Seuraavaksi silikonit?

Mun kaikki ns. ylimääräinen raha (asunnon, ruuan jne. jälkeen) on viime vuosina mennyt hyvin pitkälti uusiin kissoihin, uusiin tatuointeihin ja matkusteluun. Nyt kun kissat ja tatskat on hommattu, mietin tauon pitämistä myös matkustelusta, jos nyt sitten viimeinkin ottaisin ne silikonirinnat?!

tits2

Melko tissitön olen ollut aina. Elopainon kanssa ei ole ollut mitään heittelyjä, lapsia ei ole, rintani ovat olleet aina just sellaiset kuin millaisiksi ne joskus teini-iässä muodostuivat (tai siis lähinnä jättivät muodostumatta). En ole koskaan oikeastaan kärsinyt tissittömyydestäni, mutta en varsinaisesti nauttinutkaan. Kukaan ei ole koskaan haukkunut mua laudaksi tai muutenkaan huomautellut rintavarustukseni vähäisyydestä. Toki olen useasti tuskaillut, kun muuten kivat puserot eivät istu tissien kohdalta, mutta enpä oikeastaan muuten ole miettinyt tissejäni sen kummemmin tai mitenkään surkutellut niiden pienuutta. Silti aina rintsikoita tai bikineitä ostaessani mietin, että en halua laittaa niihin liikaa rahaa, JOS innostunkin silikonit hommaamaan. Mulla kun nää jutut menee vähän niin, että jos tosissani innostun, olen jo viimeistään viikon päästä tositoimissa.

Mun naisihanteella ei ole isot rinnat, vaan oikeastaan aika pienet, mutta silti isommat kuin itselläni. En siis itsellenikään mitään D-kuppia ottais, vaan ehkä joku pieni C, mutta PYÖREÄ ja ei mikään täysin luonnollisen näköinen (tosin omalla rintarasvan määrällä ei huolta että kovin aidolta näyttäiskään). Pidän omasta vartalostani ihan näinkin, mutta pitäisinkö enemmän, jos rintani olisivat isommat? Tai siis, jos mulla olis silikonit?

Olen nyt käyttänyt hieman aikaa eri silikoneja asentavien sairaaloiden tutkimiseen ja erilaisilla silarikeskustelupalstoilla suhaamiseen ja olen edelleenkin vähän kahden vaiheilla. Silikonien hommaaminen nykypäivänä ei tunnu olevan operaatio eikä mikään. Monet tuntuvat harrastavan kaverille kans -meininkiä, eli silareita lähdetään ottamaan kaverin kanssa, varmaan kohta jo samassa leikkaussalissa samaan aikaan kädestä kiinni pitäen? Nopea ja suht kivutonkin operaatio tuntuu olevan ja olin yllättynyt siitä, ettei välttämättä nukutustakaan tarvita! Ja etenkin Virossa niitä tehdään ihan liukuhihna-meiningillä, valitaan vaan listalta parhaimman näköiset ja eiku leikkaamaan!

tits1

Mua mietityttää lähinnä se, että mitä niillä silareilla hakisin? Mitä mä niillä oikeasti TEKISIN? Laittaisinko neljä tonnia rahaa tisseihin siksi, että parit paidat istuis nätemmin tai näyttäisin bikineissä paremmalta (eli pari kertaa vuodessa)? Toisaalta, jos tissit olis isommat, myös maha vois olla huomaamattomammin vähän isompi, eli voisin syödä vähän enemmän suklaata, hihi. Silikonirintoja näkee aika paljon (ja olen muuten huomannut, että aina keväisin pari plusastetta riittää kaikille silarit talvella hommanneille avaamaan toppatakin vetskarin), onks pienet tissit katoava luonnonvara?

Silti eniten mua mietityttää, tykkäisinkö itsestäni enemmän silikonien kanssa, tai entäs jos en tykkäiskään YHTÄÄN, olisko ne vaan kamalat ja omituiset vierasesineet ihon alla? Jos ne ei oliskaan yhtään ”mua”? Tuntuisko silikonien reunat ikävästi, ja entäs ne arvet? Urheilusta tykkäävänä myös rintalihaksen rikkominen epäilyttää, mun tapauksessa kun silarit laitettais rintalihaksen alle. Onhan juokseminenkin varmasti helpompaa pienten rintojen kanssa. Ja silarithan eivät ole ikuiset, eli se yks leikkaus ei välttämättä edes riittäis. Mua ei ole koskaan nukutettu, eli sekin toki vähän pelottaa (vaikka silarit voi tosiaan ottaa puudutuksessakin, nukuttaminen on silti nopein ja järkevin vaihtoehto). Apua.

VAI olisko ne aivan ihanat ja tykkäisin niistä ihan hirveästi? Ostaisin jatkossa vaan avokaulaisia paitoja ja esittelisin silareitani riemuissani kaikille vastaantuleville? Rakastaisin käydä rintsikkaostoksilla ja elämänlaatu paranis huomattavasti?

Okei, ehkä pitäis vaan varata aika konsultaatioon. Yks elämähän tässä vaan on, jos tekee mieli ottaa silarit niin sellaiset hommaan. Ja selkeästi mua kuitenkin vähän kiinnostaa, kun asiaa kerran mietin. Olis kiva kuulla teidän mietteitä, ja kokemuksia tietenkin, jos silarit joltakulta lukijoistani löytyy?

