Taas Dubaissa!

Joo, täällä ollaan taas. Ja itse asiassa loma on jo ihan lopussa, tultiin vajaa pari viikkoa sitten ja ylihuomenna perjantaina lähdetään takas kotiin. Viimeksi oltiin Dubaissa 9 kk sitten, silloin Amanda ei vielä osannut kävellä, teki 4 hammasta ja oli todella itkuisa. Nyt meno on aika erilaista, tää lomailu on ollut lähinnä sekopäisenä ympäriinsä säntäilevän, kaikesta kiinnostuneen taaperon perässä pysymistä. Tällä kertaa tulimme tänne miehen kaverin häitä viettämään, jotka olivat viime lauantaina. Häät oli tarkoitettu vain aikuisille, joten suomalainen lapsenvahti piti lapsikatraasta (Amanda + 3 muuta lasta) huolta sillä aikaa.

Kirjoittelin täällä vinkkejä lomailuun taaperon kanssa Dubaissa, ja nuo vinkit pätevät aika hyvin yhä. Tällä kertaa ei tosin olla hirveesti hoitohuoneissa jouduttu vierailemaan. Soseita otin mukaan jokusen purkin mutta Amanda syö ihan tavallista ravintolaruokaa (lähinnä pastaa ja kanaa), samassa hotellissa ollaan kuin viimeksi (koska tää alue on vaan ihan paras lapsen kanssa), Wagamamassa ollaan syöty monesti, Careem Kidsiä on käytetty ahkerasti ja vaippoja otettiin paketti messiin Suomesta (tosin yksi paketti jouduttiin kuitenkin ostamaan sekä tavallisia että uimavaippoja…). Nyt matkarattaissa matkustaminenkaan ei ole pelkkää huutoa (kunhan usein pääsee ”ite käviä” eli itse kävelemään).

Tällä kertaa Amandan kanssa on sikäli kivempaa, että viihtyy paremmin kun tosiaan kävelee itse (tosin ei tietenkään mene yhtään sinne minne pitäis ja juoksee karkuun), imettämispaikkoja ei tarvitse enää miettiä, ja Amandan kanssa voi jo tehdä kaikenlaista: rannalla hiekkakakkuja, käydään vesipuistossa, kävellään rantakadulla jne. Kauppakeskuksissakin viihtyy, mutta saa toki raivareita kun ei koko ajan anneta matkustaa hissillä (ja painaa kaikkia hissin nappuloita), rullaportaisiin ei saa mennä yksin jne. Aika monet makaan lattialla ja huudan -taaperokiukut on tullut todistettua shoppailureissuilla. Eli ei, mä en todellakaan shoppaile Sephorassa tyytyväinen tenava rattaissa, sillä Amanda viihtyy lähinnä lelukaupoissa ja silloinkin jos saa vetää hyllyjen sisällöt lattialle ja kokeilla joka ikistä lelua.

Totuushan siis tästä lomailusta on se, että tää on arjen pyöritystä vähän kivemmassa ilmastossa. 9 kk sitten Amanda nukkui kahdet päikkärit, nyt vain yhdet, joten se kyllä hieman helpottaa menemistä (ei siis suostunut viimeksi nukkumaan lainkaan rattaissa, vaan piti tulla hotellille/kämpille). Toisaalta nyt päivässä on vain se yksi suht lyhyt lepotauko… mitenkään super-levänneenä en siis tältä reissulta palaa, haha. Aamuisin herätys on seiskan aikaan, joskin suostuu vieressä pyörimään ja vähän nukkumaankin vielä tunnin lisää.

Tehdään paljon sitä, mistä Amanda tykkää. Eli käydään rannalla, läheisessä vesipuistossa, syödään jätskiä, leikitään ja pelleillään. Ja ajetaan kauppakeskus-junalla!

Tänään oli ensimmäinen pilvinen ja sateinen päivä ja oltiin lähinnä sisätiloissa (eli kaupoissa, eli rahaa meni). Aikamoinen ero kyllä tässä tän päivän kelissä verrattuna aiempiin, super-aurinkoisiin päiviin. Tänään Dubain koulutkin olivat kiinni, koska hei, satoi! Myös muutamat rantakadun ravintolat sulkivat suosiolla ovensa.

Tällaisena loppuvuoden lomakohteena Dubai on kyllä tosi jees, sillä siedettävä lentomatka, ja tosi hyvät kelit – joka päivä ainakin +26 astetta (nojoo, tänään taisi olla +24), aurinkoista (paitsi tänään), lämpötila ei illallakaan paljon laske (joskin olemme hotellihuoneessa jo viimeistään seiskalta). Multa onkin nyt paljon kysytty, millainen lapsiperhekohde tämä on ja suosittelen! Täällä on tosi puhdasta ja ihmiset super-ystävällisiä lapsia kohtaan (vähän liiankin, Amanda ei hirveästi arvosta kun esim. ravintolassa tarjoilijat hyökkäävät turhankin ystävällisesti höpöttelemään). Isona miinuksena se, että Dubai on kallis paikka, kaikesta saa maksaa eikä mikään ole edullista. Voi olla myös vaikea löytää hotellia (tai ainakin järkevähintaista), jossa olisi pienillekin lapsille sopiva uima-allas. Tässä meidänkään hotellissa (Roda Amwaj Suites) ei sellaista ole. Ihan vieressä sijaitseva Jumeirah Beach on kuitenkin tosi hyvä ranta ja siellä me päivittäin ollaankin.

(En jaksanut photoshopata kuvasta pois miehen karvaisia jalkoja ja omaa persvakoani…)

Miinuksena tavallaan myös se, että Dubaissa riittää herkkuja! The Cheesecake Factory, kaikenmaailman vohvelipaikat ja herkkukojut… siis apua, mä niin palaan ruotuun Suomeen palattuani. En todellakaan ole syönyt herkkuja ihan yhtä paljon nyt kuin silloin tammikuussa kun vielä imetin ihan non-stop, mutta onhan tuossa muutama pizza ja juustokakun palanen tullut vedettyä…äääk.

Ehkä kuitenkin seuraava reissumme on vaihteeksi johonkin muuhun kuin Dubaihin?! Saa nähdä! Pahoitteluni muuten, että postaukseni ovat näin lapsipainotteisia, mutta tätä tää elämä vaan nyt on. 🙂 Lupaan esitellä seuraavaksi hieman Sephora-ostoksiani, jotka eivät tosin kovin suuria ole, Sephora on täällä niin pirun kallis! Seuraavaksi voisikin tosiaan suunnata kohti edullisempaa Seppoa!

P.S. Mun Instasta löytyy Taas Dubaissa -osio, jos storyt täältä sattuvat kiinnostamaan!

2 Comment

  1. Hanna says: Vastaa

    Onko muuten yleistä Sephorassa että hinnat vaihtelee netissä ja liikkeessä? Olin tänään City Walkin Sephorassa ostamassa 100 aed maksavaa sivellinsettiä, joka kaupassa maksoikin 150 aed eli yli 10 euroa enemmän! Eivätkä myyneet nettihinnalla vaikka näytin täysin samaa tuotetta. Jäi sitten ostamatta ja vähän ärsytti noin vaan niin kuin periaatteesta..

    1. Kissis says: Vastaa

      Hmm, mä en oo Sephoran nettihintoja katsellut, lähinnä vertaillut muiden nettikauppojen hintoihin ja on kyl kallista täällä!

Vastaa