Vuoden vikat leffat

Jahas! Tässä vielä viimeinen osa nähdyt elokuvat -postaussarjaani tältä vuodelta. Mietiskelin aiemmin, jaksanko enää ensi vuonna kirjoitella tänne näkemistäni leffoista, mutta olitte kyllä kovasti sitä mieltä, että näitä jaksaisi lukea jatkossakin. Laitan siis mietintämyssyyn (miten ärsyttävä sanonta!!). Kiitos joulun, mulla on tuolla taas vino pino leffalippuja!

TaleofTales

Tässä siis elokuvat katsomisjärjestyksessä,  lokakuusta lähtien:

Tale of Tales – No siis tykkäsin kyllä. Mutta ei nyt mitenkään NIIN ihmeellinen ja erilainen, kuin mitä odotin ja mitä arvostelujen perusteella uskalsin toivoa. En muuten pidä yhtään Salma Hayekista.

In your eyes –Netflix-leffa! Kiitos Keyword:Love:n Jonna, kun suosittelit. Ihan kiva, romanttinen hömppä. Loppuratkaisu oli kyllä vähän tylsä!

The Martian (”Yksin Marsissa”) – Tykkäsin enemmän kuin olisin uskonutkaan! Olihan tää tämmönen perusjenkkileffa, mutta yllärihyvä ja hauska! Nää avaruusjutut ahdistaa mua aina vaan enemmän, luojan kiitos en ole astronautti.

Everest – No ei tässä elokuvassa nyt sinänsä mitään ihmeellistä ollut ja ennalta-arvattavakin toki oli, mutta mua kauhistuttaa koko kiipeilytouhu niin paljon, että sydän sykkyrällä tätä alusta loppuun katselin. Hyi helkkari, hulluja on kiipeilijät. Komiat oli maisemat.

james-bond-spectre_3241173k

007 Spectre – No olihan se alkukohtaus ihan helevetin hieno ja MACin meikitkin käytössä! Tykkäsin Bond-tytöstä (Léa Seydoux) ja pahiksesta (Christoph Waltz), mutta molemmat ois saanu olla jotenkin…munakkaampia. Nää Bondit on niin suurelle yleisölle suunnattuja, että meno on turhan tavanomaista. Kannattaa silti katsoa edes alun takia.

The Walk – Ihan älyttömän jännä leffa!!!!! Trailerin perusteella odotin semmosta jotain ihan semi-viihdyttävää, mutta oli paljon, paljon parempi. Hyi kamala että jännitin, ihan kädet hikosivat! Korkeat paikat…hyi!

Self/Less – Niin epäuskottava ja tyhmä. Onneksi edes hyvät näyttelijät (esim. Natalie Martinez), joten jaksoin katsoa loppuun asti. Vuokraleffa (kyllä, vuokraamme elokuvia Makuunista). Tän olis kyllä voinut jättää ihan kokonaan väliin.

San Andreas – Oltiin jo kesällä ostettu liput tähän, kun Rosa alkoi sekoilemaan ja pitikin lähteä eläinlääkäriin päivystykseen. Nyt siis vuokrattiin. Niin perus katastrofitoiminta, että hohhoijaa. En kyllä odottanutkaan mitään kummoisempaa. Mutta miksi näistä pitää tehdä niin saamarin samanlaisia??

hunger-games-mockingjay-part2

The Hunger Games Mockingjay part 2 – Vikat 5 minuuttia, tarviiko sanoa enää enempää? Aikamoinen pettymys. Puoleen väliin asti olin onnellinen, sitten alkoi alamäki. En tykännyt vikasta kirjastakaan niin kamalasti.

Burnt – Oikeestaan just sellanen leffa kun etukäteen aattelinkin, eli oikein kiva! Nättejä ruokia, hyviä näyttelijöitä (esim. Matthew Rhys), viihdyin mainiosti alusta loppuun. Kivaa katsoa vaihteeksi jotain tällaista erilaisempaa.

Star Wars – The Force Awakens – Ei mua vituttanut elokuvan aikana oikeastaan mikään muu kuin Chewbacca, joka sit vitutti ihan tosissaan. Ärsytti sen tyhmä äänteleminen! Vähän liian lapsellinen leffa noin muutenkin. Ja järkytyin, että edellisestä Star Warsista muka aikaa 10 vuotta, luulin, että jotain kaks! Apua miten tää aika tälleen kuluu!