Kuvat: Weheartit.com

49 Comment

 1. Myy says: Vastaa

  Mun piti ihan googlata, että miksi lihaksen alle.

  Tykkään mun pienehköistä tisseistä, mutta voisin hyvin kuvitella hankkivani silikonit, jos esim. tissit menettäisi kokonaan nätin muotonsa imetyksen tmv. myötä.

  1. No kun omaa rintarasvaa on niin vähän, niin yleensä silloin laitetaan lihaksen alle.

   Ja mä mietin kans tolleen joskus, että SITTEN KUN OLEN IMETTÄNYT, mutta aika hiljaselta näyttää, että mitään lapsia tulee ikinä olemaankaan, joten… 😛

 2. Jenni says: Vastaa

  Mä oon haaveillut silikoneista etenkin nuorempana, koska vartaloni on aika epäsuhta. Alavartalo on pari kokoa isompi kun ylävartalo 😀 Oon kuitenkin miettinyt, että ”hyötyisinkö” niistä oikeasti. Tuntuisko ja näyttäiskö ne kivalta, vaikuttaisko ne tuntoherkkyyteen. Haluaisin kokeilla jonkun rintoja, joilla on silikonit, että miltä ne tuntuu 😀

  Oon myös miettinyt, keksisinkö itsestäni muutakin ”paranneltavaa” tissien jälkeen… Ja toisaalta, oon aina ollut enemmän pyllynaisia. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, mihin päädyt 🙂

  1. No mua ehkä eniten mietityttää just se, että haluanko jotain ”vierasta” vartalooni. Silikonit on silikonit eikä tissit. En ole mikään luonnollisuuden kannattaja noin yleensä, mutta etenkin liiallinen epäaitous ällöttää. Yleensä olen asioista jotain mieltä ja tiedän mistä tykkään ja mitä haluan, mutta tän asian suhteen olen jatkuvasti kahden vaiheilla.

   Tohon muuhun paranneltavaan, aion todellakin leikkauttaa silmäluomet jos ja kun ne pahasti riipahtaa, samoin botox on varmasti jossain vaiheessa tervetullut (siitä tosin on jo kokemustakin kainaloiden osalta). En siis suhtaudu kielteisesti ja varmasti siis tulen parantelemaan itseäni iän myötä. 😀

 3. Kaisa says: Vastaa

  Kaveripiiristäni löytyy muutamia silikonirintoja. Osasta näkee heti, että ei luomua ja osasta ei voi tietää ellei kerro. Itse päädyin kymmenen vuoden taistelun jälkeen rintojen pienennykseen vuosi sitten, kun rintaranka oli niin jumissa, ettei pää meinannut kääntyä. Kirurgin sanoja lainatakseni, ”viime tipassa”. Luomumelonit pienenivät ja olen onnellinen. Rinnat edelleen isot (75F), mutta painopiste oikea ja voin harrastaa liikuntaa ilman kipuja.
  Jos silikoneihin päädyt, toivotan onnea uusille rinnoille, mutta varustaudu hyvien liivien kanssa; muutos on varmasti muutakin kuin ulkonäöllinen 🙂
  Mukavaa kevättä!

  1. Joo no ihan niin isoja tissejä en toki himoitse, että alkais jotain särkyongelmia tulla niskaan tai muualle. Yleensä olen tosiaan ihminen, joka jotain päätettyään toimii heti, jostain syystä tässä asiassa ei ole vielä tapahtunut mitään, vaikka olen toki vuosia tätä miettinytkin. 😀

 4. No tota.. On niitä riskejä noissakin. Vierasesine kehossa on aina potentiaalinen komplikaation aiheuttaja. Et vaikuta ihan kauhean motivoituneelta kuitenkaan että mua kyl ihmetyttäis laittaa tollanen summa, riskit ja paranteluaika silareihin. Omia päätöksiähän nämä mutta ei toi mikään luomen poisto ole vaan ihan leikkaus.

  1. Tottakai kaikenlaisia komplikaatioita voi tulla! Ja toi leikkaushan tossa eniten just hirvityttääkin ja se, että ei välttämättä edes yhdellä selviä. Motivoitunut kyllä olen ja ei toi nyt ihan kauhean iso rahasumma kuitenkaan ole.

 5. Mä olen alkanut omista rinnoistani tykkäämään enemmän vuosi vuodelta. Niihin on tullut pehmeyttä ja muotoa, enkä oikeestaan koskaan ole pienistä rinnoistani haittaa kokenut. Silti voisin silikoneja harkita, jos esimerkiksi imettämisen seurauksena menettäisi nämä nykyiset. Ja jos se sillon siis haittaisi, voishan se olla ettei sillon enää olisi niin tärkeä juttu. Luulen, että kun olen pysynyt tosi pitkään hyvin samanlaisessa kropassa, että synnytyksen jälkeinen vartalon muuttuminen voisi olla mulle tosi vaikea paikka! Ei tavallaan tuntisi olevansa omassa kehossa. Mut joo, sen ajan murheita ne 😛

  1. No niin no alan olemaan jo sen ikäinen, että noi lapsihommat saa pikkuhiljaa unohtaa. Mutta tolleen mäkin ajattelin. Nyt mä ajattelen vaan, että pitäiskö ne tissit nyt sit kumminkin ottaa. 😀

 6. Mä olen lapsen saannin jälkeen miettinyt boob liftiä. Siinäkin tylisi kyllä silikonit, tai muuten mulla ei olisi tissejä ollenkaan. Mutta tuskin vielä… nämä saa sentään kursittua oikeille paikoilleen vielä rintsikoilla.

