NEVER RETURN

island company

No niin. On tullut aika jättää hyvästit Boracaylle, White Sand Beachille ja mikä-lie-Bulabogille. Auringonpaisteelle, suolaisille suukoille, hyttysenpistoille. Tuli koettua vielä loman päätteeksi SUPpailua, ruokamyrkytys ja kokovartalohieronta. Palaamme tänään takaisin Manilaan, jossa olemme yhden illan ja jo viiden aikoihin lauantai-aamuna Filippiinien aikaa lähtee ensimmäinen lento kohti Suomea.

Miks tää on aina yhtä haikeeta ja vaikeeta? En ehkä just tänne Boracaylle muuttaisi pysyvästi, mutta jonnekin lämpimään, vastaavaan, kyllä, miksikäs ei. Reiska, Arska, Alma ja Rosa tietenkin odottavat kotona, ja tekevät paluusta huomattavan paljon kivempaa, mutta en silti kaipaa kylmää, pimeää ja ankeaa Suomea. Yhtään. Tiedän, että pieni paluumasennus iskee taas ihan väkisinkin. Tässä valossa ja lämpimässä sitä aina miettii, miten Suomessa kukaan jaksaa asua.

Haaveileeko kukaan muu muuttamisesta lämpimään? Mikä estää?

island company

26 Comment

 1. Sissi says: Vastaa

  Mä en ehkä haluais vakkaristi asua jossain, missä on kuuma. Mutta lämpö ja valo, voi kyllä kiitos. Onneks täällä peräpohjolassakin ollaan menossa sitä koti pikkuhiljaa:)

  1. No ei Suomenkaan valo ja lämpö oo riittävästi! 😀

 2. Mira says: Vastaa

  Itse koen, että neljässä vuodenajassa on myös oma viehätyksensä vaikka näin viluisena ihmisinä kylmät säät eivät olekaan minua varten 😀 Onneksi tosiaan ollaan nyt kovaa vauhtia menossa kevättä ja kesää kohti – toivotaan, että saataisin kunnon kesä tänne pohjolaankin tänä vuonna! 🙂

  1. Noh, niinpä, mutta pahoin taas pelkään että kesästä tulee kylmä ja sateinen.

 3. Anu says: Vastaa

  Minä taas nautin näistä neljästä vuodenajasta. Kesä saisi olla kunnon kesä sateineen ja aurinkoineen, syksy sateinen, kuulas ja kirpeä. Talvella paljon lunta ja vähintään 10 astetta pakkasta joka päivä. Kevät valoisa ja loskainen 🙂 Valitettavasti näin ei aina ole ja sekös harmittaa.
  Olen lapsena käynyt vanhempieni kanssa pari kertaa Kanarialla ja useita kertoja Ruotsissa.
  Kaunista kaukomailla näyttää olevan mutta itse ei tuonne kaipaa. En myöskään tykkää yhtään maata auringossa. Kesälläkin kaivan kukkapenkkiä tai harvennan kasvimaata mieluiten.
  Teillä ilmeisesti ollut onnistunut loma, hieno juttu! Toivottavasti toiveesi/haaveesi toteutuu ja pääsisit muuttamaan lämpöön jonain päivänä.

  1. Mitkä neljä vuodenaikaa??? Mäkin nautin niistä sillon, kun ne vielä oli olemassa. Nyt tää on vaan sadetta ja loskaa kuukaudesta toiseen. Vuodessa on ehkä viikko tai kaks siedettävää aikaa sään puolesta.

 4. Miia says: Vastaa

  Mihin sitä sit matkustais lomalle jos loma olis aina läsnä 🙂

  1. No eihän se nyt noinkaan olis. Kyllä sitä olis arki aika erilaista vaikka lämpimässä asuiskin.

 5. Valo on se mitä Suomen talvessa kaipaa, mutta toisaalta talvi on ihanan rauhallista aikaa, ja keväällä onkin sitten kauheasti energiaa 🙂

  1. Joo, tää pimeys on ihan tappavaa. 🙁

 6. Tilda says: Vastaa

  Kyllä, ulkomaille muutto suunnitteilla, odotellaan vaan miehen tutkintoa. Päätös on tehtävä ja sitten vaan toteutettava, en halua katua vanhempana asioita, mitä olisi voinut olla. Suomeen pääsee aina takaisin, jos kylmyys ja pimeä alkaakin houkuttamaan. Mieluummin teen reissuja muilla perusteilla kuin aurinkoon makaamaan.

  1. Niinpä. Siis nykyään teen reissuja ton lämmön takia, mutta sitten tulis ehkä käytyä esim. Islannissa? 😀

 7. Talvella voisin kyllä muuttaa pois, mutta en silti ehkä ihan kokoaikaisesti Suomea hylkäisi, sillä onhan täällä oikeesti asiat tosi hyvin. Mieluusti ottaisin kyllä auringon ja lämmön ympärivuotiseksi.