Huomasin muuten, että edellisestä listasta unohdin Hitman: Agent 47 -leffan kokonaan, mutta eipä väliä, en enää edes muista, oliko siinä mitään ihmeellisempää kuin perus-actionia?

Jos nyt oikein laskin, tänä vuonna tuli nähtyä yhteensä 67 elokuvaa, joista yksi oli aiemmin nähty. Tämä tekee kaksi elokuvaa enemmän kuin viime vuonna! Osa tän vuoden leffoista oli pressinäytöksiä, joissa kävin edellisessä työssäni, ja joissa en siis enää käy. En siis usko, että ensi vuonna tulee katsottua näin paljon. Olen kuitenkin havainnut, että mulla on joitakin todella suuria aukkoja elokuvasivistyksessäni, en ole esim. nähnyt Sademiestä?! Tai Forrest Gumpia. Pitäisi ehkä tehdä asialle jotain.

Mutta, on kyllä ollut hyvä elokuvavuosi! Tässä mun top 3 kaikista vuoden aikana näkemistäni leffoista, ja tää ei kyllä ollut yhtään vaikee:

 1. Mad Max Fury Road
 2. Whiplash
 3. The Birdman

Tänä vuonna siis olen kirjoitellut näkemistäni elokuvista neljään kertaan, tässä kolme aiempaa postausta:

Täällä alkuvuoden leffat

Täällä lisää

Täällä loppukesältä

Ensi vuodelta odotan mm. uutta Tarantinoa!!! The Hateful Eightin traileri ei ihan napannut, mutta Tarantino on aina Tarantino, joten kova luotto.

Mites teidän leffavuosi? Tai oliko näissä mun nähdyissä kenties jotain kommenttia sikiävää?

Kuvat Googlen kuvahaulla.

10 Comment

 1. Whiplash on kyllä loistava leffa, taitaa olla yksi munkin vuoden suosikkeja, jos ei se paras. The Birdman on vielä katsomassa, mutta jos uuden vuoden kunniaksi. 🙂

  1. Joo, Birdman kannattaa kyllä katsoa! 🙂 Mulla oli suuret epäilykset sen suhteen, mutta oli loistava. 🙂

 2. RuuRuu says: Vastaa

  Star warssin hehkutusta ihmettelen kanssa, en ymmärrä miten tuo nyt olisi niiiiiin mahtavaa mitä annettiin ymmärtää, kyllähän sen katsoi, mutta ei se nyt maailmaa mullistava ollut.

  1. No, fanitus sen suhteen on niin suurta. 🙂

 3. Marjo K says: Vastaa

  Pakko puolustella Star Warsia… ehkä se upposikin parhaiten niille jotka ovat hurahtaneet kys. leffoihin. Itselleni se oli yksi tämän vuoden kohokohta, ei vain leffojen osalta vaan siis koko vuoden! 🙂
  Tykkään että sä kirjoitat näitä leffa arvosteluja ja otankin ne suosituksina. esim. nyt tuo the walk alkoi kiinnostaa 🙂 Whiplash oli loistava, mutta birdman ei vaan auennu… ei ni ei. 😛

  1. Joo, mä en ole mitenkään hurahtanut, enkä kaikkia ole nähnytkään, niitä uusimpia vaan. 🙂 Ihan viihdyttäviä ne on, eipä siinä. Kannattaa ehdottomasti katsoa The Walk!!

 4. Karoliina says: Vastaa

  Se uusi Mad Max leffa oli kyllä tosi hyvä. Katsottiin miehen kanssa se kahdesti vissiin vaan kahden viikon aikavälillä, kun siinä oli niin paljon yksityiskohtia, vaikka puhetta olikin aika vähän, että toisella katselukerralla huomasikin ihan uusia juttuja, mitä ei ollut ekalla kerralla hoksannut ollenkaan 😀

  1. Mä niiiin rakastan sitä elokuvaa! <3 Hitto, olis pitänyt muistaa pyytää sitä joululahjaksi, haluan sen omaksi!!

 5. Myy says: Vastaa

  Mitä mitä mitä et oo nähny Forrest Gumpia!! Nyt äkkiä korjaukseen.

  1. Muhaha!

Vastaa