  1. Tästä tuli mieleen, mä INHOAN topattuja rintsikoita! Vaikka pienirintaisena sellasia kai olis järkevää käyttää, niin en vaan tykkää.

 7. MRMR says: Vastaa

  Musta on jotenkin hassua että mietit tätä. ”-mitä niillä silareilla hakisin? Mitä mä niillä oikeasti TEKISIN?” No mitä haet tatuoinnilleilla, saatika mitä teet niillä? Sillai hyvällä tavalla hassua pohdintaa, kun ei niistä tatuoinneistakaan noin vain eroon pääse, eikä niistä ole mitään konkreettista hyötyä, ja niitäkin voi joskus katua, ja koet ne kuitenkin ihan eri tavalla kuin boobsit.

  Käy ihmeessä konsultaatiossa, siellähän nää hommat selviää! Mä en tavallaan haluais yhtään isompia rintoja, mutta haluisin kivemman muotoiset. Nyt on rumat puikulatissit paitsi jos on kylmä. 😀

  1. No kyllähän silareista pääsee nopeemmin eroon ku tatuoinneista! 😀 Ja jos totta puhutaan, niin jos nyt saisin valita, niin olisi jättänyt tatskahommatkin kokonaan. 😛 Näen kuitenkin silarit jotenkin isompana asiana kuin tatuoinnit, mutta tottakai, ulkonäköasioita molemmat.

 8. nea says: Vastaa

  Hyvä kun uskallat postailla näin herkästä aiheesta 🙂 Mulla ei ole silikoneja, ja vaikka rinnat on aika pienet, tykkään niistä niin paljon, etten ole koskaan ajatellut leikkausta. Koska olen tsägällä saanut pyöreät ja kiinteät ns. teinitissit joista pidän, en voi sanoa mitään teille, jotka olette harkinneet leikkausta – itse tiedät parhaiten ja pääasia että olet onnellinen 🙂 Ja mitä ikinä teetkin, niin joka tapauksessa koirat haukkuu, karavaani kulkee.

  Olen nähnyt ja kokeillut erilaisia silikonirintoja melko paljon, ja niissä on tosi paljon eroja. On ihan makuasia, minkälaiset rinnat kenellekin näyttävät tai tuntuvat käteen parhailta. Monet vaatteet näyttävät kyllä istuvan isompien rintojen kanssa kauniimmin, toisissa pienemmät ovat tyylikkäämmät, tyylistähän se riippuu.

  Lähes aina silikonit tuntuvat mun mielestä käteen tosi erilaisilta kuin luomurinnat, kovemmilta ja kiinteämmiltä tottakai – kuinka paljon, riippuu tekotavasta ja rasvakudoksen määrästä. Mutta se mistä sitten pitää, vaihtelee yhtä paljon 🙂

  1. En mäkään mitenkään epätykkää rinnoistani, en siis pidä niitä rumina. Jos olisin jotenkin tosi epätyytyväinen, niin olisin varmasti leikkauttanut jo aiemmin. Mutta kyllähän etenkin mekkojen kanssa vähän isommat rinnat olis niin paljon helpommat! Ja joskus vois jättää ne rintsikatkin himaan.

 9. Linda says: Vastaa

  Varmaan hyviä ja huonoja puolia, kantsii harkita tarkkaan! 🙂 Mutta missään nimessä älä mene ulkomaille, sitten et ole potilasvahinkovakuutuksen piirissä jos jotain tapahtuu. Se on aan kaikilla tavoilla huono idea. Ja samoin yleisanestesia ei IKINÄ ole pikkujuttu, se joka niin sanoo (että on kätevämpää jne.) ei kyllä tiedä asiasta mitään. Tai sitten yrittää myydä leikkauksia, haha. Mutta siis joo, vaikka tästä sai ehkä jotenkin negatiivisen kuvan niin en mä silikoneja mitenkään kategorisesti vastusta! En vaan itse voi kuvitella meneväni nukutettavaksi mihinkään pikkuklinikalle, se on pelottava ajatus. :O

  1. Toi nukuttaminen on ymmärtääkseni järkevämpää siksi, että vähiten jälkikomplikaatioita kuin jos tehtäis puudutuksessa. Lisäksi nukutuksessa leikkaus sujuu nopeemmin ja on myös helpompi tehdä rauhassa.

   Eihän noi Tallinnan klinikat oo mitään kovin pieniä ja useat ovat yhteydessä suomalaisiin, mutta monikin kyllä kirjotti, että jälkiongelmien takia suosittelee leikkausta Suomessa, avun saa varmemmin. Mutta, en tiedä. Huimasti oli hyviäkin kokemuksia.

