Kuu(kautis)kuppi

Olen samperi soikoon nykyaikainen nainen! Ja näköjään ihan älyttömän aikaansaamaton joidenkin juttujen suhteen, joista yksi on tämä kuukuppi. Sain jo vuosia sitten töistä parikin Lunette-merkkistä kuukuppia, kaikenlaisia putsausaineita ja liinoja ja työnsin ne kaikki jonnekin kaapin perälle. Sieltä ne nyt kaivoin, viimeinkin, suureksi osaksi tän Kaisulin postauksen innoittamana. Ja koska se ilmaisten tampoonien tulokin lopahti (syytä en tiedä). Olen tottakai lukenut kuukupeista paljon, ja enimmäkseen hehkutusta. Mutta toki myös niitä juttuja, että ainakin alussa tulee ohivuotoja ja kuppi painaa ikävästi. Olen ollut vaan tosi laiska testaamaan itse ja suuntaamaan liikaa ajatuksia kuukautisiini. Miettinyt vaan, että ”ehkä ensi kuussa”. Vaikka tän kuukupin idea just on tehdä tästä asiasta paljon vähemmän vittumaisempaa.

Mies vähän närkästyi, kun ilmoitin kirjoittavani kuukuppifiiliksiäni tänne blogiini. Hän nosti esille kaksi asiaa:

1. ”Mä en kyllä ymmärrä, että miksi tommosestakin jutusta pitää kirjoittaa julkisesti!” No koska pitää. Mulla meni niin älyttömän kauan näinkin yksinkertaisen, elämää helpottavan, rahaa ja luontoa säästävän asian testaamiseen, että haluan kannustaa tähän muitakin. Ja koska just Kaisulin postauksesta sain kunnon kipinän kokeilla. Kyllä blogeilla on voimaa!

2. ”Ja miksi sillä on niin tyhmä nimi kuin kuukuppi?” No mikä olis muka parempi? Tuohan nyt on vaan suora käännös mooncupista. Ei nimi kuppia pahenna. Ja onhan se nyt ”se aika kuusta”!

Näitähän on siis eri merkkisiä kuppeja, mutta yhteistä kupeilla on terveellisyys, hygieenisyys, taloudellisuus ja ekologisuus. Sen enempää tässä nyt perustelematta voitte vaikka lukea täältä tarkemmat syyt vaihtaa siteet ja tampoonit kuukuppiin. Tunnen monia kuukuppifaneja, jotka eivät mistään syystä palaisi enää tampooneihin. Piti vaan saada itsekin aikaiseksi.

Usein kuukupeista kirjoittelevat ne, jotka ovat käyttäneet kuppia jo vuosia. Minä olen käyttänyt kuppia nyt torstai-illasta asti, nukkunut, käynyt töissä, jumpannut. Tässä fiiliksiäni:

-Alkusäheltäminen ja panikoiminen menee ohi nopeasti. Kupin mukana tulevat ohjeet kannattaa lukea huolellisesti ennen kuin lähtee kokeilemaan! Itse lyhensin kupin ”antennia” heti puolella, mutta sitä ei välttämättä kannata tehdä ennen ensi kokeilua. On nimittäin ehkä jotenkin turvallisempi fiilis kupin poisottamisessa, kun saa helposti jostain kiinni.

-Kuppia käyttämällä sen oman vuodon määrän näkee todella selkeästi ja kuppi tuntuu jo heti aika varmalta, vaikka aluksi tietenkin epäilyttää, jäikö kuppi kuitenkin vähän kasaan. Laittaminen on kuitenkin paljon helpompaa kuin ensin luulisi! Ja pois ottaminenkin helppoa kun sen ensin opettelee. Kannattaa harjoitella rauhassa, ei esim. yöllä baarissa kun vessan ovea hakkaa parikymmentä pissahätäistä muijaa.

-ETENKIN paljon urheilua harrastaville kuukuppi on ihan MUST. Ei oikeasti tartte miettiä, pitäiskö jossain välissä käydä vessassa.

