähdä miten tässä käy.. Elokuuhun asti on nyt sitten popsittava pillereita, naama on jo viikon käytön jälkeen kuin Saharan autiomaa ja huulet kaipaavat rasvausta joka tunti. Dalacin vaikuttaa miusta ainakin ihan tehokkaalta, mutta en voi sen vaikutuksista varmasti sanoa kun syön Roaa samalla.

  On se nyt jo perkele jos ei kohta lähde finnit!

  1. Toivotaan parasta!!! Nyt kyllä kiinnostaa toi Dalacin!

   Mä en käyny kuurin aikana verikokeissa tai missään muussakaan kertaakaan. Ei kaikki sitä vaadi. Eikä kuulemma oo pakollista jos muuten on terve eikä ilmaannu mitään outouksia.

   Lycka till!

  2. Eiku hitto, nyt valehtelin. Kävinpäs mä, kerran! Sen jälkeen ei tarvinnu.

  3. Katzilla says: Vastaa

   Mistähän löytäisi Helsingistä ihotautilääkärin, joka antaisi Roa-reseptin ilman kommervenkkejä?

   Olen pian 40 ja eläessäni kokeillut kaiken antibiooteista voiteisiin ja tökötteihin. Ei jaksa enää. Akneni on selvästi hormoniperäistä (PCO) eikä siihen luultavasti tehoa kuin Roaccutan tai antiandrogeeni.

 8. Erika says: Vastaa

  Hei mulla oli tota samaa! Plus Tetrasykliiniä, antibioottia siis. Ja kyllä iho parani, tietenkin mulla oli sitten akne ilmeisesti sen verran helppoa sorttia että parilla kuurilla häipyi. Mutta tämä Clindoxyl oli mun mielestä hyvää, kuivatti vaan ihan sikana!

 9. Anonymous says: Vastaa

  Minä olen 22-vuotias ja olen syönyt kahdeksan roaccutan kuuria. Naama/rintakehä tällä hetkellä finnien peitossa.. 🙂 Lääkäri sanoi, ettei uskalla määrätä minulle enää ainuttakaan roakuuria koska aikamoinen myrkky. Nyt kokeilen laseria. Kuukausi sitten oli ensimmäinen hoito, eilen toinen. Maksaa 200e kerta ja tuloksia odotettavissa 2-4 hoitokerran jälkeen.

  Välillä iskee epätoivo, suurimmaksi osaksi jaksan kuitenkin pysytellä ihan rentona. Clindoxylistä ei ole kokemusta mutta lähes kaikista muista tököteistä kyllä. Mainittu Dalacin oli ihan ok, tällä hetkellä kokeilussa kuitenkin Paulas Choisen 2% AHA liuos. Kiva tuote joka tehoa hyvin mustapäihin.

  Toivottavasti vaiva helpottaa.

  1. KAHDEKSAN? 😀 Hui! Näköjään ei sitten joo kaikilla tehoa. 🙁

 10. Anonymous says: Vastaa

  Mulla on kolmas roa-kuuri menosa, sama juttu kuin monella täällä. Kaks kuukautta kuurin jälkeen iho on tosi hyvässä kunnossa, sitten alkaa mennä pahemmaksi, ja puolen vuoden päästä olen käynyt epätoivoisena hakemassa uuden kuurin. On tilanne toin aina ollut kuurin jälkeen, siis vielä puolenkin vuoden päästä, parempi kuin ennen kuuria, joten toivo vielä elää. Josko tää olisi vaikka viimeinen kerta..

  Lueskelin aknesta lääketieteellisestä kirjallisuudesta, ja stressi voi niiden mukaan laukaista aknen. Mulla akne liitty ihan selvästi just tohon, mulla puhkes akne vasta kakskytvuotiaana, opiskelun aiheuttaman stressin johdosta. Ei pidä alkaa opiskella sitä mitä rakastaa, vaan jotain sopivan yhdentekevää ;). Mutta nyt on just lopputyö palautettu, toivottavasti aknekin lähtee lopullisesti samalla..

  1. Joo mä toivoin, että mulle toi Roa auttais ”ikuisesti”, mutta eipä ei.

   Toivottavasti sulla iho rauhoittuu kun stressi lähtee!

 11. Anonymous says: Vastaa

  Kumma juttu, miten Roaccutan vaikuttaa niin eri tavalla.. Mä söin 10 vuotta sitten 6 kk kuurin erittäin pahaan akneen, naama oli kipeitä paiseita täynnä, ja pääsin finneistä eroon käytännössä lopullisesti. Kuurin jälkeen naamaani on ilmestynyt yksittäisiä finnejä n. kerran vuodessa. Lisäksi pääsin eroon rasvoittuvasta hiuspohjasta! Olen kyllä ikuisesti kiitollinen ihotautilääkärille, joka kuurin minulle määräsi ja vanhemmille, jotka sen maksoi! Toivottavasti kaikki löytää oman ”roaccutaninsa” ja pääsee nauttimaan sileästä ihosta!

  1. Kiva kuulla! Mulla toi happokuorinta nyt on näköjään rauhottanu ihoa mukavasti. 🙂

 12. Anonymous says: Vastaa

  Hieman vanha postaus mut aihe ei koskaan vanhene, 3kk Roaa on liian vähän, siinä ajassa naama ehtii just parantua ja finnit on vähän aikaa poissa ja palaa takaisin, Roaa syötävä vähintään 5-6kk 30mg päivä ja sitte 6kk 20mg päivä, siinä ajassa on huomattava ero vrt 3kk.
  Tärkeintä on syödä Roaa pitkä aika vaikka pienemmällä annostuksella kuin lyhyt aika isolla annostuksella.

Vastaa