  1. Joo, vois täällä Suomessa kesällä käydä. 😀

 8. Aino says: Vastaa

  Musta on kiva, että on neljä vuodenaikaa, sillä en ehkä jaksaisi ehkä kuitenkaan ainaista kesää ja lämpöä. Siksi Itävalta olikin loistava muuttopäätös, täällä nimittäin on kaikki vuodenajat, mutta talvi on lämpimämpi ja lyhyempi kuin Suomessa ja kesä taas pidempi ja kuumempi 😉

  1. Mitkä neljä vuodenaikaa? Eipä ole ollut enää aikoihin.

 9. RuuRuu says: Vastaa

  Tavallaan voisin, mut oon niin syksy ihminen, etten jaksais ainaista kesääkään.

  1. Mäkin olin joskus, kun Suomessa vielä oli kunnon, nätti syksy.

 10. Heidi says: Vastaa

  Ihme ja kumma mut mulle sääolosuhteista pahin on helteet 😀 Tulkoon pimeys ja kylmyys – pimeydellä en ole huomannut mitään vaikutusta omaan vireystilaan ja kylmyyttä pääsee sisälle pakoon ja ulkona sitä voi helpottaa pukeutumisella. Mutta auta armias kun helteet tulee – olo on koko ajan tuskainen ja hikinen eikä yöllä saa kuumuuden vuoksi nukuttua. Ilmalämpöpumppua ei voida tänne opiskelija-asuntoon asentaa niin sitten vaan hikoilen non stop sen mitä helteet kestää. Jos mä saisin valita niin ulkolämpötila ei koskaan nousisi yli 23 asteen 😀

  1. Mä taas rakastan helteitä! 🙂 Mun vaatimus onkin aina vähintään +29, mieluiten +35, mitä tulee määränpäähän. 😀

 11. Hanna says: Vastaa

  Mäkin rakastan helteitä ja saa olla toooosi kuuma, ennen kuin valitan että on liian lämmin. Oon aina miettinyt että muuttaisin johonkin ikuisen kesän ja auringon maahan, muttamutta… kyllä se arki vaan tulee sielläkin vastaan ja alkais varmaan jossain vaiheessa kuitenkin se(kin) ilmasto ärsyttämään.

  Suomi on kyllä mun makuuni aivan liian kylmä ja pimeä, viihdyn tällä hetkellä Keski-Euroopassa oikein hyvin. Silti kuitenkin Suomessa on suuri osa elämän tärkeistä ihmisistä ja varmasti vuoden sisällä tulen muuttamaan taas sinne takaisin, kamalasta ilmastastosta, loskasta ja pimeydestä huolimatta. Ikävä kotiin on vain liian suuri, enkä usko että sitä mikään helle ja biitsi kokonaan poistaisi. Hankalaa on !

  1. Joo, totta, täällä Suomessa ne elämän ihmiset on. Ja mulla kaikki blogiin liittyvät kuviot. Mutta silti, noh, saa nähdä.

 12. Inka says: Vastaa

  Kaunis ranta on vain pelkkä kaunis ranta. Myös tuosta syystä en paljoa kaukomatkailua harrasta, sillä ihania virkistäviä kohteita löytyy lähempääkin. Mutta muuttoasiaan liittyen. Minäkin samoihin asioihin liittyen halusin lähteä ja sen tein. Kokemus oli rikas ja takaisin mukava tulla. Sen vuoksi reissaaminen kannattaa, eli henkilökohtaisten asioiden ja perspektiivin vuoksi. Suomalainen ja eurooppalainen aika pian alkaa kaivata yhteiskunnallisia asioita kuten vaikuttamista maailman tilaan/osallistumista, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia (eläinoikeuksista puhumattakaan) ym ym. arvoja jotka kirkastuvat kyllä niiden puuttuessa.
  Siksi loma on kiva, että se ei kestä liian pitkään 🙂

  1. Joo, tottakai on paljon asioita muuallakin, jotka eivät miellytä.

 13. Jenni says: Vastaa

  Joo, mitkä neljä vuodenaikaa… 😀 En ajattele, että muualla ois asiat automaattisesti paremmin, mutta jos saisin viettää talvet ulkomailla, niin oishan se ihan unelma. Inhoan kylmyyttä ja pimeyttä. Loskaa. Täällä oli tammikuussa n. 3 viikkoa -30 astetta. Ei paljon naurattanut. ”Se on asennekysymys” ”Se on pukeutumiskysymys”. No kun sekin ärsyttää, että pitäs kulkea jossain ulkoiluvaatteissa tai toppahousuissa ja ties missä.

  Välillä yllätän itseni haaveilemasta ja miettimästä, että mikä olisi sellainen ammatti tai työ, jolla riittäisi työtä palmun alla/olisi mahdollista tehdä etätöitä 😀

  1. Täysin samaa mieltä. En vaan enää pidä Suomen säästä, ainaisesta pimeydestä ja kylmyydestä ja lyhyestä kesästä. Monet täällä tuntuvat elävän kesää varten ja sitä odotetaan innolla ja sit se kestää 2 viikkoa ja silloinkin sataa. Mun asenne on se, että INHOAN.

Vastaa