-Kupin käyttäminen vaatii ainakin jonkinlaisten puhdistusliinojen mukana kantamista, koska jokaisessa vessassa ei ole hanaa vieressä. Tässä suhteessa tampoonit ovat kyllä helpompia. Mutta normaalivuodolla kuppia ei tarvitse usein päivässä tyhjentää, keskimäärin 2-3 kertaa riittää. Aluksi mietin, onko pieni kuppi mulle liian pieni, koska mielestäni vuodan etenkin menkkojen alussa paljon. Mutta ei, pieni kuppi on ihan sopiva, jos ei ole synnyttänyt ja menkat ovat kuitenkin suht normaalit.

-Parasta on, että kuppi ei kuivata limakalvoja ja tuntuu tosi luonnolliselta! Etenkin menkkojen lopussa tampoonin käyttö voi olla vähän ikävää, mulla ainakin. Kuppia voi käyttää helposti myös ennen menkkoja, kun epäilee/pelkää niiden pian alkavan.

-Olen erityisen tyytyväinen siitä ajatuksesta, että multa ei enää tule roskaa tampoonien muodossa. Ja niistä euroista, joita kupin avulla säästän. Tunnen olevani nyt fiksumpi, tiedostavampi nainen!

Olen tykästynyt kuppiin ihan älyttömästi ja ensi kuussakin poimin sen kaapista tampoonien sijaan. Ja tämä on tietenkin todella hieno juttu. Ja likat, haluankin nyt haastaa teidät kaikki ei-kupittelijat kokeilemaan, toivoen hartaasti, että edes joku siellä nyt miettii, että ”miksipä ei?”. Siksi pyysin Lunettea pieneen yhteistyöhön arvonnan merkeissä ja saankin nyt arpoa kaikkien teidän kiinnostuneiden kesken yhden kuukuppisetin, joka sisältää omavalintaisen (väri ja koko) Lunette kuukupin sekä puhdistuspyyhkeitä.

Osallistu arvontaan kertomalla alla olevaan kommenttiboksiin omat (teko)syysi sille, miksi muka ET ole kuppia aiemmin kokeillut. Ja tietenkin samalla lupaat, että aiot kokeilla, voitit tai et, heh! Tottakai arvontaan saa osallistua myös, vaikka kuppi olisi jo tuttu, mutta haluaisi vaihtaa uuteen. Arvonta-aikaa on torstaihin 27.2. klo 12 asti. Jätä myös toimiva sähköpostiosoitteesi.

Lisätietoa Lunette kuukupeista ja kaikesta kuppeihin liittyvästä oheiskrääsästä löydätte täältä.

133 Comment

 1. Gitta says: Vastaa

  Moneen kertaanhan tuo kuukuppi on käynyt mielessä, mutta… Ainut syy, ettei sitä ole tullut kokeiltua on laiskuus. Olen ajatellut, että olen muutenkin niin saamaton ihminen, etten varmasti jaksaisi värkätä sen tyhjentämisen ja puhdistamisen kanssa.

  vuokko_b_s(a)luukku.com

 2. Taru says: Vastaa

  Vetoan minäkin siihen hintaan. Ja koska tampooneita en pysty käyttämään ei ole tullut kuukuppiakaan testattua. Miettinyt kyllä olen, mutta sen hinta on vain liian suuri jos tulos on se et se ei sovi.

  hopeapupu@gmail.com

 3. Neiti says: Vastaa

  Noooh, se hinta on syypää täälläkin. Vaikka niihin tamponeihin/siteisiin menee nopsaan se sama raha. Jos nyt lykästäis arpaonni, niin säästäisi senkin rahan 🙂

  neitimaili@gmail.com

 4. Haluan osallistua arvontaan.
  Minulla on kuukuppi käytössä mut se kaipaisi jo hiukan päivitystä. Ja olisihan välillä kiva käyttää kirkkaan Lunetten sijaan värillistä. Kuukuppi pelasti mun elämän. Voin menkkojen aikaan elää ihan normaalia elämää,siteiden kans en voinu poistua kotoani menkkojen ekoina päivinä sillä vuoto on suht runsasta ja vessan piti aina olla lähellä.

