Oho otin tatskan

Olen aina halunnut ottaa jonkin ex tempore -tatuoinnin nopeasti jossain tatskaamossa walk-in -päivänä. Seuraankin ahkerasti muutamia tatskapaikkoja Facebookin kautta ja tuskailen aina töissä, kun en mitenkään pääse livahtamaan kun tällaisesta pikakuvapäivästä ilmoitetaan.

Eilen kuitenkin sattui niin onnellisesti, että olin kaupungilla just sopivaan aikaan ja kävelin Tattoo Helsingin hauskaan ullakkotatuointipaikkaan Kaisaniemessä. Kuvaa olin tottakai miettinyt jo paljon aiemmin ja halusin ihan vaan pienen simppelin sydämen nilkkaan. Vähän erikoisempaa sydänkuvaa kuitenkin hain ja sellaisen löysin, printtasin mallikuvan ja sellainen tuolla jalassa nyt sitten on.

Aikaa tatuoinnin tekemiseen meni viitisen minuuttia, mutta silti se oli kolmesta tatuoinnistani kivuliain (ja pienin)! Siksipä nyt pelottaakin mun todella paljon pidempi tatuointiaika huhtikuussa…onko musta yhtäkkiä tullut jotenkin tosi kipuherkkä? Vai onko tuo nilkan alue vaan pahempi? Huh!

Tattoo Helsinki on aika kallis paikka, yleensä tällaiset minikuvat lähtevät 50 eurosta, tuolla sai pulittaa 100 euroa! Huh siis sillekin.

Mutta, pidän tatuoinnistani ja laitan siitä joskus kuvaa, kun se ei enää ole teipin alla ja verinen…Mitään erityistä, syvällistä ajatusta tatuoinnilla ei ole. Paitsi että noh, olen tällä hetkellä aivan älyttömän rakastunut, mieheeni, meidän ihaniin elukoihin (nykyisiin ja tulevaan!), elämääni ja siihen kuuluviin ihmisiin. ♥

Onko joku muu ottanut kuvaa walk-inninä? Ajatuksia tällaisesta toiminnasta?

15 Comment

 1. Iiny says: Vastaa

  Me käytiin kaverin kanssa ystävänpäivänä HelsINKissä ottamassa samanlaiset sydäntatskat, kun oli walk-in päivä. 😀 Alunperin piti mennä mun vakiopaikkaan Liskogalleriaan kun siellä oli kaksi samaa tatskaa yhen hinnalla juuri sinä päivänä, mutta siellä oli niin pitkät jonot että oltais päästy vasta illalla hakattavaksi. 😀

  Ihan hauskoja noi walk-in päivät, jos haluaa vaan nopeasti jotain kivaa pientä. 😀

  1. Heh, mä yritin vuosi sitten saada miestä innostumaan Liskogallerian ystispäivätatskoista mut ei ihan uponnu. 😀

   Ja joo, vaikka tää nyt ei oo mikään taideteos tai mikään ihmeellisempi, niin silti mun lemppari nykyisistä tatuoinneista! 😀

 2. Joo olen ottanut. Legacy Tattoossa oli monta vuotta vuosittain Halloween tattoo partyt, jolloin siellä tehtiin minitatskoja 20€ kipale. Kuvamallit tulivat näkyviin liikkeen ikkunaan partyjen startatessa. Jono oli megapitkä, ja homman ideana oikeastaan oli samalla hengailla muiden samanoloisten tatskadiggareitten kanssa. Menimme paikan päälle 5min avaamisen jälkeen (11 tai 12?) ja pääsin lopulta neulan alle klo 19. Kävimme välillä kahvilla DTM:ssä ja hengailemassa pitkin Punavuorta, itse piti siis mennä katsomaan milloin oma vuoronumero tulee neulausvuoroon. Otin pienen nuolilävistetyn sydämen sisäkäsivarren yläosaan, melkein kainaloon. Olisin ottanut sen kainaloon mutta tatskaaja ei suositellut ihan siihen taivekohtaan ottamaan koska paraneminen olisi ollut hankalaa. Sattui enemmän kuin mikään, on se kainalon alue vaan herkkä!