   1. Linda says: Vastaa

    Mistä se johtuu että tulee vähemmän komplikaatioita nukutuksessa, tehdäänkö se leikkaus jotenkin eri tekniikalla? :O Mun järjen mukaan siinä nimenomaan saa anestesiakomplikaatiot lisänä. Se on kyllä totta että lääkäri saa leikata rauhassa ja nopeasti! ;D

    Pikkuklinikalla en siis tarkoita klinikan kokoa, vaan sitä ettei ole oikea sairaala jossa on eri tason valmiudet hoitaa tiettyjä asioita. Ja pari muutakin juttua. Voin myös perustella tätä enemmän yksärillä jos haluat, en nyt tässä viitsi vuodattaa :’D

    1. No mä luin jotain, että kapseloitumisen riski olis vähäisempi kun tehdään nukutuksessa. Ehkä on sit jotain erilaista noissa? Mutta miten ees jotain rintalihasta voi katkasta pelkässä puudutuksessa??? Enemmän epäilen! MUTTA en ole asiantuntija, vielä. 😛

     Joo siis onhan tuolla Tallinnan puolella hyviä sairaaloita, jotka tosiaan yhteyksissä Suomeen. Eli Suomessa kaikki esitutkimukset ja muut ja itse leikkaus Tallinnan puolella. Ihan siis arvostettuja kirurgeja kuitenkin.

 10. Salla says: Vastaa

  Mulla ei oo muutä mielipidettä kuin että ÄLÄ MENE ULKOMAILLE. Jos tarvii perustella, niin teen sen sitten yksärillä 😀

  Mä en tunne ketään, jolla olis silkkarit! Tai siis että tietäisin, että on ottanut. Toki monella puolitutulla voi vaiks ollakin, mutta ystävistä ei kellään. Olis nasta nähdä, miltä ne näyttää livenä 😀

  Ps Ei mulla vaan oo ongelmaa, että mitä mä rahoillani tekisin muaahhahahaaa

  1. Onks Tallinna ulkomaa? 😀

   P.S. Ei mullakaan suoraan tissirahoja olis eikä siis sinänsä ongelmaa, mitä rahoillani tekisin, ei sitä ikinä ylimäärästä tuu kuitenkaan olemaan. 😀

   1. Salla says: Vastaa

    ON. :´D

    1. Kyllähän siellä sen pari tonnia säästäis… :’D

 11. emilia says: Vastaa

  Otin silikonit vajaa 2 vuotta sitten Tallinnassa. Tutkin firmoja ja hintoja tarkkaan. Päädyin menemään leikkaukseen Tallinnaan Fin-Estin kautta Jyri Kullamaan leikattavaksi. Valitsin kirurgin hänen kokemuksensa takia ja katselemalla portfoliota. Olen itse sairaanhoitaja ja nähnyt leikkaussaleja täällä Suomessa. Lähdin Tallinnaan pääasiassa hinnan takia, mutta uskoin myös laadun olevan samanlaista kuin Suomessa.
  Leikkaus oli Tallinnassa Fertilitas-sairaalassa. Sairaala oli ihan siisti ja leikkaussali samannäköinen kuin Suomessa, mitä nyt hoitajien kommunikointi suomeksi hieman heikkoa ja ”kylmähköä”, mutta johtuikohan osittain kielimuurista? Sairaalassa tehdään kyllä paljon leikkauksia peräjälkeen, mutta tiesin, että niin on Suomessakin yksityisissä sairaaloissa.
  Jos jotain tekisin toisin, ottaisin kaverin mukaan. En saanut ketään mukaani, ja oli hirveää maata huoneessa yksin leikkauksen jälkeen (minulla ei ollut huonekaveria).

  Otin silikonit rintojeni muodon ja roikkumisen takia (sairastin nuorena syömishäiriöitä, lihoin ja laihduin, ja inhosin rintojani aina). Leikkauksessa laitettiin 360ml kumpaankin rintaan, pyöreät implantit. Rinnat ovat isot, mutta sopusuhtaiset vartalooni nähden, sillä olen kurvikas. Kuppikoko on 70H (huom. oikeankokoiset liivit liiviliikkeestä!) Nyt kun mietin, olisin voinut ottaa vähän pienemmätkin implantit -kuten sanoit, urheilu olisi helpompaa! Mutta hyvin se onnistuu tukevilla liiveillä.

  Tykkään rinnoistani ihan älyttömästi nyt. Otin implantit vain itseni takia, mutta kyllä poikaystävänikin niistä tykkää. Rinnoissani on myös omaa kudosta ja implantit ovat rintalihaksen päällä. Eivät implantit mitenkään erityisemmin rintoja puristaessa tunnu ja implantit tuntuvat ihan pehmeältä, toisin kuin moni luulee. Mahalla maatessa implantit tuntee, mutta ei sekään haittaa, ja nukun monesti mahallani. Itselläni on Nagorin implantit.

  En usko, että moni edes huomaisi minulla olevan implantit. Tissit eivät ole sellaiset pallot. Aika paljon vaikuttaa myös oma rintakudos ja lähtötilanne, ja lihaksen alle laitettaessa rinnan yläosa on enemmän koholla. En pukeudu paljastavammin kuin ennen implanttejakaan enkä korosta tissejä. En ole edes kertonut kuin lähimmille ystäville ja perheelle implanteista, en tiedä ovatko ihmiset huomanneet. Ei sitä enää ajattele. Monilla on myös kauheita ennakkoluuloja silikonit ottaneista, ja siksikin välttelen aihetta, en jaksa selittää asiasta. Oma lähipiirini on kyllä suhtautunut hyvin, enkä voisi muuta olettaakaan -eihän silikonit muuta minua ihmisenä mitenkään.

  Jos oikeasti mietit implanttien ottamista, tiedät varmasti riskit. Itsellä rintojen tunto on vähän huonontunut rinnan alaosasta. Arvet ovat parantuneet huomaamattomaksi. Mitään kapseloitumisen merkkejä ei ole.