 5. Unohdin mainita että yhteystietoni löytyy blogista profiilin takaa

 6. Anonymous says: Vastaa

  Mul on jo 2 joten en osallistu arvontaan. Aivan mahtava kapistus voi taas käyttää vaaleita vaatteita ja tiukkojakin! Ei tunnu, ei näy, ei haise, ei vuoda ohi, ei roskaa, ei tarvii huolehtia usein puoleen vuorokauteen!! Apteekissa auttavat koon valinnassa mikä sen helpompaa.. Alussa ajan kanssa kokeilemalla saa kupin hyvin paikoilleen ja vaikka lopuksi sormella pyöräyttänyt kupin ympäri tuntee et jokainen reuna on kunnolla 🙂 sopii teineistä-> vaihdevuosiin asti (synnytyksen jälkeiseen vuotoon ei kun sitä pitää seurata) en vaihda enään mihinkään rätteihin ikinä huom IKINÄ!! 😉 kisu

  1. Joo, etenkin jumppatunnilla kirosin, miksen oo aiemmin tätä kokeillut, siis oikeasti. Mikään nirunaru ei roiku ulkopuolella eikä oikeesti tartte miettii menkkojaan yhtään! Ja on muuten tosi jees, kun ei tartte heittää vessan roskiin haisevia menkkasuojia!

 7. Anonymous says: Vastaa

  Niin joo ja oon kertonut tästä niin mun 6 kaveria on vaihtanut Lunetteen ja ovat erittäin tyytyväisiä!!! Kisu

 8. En osallistu arvontaan, mutta haluan myös osaltani kommentoida että ihan mahtavaa kun teit tämän postauksen! 🙂 Itsellä ollut kuppi käytössä n. 1½ vuotta ja en ole katunut päivääkään! Vielä kun saisin kaikki kaverinikin sitä kokeilemaan, niin olisin iloinen. 😉 On se vaan niin mahtava keksintö.

 9. Tosi hienoa, että kirjoitit aiheesta. En ymmärrä millään lailla, miksi aiheesta ei voisi kirjoittaa siinä kuin muistakin asioista, kuukautiset ovat luonnollinen osa naisen elämää ja siitä on turhaan tehty häveliäs asia ^_^

  Syyt, miksi minulla ei ole vielä kuukuppia. Syy lienee lähinnä siinä, että olen ollut täydellisen tyytyväinen tampooneihin. Siitä lähtien kun vaihdoin siteet niihin (jo aika nuorella iällä), koin valtavan vapautumisen tunteen, sillä siteet ovat jotain aivan kamalaa, oikeasti vaippa aikuisella ihmisellä, hiostavat, vuotavat sivusta, haisevat, yäk 😀 Minulla ei ole ikinä mitenkään runsasta vuotoa ollut, joten tampoonit ovat ajaneet asinsa hyvin.

  Kuitenkin, olen jo pidemmän aikaakin huomannut välillä miettiväni kuukuppiin vaihtoa. Sitä on kuitenkin niin paljon hehkutettu kaikkialla ja muutenkin se tuntuu modernimmalta, luonnollisemmalta, tulevaisuuden kuukautissuojalta. Toivon siis kovasti, että voitto napsahtaisi tästä, ellei, enköhän jossain vaiheessa ”uskaltaudu” itsekin vaihtoa kokeilemaan ^_^

  kaljukeiju@gmail.com

 10. Anonymous says: Vastaa

  Oho. Aloin tän postauksen luettuani laskeskella, kuinka kauan mulla on ollut kuppini käytössä – tulee varmaan jo yhdeksäisen (!!!) vuotta. Sama kuppi on ajanut asiansa näinkin kauan, kun oon sitä rassaillut mikrokuituliinan palasella ja saippualla puhtaaksi sekä tietty desinfioinut keittelemällä. En vaihtaisi sitä mihinkään! Paitsi siis uuteen kippoon, jos sattuisi esim. tässä arpaonni osumaan kohdalle 😉

  lyytihei ät gmail.com

 11. nea says: Vastaa

  Ehdottomasti osallistun arvontaan, mulla on menossa jo toinen kuppi, ja kohta voisi päivittää 🙂 Loistava tuote – ohivuotoja ei ole tullut yhtään sen jälkeen, kun kuin jostain neuvon, että kannattaa vielä kiertää kuppia hiukan asettamisen jälkeen, niin mahdolliset mutkat oikenee – siis ottaa koko kupista sormilla ja pyötäyttää myötä- tai vastapäivään. En ole myöskään juuri tyhjennellyt kun kotona, kun hyvin tuo pari kertaa päivä riittää, eli aamulla ja illalla vaikkapa. Mulla se ei ole koskaan tuntunut miltään, kun asettaa oikeaan kohtaan – paitsi mielestäni joudun ravaamaan vessassa useammmin! Ja kumppani on myös sitä mieltä, että paras kuukautissuoja kun on täysin huomaamaton, teitynlainen sukupuolinen kanssakäyminen onnistuu aivan mainiosti myös kuukautisten aikana.