  1. Ah, Legacy Tattoo. Mä haluisin sieltä kuvan!

 3. Ruu says: Vastaa

  Nilkan alue on aika kamala kyllä, vaan kylki ja rintalasta on olleet pahemmat, tai no nuokin on niin yksilöllisiä, toiset sanoo että selkäranka on paha paikka, mutta musta koko selän alue on ihan lastenleikkiä 😀

  1. No näin arvelinkin, koska aiemmat ei ole tuntuneet oikeen missään…tai ainakaan tällä tavalla! Oikeen meni semmoset kivun väreet pitkin vartaloa! 😀 Mutta ei mua tavallaan tollanenkaan ”haittaa”, tietää, ettei se ikuisesti kestä 😀

  2. Mulla eka pienehkö kuva nilkassa (Kissa tietty) ja oli se aika kipeä paikka. Ei kuitenkaan niin paha ettei lisää olisi halunnut 🙂 ne herkät paikatkin voi vaihdella ihmisen mukaan, mut kai se luiden läheisyydessä aina pahenee.

 4. Anonymous says: Vastaa

  Mä innostuin tatuoinneista muutama vuosi sitten. Ensimmäisen tatuointini ”uskaltauduin” ottamaan vasta viime vuoden joulukuussa.. Se on mieheni etunimen eka kirjain ja ranteeseen sisäpuolelle otin. Mitään hajuakaan ei siis ollut siitä miltä tatuoiminen tuntuu, mutta ei se niin paha ollut. Toki ranne on tietääkseni herkkä alue kun siinä on mm. ohut iho. Tatuoinnin teko kesti kymmenisen minuuttia eli ei paha.

  Nyt olenkin huomenna menossa ottamaan uutta tatuointia vasemman käden ulkoreunalle. Siihen tulee itselleni tärkeä tekstinpätkä ja sen tatuoiminen kestääkin vähän kauemmin. Tarkoitus olisi yhdessä tatuoijan kanssa suunnitella oikea käsivarsi täyteen.

  Itselläni on korkea kipukynnys joten sitähän on oikeasti vaikea sanoa sattuuko tatuoiminen vai ei.. Riippuu täysin ihmisestä.

  Onnea uuteen tatuointisessioon sinulle 🙂

  1. Mullahan on ranteessa kans, pari kertaa tehtynä. Ei se kyllä tuntunut missään! Luulin, että olis paljon kivuliaampi. Siks toi nilkka olikin ylläri!

 5. Petta says: Vastaa

  Nillkka ja muut luiset kohdat ovat kipeimmät paikat, ja siti himoitsen jalkapöytään ja nilkkaluun päälle tatuointia. Kuhan vaan sais aikaseks varattua aikaa, täällä mettässä tatuinti paikkoja ei montaa ole ja jonot pitkiä.. huoh.

  1. Niin on jonot pitkiä täällä Helsingissäkin, siis jos haluaa jotain ns. suunnitellumpaa ja isompaa kuvaa. Viime kesästä olen jonottanut huhtikuun aikaa.

 6. Arja says: Vastaa

  Mulla on isohko ruusuköynnös jalkapöydällä kiertyen nilkan kautta sääreen. Sattui niin maan peevelisti, kun sen neulan alla on luu mihin se tökkii. Ihan kuin olis ampiainen pistänyt miljoona kertaa.
  Niskassa on perhonen ja sen tekeminen ei tuntunut missään.

  1. Nojoo, onhan noilla kohdilla eroa. Luulisin, että toi olkavarsi on aika helppo?! 😀

 7. mä niin haluaisin tatuoinnin, mutta en tiedä minkä lukuisista ideoista otan ekana ja minne 😀 tai no, muut tiiän minne otan, mut se yksi minkä ehkä ekana ajattelin ottaa on ihan auki vielä minne sen laittaisin. selitinpä hyvin 😀

  1. Jostain pitää alottaa! Vaik jostain pienestä johki semmoseen paikkaan, ettei sinne haluakaan mitään isompaa proggista! 🙂 Ja liikaa ei välttämättä kannata miettiä, kaikkeen kyllästyy ja lopulta se on ihan sama. 😀 😀

Vastaa