  Kaiken kaikkiaan olen kyllä tosi tyytyväinen, mutta en olisi ikinä ottanut silikoneja, jos olisin ollut tyytyväinen rintojeni muotoon. Mieti tarkkaan! 🙂

  Olen muuten 28-vuotias.

  1. Hei kiitos kommentistasi! 🙂 Paljon hyvää luin juurikin tuosta Jyristä, tuntuu olevan tunnettu ja suosittu tissien asentaja. Silikonirinnat ovat kyllä jo niin nykypäivää, että enemmän niistä kai positiivisesti mietitään kuin paheksuen!

   1. emilia says: Vastaa

    Joo kyllä tuo Kullamaa työnsä osaa. ? ArvetkIn ovat niin pienet ja huomaamattomat.
    Toivon muuten itse saavani vielä joskus lapsia, eli sinänsä oli typerää ottaa silikonit ennen sitä, kun raskauskin muuttaa rintoja taas lisää -toisaalta odotin niin kauan, että leikkaukseen oli pakko päästä. Ja en todellakaan ole hetkeäkään katunut. Nyt koen olevani fyysisesti kokonainen.

    Mietit tossa kirjoituksessa, onko alusvaatteiden ostaminen ihanaa leikkauksen jälkeen. Itse inhosin ennen rintaliivien sovittamista, nykyään taas rakastan alusvaateostoksia. On se kivempaa kun on tyytyväinen itseensä. ?

    Mene siihen konsultaatioon vaan rohkeasti, sillä eihän se sido mihinkään. ? Siinähän ne asiat selviävät. Suomessakin on monia hyviä esteettisiä sairaaloita. Kannattaa muuten mennä nimenomaan esteettisen kirurgian plastiikkakirurgille, jos leikkaukseen päädyt. Esim.Mehiläisen ja Terveystalon plastiikkakirurgit leikkaavat paljon muutakin.

    1. Joo, mitä enemmän mä kaikkea aiheeseen liittyvää luen, sitä enemmän alan olemaan ei-kannalla, ainakin tällä hetkellä. Ja tosiaan, aiheeseen tutustumalla oon saanut ihan huikeesti lisää tietoa. Ennen kuvittelin, että silarit pitää muotonsa paljon paremmin ja kauemmin kuin luomurinnat, mut näinhän ei ole ja just raskaus muuttaa niitä siinä missä luomujakin. 😮 Lisäksi eniten epäilyttää toi rintalihaksen rikkominen ja se, että sit tissit tuntuis aina urheillessa. 🙁 Kuvittelin ennen, että silarit pysyis nyt ainakin 20 vuotta kivan näköisinä, mutta 10 vuoden päästä voi olla jo aihetta uusintaleikkaukseen! 😮

     1. emilia says: Vastaa

      Niinpä, se on elinikäinen päätös ja sitoumus ottaa silarit. Jos sulla on jo nätit, vaikka pienehköt rinnat, varmaan parempi jättää menemättä leikkaukseen. Aina jos leikkauksen voi välttää, parempi niin. 🙂 Mukavaa kevään jatkoa!

      1. Joo, tuskinpa niistä tosiaan sit enää missään vaiheessa luopuiskaan. Enkä tosiaan tiedä, olisko tää vielä oikea hetki niitä ottaa.

 12. Mari says: Vastaa

  Harmi ettei voi vaan lennossa vaihtaa.. Mä nimittäin voisin luopua (b 85 );)

  1. Hehehe.

 13. RuuRuu says: Vastaa

  Mulla on jäätävän kokoset luomutissit, ja aina haaveilen siitä et pääsis oikeesti kunnolla juoksemaan, joo on shocabsorberitkin hommattu, mut kyllä noi tiellä vaan silti on… Noissa on niin monta puolta kumminkin, etunsa ja haittansa.

  1. Niin no isoja (ja etenkään isoja luomuja) en haluakaan, ainoastaan isommat silarit. 🙂

 14. Taika says: Vastaa

  Mä en ehkä ole oikea henkilö kommentoimaan, mutta kerronpa silti. Itselläni on isohkot luomurinnat ja olisin iloinen pienemmistä. Isot rinnat saavat näyttämään hieman lihavammalta, mitä oikeastaan onkaan.

  Mielestäni on surullista, että yleisimmin ihailtava rinnan malli on juuri sellainen, jota todella harvalla on luonnostaan. Suurin osa haluaisi ne pyöreähköt, melko isot ja silti luonnonlakeja uhmaavasti ryhdissä pysyvät rinnat. Pienirintaiset haaveilevat isommista rinnoista ja luonnostaan isorintaisilla ne rinnat ovat todella harvalla pyöreät ja terhakat. Itselläni ei taatusti olisi varaa mihinkään kohotusleikkaukseen, joten näihin on tyytyminen. Jokainen saa tehdä vartalolleen mitä haluaa, ja saattaisin lottovoiton yllättäessä harkita itsekin joitain toimenpiteitä. Ajattelen vain ääneen niitä tulevia tyttöparkoja, jotka kasvavat käsitykseen, missä kauniin vartalon saavuttaa vain kalliilla leikkauksilla… 🙁

  1. Hmm, niinpä, mäkään en haluis isoja luomurintoja, vaan ainoastaan ”isommat silikonit”. Mutta mitä väliä sillä ”yleisimmin ihailtavalla rinnan mallilla”, on, jos sellaisen haluaa, siihen pitää laittaa rahaa, jos ei, niin on tyytyminen omiinsa. Ja täähän koskee ihan kaikkea ulkonäköön liittyvää, aina on jokin ”ihanne”, mutta eihän sitä kaikkien tarvitse tavoitella ja hyvä niin. Ja kauneus on aina katsojan silmässä.