  katariinanea (miuku) gmail.com

  1. Joo toi pyöräyttäminen on kyllä hyvä! 🙂

 12. Hattara says: Vastaa

  Hinta on ollut esteenä opiskelijana ollessa, kun on tuntunut kertaostoksena niin isolta hankinnalta, varsinkin kun ei ole ollut varmuutta osaisinko käyttää sitä vai en. Nyt työssäkäyvänä ei pitäisi kyllä olla enää mitään perusteita jättää ostamatta, mikäli arpaonni ei osu kohdalle 🙂 vaaleanpunainenhattara(a)gmail.com

 13. Kati says: Vastaa

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 14. Kati says: Vastaa

  Ostin joskus teininä tuollasen ja käytinkin jonkun aikaa. Sitten se jotenkin jäi kokonaan, ilmeisesti sen muka vaivalloisuuden takia. Nyt on taas pitkän aikaa pitänyt ostaa moinen mutta aina jotain ”tärkeämpää” tulee eteen 😀

  kati.riihela (a) suomi24.fi

 15. Anonymous says: Vastaa

  Syy miksi en ole kokeillut: olen liian ennakkoluuloinen sen suhteen!
  E123lina@gmail.com

 16. Anonymous says: Vastaa

  Kuukuppi on ihan paras vekotin! Toimii niin hyvin ja helpottaa vittumaista menkka-aikaa kummasti : )

  emmiheikola@hotmail.com

 17. Anonymous says: Vastaa

  Tämä kyllä kiinnostaa, mutta on jäänyt ostamatta. Mielelläni osallistun arvontaan. Itseä jotenkin ällöttää kupin keittäminen jossakin kattilassa kuukautisten jälkeen. Miten sinä hoidat tämän?

  ellullemeili(at)gmail.com

  1. No mä varasin tätä varten oman kattilan, jossa ennen ekaa käyttöäkin kupin kiehautin. Mutta keittäminen ei oo ymmärtääkseni välttämätöntä, pelkkä hyvä puhdistus riittää 🙂

 18. Anonymous says: Vastaa

  Kuppia on jäänyt kokeilematta, kun se vaan on jäänyt. 😀 Se on aina tippunut mielestä, unohtunut jne.
  fibula.varivaris@gmail.com

 19. pulla says: Vastaa

  Oma tekosyyni on ollut pelko siitä, että se laittaminen (ja etenkin poisottaminen!!) on vaikeaa ja epämukavaa. Olen myös epäillyt, ettei kuppi sopisi paljon urheilevalle, mutta siinä(kin) olen ilmeisesti ollut väärässä. Sopiikohan se siis myös kamppailulajeja harrastavalle? Mieleen tulee kauhukuvia että kesken painin tai potkunyrkkeilyn se singahtaa ulos. 😀 😀

  nalle_k (at) yahoo.com

  1. Kyllä todellakin sopii ja ei singahda ulos! 😀 Kuppi pysyy tiukasti paikoillaan lantionpohjalihasten ja alipaineen avulla. Ei siis todellakaan tarvii urheillessa miettiä menkkojaan lainkaan, on ihan tosi paljon tampooneja parempi ja varmempi vaihtoehto.

   Kupin mukana tulevat ohjeet on todella hyvät, eli jo ne hyvin lukemalla tulee kupista tosi varma fiilis. 🙂

 20. Hinta se kai ollut pääsyynä, ettei ole tullut hankittua vaikka hyvin tiedän, että muutkin suojat pitkällä tähtäimellä maksaa ja enemmänkin 😀 Toivon kuitenkin että pääsisin tätä kautta testaamaan 🙂
  teekoo81(ät)gmail.com

 21. Ruu says: Vastaa

  Hinta mullakin on syynä, vaikka tuosta tulee puolelta ja toiselta säännöllisin väliajoin luettua, mutta eipä ole tullut hankittua. ruuruli@gmail.com

 22. Anonymous says: Vastaa

  Hei!

