Viljami

Kaverilla (blogini bannerin tekijällä!) on viljakäärme nimeltä Viljami.

Kävin eilen moikkaamassa Viljamia. (Ja ihan vähän sen omistajaa myös.)

Tykkään käärmeistä. Viljakäärmeet ovat makuuni ehkä vähän pieniä, mutta Viljami on tapaamistani viljakäärmeistä isoin, joten se kyllä menettelee.

Viljami on jotain 2,5 vuotta vanha ja kuulemma kasvaa vielä koonsakin puolesta, mikä on hienoa. Hauska otus.

Ja niille, jotka eivät tykkää käärmeistä mutta lukevat kuitenkin vielä sinnikkäästi tätä, tässä teille palkinnoksi kuva kaverin kämppiksen kissasta, Maunusta. Söötti tapaus sekin. Viljami ja Maunu eivät leiki keskenään, mikä on ihan ymmärrettävää.

Tykkäättekö te käärmeistä?

19 Comment

 1. Mä tykkään käärmeistä. Mietin jossain vaiheessa sen hankkimistakin, mutta sitten jäi.

  1. Mäkin harkitsisin, mutta tällä hetkellä kahden kissan kanssa en.

 2. Anna says: Vastaa

  Meiltä tosiaan löytyy moinen luikertelija. On tosin miehen, eli en tiedä muutakuin että se on valkoinen, sinisilmäinen ja nykyään aika omituisen aktiivinen. Mutta voi että miten meidän kisut rakastaa tuota! Terraarion lasi on tosiaan aivan täynnä nenän jälkiä : D Ja molemmat tykkäävät päivystää lasin edessä, milloin mahtaisi neiti käärme näyttäytyä. Kyseessä on kanssa lämpöterraario, joten noiden molempien suosikkipaikka on ehdottomasti terraarion päällä, jossa lämpötila on hieman korkeampi.
  Itsellä ehkä hienoin kokemus oli nähdä kun neiti käärme loi nahkansa. Koskaan ennen en ollut nähnyt tuota ja satuin yksi päivä juuri sitten kohdalle kun käärme oli operaatiotaan aloittamassa. Päheetä. Jostain syystä ripustettiin sitten luotu nahka seinälle, mutta aika nopeasti se sieltä sitten päätyi pois, kun se näytti mun mielestä vähän käytetyltä (maksi)kortsulta : D

  1. Heh. Mä en kyl uskaltais ottaa käärmettä kissojen kyylättäväks. Säätävät niin paljon muutenkin, et ois ikuinen pelko päällä.

 3. Panda says: Vastaa

  Koen liskot enemmän omaksi jutuksi, niillä on jalat :D. Muutaman kerran olen nähnyt lemmikkinä ihan valtavan kuristajakäärmeen, ne on vaan niin härskejä jotenkin kokonsa takia!

  1. Liskot on kivoi kans. 🙂

 4. Johis says: Vastaa

  Kärmekset on söpäjä! Haluaisin sukkanauhakäärmeen ja mielellään just pienen, mutta en mää varmaan sitä osais hoitaa.

  1. Mä haluisin jonkun ISON.

 5. Hyi helvetti.

  1. No mut mites Maunu 🙁

 6. nea says: Vastaa

  Hehe, kiva käärmy 🙂 Miksi niillä on niin hassuja nimiä – kaverin käärme oli Ny(y)r(i)kki!

  1. Emmä tiä…ne on niin hassuja muutenki?

 7. mä oksensin vähän suuhun ku näin ton käärmeen 🙁 (mul on kolmatta päivää krapula ja enkä tykkää käärmeistä yhyy)

  1. Repesin 😀

 8. Liina says: Vastaa

  Pakko sanoa että hyi. Ja vähän kompata ehkä Marianneakin 😀 Viime yönä näin muuten todella ikävää painajaista käärmeistä, ja tämä on kolmas kerta tänään kun törmään pyytämättä ja yllättäen johonkin käärmeaiheiseen juttuun/kuvaan. Ensi yön unia odotellessa…

  1. Haha, eiii 😀

 9. Anonymous says: Vastaa

  Itsehän pelkään käärmeitä ihan hulluna, mutta liskoista tykkään. 12-vuotiaana muksuna vinguin hamsteria tai muuta lemmikkiä, vanhemmat antoivat valita akvaarion ja liskon väliltä, kai kuvittelivat sen hillitsevän mun eläinkuumetta. Pian meille sitten muutti leopardigekko Osama (niin miten niin hassut nimet näillä aina? :D) Tosin ikävä puoli oli se, että se ruukasi syödä eväänsä vain elävinä, ja mulla oli tapana pelätä ötököitäkin… Vanhemmat vielä yritti patistaa mua kaivelemaan takapihalta jotain tuhatjalkasia ja hämähäkkejä, hyi!

  Nyttemmin käyn välillä eläinkaupassa ihastelemassa erityisesti parta-agamia, mutta saa nähdä tuleeko liskoa enää meikäläiselle. Kotoa muutettua kun avautui vihdoin mahdollisuus ottaa näitä vähän sosiaalisempia elukoita, niin tuntuu noi matelijat vähän tylsiltä jo. Mut onhan niiden touhuja kiva seurailla. Ehkä mäkin sitten muutaman vuoden päästä taas innostun…

  1. Joo, ötököiden käsittely on pahinta käärmeissä ja liskoissa!!

   Liskon varmasti vielä joskus otan 🙂

 10. Elisa says: Vastaa

  Voi, käärmeet on mun mielestä niin kovin kauniita 🙂 Oikeastaan ei ole olemassa yhtään eläintä, jonka kokisin ällöttäväksi tai vastenmieliseksi. Ötökät ja hämikset on asia erikseen, mutta oon seurannut ihan liikaa luontodokkareita ja löydän kaikista otuksista hyvät puolet.

Vastaa