 15. On tuota itsekin välillä pyöritellyt mielessä, että vähän isommat rinnat olisi sopusuhtaisemmat omaan kroppaan. Itselläni tosin on inhon aiheena keskikroppa, eli jos olisi ylimääräistä rahaa, niin itse kävisin varmaan rasvaimussa :D.
  Tosin epäilen, ettei sekään auttaisi pidemmän päälle, kun oon epäonniset geenit perinyt, että vyötärölle kertyy nykyään kaikki ja rinnat ovat pienet (käteen juuri sopivat miehen mukaan…) eli syöminen pitäisi varmaan täysin lopettaa, jos haluaisin sen 10-15cm kapeamman unelmavyötärön…
  Tai sitten tosiaan ne nykyiseen vyötäröön sopivat silarit :p.

  Mutta en sitten tiedä, olisinko valmis leikkaukseen tällaisen syyn takia…
  3 kertaa olen ollut leikkauspöydällä (6v ja 2 kertaa aikuisiällä), 2 kertaa käsileikkauksessa (CP-vamma) ja viimeisin muutama vuosi takaperin leukaleikkauksessa oikomishoidon takia ja varsinkin tuo leukaleikkaus oli syvältä sieltä itsestään toipumisaikana, vaikka lopputulos oli toki onnistunut.
  Myös nukutus on ollut mulla sellaista, että olen ollut aina heräämössä huomattavasti pidempään kuin itse leikkauksessa ja joka kerta olen saanut kuulla heräillessäni, että enkö meinaa herätä ollenkaan :p.
  Eli nuo kokemukset hieman jarruttaa itseäni toistaiseksi.

  Ainahan sä voit tosiaan konsultaatiossa käydä, kun sehän ei vielä sido mihinkään :).
  Mutta hyvin kannattaa asiaa miettiä ja punnita hyvät ja huonot puolet. Tokihan silarit saa tosiaan hieman helpommin pois kuin esim. tatskat, jos ottaa ne ja alkaakin kaduttaa.
  Tsemppiä pohdintoihin!

  1. No rasvan kyllä saa pois vyötäröltä laihduttamalla, eli ruokavalio uusiks! Kyllä vyötärölle kertyy rasvaa hyvin pitkälti kaikilla, eikä syömistä tarvitse lopettaa siitä eroon päästäkseen! 😀 Herkut ja ylimääräset hiilarit pois, tilalle protskua, hyvää rasvaa ja kasviksia!

   Silarit toki saa pois, mutta tuskinpa niistä sit oikeasti haluais luopua? Ja ainahan jää arvet, jotka ei etenkään tissien pois ottamisen jälkeen olis niin kovin nätit.

 16. Marjo k says: Vastaa

  Respect avoimesta pohdinnasta.
  Itse voisin ottaa silarit. Jos olis rahat :/ kolmen lapsen imetyksen jälkeen tissit roikkuu. Täytettä ne vaatis vaikka onkin aika isot 75E. Olis mahtavaa pitää myös mekkoja tms ilman rintsikoita. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mihin päädyt? 😉

  1. Joo kaikki paljastavammat mekot olis kyl ihan uus aluevaltaus! 😀 Pitäis kyllä iteki ottaa joku tissilaina.

 17. Milla says: Vastaa

  Eih, et kai ole tosissasi… No mietihän vielä, varsinkin kun olet aivan tyytyväinen itseesi. Olet juuri asian ytimessä miettiessäsi tuossa hieman myöhemmin että mitä niillä tekisit!?! Exactly. Miksi minun tai yhdenkään naisen pitäisi muokata itseämme ollaksemme enemmän tyytyväisiä. Ketä varten? Voihan sitä yrittää selitellä että ihan omasta vapaasta tahdosta tai mieltymyksestä, mutta mielestäni AINA vaikuttavat tiedostamattomat ulkoiset paineet silloin kuin kauneusleikkausta harkitaan. Jos asuisimme yksin maailmassa tai syrjäkylillä, haluaisimmeko siltikin mieluummin nähdä itsemme viehättävämpänä. -I dont think so..
  En ole itsekään järin hyvällä itsetunnolla varustettu nuorempana, mutta jotain järkeä oli päässäni tai vahvuutta sisimmässä, että en ikinä harkinnut mitään leikkauksia, myöhemminkään noin kakskutosesta kun olisin voinut ne käteisellä teettää milloin vain.

  Oletkohan muuten koskaan harkinnut säästötiliä tai muuta oikeasti järkevää tekemistä?
  Jotenkin jo vähäsen harmilliselta kuulostaa se, että kaikki ylimenevä on laittettava johonkin välitöntä mielihyvää tuottavaan asiaan.

  No nyt meni kyllä tämän myötä mielenkiinto blogiin. Lähinnä eläinaiheet ja hieman matkustelu on tähän mennessä kiinnostanut.