  Kuppi on käytössä koko ajan, mutta nyt valimoikiin on tullut tuollainen ihana violetti (Lunette Cynthia)! Eli tarvitsen/ tahdon sen 🙂 Vanha kuppi onkin yli 5 vuotta vanha, joten voisi olla ihan hyvä ”päivittää” uudempaan 😀

  – Susanna
  susanna.pa@netti.fi

 23. Anitra says: Vastaa

  Pakko osallistua tähän arvontaan kun samalla kupilla on menty yli 10 vuotta ja ehkä olis aika hankkia uusi 😀 Tosin menkoista en oo joutunut kärsimään pitkään aikaan raskauden ja imetyksen takia, mutta eiköhän se ”hupi” kohta taas ala…

  rauduskoivu@hotmail.com

 24. Anonymous says: Vastaa

  En ole edes tutkinut kuukuppejen hintoja, kun jotenkin koko kapistus pelottaa. Tai se säheltäminen sen kanssa. Paikalleen asettaminen ja puhdistaminen arveluttaa. Hui. Mutta ois kyllä tosi kiva juttu päästä ainakin nyt kotioloissa testaamaan tollasta. Eihän sitä voi mennä sanomaan, ettei jokin juttu toimi ennen kuin kokeilee.

  -Reeta
  reeta-89@hotmail.com

 25. LauraL says: Vastaa

  Kyllä se hinta on vähän mietityttäny ja kuinka hankalaa sitä sitten on käyttää ja kuinka pahasti se painaa rakkoa. Mutta mitä enemmän sitä ajattelee sitä paremmalta vaihtoehdolta toi vaikuttaa. Ja varmaan tää tulee hankintaan, kun en oikeestaan yhtään tykkää siteistä tai tampooneista, niihin menee niin hermo.

  lauratsl_84@hotmail.com

 26. Anonymous says: Vastaa

  Olen kupitellut jo parikin vuotta, mutta toinen ja toisen värinen olisi kiva saada!:) Kuukuppi on todella mahtava.

  Nelli
  nenniuu@gmail.com

 27. Minä olen niitä saamattomia, jotka vaan suunnittelee, mutta ei koskaa saa aikaiseksi hankkia. Hintaa kai pidän tekosyynä kanssa, että en nyt viitsi investoida ja jos en tykkääkää… Eli jos nyt sitten tulis vaikka voitettua ja pääsisin vihdoin kokeilemaan tuota ihmeellsitä kuppia. 😀
  charmedtaisan at hotmail.com

 28. nasse says: Vastaa

  Itse olen kuppirakastumiseni kokenut jo vuosia sitten, mutta edelleen on silloin tällöin ongelmia kuukautisten ekoina päivinä (ja erityisesti öinä…!) Välillä oon tuskissani miettinyt, että pitäisikö sitä isompi kuppi muka hankkia, mutta tähän mennessä oon ratkassu asian pitämällä kupin kanssa sidettä ekana päivänä tai parina. Vielä voisin tietty repäistä ja vaihtaa nekin vähän siteet kestoversioihin, ehkä vielä joku päivä 😀

  Muttaniin vanha kuppi alkaa olla niin ryvettyneen näköinen (hehheh) ja parhaat päivänsä nähnyt, että uusi kyllä tulisi tarpeeseen!
  riina.havuaho@gmail.com

 29. Catti says: Vastaa

  Silloin kun viimeksi olen asiaa harkinnut oli tekosyynä kupin hinta, nyt viimeaikoina en ookaan miettinyt sitä. Olisi kyllä fiksumpi tuo ehkä kuin menkkojen siirtämispillerit, jotka käytin just lomamatkaani varten. Niiden jälkeen menkat olikin sit toooodella kivuliaat ja kaikkee. Ton kupin avullahan ehkä selviäis lomallakin…
  cattibrie78(a)yahoo.com

 30. volyym says: Vastaa

  mun puhelimen ostoslistalla on pyöriny jo ainakin puoltoista vuotta kuukuppi. mutta sielä se vaan on edelleen kaupan hyllyllä odottelemassa. syynä mm. hinta, saatavuus sinne tuppukylään missä ennen asuin, saatavuus täällä ulkomailla missä nyt asun ja ööö laiskuus uuden asian opetteluun :—-D okei mut nyt kun muutan takas suomeen niin lupaan että jos en tässä arvonnassa voita niin ensimmäinen ostokseni on kuukuppi !