  Be strong. Etsi parempia esikuvia itsellesi. Suuntaa ajatuksesi johonkin enemmän merkitykselliseen.

  1. mams says: Vastaa

   Mun mielestä jokainen saa ihan itse määritellä, mikä on heille henkilökohtaiesti ”oikeasti järkevää” tai ”merkityksellistä”, oli se sitten, matkustelu, eläimet tai ne silikonitissit. Olen itse samalla kannalla, että ainahan kauneusleikkauksien takana pyörii yhteiskunnan kauneusihanteet joita halutaan tavoitella, mutta mun mielestä yksittäisten ihmisten operaatioita tai niiden pohtimista on ihan turha arvostella. Eihän se nyt kenenkään vika ole jos haluaa näyttää omasta mielestään parhaalta mahdolliselta, oli tämän takana mikä ajatusmalli tahansa. Se, että kritisoi toisia heidän ulkonäköä koskevista ajatuksista tuntuu vähän hullunkuriselta, tuskinpa kukaan on yksinään päättänyt että hei, tehtaillaas yhteiskuntaan tälläsiä ja tälläsiä ulkonäköihanteita. Ei siinä yksilössä ole mitään vikaa, mahdollisen kritiikin voi kohdistaa yhteiskunnan normeihin.

   Musta on hienoa että kirjoitit tän pohdintapostauksen, oli tosi kiinnostavaa luettavaa.

   1. Niin, ja tää siis oli vaan pohdintaa, kuten tossa kommentoinkin, näillä näkymin ainakin lykkään tissien ostamista. Mutta toi kauneusihanneasia on tavallaan myös yks iso syy, miksi olen silikoneja vastaan. Tai siis miksi olen jo vuosia asiaa miettinyt ja taas lykännyt, ihan vaan koska haluan olla myös kapinallinen. >:D Mutta mä en oikeastaan kuitenkaan mieti, mikä muiden mielestä on kaunista, vaan mistä mä itse pidän. Ja luulen, että pitäisin vartalostani enemmän, jos mulla olis isommat rinnat. Tykkään sellaisista vaatteista, jotka eivät mulle tällä hetkellä istu. Ja ihan vaan ”haluaisin elää elämääni isompirintaisena”. En usko, että se sitä mitenkään kauheasti muuttais, mutta luulen, että olisin itseeni tyytyväisempi, enkä nää siinä mitään pahaa. Ja ottaen huomioon mun nykyiset pienet rinnat, en yhdellä leikkauksella saisi välttämättä edes C-kuppia, saati että mitään isoja silikoneja edes haluaisinkaan.

  2. Sulla oli paljon pointteja, joista olin joskus samaa mieltä ja osasta olen edelleenkin. Kenenkään ei tarvitse muokata itseään ollakseen tyytyväinen! Mutta tottakai jos silikonit otan, otan ne puhtaasti ulkonäkösyistä. Mä en missään nimessä TARVITSE silikoneja. Mutta joka aamu mä meikkaan ja harjaan hiuksetkin näyttääkseni paremmalta. En tietenkään sano, että kauneusleikkauksia ja meikkaamista voi rinnastaa, mutta ulkonäköön liittyviä asioita ovat molemmat, halu näyttää omasta mielestään paremmalta. Jos asuisin jossain aivan eri ympäristössä, en välttämättä ajattelis melkein mistään niin kuin ajattelen nyt tai haluaisi asioita, joita haluan nyt. Ihmiset tottakai on ympäristönsä muovaavia.

   En ole oikeastaan harkinnut säästötiliä tai muutakaan järkevää, ihan vaan siksi, että olen tajunnut oman kuolevaisuuteni. 😀 Haluan elää tässä hetkessä ja käyttää rahani nyt. Tykkään käyttää rahani mm. ulkonäkööni ja matkusteluun. Eli kyllä, käytän kaiken ylimenevän rahani johonkin, joka tuottaa mulle hyvää mieltä. Ja itse asiassa suosittelen sitä muillekin, meillä on täällä vaan yks elämä ja niitä rahoja ei mukanaan rajan toiselle puolelle viedä. 😀 Olen kuitenkin raha-asioissani ns. riittävän fiksu: mulla on ollut (ja on edelleenkin) elämässäni vaan yks laina ja se on siis asuntolaina, en ota mitään pikavippejä ja maksan aina kaikki laskut ja muut tylsät asiat ensin ja se raha mikä jää käteen, sen käytän tai toki joskus myös ”säästän”. En mä siis laita kaikkea liksaa aina samantien palamaan eikä mulla ole mitään pakkoa tuhlata kaikkea rahaani heti.

   MUTTA alkuperäiseen aiheeseen palatakseni: näillä näkymin ainakin lykkään silikonien ottamista. Eli kissoja ja matkustelua on luvassa kyllä täällä jatkossakin, tissejä ei tarvii ihan vielä ainakaan pelätä! 🙂

 18. Shippe says: Vastaa

  Oma mielipiteeni on se, että jokainen tekee miten haluaa. Silikoneihin vaan yleisesti yhdistetään tyhjäpäisyys… Ja tästähän löytyy monta hyvää esimerkkiä julkisuudesta: Maisa Torppa, Suvi Pitkänen, Marianne Kallio ja mitä näitä nyt on. Nämähän ovat kuitenkin menneet aivan täysin yli siinä silikonin koossa eli AIVAN liian isot verrattuna muuten vartaloon. Yleisesti ottaen itsellä tulee silikoneista ensin mieleen se, että sitten niitä esitellään ympäri kylää tarjottimella ja kun henkilökohtaisesti en tätä pysty ymmärtämään.

  Itsellä on D-kuppikoko luonnostaan, ihanne olisi itselle ollut C, mutta näillä mennään 😀 Koskaan en ole mikään vilauttelija ollut eikä minusta kyllä koskaan tulekaan. Kivempi se on, että miehetkin pystyy keskittymään siihen mitä puhut eikä vaan vilkuilemaan tissejä aina niin salamyhkäisesti mukamas 😀

  Heruttajille siis ISO nou nou, mutta mitäpäs pahaa siinä on jos haluaa kroppaansa ”oikean” kokoiset rinnat. Toki se tuntuu varmasti pelottavalta, että sinne laitetaan jotain vierasta mikä sinne ei oikeasti kuulu, mutta nykypäivänä niitä tehdään niin paljon, että ei se kai kovin vaarallista sitten ole?

  Sä olet niin hoikka, että uskoisin C-kupin olevan ehdoton maksimi ettei mee sit överiksi. Mutta kuten oletkin maininnut niin mietit vielä asiaa ja hyvä niin.. Kuitenkin myös iso investointi kyseessä 🙂

  1. No noilla neitokaisilla (kaikki en edes tiedä :D) on silikonit kai enemmänkin työväline… 😛 Mutta joo, samaa mieltä olen tuon ajatuksen kanssa, että pelottavalta tuntuukin laittaa ihon alle jotain sellaista, joka ei sinne kuulu. :/

   Eipä mulle tosiaan kertaheittämällä isompia saiskaan ja mitään Maisa Torppa -tissejä en siis tavoitteliskaan. 🙂

 19. Mminttuinen says: Vastaa

  Mulla on silikonit laitettu pari vuotta sitten Suomessa, pelkässä puudutuksessa (tuolla aikaisemmin puhuit suuremmasta kapseloitumisriskistä näin leikatessa, sitä en ihan ymmärrä, koska samalla tavalla kuitenkin leikataan ja implanttia käsitellään) ja leikattiin myös rintalihas, nää on siis yläosastaan lihaksen alla. Leikkauksessa ei mitään ongelmaa eikä tuntemuksia (paitsi toi rinnan yläosan puuduttaminen oli hirveää), mutta ah se toipuminen. Se oli h*lvettiä. Kun puudutusaineen vaikutus lakkasi, niin siitä alkoi yhteensä 2 vuorokautta kestänyt oksentaminen, parhaimmillaan oksensin 10minuutin välein. Seuraavana aamuna kävin klinikalla tiputuksessa ja lisää kipulääkettä suonen sisään reilulla yliannostuksella, kipu ei kadonnut mihinkään, oksentaminen sentään lakkasi muutamaksi tunniksi. Oksentelu johtui siis yksinkertaisesti vain kivun määrästä ja sitten totta kai panacodit aiheutti sitä lisää, koska eihän ne tyhjään mahaan sopineet.
  Noh, itse valintani tein (laitettiin rintalihaksen alle niin paljon kun kerralla mahtui, lääkäri sanoi ettei yhtään isompaa olisi saanut mahtumaan). Ja isot nämä ei silti ole, voisin ottaa isommatkin/korjata vielä vähän muotoa jota ei voinut ekalla leikkauksella saavuttaa. Eli ikuisuusprojekti tämä tosiaan on.
  Vaikka kerralla laitettiinkin ns. paljon täytettä niin minulle on sanottu, että ei näitä silareiksi huomaisi, mutta arvet on todella selkeät ja paksut. En tiedä mikä ongelmatapaus olin, en ole kenelläkään muulla nähnyt tälläisiä arpia. 🙁 ja sen reissun jälkeen allergisoiduin myös haavateipeille, että saapa nähdä miten seuraavan leikkauksen aikaan käy..
  Se kyllä ärsyttää, että aina kun lähtee jollekin pienellekin lenkille pitää muistaa laittaa urheilurintsikat päälle ettei vaan painovoima tee tehtäväänsä. Mutta en näitä kyllä urheillessa tunne eivätkä ole mitenkään tiellä (en siis kyllä rintalihaksia treenaakaan). Leikkaukseen mennessä pitää myös ottaa huomioon se erittäin pitkä toipumisaika, 3kk kielto juosta/ratsastaa/käyttää rintalihaksia. Onneksi oman leikkauksen aikaan oli muutenkin taukoa hevosharrastuksesta, muuten olisi hajonnut pää! 😀
  Vaikka tämä nyt kauhukokemukselta kuulostaa, niin en kyllä kadu. 🙂

  1. Apuaaaaa mikä kauhukertomus! 😀 Mä en kyl kans tajunnut tota kapseloitumisriskiä puudutuksessa, en enää edes muista, mistä sen luin (joku miljoona sivustoa tässä kahlattu läpi haha)! Mutta joo, toi kapseloitumisriski on ilmeisesti melko iso raskauden aikana, ja tietenkin rintojen muuttuminen muutenkin, joten siksikin päätin tätä nyt ainakin lykätä.

 20. Peksi says: Vastaa

  Ehdottomasti laita silikonit:) Varsinkin ennen kesää kannattaa laittaa, että kerkeää sitten hyvissä ajoin esittelemään.

Vastaa