  lauravolyym at gmail piste com

 31. Anonymous says: Vastaa

  Saiskohan tästä apua tähän menkkojen jälkeiseen hiivakierteeseen?! Oon mä kuukupista kuullu, mutta en oo ees koskaan harkinnu, koska silloin teininä kun nämä tulivat ainakin ”suuren yleisön” tietoon, niin nää lähinnä ällötti ja kikatutti tyttöjen keskuudessa. Mutta voih, nyt aikuisempana voiski testata, tosiaan kun hiivaa pukkaa aina menkkojen jälkeen, kun tampoonia saa sen viikonki kuukaudesta käyttää. 🙁 ei oo kivaa enää.. -jenska

  nursku@hotmail.com

  1. No ainakin luin, että tästä voi olla suuri apu tohon! Tai ainakaan ei hiivaa aiheuta. Joten kannattaa ehdottomasti testata (tai sit voittaa)! 😀

 32. Olin kiinnostunut kuukupista joskus aikoja sitten, mutta tietoa hakiessani ajauduin johonkin kuukuppifoorumille, jossa keskustelu oli kovin kulttihenkistä kuinka tämä keksintö pelastaa maailman ja kuinka upeanmahtavaa kuppeilu (yök mikä sana!) on! Plus taustalla oli myös vahva ekohippimeininki, joka on jotenkin mut luotaansatyöntävä. Mutta ehkä aika voisi olla antaa anteeksi ja kokeilla. 😀

  1. Heh, joo, mä olen välttynyt noilta foorumeilta. 😀 Ei tää mitään ituhippeilyä vaadi!

 33. Minulta on jotenkin mennyt tämä kuukuppi ohi, olen kyllä kuullut tuotteesta mutten sen tarkemmin tutustunut. Nyt alkoikin kiinnostaa joten arvonnassa mukana.
  isontalonpoikii@gmail.com

 34. Anonymous says: Vastaa

  Oon joskus kauan sitten kuullut kuukupista, mutta siihen se sitten jäi. Postaus antoi ihan uutta tietoa ja varsinkin urheiluun tämä olisi täydellinen! Toivottovasti onni suosii 😉 Tai jos ei niin täytyypi marssia kauppaan…

  heinieheinonen@gmail.com

 35. Anonymous says: Vastaa

  Ostin joskus vuonna 2007 Mooncup-merkkisen kupin, mutten koskaan päässyt sinuiksi sen kanssa. Suurin ongelma sen käyttämisessä on se, että kuppi vetää turhan voimakkaan alipaineen, jolloin kupin poisottaminen on erittäin hankalaa. 🙁 Eikä ongelma ole helpottanut, vaikka silloin tällöin olen kuppia kokeillut. Olen harkinnut Lunetten hankkimista,se näyttää paremman malliselta kuin Mooncup. En ole kuitenkaan vielä raskinut sijoittaa Lunetteen, vaikka tuosta Mooncupin ostamisesta on kulunut paljon aikaa. Opiskelijabudjetti…

  siberie321@gmail.com

  1. Myy says: Vastaa

   Haluaisin antaa neuvoksi, että sinne kuppiin voi asettamisen jälkeen päästää hiukan ilmaa, jos alipaine on liian kova. 🙂 Samalla tavalla kun kuppia pois ottaessa painetta tasaa painamalla jotain kupin sivua kasaan.

  2. Siberie says: Vastaa

   Joo, tiedän kyllä paineentasaamisesta. 🙂 Tuntuu, ettei tasaaminen vaikuta alipaineeseen juuri mitenkään!

 36. Huh, vielä kerkesin!
  Mä oon pelännyt, etten osaa laittaa sitä paikoilleen ja tulee ohivuotoja. Ja jotenkin laiskuuttaan ei ole koskaan tullut edes kokeiltua.. Hyi minä!

  tiinatsi@hotmail.com

 37. Siis mietin tuota aina punaisten paholaisten iskiessä ja kiroan menkkojen jälkeen tampponeja, kun limakalvot ovat viikon kuin hiekkapaperia. 😀

  Oma tekosyyni on pelko. Pelkään, että en osaa käyttää sitä ja kuohun yli. 😉 Se näyttää myös hirvittävän suurelta, joka myös jänskättää..

Vastaa